Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod armin » ned 26. črc 2026 18:05:50

Trini píše:
armin píše:
Já mu miliardy naprosto nezávidím, ale přihrávat si další a další z peněz daňových poplatníků, to už mi na něm trochu vadí.

A ty si jako naivně myslíš, že to bývalá vláda nedělala? Z toho důvodu chce zpátky ke korytům. ;)

Miliardy si u nás přihrává jenom Babiš. Kam se na něj ostatní hrabou.

Jeho voličům to nevadí, hlavně že mluví lidově a přidává nám penzistům. :)
armin

Poděkoval: 48
Poděkováno: 96-krát v 92 příspěvcích

Příspěvekod armin » ned 26. črc 2026 18:11:11

Zdeněk píše:
armin píše:Co ty si všechno o mně nevymyslíš..
Laik žasne, odborník se diví.

Nějakého vysvětlování ty magore, bylo ze strany Evy, Alaji, Trini či mojí, už víc než dost.

To, že jsem sionistická zrůda, jak jsi mne nedávno označil mi ještě nikdo nevysvětlil. :donknow:
armin

Příspěvekod Trini » pon 27. črc 2026 7:12:31

Zdeněk píše:

Nějakého vysvětlování ty magore, bylo ze strany Evy, Alaji, Trini či mojí, už víc než dost.

A také ze strany jáčka/duradory.

Zřejmě v tomto světě musí existovat bytosti jako je armin, kteří šířením zloby a nenávisti, zajištují, aby tato planeta stále byla krví zbrocená. Chciválkové.
Trini

Poděkoval: 379
Poděkováno: 146-krát v 134 příspěvcích

Příspěvekod Trini » pon 27. črc 2026 7:54:51

armin píše:
Trini píše:
armin píše:
Já mu miliardy naprosto nezávidím, ale přihrávat si další a další z peněz daňových poplatníků, to už mi na něm trochu vadí.

A ty si jako naivně myslíš, že to bývalá vláda nedělala? Z toho důvodu chce zpátky ke korytům. ;)

Miliardy si u nás přihrává jenom Babiš. Kam se na něj ostatní hrabou.

Holt závidíš. Miliony máš, ale miliardy ne. ;)

armin píše:
Jeho voličům to nevadí, hlavně že mluví lidově a přidává nám penzistům. :)

Nestaví se nad "obyčejné" lidi, tak ja to mají ve zvyku "lepšolidi" tvého typu, protože nejsou schopní nebo nechtějí si uvědomit, že bez těch obyčejných lidí by žádní lepšolidi neexistovali. Nechtějí si to připustit.

Naprosto ti - na rozdíl od Eduarda Tomáše - chybí sociální inteligence. E. Tomáš žil dlouhá leta mezi lepšolidmi, pak ho komuisté násilně šoupli mezi obyčejný lid, a tak měl možnost na vlastní kůži poznat, jaké to je. Místo aby zatrpkl, získal sociální inteligenci, která mu později umožnila oslovit tolik lidí a naplnit sál Lucerny.

A ty nebudeš mít ani ty miliardy, které Babišovi tolik závidíš, ani naplněný sál Lucerny. A tak budeš ze závisti, zloby a nenávisti pořád jen hecovat. To je tvůj úděl.

:)
Trini

Příspěvekod armin » pon 27. črc 2026 8:17:44

Babiš v tom zkrátka umí chodit, jak si získat voliče, takové jako jsi třeba ty, nebo my důchodci. A ty miliardy ze státního mu přejeme. Zaslouží si to.
Nějakých problémů s předlužením nebo budoucími důchodci se nedožijeme, to ať si vyřeší ti mladí.
S námi se také nikdo nepáral.
armin

Příspěvekod armin » pon 27. črc 2026 8:39:52

P.S.
Já nejsem chciválek ale chcimír. Ne chcikapitulant Ukrajiny.
Hlavní chciválek je dnes Putin.
To ty ve své identifikaci s Putinem akorát nejsi schopna vidět a připustit. I ten Hitler koukám ti připadá nejspíš jako chcimír.
A podle současných kremelských narativů za WW2 mohlo Polsko, že Hitlera neposlechlo. A pak ale Hitlerovi přeskočilo a napadl SSSR, se kterým měl pakt o neutočení a tak SSSR zradil. Do té doby bojoval jen proti tomu prohnilému, liberálnímu a dekadentnímu západu, jako se o to dnes snaží Putin. Tak nějak to vidíš?

