Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod armin » úte 24. bře 2026 13:17:15

Trini píše:
Zdeněk píše:
A samozřejmě ti, kteří vítali okupační armádu a oslavovali ji - např- P. Pavel.

V srpnu 1968 bylo Petru Pavlovi 6 let.
armin

Poděkoval: 46
Poděkováno: 95-krát v 91 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » úte 24. bře 2026 14:21:38

armin píše:Ty jsi v té době asi nežil, ale v jistých profesích bylo nutné vyslovit souhlas i s tím, s čím člověk nesouhlasil. Stejně tak v KSČ.
Kdo nevyslovil, byl vyloučen. Třeba jako můj otec, učitel, kterého kvůli tomu chtěli vyhodit ze školy a už si proto dělal řidičák na náklaďák.

A ty si představuješ že vítal, když vyslovil povinný souhlas a hrál povinnou hru, která ve té době byla vyžadovaná?
Speciálně pro rozvědčíka by to neměl být problém.

Po 89. se takovým lidem velice ulevilo a změnu vítali. Ne ruskou armádu.

Neboli "Mami, já mám přeci čisté oblečení."

Pavlovi totiž nikdo pistoli u hlavy nedržel, kolaboroval vědomě a kvůli svému, morálně zavrženíhodnému, cíli/prospěchu (mít moc, moci chytat do StB pavučiny). A bylo - a je - mu to úplně jedno. Jako tomu - na rozdíl od Pavla ovšem upřímnému - psychopatovi.

Můj táta byl syn kulaka, poslali ho na 3 roky k PTP.
Ztloustl tam ale o 20kg :). Protože tenkrát bylo zemědělství hrozná dřina.

Já jsem hrál hru v tom, že jsem musel skládat v každém ročníku VŠ zkoušky z marx-leninizmu a tvářit se u toho alespoň neutrálně (což byl pro mě ten nekřiklavější případ, vedle množství podřadnějších dalších, samozřejmě). Což mě na mě hrozně štvalo, ta přetvářka (byl jsem vychcanej a nechtělo se mi dělat rukama). Křivilo mě to a neměl jsem to dělat, vůbec se mi to nevyplatilo.

Dnes ale k Rusům necítím žádnou zášť. Nemusel jsem kolaborovat (či spíše "kolaborovat").
Na rozdíl od vás, kteří kolaborovat museli, že. A můžou za to rusáci, že... :)
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 20-krát v 20 příspěvcích

Příspěvekod Trini » úte 24. bře 2026 14:59:08

armin píše:
Trini píše:
Zdeněk píše:
A samozřejmě ti, kteří vítali okupační armádu a oslavovali ji - např- P. Pavel.

A tak to oslavoval v roce 1987 - to mu 26 let. A kdyby nepřišla v roce 1989 změna, tak to oslavuje dodnes.
Naposledy upravil Trini dne stř 25. bře 2026 6:35:30, celkově upraveno 1
Trini

Poděkoval: 378
Poděkováno: 144-krát v 132 příspěvcích

Příspěvekod armin » úte 24. bře 2026 15:02:25

Zdeněk píše:
Pavlovi totiž nikdo pistoli u hlavy nedržel, kolaboroval vědomě a kvůli svému, morálně zavrženíhodnému, cíli/prospěchu (mít moc, moci chytat do StB pavučiny).

To si pleteš. S StB spolupracoval Babiš, nikoliv Pavel. Vojenská rozvědka byla něco jiného než StB.
armin

Příspěvekod Trini » úte 24. bře 2026 15:13:31

Trini píše:
armin píše:
Trini píše:

A tak to oslavoval v roce 1987 - to mu 26 let. A kdyby nepřišla v roce 1989 změna, tak to oslavuje dodnes.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Petr_Pavel

V posudku k propůjčení medaile Za službu vlasti roku 1988 byl hodnocen jako třídně uvědomělý a politicky vyspělý, napomáhající prosazovat vedoucí úlohu komunistické strany mezi podřízenými, dobře zabezpečující bojovou pohotovost jednotky a odvádějící „vytrvalou, obětavou a příkladnou práci“.

