Zajímavosti

Zajímavosti

Příspěvekod Trini » sob 14. bře 2026 13:07:10

:wow:

Hvězda, do které se vejdou 3 miliardy Sluncí

Jirka vysvětluje věci

https://www.youtube.com/watch?v=12UhIqsHuP8

:)
Trini

Poděkoval: 379
Poděkováno: 146-krát v 134 příspěvcích

Re: Zajímavosti

Příspěvekod Trini » sob 14. bře 2026 13:45:30

:wow:

Jak umírá planeta

Jirka vysvětluje věci

https://www.youtube.com/watch?v=4Dhm-j4ysGo

Trini

Příspěvekod armin » sob 04. dub 2026 11:57:14

Nejlepší tátové na světě? Muži z kmene Aka „kojí“ děti místo žen, ty se i v těhotenství věnují lovu

Obrázek
Pygmejské ženy v Kongu

https://medium.seznam.cz/clanek/kristin ... p&seq_no=4
armin

Poděkoval: 48
Poděkováno: 96-krát v 92 příspěvcích

Příspěvekod Salmo1cz » pát 08. kvě 2026 9:41:53

I člověk má čich jak břit, kvantový kompas, ručičky od plastu.

https://youtube.com/watch?v=xURHofMwIqc ... GQiLtTPppu

Další povídání s prof.Jaroslavem Petrem
:cooool:
Salmo1cz

Poděkoval: 4
Poděkováno: 9-krát v 9 příspěvcích

Příspěvekod armin » pát 26. čer 2026 11:47:31

Macinka for President!

Obrázek
armin

Poděkoval: 48
Poděkováno: 96-krát v 92 příspěvcích

Příspěvekod Trini » úte 21. črc 2026 13:35:10

:star: :star: :star:

Naďa Kučerová: Do roku 2028 tady nezůstane kámen na kameni

https://www.youtube.com/watch?v=Hth5NIWVHj4

Trini

Příspěvekod Zdeněk » úte 21. črc 2026 15:07:42

Trini píše::star: :star: :star:

Naďa Kučerová: Do roku 2028 tady nezůstane kámen na kameni

https://www.youtube.com/watch?v=Hth5NIWVHj4

Podle jasnovidce Jackowského (mimochodem, před několika dny správně předpověděl výsledek finále Argentina-Španělsko 0:1) WWIII už začala v únoru/březnu napadením Íránu a potrvá do roku 2028 (horká fáze začne asi na podzim letošního roku).

Po ní nastane prý úplně nová ekonomická realita. Dobře prý už bylo, jídlo bude luxus.
(No, nedávno jsem ukončil třítýdenní půst a bylo mi dobře). :)
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 22-krát v 22 příspěvcích

Příspěvekod Trini » úte 21. črc 2026 16:35:19

Zdeněk píše:Podle jasnovidce Jackowského (mimochodem, před několika dny správně předpověděl výsledek finále Argentina-Španělsko 0:1) WWIII už začala v únoru/březnu napadením Íránu a potrvá do roku 2028 (horká fáze začne asi na podzim letošního roku).

Po ní nastane prý úplně nová ekonomická realita. Dobře prý už bylo, jídlo bude luxus.
(No, nedávno jsem ukončil třítýdenní půst a bylo mi dobře). :)

To já zvládnu akorát intervalový půst - 16-17 hodin každý den. Tedy snídaně a oběd - ale bohužel toho sním na ta dvě jídla moc. Neubírám :? , ale naštěstí ani nepřibývám. Ke snídani ovoce a k obědu hodně zeleniny. :)
Trini

Příspěvekod Zdeněk » úte 21. črc 2026 18:53:37

Trini píše:To já zvládnu akorát intervalový půst - 16-17 hodin každý den. Tedy snídaně a oběd - ale bohužel toho sním na ta dvě jídla moc. Neubírám :? , ale naštěstí ani nepřibývám. Ke snídani ovoce a k obědu hodně zeleniny. :)

To je úplně v pohodě, je třeba dělat co tělu vyhovuje, někdo je ajurvédsky kapha (jako já), tomu půst vyloženě svědčí, naproti tomu pro vátu příliš vhodný není.

Taky je blbost to rvát silou (jako jsem to kdysi dělal), to tělu škodí (ačkoli samozřejmě nějakou vůli člověk musí vynaložit).

A taky je blbost držet jen čistý vodový půst (nebo možná jen do 3 dnů), to jsem dřív dělal, než jsem se dočetl o rekordmanovi pod lékařským dohledem, který pil kávu, čaj, minerály, držel půst přes rok a jeho první jídlo bylo vařené vejce a chleba s máslem. To by ho u čistého půstu možná zabilo (a možná bez přehánění - návratovka je u vodového půstu mnohem obtížnější než samotný půst). Asi vodový půst je účinnější, ale rozhodně to za ty obtíže nestojí (taková Breussova dieta taky umí vyléčit rakovinu například).