"Prezident Kazachstánu Kasym-Žomart Tokajev při jednání s Vladimirem Putinem před kamerami veřejně vyzval ke zmrazení války na Ukrajině. Za tragické označil především množství padlých na obou stranách. Jde o dosud nejotevřenější výrok představitele země, která patří mezi nejbližší partnery Moskvy. Kreml však přerušení bojů odmítl s tím, že Rusko musí nejprve dosáhnout svých cílů."
https://www.techzpravy.cz/byla-to-pro-p ... .sznhp.box
armin

Příspěvekod Trini » pon 27. črc 2026 8:51:57

armin píše:Babiš v tom zkrátka umí chodit, jak si získat voliče,

O to přece v demokracií (= vláda lidu - démos (lid) a kratos (vláda)) jde. Přijít s takovým programem, který se většině líbí. Kdo vidí lidi jako blbce, tak má smůlu.

Lidé si někoho většinové zvolí - a ten dostane šanci předvést, co umí. Když selže, tak pryč s ním a lid si zvolí někoho jiného, který také dostane svou šanci.

Trini

Příspěvekod Trini » pon 27. črc 2026 9:13:16

armin píše:P.S.

To je tvůj názor, na který máš samozřejmě právo. Je celkem jasné, na čem je založen. Na tvé nenávisti k Rusku, která bude hodně starší než jen od roku 1968 a tvém chciválkování - podle tebe se mělo v roce 1938 válčit (tak to mimochodem viděli také komunisté), v roce 1968 se podle tebe také mělo válčit a jsem si jistá, že si už dávno přeješ, aby i ted už Češi válčili na Ukrajině. Prostě typický chciválek - který si všechnu vinu projektuje na tu stranu, kterou si označí jako nepřítele.

Můj názor je jiný. Putin chtěl vyjednávat. Ukrajinská vláda vypověděla Minské mírové smlouvy - ne Putin, ukrajinská armáda vpadla na Donbas zabíjet a ničit - Putin už dopředu řekl, že tohle nepřipustí, a tak tam poslal vojsko.

Putin ví, že Zelenský chce jen získat čas, že mu o mír nejde - že to je podobný podfuk jako s těmi Minskými dohodami - a protože není naivní blbec, tak na to samozřejmě nepřistoupí-
Trini

Příspěvekod Trini » pon 27. črc 2026 9:52:06

;)
Boží mlýny to nakonec semelou bez ohledu na lidské názory.

Vidím to tak (můj názor), že Západ se stejně zničí sám zevnitř. Těžko se tomu zabrání, protože EU elity to sebezmičení Západu stále ještě podporují.

Jak to vidí Drulák:

Petr Drulák: Migrace je pro Evropu větší hrozba než Rusko!

https://www.youtube.com/watch?v=xF835a9nVr0
Trini

Příspěvekod Zdeněk » pon 27. črc 2026 10:27:55

armin píše:
Zdeněk píše:

To, že jsem sionistická zrůda, jak jsi mne nedávno označil mi ještě nikdo nevysvětlil. :donknow:

To by bylo jako vysvětlovat psychopatovi, že by měl mít soucit: využije to k lepšímu maskování se.
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 22-krát v 22 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » pon 27. črc 2026 10:29:55

Trini píše:;)
Boží mlýny to nakonec semelou bez ohledu na lidské názory.

Vidím to tak (můj názor), že Západ se stejně zničí sám zevnitř. Těžko se tomu zabrání, protože EU elity to sebezmičení Západu stále ještě podporují.