;)
Naposledy upravil Trini dne stř 25. bře 2026 6:35:55, celkově upraveno 1
Trini

Příspěvekod armin » úte 24. bře 2026 15:31:05

Jestli jsi se dočetla dál, tak Pavel byl zkrátka hlavně skvělý profík a on a armáda jako celek pokračovala plynule dál pod novým vedením a s novým zaměřením do NATO.

Jiná situace byla v StB, která byla úzce spjata s režimem, byla ihned od svého vzniku v roce 1945 pod kontrolou Komunistické strany Československa (KSČ)a zaměřena hlavně k hlídání a boji proti "vnitřním nepřátelům" po vzoru NKVD později KGB.
Zanikla rozkazem ministra vnitra Richarda Sachera 15. února 1990 a některé její úlohy převzal nově vzniklý Úřad pro ochranu ústavy a demokracie FMV.
armin

Příspěvekod Zdeněk » úte 24. bře 2026 15:33:34

armin píše:
Zdeněk píše:
Pavlovi totiž nikdo pistoli u hlavy nedržel, kolaboroval vědomě a kvůli svému, morálně zavrženíhodnému, cíli/prospěchu (mít moc, moci chytat do StB pavučiny).

To si pleteš. S StB spolupracoval Babiš, nikoliv Pavel. Vojenská rozvědka byla něco jiného než StB.

Jo to máš pravdu.

Nicméně chtít zabíjet (voják který nechce zabíjet není voják) bez ohledu na důvod (a voják který lehce převléká kabáty vyšší důvod/cíl zřejmě nemá) není chvályhodné.

Čili buď trpíš mentální myopií (nevidíš vyšší cíl), nebo jsi stejně zavrženíhodný. Příp. obojí.
Zdeněk

Příspěvekod armin » úte 24. bře 2026 16:09:31

Zdeněk píše:
armin píše:
Zdeněk píše:

Jo to máš pravdu.

Nicméně chtít zabíjet (voják který nechce zabíjet není voják) bez ohledu na důvod (a voják který lehce převléká kabáty vyšší důvod/cíl zřejmě nemá) není chvályhodné.

Čili buď trpíš mentální myopií (nevidíš vyšší cíl), nebo jsi stejně zavrženíhodný. Příp. obojí.

V dnešní době, kdy je zabíjení a agrese třeba u Ruska normální způsob prosazování svých zájmů, jsem rád, že máme armádu, schopné vojáky a jsme součásti společenství NATO.
"Vyšší cíl" vidím, ale většina lidí má bohužel jiné cíle a někdy je pro ně tím nejvyšším, přímo svatým, například islamisté.
armin

Příspěvekod Zdeněk » úte 24. bře 2026 16:29:14

armin píše:V dnešní době, kdy je zabíjení a agrese třeba u Ruska normální způsob prosazování svých zájmů, jsem rád, že máme armádu, schopné vojáky a jsme součásti společenství NATO.

Jestli tě správně chápu, vítáš psychopaty a jim podobné v armádě, protože jsou tam užiteční, bývají to mimořádně schopní vojáci.

Jenomže psychopat a jemu podobný není "velice charakterní člověk", jak jsi psal o Pavlovi.

To je ten problém, že nevidíš důvod to rozlišovat. Postrádáš k tomu potřebné mravní identifikace (viz onen rozhovor s psychopatem), je ti to jedno. O tom celá naše debata je.
Zdeněk

Příspěvekod Zdeněk » úte 24. bře 2026 16:36:51

armin píše:jsem rád, že máme armádu, schopné vojáky a jsme součásti společenství NATO.

Gratuluju. :)
"moc dobře víme, že nás Američané mohou zničit"
Zdeněk

Příspěvekod armin » úte 24. bře 2026 17:20:57

Zdeněk píše:
armin píše:V dnešní době, kdy je zabíjení a agrese třeba u Ruska normální způsob prosazování svých zájmů, jsem rád, že máme armádu, schopné vojáky a jsme součásti společenství NATO.