A když přes to všechno nějaké potíže nastanou, tak si dám pár lžiček Cayceho hovězí šťávy.
(Christýnka zapláče nad zabitým nebohým zvířátkem, ale tak což už.)
Zdeněk

Příspěvekod Trini » úte 21. črc 2026 19:21:31

Zdeněk píše:(Christýnka zapláče nad zabitým nebohým zvířátkem, ale tak což už.)

Taky nejím zvířátka a ryby, protože bych je nemohla zabít.

Právě jsem se dívala, jestli to má nějaký vliv na rakovinu střev. Zajímavé. Vegetariáni prý mají menší riziko dostat rakovinu střev než masojedlíci, ale vegáni prý mohou mít větší riziko. Mléčné výrobky a vejce jím, nejsem vegan.

Rakouská císařovna Sissi prý pila štávu ze syrového masa. Byla extrémně štíhlá. Ale jinak moc zdravá nebyla. :?
Trini

Příspěvekod Zdeněk » úte 21. črc 2026 20:57:24

Trini píše:Taky nejím zvířátka a ryby, protože bych je nemohla zabít.

Tak Ježíš ani Buddha vegetariáni nebyli, na rozdíl od Hitlera (který podle dobových svědectví trpěl, když sledoval film, kde trpěla zvířata, a prý mluvil o utrpení zvířat na jatkách, aby ostatní odradil od konzumace masa).

Christýnka láskyplně a dojemně mluví o soucitu se zvířátky. Nic proti tomu, pochopitelně.
Ale zkus se přihlásit do té její soukromé placené skupiny a něco namítnout proti jejím konceptům, co by se jí moc nelíbilo.
Možná budeš překvapena, jak rychle budeš odejita.

Zajímavé, že? :)
Zdeněk

Příspěvekod Trini » stř 22. črc 2026 8:26:35

Zdeněk píše:
Trini píše:Taky nejím zvířátka a ryby, protože bych je nemohla zabít.

Tak Ježíš ani Buddha vegetariáni nebyli, na rozdíl od Hitlera (který podle dobových svědectví trpěl, když sledoval film, kde trpěla zvířata, a prý mluvil o utrpení zvířat na jatkách, aby ostatní odradil od konzumace masa).

I Hitler měl své pozitivní stránky. Kdysi mne dost překvapilo, když jedna stará Rakušanka - milá paní - řekla: "Za Ady byl pořádek." Bylo z toho slyšet, že ho měla ráda - a to i když kvůli němu padlo tolik německých a rakouských mužů ve válce. On měl v horoskopu nádherný aspekt - konjunkci Luny s Jupiterem v trigonu se Sluncem. Ten mu zřejmě získaval lidské sympatie. Nakonec i Edgar Cayce ho ze začátku viděl pozitivně. Možná v něm ten potenciál k dobru opravdu byl - a pak se to zvrtlo. Jak ty německé děti na téma, jak vidí Hitlera, řekly: Udělal toho hodně dobrého pro německé lidi, ale pak mu prdlo v bedně.
Když v Rakousku jíš na Hitlerovy narozeniny nočky s vejcem (to prý bylo jeho zamilované jídlo), tak jsi jasný náci. V ten den nesmějí restaurace nočky s vejcem nabízet, protože hned stojí v novinách, že jsou náci-lokál. :?

Ramana sice řekl, že jídlo nemá na realizovaného vliv - ale sám zvířata nejedl a ani vejce ne, protože je v nich budoucí život. Mléčné výrobky jedl. Jídlo sice neovlivnuje Podstatu/Zdroj, ale tělo a tím i osud člověka ovlivnovat bude.

Dalajlama vyprávěl, že jako chlapec kupoval býčky, které vedly kolem Potaly na porážku, tolik mu jich bylo líto. Buddhisté sice nemají zabíjet a to ani zvířata, ale nemají zakázáno jíst maso. A tak jedí maso a zvíře nechají zabít od někoho jiného. Tak to řeší, napsal Dalajlama. :D

Zdeněk píše:Christýnka láskyplně a dojemně mluví o soucitu se zvířátky. Nic proti tomu, pochopitelně.
Ale zkus se přihlásit do té její soukromé placené skupiny a něco namítnout proti jejím konceptům, co by se jí moc nelíbilo.
Možná budeš překvapena, jak rychle budeš odejita.

Zajímavé, že? :)

Mně to až tak moc překvapivé nepřipadá. Christina je hodně pronásledována mainstreamem. Takže se nějací provokáteři budou chtít do její skupiny dostat. Snaží se zřejmě před tím chránit.

Myslím si, že v každé lidské skupině, která sleduje nějaký cíl, a někdo tam přijde s nějakými námitkami, se zeptají: Tak proč sem lezeš? Když se ti to nelíbí, tak si založ vlastní skupinu. ;)

Trini

Příspěvekod Zdeněk » stř 22. črc 2026 15:18:55

Trini píše:Christina je hodně pronásledována mainstreamem.

Možná se jí dotklo, že jsem jí napsal, ať se usmívá když má důvod, a né komerčně, jak to jeden čas začala dělat. :)
(čili ostatními manipulovat)

Ale tipuju že má nějaký problém s mužskou energií, vnitřním Animusem. Pracovně se obklopuje jen ženami.
Zdeněk

Zpět na Úvahy a zamyšlení