Jak to vidí Drulák:

Petr Drulák: Migrace je pro Evropu větší hrozba než Rusko!

https://www.youtube.com/watch?v=xF835a9nVr0

Elon Musk předvídá nevyhnutelnost občanské války v Británii (1:03):
https://x.com/i/status/2080611693110202875
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 22-krát v 22 příspěvcích

Příspěvekod Trini » pon 27. črc 2026 10:32:30

:!:
Pohled z druhé strany - od advokátky M. Hustákové:

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/r ... ici-794614

Advokátka Hustáková: Dva až tři roky do krachu Ukrajiny. Pravda o české justici

Ekonomické prognózy dnes říkají, že Ukrajina může vydržet do svého krachu jako státu ještě dva až tři roky, uvádí advokátka Miroslava Hustáková. ParlamentnímListům.cz sdělila i své nejnovější poznatky z dění v Ruské federaci. Jako dlouholetá advokátka se také vypořádává s argumentem, že bychom neměli kritizovat soudní moc.

Paní doktorko, my jsme spolu nehovořili od „památného“ summitu NATO. Jak nakonec obstála vláda nejen vůči vlastnímu prezidentovi, ale i proti všeobecnému nátlaku, ať dáváme peníze Ukrajině a zavazujeme se ke zbrojení?

NATO je ovládáno vojensko-průmyslovým komplexem a bylo by opravdu nelogické, aby tato korporace chtěla mír na světě a nechtěla od členských zemí finance na své zisky. Kdyby byla válka na Marsu, najde se důvod, jak z daňových poplatníků dostat finance i na takovou válku. Česká vláda neodpovídá za své postupy prezidentovi, ale voličům. Jak obstojí, se doví nejpozději v příštích volbách.

Pokračuje právní bitva ohledně rozhodnutí, které má Ústavní soud vynést ve věci kompetenční žaloby podané KPR. Ztotožňujete se s vyjádřením prezidenta, že vláda snahou o vyloučení soudce Šámala z důvodu podjatosti zpochybňuje soudní instituce?

Soudní instituce se samy zpochybňují svojí vlastní aktivitou. Justice není nedotknutelné zlaté tele, které nelze kritizovat. Pokud jste jmenován soudcem, nedostáváte tím patent na rozum a už vůbec ne charakter. Po krachu Union banky v roce 2003 jsem několik let byla až příliš blízko pražskému protikorupčnímu oddělení policie, proto nemám naivní představy, jak justice pracuje. Pamatuji si, jak jsem řvala v telefonu po zástupci ředitele pražské policie Janíčkovi, jak může dovolit takové hnusy, a on jen mlčel, ani se se mnou nehádal. Potom se zabil 29 ranami nožem a ještě se stačil pověsit. V té době jsem byla na Nejvyšším státním zastupitelství v Brně s dokumenty, jak je propojen organizovaný zločin na naše politiky. Jediné, co je zajímalo, bylo, odkud ty dokumenty mám. Jsem velmi ráda, že jsem tuto dobu přežila, včetně mé tehdy malé dcery, která ani nemohla nějaký čas chodit do školy. Žádná hodnost, včetně prezidentské, už ve mně nemůže vzbuzovat automaticky úctu. Na různé posty se dostanete různým způsobem a bohužel to není o vašich schopnostech a už vůbec ne charakteru.

Ukrajinci se dle informací západních médií připravují na dlouhou válku. Počítají s tím i Rusové, kteří prý zvažují mobilizaci?