Jestli tě správně chápu, vítáš psychopaty a jim podobné v armádě, protože jsou tam užiteční, bývají to mimořádně schopní vojáci.

Jenomže psychopat a jemu podobný není "velice charakterní člověk", jak jsi psal o Pavlovi.

To je ten problém, že nevidíš důvod to rozlišovat. Postrádáš k tomu potřebné mravní identifikace (viz onen rozhovor s psychopatem), je ti to jedno. O tom celá naše debata je.

Psychopaty do armády u nás neberou. Podobně jako do policie. Proto procházejí přísnými psychotesty.
Možná teď v Rusku berou na frontu i trestance a psychopaty.

Pavel určitě není psychopat.

Ty máš opravdu zvláštní účelovou fantazii, kterou si promítáš na druhé. Třeba na toho Pavla nebo na mne a na další.
armin

Příspěvekod Trini » stř 25. bře 2026 0:34:22

Zdeněk píše:

Kdy mohou psychopatické rysy pomáhat?

Některé vlastnosti psychopatů, jako je odolnost vůči stresu a schopnost zachovat klid v extrémních situacích, jsou v určitých profesích obrovskou výhodou. Často právě profese, při kterých je třeba zachovat klid, pracovat po tlakem nebo v nebezpečí vyhledávají lidé s touto (často nevyslovenou) diagnózou.

Lékaři při provádění složitých operací pod tlakem.
Hasiči zachraňující životy bez podlehnutí panice.
Vojáci při plnění nebezpečných misí.
Krizoví vyjednavači zvládající extrémní situace s chladnou hlavou.

Není také neobvyklé se s psychopaty a sociopaty setkat na vedoucích pozicích v zaměstnání. Jelikož jim chybí empatie a jsou zdatní manipulátoři, snáze stoupají v kariérním žebříčku.
Trini

Příspěvekod Zdeněk » stř 25. bře 2026 5:00:08

Trini píše:Není také neobvyklé se s psychopaty a sociopaty setkat na vedoucích pozicích v zaměstnání. Jelikož jim chybí empatie a jsou zdatní manipulátoři, snáze stoupají v kariérním žebříčku.

Ano, ono také záleží na definici psychopata, např. psychiatr Radkin Honzák by tam zařadil mnoho známých politiků. :)
Armáda testy vylučující psychopaty nedělá. Testy se zaměřují na psychickou stabilitu atpod., na což se průměrný psychopat hledající kariéru v armádě dokáže naladit.

Celou tuto problematiku dobře vystihuje Ra čakrální model. Armin má srdeční čakru zavřenou a tak vysvětlovat mu věci na této úrovni je jako vysvětlovat psovi humanitu (bude blbě čumět a pak něco štěkne).
Humanita je na úrovni 3. čakry redukována na smečku - odtud obhajoba Petra Pavla. Armin se za něj bije jak lev, Pavel tedy do arminské smečky patří.

Petr Pavel sice navenek nevykazuje známky sionizmu (byť příjmení jeho matky za svobodna může cosi naznačovat), je to ale jasný exekutivní nástroj bidenovské mocenské kliky amerických demokratů (-> AIPAC).
Kliky dnes už upadající ovšem, díky nástupu Trumpa (podle Ra je časté přeskupování sil v boji o moc největší vnitřní slabinou negativních entit).
Což neznamená že by nebyli nebezpeční, naopak, viz chcípající kobyla.
Zdeněk

Příspěvekod Trini » stř 25. bře 2026 6:42:46

armin píše:Jestli jsi se dočetla dál, tak Pavel byl zkrátka hlavně skvělý profík .

Za totality se takovým říkalo zelený mozek

a tomuhle se

roku 1988 byl hodnocen jako třídně uvědomělý a politicky vyspělý, napomáhající prosazovat vedoucí úlohu komunistické strany mezi podřízenými,

oficiálně říkalo kovaný komunista.

