Zaujalo mne vyprávení Míly Tomášové o Velkých bratrech v souboru Za čas a prostor.
Míla Tomášová Za čas a prostor
https://www.youtube.com/watch?v=Gg-nML8fLhM&t=2261s
20:26
Jak mě Velký bratr pozval na společné Velikonoce
V článku Bratrstvo ducha jsem napsala o vysokých duchovních bytostech, nepoznávaných většinou lidí. Mohou být v tělě i bez těla. Nemají žádná viditelná znamení nebo společenství. Jediné jejich znamení je vysoká úroven uskutečnění Pravdy. V této
úrovni jsou poznáváni sobě rovnými nebo také těmi, kteří se o Poznání opravdově snaží a toto si dali jako nejvyšší cíl svého života. Tito bratři jsou velcí bodhisatvové, kteří pracují pro dobro všech bytostí, pro jejich osvobození z koloběhu zrození. Budete-
li velice tiší s myslí obrácenou k Bohu, k Pravdě, pak poznáte na této cestě uskutečnění nejen sami sebe jako božské Já, ale také v Boží hře činnosti i ty, kteří jsou v Pravdě ponořeni a zároven uvědoměle činí ve světě v souzvuku s vesmírnou harmonií
tvoření. Do jejich společenství jste se zařadili nebo můžete zařadit obrácením se k Bohu, nebot oni se také tak obraceli a obracejí. Kdo by se obracel k nim, získá hodně, nebot i oni jsou moudří a prosvětleni, ale tento zisk bude přece jen ziskem. Nebude a
nemůže být nikdy onou dokonalostí, kterou můžete uskutečnit, jestliže se obrátíte přímo k Bohu. Oni jsou Božími prsty, paprsky slunce, ale zaměřte se na slunce a budete stejným paprskem pro činnost ve svém životě i ve světě.
........................................................................
Má někdo zkušenost se setkáním s Velkým bratrem, s Velkými bratry - v těle nebo bez těla?
Tělem je zde zřejmě míněno lidské tělo. Bytost musí mít vždy nějaké tělo (např. astrální), i když kontakt může být telepatický.
Podle mne nejde jen o bratry, ale i o sestry. I když v lidském těle jsou to obvykle spíš bratři.
Bez těla (lidského) jsou to bratři i sestry.
Vzpomněla jsem si na vyprávění Míly Tomášové ve znamení Panny. Tady se jistě jednalo o Velkou sestru.