Zbožné přání mobilizace v Rusku se s největší pravděpodobností konat nebude. Není k ní důvod. Cenzura západních médií nedovoluje sdělovat fakta o skutečném stavu na frontě. Česká média, včetně CNN, se snaží vzbudit dojem, že snad Ukrajinci v něčem vyhrávají, dokonce tvrdili, že Ukrajinci dobyli zpět až 300 km². Které území by to mělo být, už ale nesdělili. Ukrajině pomáhá cca 50 států a lidem se musí nějak vysvětlit, že peníze, které se tam dávají, mají smysl. Svodky jsou ale jasné, aktuální stav je takový, že ruská armáda postupuje po celé frontě. Někde velmi pomalu, ale moc ráda bych si poslechla moudra analytiků v ČT, proč je ruská armáda např. v Sumské nebo Charkovské oblasti. Mohli by vynechat klišé, jak je slabá a neumí dobýt Donbas. Trochu upřímnosti by už neškodilo. Je prokazatelně na území, které netvoří Donbas ani Chersonská nebo Záporožská oblast. Ukrajina je už z velké části odříznuta od moře, velmi komírá lodní doprava do přístavů, které nejsou podle Ústavy RF její součástí. Plán Putina, že se Ukrajina stane fakticky suchozemským státem, se s velkou pravděpodobností uskuteční. Celé pobřeží Černého moře bude podle plánu Ruska nárazníkovou zónou bez přítomnosti ukrajinské armády. Co se týká délky války, tak po rozhodnutí EU, že bude dále válku na Ukrajině na úkor vlastních občanů platit, ekonomické prognózy dnes říkají, že Ukrajina může vydržet do svého krachu jako státu 2 až 3 roky. Bývalý ukrajinský premiér Azarov, který byl v politice 30 let, nedávno vysvětlil, proč Ukrajina nevydrží jako stát, ani kdyby celou válku platily jiné státy než Ukrajina. Věnoval už tomu několik hodin podrobnými vysvětlováními i pro ekonomické laiky na kanále Alexandra Šelesta.

Jak vážné problémy teď reálně způsobují Ukrajinci Rusům, pokud jde o zásobování palivy?

Podle toho, o jaké jde území. Sleduji na Telegramu různé kanály, které se tomu věnují. Vláda bude mít ještě několik týdnů práce s logistikou, aby byly zajištěny různé varianty dodávek pohonných hmot, pokud bude zase útok na nějaký terminál. Na druhé straně to velmi pomáhá v tom, že si Rusové, kteří byli ke kyjevskému režimu lhostejní, uvědomují, že Rusko Ukrajince porazit musí. Je to boj Západu o tom, zda bude Ruská federace rozdělena na 6 částí, jak je v plánu už desítky let, nebo naopak vyhraje nad Západem Rusko se svými spojenci.

Pátá kolona v Rusku sabotuje válečné úsilí, to je teze, která zaznívá nejen od vás. Pardon, já jsem nepochopil, koho všeho tím myslíte. Ty generály, kteří „vorujut“, tedy kradou, jak jste nám nedávno řekla, nebo i někoho jiného?

Jedná se o část oligarchů. Nejsem herečka Sněžena Jegorova, abych si mohla dovolit otevřeně popsat jejich původ. Jedná se o lidi, kteří přes noc za vlády prezidenta Jelcina pohádkově zbohatli. Půjčili státu finance na mandatorní výdaje, ačkoliv se vědělo, že stát jim je nebude moci včas vrátit. Jako záruku si vzali nezměrné nerostné bohatství, které jim za jedinou noc spadlo do klína. Takovým osobám neříká vlastenectví nic. Chtějí mít jachty v Monaku, tryskáči se dostat kamkoliv. Většinou mají několik státních občanství, často Izraele. Jsou ekonomicky silní a snaží se dohodnout se Západem na úkor vlastní země, kterou v 90. letech úspěšně okradli.

Ministr Macinka přijal novou ruskou velvyslankyni Annu Ponomarevovou. Řekl jí, že na diskusi o příčinách války bude čas, až utichnou zbraně. A že nyní není ve vzájemných vztazích prostor pro nic jiného než čistě technické diplomatické záležitosti. Na druhou stranu opozice ječela jen kvůli tomu, že velvyslankyni přijal?