Spojení „kovaný komunista“ je v českém prostředí expresivní označení pro člověka, který byl (nebo je) zapáleným, přesvědčeným a často vysoce postaveným členem Komunistické strany

On měl přece i funkci předsedy KSČ.

.
Trini

Příspěvekod armin » stř 25. bře 2026 9:28:34

Zdeněk píše:
Petr Pavel sice navenek nevykazuje známky sionizmu (byť příjmení jeho matky za svobodna může cosi naznačovat), je to ale jasný exekutivní nástroj bidenovské mocenské kliky amerických demokratů (-> AIPAC).
Kliky dnes už upadající ovšem, díky nástupu Trumpa (podle Ra je časté přeskupování sil v boji o moc největší vnitřní slabinou negativních entit).
Což neznamená že by nebyli nebezpeční, naopak, viz chcípající kobyla.

A co ten ("naštěstí") Trump, ten vykazuje nebo nevykazuje známky sionizmu?

Myslím, že je tě tady na inspiruj škoda, že by sis měl založit nějaký yutubový kanál jako ten Chaun a určitě by se našlo spoustu příznivců i platicích.
Možná by něco přišlo i z Ruska, kdyby si tě tam všimli.
Pouvažuj o tom. :)
armin

Příspěvekod Zdeněk » stř 25. bře 2026 10:07:38

armin píše:A co ten ("naštěstí") Trump, ten vykazuje nebo nevykazuje známky sionizmu?

Ovšem že ano, to je sionistický magor. Např. pro antisemitické (což je pro něj každý kdo kritizuje Izrael) studenty na amerických univerzitách veřejně požadoval trest smrti.

To je vaše - negativních entit - slabina, stálý vnitřní boj o moc.

Čili musíš mít ego velké aspoň jako má Trump, abys ten nadcházející boj ve své příští dimenzi vydržel. A to nebude na Venuši... :)
To bude v pekle. :sek:
Zdeněk

Příspěvekod Trini » stř 25. bře 2026 10:13:53

Zdeněk píše:
Eva Nada píše:Vážení přátelé,
když vidím ten zmatek a paniku ve IV. Říši, tak je zřejmé, že jim už došlo, jaká je situace s jejich podnikatelským záměrem na Ukrajině. Prostě jejich podnikatelský záměr nevyšel, došli Ukrajinci a peníze. Ukrajinská pračka na Eura firmy Zelensky Ltd. končí a poslední aktiva jim pod nosem vyfoukl mazaný Donald. Evropská centrální banka další inflační Eura na marnou záchranu krachujícího podniku nedá a nevytiskne. Belgie odmítá spáchat finanční sebevraždu vydáním ruských aktiv poblázněné Lejnové. Hlavní cíl – zhroucení Ruska nebyl dosažen a führerové Anglosasů straší obyvatele Evropy Ruskem a Rusku se snaží nahnat strach zrezavělým eurowehrmachtem. Díky Uršule je dostatek taktických uniforem pro těhotné tankistky, ale nedostává se těhotných tankistek, tak demografové bijí na poplach a depopulace Evropy běží podle plánu. Mladí nechtějí i nemohou mít děti a nemají touhu s úsměvem radostně mašírovat do mrazu ruské zimy za zpěvu Ódy na radost. To tedy má ruská armáda po zuby vyzbrojená nejmodernějšími polními lopatkami vzor 1856 cestu volnou až do Berlína a dál. Gosudar Vladimir Vladimirovič se netají úmyslem rozdupat Merzovi bábovičky a sebrat formičky a lopatičky i s elektickými autíčky nebo alespoň autíčky na klíčky.
V srdci Evropy jim padla fialová figurka v podobě oslíka otřep se. Holt bez peněz na Ukrajinu nelez.
Nikdo těm přeochotným nepůjčí na jejich pochybný podnik ani floka, ani Donald, ani ColaLoka. Limonádový Joe zmizel v prachu cest Arizony a padouši na poušti zůstali sami, tak se povzbuzují plácáním po ramenech, než se začnou navzájem fackovat u prázdné unijní kasy.
A co nového v matičce Prase? Nejdemokratější demokradé poSPOLU i zvlášť povzbuzují svého PePu, aby je udržel u korýtka i opratí, jak jen to půjde dlouho. Vždyť teď stále jim jde o všechno a musí být na správné straně. Znejistěný PePa ale kouká do šatníku a dumá, který kabát bude ten správný pro tu správnou stranu. Před zrcadlem zkouší červenou bejzbolku a potom huňatou ušanku a dává si záležet na správné výslovnosti mister president a tavarišč prsiděnt. Pak si pro sebe potichu šeptne: „agent Pávek vždy připraven“. Nasadí přísný výraz státníka a jde jmenovat v denním rozkazu, ač nerad, svého bývalého stranického kolegu premiérem, neboť soudruh kapitalista odevzdal svůj majetek pracujícímu lidu. Soudruh je uvědomělý a oddán pracujícímu lidu, tudíž premiérování schopen a odveden.
A příště si něco občánkové povíme o Národní Očkovací Strategii NOS (Nabodáme Občany Sračkama).
To budete pulit oči, co vám ještě na rozloučenou připravili kaBrňáci Válek a červená modrá Fijala s našimi plukovníky. V tom vakcinačním Chlívku je prý Mula. Tak uvidíme.
S pozdravem vakcíny povinný pro všechny rodiny.