Panu Macinkovi úspěšně chátrá miliardový majetek v centru Moskvy, a to luxusní hotel Český dům, který vydělával ročně značné finance. Mám informace, že za předchozí vlády už byla vystěhována kuchyň, kterou předchozí ředitel zajistil za mnoho milionů korun, byla provedena rekonstrukce všech pokojů a hotel se tak stal svými službami důstojným místem pro ubytování ve 21. století. Jen věřím, že pan Macinka není tak naivní, aby si myslel, že s paní velvyslankyní dohodne jeho prodej. Jsme pro Ruskou federaci nepřátelská země a Moskva nám ustupovat nebude. Ve Slovenském domě v Moskvě mi bylo sděleno, že jsme to už chtěli prodat, ale pozemky nejsou naše, tak bez souhlasu Ruska nic prodat nemůžeme. Pro vysvětlení, jak stojí pozemky v dané lokalitě. Loni se naproti Slovenskému domu na Vasiljevské ulici bouralo kino ve dne v noci. Když jsem si na to stěžovala, tak mi bylo vysvětleno, že investor zaplatil za 1 m² 15 000 dolarů a chce investice rychle zpět. Proto se mu trpí i hluk v noci. Za to, jak dopadl Český dům v Moskvě, může vláda Andreje Babiše v minulém období vlády. Po trapné Vrbětické aféře, na kterou nemáme žádné důkazy, protože kdyby byly, tak by byli údajní aktéři dávno trestně stíháni v pozici uprchlých, se tento problém vrátil zpět jeho vládě jako bumerang. Slováci svůj dům jako hotel mají dál. Náš mnohem luxusnější chátrá. Ministr Macinka ještě před loňskými volbami na jedné konferenci o svobodě slova odpověděl na otázku, zda po volbách bude povolena ruská televize, v tom smyslu, že kdo by dnes poslouchal ruskou televizi. Pokud ho nezajímají důvody konfliktu na Ukrajině a prý na to není doba, tak se asi bude muset smířit s tím, že není doba ani na řešení technických záležitostí ve prospěch naší země. Mému ruskému známému se vrátil po dvou letech příbuzný z fronty a řekl mi, že zajali mnoho Kolumbijců, Poláků a Maďarů. Když jsem se ptala na Čechy, o nich neměl informace. Zda tedy bude práce pro ministra Macinku i v tomto směru, odhadnout neumím.

Co se týká opozice, ta bude ječet pořád a kvůli všemu, nic jiného neumí.

Jak zatím celkově hodnotíte výkon vlády na globálním poli? Opozice nadává, že je Babišův kabinet málo prozápadní a málo proukrajinský, někteří vládní voliči jsou zase zklamaní, že se toho oproti Fialově vládě nezměnilo dost?

My jsme mistři v hodnocení, co má dělat někdo jiný, ale co máme dělat sami, v tom už bývá problém. Proukrajinský znamená probanderovský, jehož oběti z druhé světové války mají u nás v horách pomníky. Prozápadní znamená ničit permanentně českou ekonomiku ve prospěch nadnárodních korporací. Docílit změn není tak jednoduché, jak to vypadá. Nová vláda se dá vždycky do vlaku, který má nějaké koleje, a úplně všechno změnit hned nejde. Chce to čas a vůli ke změnám.

.......................................................................

"Na druhé straně to velmi pomáhá v tom, že si Rusové, kteří byli ke kyjevskému režimu lhostejní, uvědomují, že Rusko Ukrajince porazit musí."

Přesně tohle si také myslím. To bombardování Ruska Ukrajinou Rusy spojuje v odporu a v boji proti Ukrajině. Tedy něco zcela opačného, než si od toho slibuje Zelenský. To jim jen potvrzuje to, co jim Putin o Ukrajině a Západu říká.

Jde o to pochopit mentalitu národa. Mentalitu velkého národa, který už byl párkrát ze Západu napaden. Mentalita malých národů je jiná.
Trini

Příspěvekod armin » pon 27. črc 2026 16:05:47

Trini píše:
armin píše:Babiš v tom zkrátka umí chodit, jak si získat voliče,

O to přece v demokracií (= vláda lidu - démos (lid) a kratos (vláda)) jde. Přijít s takovým programem, který se většině líbí. Kdo vidí lidi jako blbce, tak má smůlu.

Lidé si někoho většinové zvolí - a ten dostane šanci předvést, co umí. Když selže, tak pryč s ním a lid si zvolí někoho jiného, který také dostane svou šanci.

To je naprosto v pořádku. Vždyť říkám, že v tom umí chodit.
armin

Příspěvekod armin » pon 27. črc 2026 16:33:21

Trini píše:
armin píše:P.S.

To je tvůj názor, na který máš samozřejmě právo. Je celkem jasné, na čem je založen. Na tvé nenávisti k Rusku, která bude hodně starší než jen od roku 1968 a tvém chciválkování - podle tebe se mělo v roce 1938 válčit (tak to mimochodem viděli také komunisté), v roce 1968 se podle tebe také mělo válčit a jsem si jistá, že si už dávno přeješ, aby i ted už Češi válčili na Ukrajině. Prostě typický chciválek - který si všechnu vinu projektuje na tu stranu, kterou si označí jako nepřítele.
Můj názor je jiný. Putin chtěl vyjednávat. Ukrajinská vláda vypověděla Minské mírové smlouvy - ne Putin, ukrajinská armáda vpadla na Donbas zabíjet a ničit - Putin už dopředu řekl, že tohle nepřipustí, a tak tam poslal vojsko.

Nemyslím si, že jsme měli se sami bránit v roce 38, když nás spojenci opustili. Neměli bychom šanci.
Stejně tak v 68 by byl nesmysl se bránit. Také bychom neměli šanci.
Ale Ukrajina, jak vidno na rozdíl od nás šanci má.
Ukrajina se brání rozsáhlé vojenské agresi, podobně jako se bránilo SSSR rozsáhlé agresi Hitlera. To byli také chciválkové, kteří se bránili nebo ti, kteří jim pomáhali dodávkami zbraní a potřebného vybavení?
Hitler také napřed vyjednával a vyjednal pro nás potupné podmínky a stejně to jeho agresi nezabránilo. Také se oháněl údajně utlačovanými Němci v Sudetech. Agresorovi se nemá ustupovat, když vyjednává z pozice síly a vyhrůžek. To není jednání ale diktát.

To že Ukrajinská armáda vpadla na Donbas, to je podobně praštěné jako kdyby Švédové vtrhli do Stockholmu. Donbas je Ukrajina a ukrajinská armáda se tam, na svém svrchovaném území, jeho nedotknutelnost garantovanou i Ruskem, akorát snažila obnovit pořádek.
A na Krymu - to si Rusko zabralo, ani s nikým o tom nevyjednávalo.

Vždyť dokonce i ten tvůj vládní Macinka to ruské velvyslankyni řekl stručně a jasně.

Jediný chciválek je v současné době Putin a nejspíš bude válčit až do posledního Rusa, pokud ho jeho kolegové neodstaví od moci.
armin

Příspěvekod armin » pon 27. črc 2026 16:58:13

Trini píše::!:

"Na druhé straně to velmi pomáhá v tom, že si Rusové, kteří byli ke kyjevskému režimu lhostejní, uvědomují, že Rusko Ukrajince porazit musí."

Přesně tohle si také myslím. To bombardování Ruska Ukrajinou Rusy spojuje v odporu a v boji proti Ukrajině. Tedy něco zcela opačného, než si od toho slibuje Zelenský. To jim jen potvrzuje to, co jim Putin o Ukrajině a Západu říká.

Jde o to pochopit mentalitu národa. Mentalitu velkého národa, který už byl párkrát ze Západu napaden. Mentalita malých národů je jiná.

To je to oblíbené dvojí měřítko. Velkopanská morálka.
Rusko Ukrajinu léta bombardovat může, ale když v reakci na to ruské bombardování začne Ukrajina reagovat obdobně, tak to teda je vrchol. To si přeci nesmí dovolovat.