Jaroslav Turánek

:thumb:

že arminovi nešlápneš na krk dědkovi plesnivýmu

Eva Nada píše: :lol:
Stačí, že má ze mě strach...

Moc tady chybíš, Evulíno. :(
Trini

Příspěvekod armin » stř 25. bře 2026 11:05:32

Zdeněk píše:

Tak to asi ta negativní entita nejsem. Já žádný boj o moc ani vnější ani vnitřní nevedu.

Píšu, co mne k věci napadá, ale žádný boj za tím není.
Proč a o co bych měl podle tebe bojovat?

Nejspíš nejsem ani ta pozitivní entita.
armin

Příspěvekod Trini » stř 25. bře 2026 11:13:49

https://medium.seznam.cz/clanek/petr-du ... ise-255236

Zdeněk Svěrák

Během své umělecké činnosti dal nejen mně mnoho radosti. Má významné jubileum a přeji mu do dalších let hlavně dobré zdraví.

Odpustil bych mu členství v KSČ, pochopil i podpis Anticharty celým Divadlem Járy Cimrmana. Oceňuji, že jako bývalý komunista se nedrápal do vedení sněmovny, vlády ani na Hrad. Přesto si neodpustím poznámku.

Když mluvil o tom, že jen 34 % lidí chápe rozdíl mezi veřejnoprávními a státními médii, a začal z pódia těm méně chápavým dvěma třetinám obyvatel vysvětlovat, v čem ten rozdíl je, pousmál jsem se a nahlas (k „radosti“ okolí) pronesl, že ty dvě třetiny lidí, ke kterým mluví, na demonstraci nejsou.

Již 17 zemí z 27 v EU má média financované ze státního rozpočtu a tento trend je vzrůstající. Je tedy oněch 17 zemí nedemokratických a média poslušná a ochočená?

Petr Duchek

:)
Trini

Příspěvekod Zdeněk » stř 25. bře 2026 12:27:46

armin píše:
Zdeněk píše:

Tak to asi ta negativní entita nejsem. Já žádný boj o moc ani vnější ani vnitřní nevedu.

Asi jako sudetoněmecký volič Henleina v r. 1938.

Jsi chciválek? Jsi. Tak co meleš.

Boj o moc se týká vašich špiček, polarizovaných negativních entit, sklizněschopných.

A jak jsem psal, ty jsi nedomrlá, nesklizněschoná negativní entita, lempl. Pohůnek, slouha, o které se mocní opírají.
Zdeněk

PředchozíDalší

Zpět na Úvahy a zamyšlení