Máš pravdu že Boží mlýny to nakonec semelou bez ohledu na lidské názory.
Podobně jako to semleli v případě Hitlera a těch, co se jím nechali zblbnout.
armin

Příspěvekod Trini » pon 27. črc 2026 21:05:03

armin píše:
Trini píše::!:

To je to....

Podle mne Ukrajina nikdy neměla šanci vyhrát.

https://www.novinky.cz/clanek/valka-na- ... u-40589913

Nemůže to být horší. Zelenskyj si stěžoval na kritický nedostatek raket na obranu

Ukrajina má kritický nedostatek raket protivzdušné obrany, prohlásil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovoru pro televizi Sky News. Rusko navíc místo řízených střel využívá při svých útocích stále častěji balistické rakety, jako jsou například Iskandery.

....................

Rusko po útocích do svého vnitrozemí, začíná dělat z vojenské operace normální válku - těmi útoky do vnitrozemí k tomu od svých obyvatel získává souhlas, takže ani nebudou překvapeni případnou mobilizací.

Nejsi Bůh, takže je možné, že Boží mlýny to semelou jinak, než si představuješ. Nebot člověk míní, pánbůh měni. Lepší je být otevřený ke všemu, co by mohlo přijít. Pak člověka netrefí šlak, protože zcela ulpěl na svých válečných představách. ;)
Trini

Příspěvekod Trini » pon 27. črc 2026 21:36:42

P.S.

Zajímavé jsou komentáře k tomu článku Nemůže to být horší. https://www.lide.cz/diskuze/www.novinky ... 2F40589913

Obvykle jsou tam komentáře od chciválků, typu armina, někdy se tam žádá i genocida celého ruského národa.

Ale ted zrovna ne. ;)

....................................................................

před 2 hodinami

Myslím, že by si Ukrajinci měli spíše stěžovat na kritický nedostatek soudnosti svého prezidenta Zelenského. Více než čtyři roky nesmyslného zabíjení a mrzačení lidí, totální devastace země a žádný opravdově myšlený pokus o kompromisní ukončení konfliktu. Bohužel EU je obětí stejného omylu, tedy že pokračování války může Ukrajině nakonec přinést rozhodující vítězství bez jakýchkoliv ústupků.

:srdce: (= souhlas) 149

Před 3 hodinami

To je tak když bývalý evropský mazlík číslo jedna zjistí, že EU je zu grunt, ve skladech armád tak sotva pro sebe a muž, který byl přesvědčen a přesvědčován, že je povinností všech dodávat Ukrajině o co si řekne a zadara, je v koncovce kterou nečekal.

:srdce: 97

Nemůže to být horší? Ale ano, může a také bude. Už si bal věci a chystej se na cestu do Izraele.

Ohledně licence na výrobu Patriotů pro Ukrajinu. To je dobrý fór. Kdyby na to šlo někde vsadit, tak to dám na to, že Ukrajina nebude nikdy vyrábět Patrioty na svém území. Prvně, Rusové tam mají všude dost svých lidí a know-how by se rychle přesunulo do Ruska. To už Američané můžou rovnou celou linku poslat do Moskvy. A za druhé, stále tu je možnost, že si Rusko nakonec půjde pro daleko větší kus Ukrajiny (celou) a tedy by výrobní linka stejně skončila v Moskvě tak jako tak.

Ale asi chápu, proč to Američané jako slíbili - ukázali světu nehynoucí podporu Ukrajině a ... slibem neurazíš.

Příprava výroby zabere dost času a oni asi doufají, že za rok za dva už to stejně nebude aktuální. To poslední, co Amerika potřebuje, je americká technologie antiraket v Rusku.

:srdce: 50

Kde chce ty patrioty vydyndat ? Američani po pár týdnech války s Iránem jsou ve skladech na minimu nejen s obrannými patrioty,ale i s útočnými raketami ,obnova na původní stav soudě dle článků v mediich má trvat taky aspoň dva roky.Zkusit Temu,tam se sežene všechno,jinak to dál bude asi útočná válka bez obrany .

:srdce: 58

Před 4 hodinami

At jeho kamaradi prodaji zlate zachody a poslou neco ze svych svycarskych kont, a hned bude dost penez na rakety.

:srdce: 235

Před 3 hodinami

Umí Zelenskij ještě něco kromě stězovani, natahování rukou a lhaní?

:srdce: 79

před 3 hodinami

Co se tam nastrkalo peněz a zbraní a výsledek? Jen další eskalace a žebráni o další navyšování. Kdy už řekne Evropa dost!!!

:srdce: 73

........ Před 2 hodinami

nikdy, protože po tom všem už prostě nemůže, musí počkat, až dojde PVO úplně a až dojdou i vojáci - Zelenskyj sám musí dospět k názoru, že už to nemá smysl protahovat... a do té doby to ještě EU bude stát hodně peněz.

:srdce: 23

Před 4 hodinami

Tolik peněz a zbraní se nenávratně ztratilo ve zkorumpované Ukrajině. Nekonečná bezedná studna na peníze. Dokud bude exprezident Zelenský stále u moci nic bohužel Ukrajinu dobrého nečeká.

:srdce: 170
Trini

Příspěvekod Trini » pon 27. črc 2026 21:53:23

armin píše:To že Ukrajinská armáda vpadla na Donbas, to je podobně praštěné jako kdyby Švédové vtrhli do Stockholmu. Donbas je Ukrajina a ukrajinská armáda se tam, na svém svrchovaném území, jeho nedotknutelnost garantovanou i Ruskem, akorát snažila obnovit pořádek.
.

A když se srbská armáda snažila na svém svrchovaném území obnovit pořádek, tak NATO zbombardovalo Srbsko napdrt - dokud se nevzdalo. A tím NATO ukázalo Rusku, že něco takového se dělat smí. Rusko je holt dobrý žák. ;)
Trini

Příspěvekod Trini » pon 27. črc 2026 22:26:08

armin píše:

Jediný chciválek je v současné době Putin a nejspíš bude válčit až do posledního Rusa,

Do posledního Ukrajince chce válčit Zelenský, řekl to hned ze začátku - typický chciválek.

A aby je dostal na frontu, tak je nechává násilně pochytávat. Na Ukrajině se to pry hemží videi těchto brutálních scén. Někde jsem četla, že občas verbíři někoho přivážou k pouliční lampě a pro výstrahu ostatním ho umlátí k smrti. Zřejmě proto ted už dochází k zabíjení verbířů. Když máš umřít nebo být zmrzačen tak jako tak - snažíš se jakýmkoliv způsobem si zachránit holý život. To chápu.
Trini

Příspěvekod armin » pon 27. črc 2026 22:51:47

Trini píše:
Nejsi Bůh, takže je možné, že Boží mlýny to semelou jinak, než si představuješ. Nebot člověk míní, pánbůh měni. Lepší je být otevřený ke všemu, co by
mohlo přijít. Pak člověka netrefí šlak, protože zcela ulpěl na svých válečných představách. ;)

To platí pro mne i pro tebe i pro situaci na Ukrajině.
Takže netřeba si dělat starosti.
Ale můžeme mít na to názor, jak se nám to jeví. Proto si o tom i rád povídám. Zajímá mne, co si myslí o věci druzí a proč.
Třeba Zdeněk mne zaujal jak vidí druhé lidi, mne například jako sionistickou zrůdu. Durodara mimo jiné napsal, že jsem Ahasvér. Když jsem se díval, co to je, tak Ahasver je legendární antisemitská postava „věčného Žida“, který kvůli rouhání vůči Ježíši Kristu musí až do dne posledního soudu bloudit po zemi.

Přitom já s Židy a židovstvím mám společného okrajově asi tolik jako běžný křesťan - tedy s Ježíšem a evangelisty, kteří byli židovského původu a se starým zákonem..
Je zajímavé, kde se to v nich bere. Nejspíš to budou projekce nějakého vnitřního konfliktu.
Co ty myslíš?
armin

Předchozí

Zpět na Úvahy a zamyšlení