Míla Tomášová - diskuze

Míla Tomášová - diskuze

Příspěvekod Trini » pon 26. led 2026 14:45:52

:star:

Zaujalo mne vyprávení Míly Tomášové o Velkých bratrech v souboru Za čas a prostor.

Míla Tomášová Za čas a prostor

https://www.youtube.com/watch?v=Gg-nML8fLhM&t=2261s

20:26

Jak mě Velký bratr pozval na společné Velikonoce

V článku Bratrstvo ducha jsem napsala o vysokých duchovních bytostech, nepoznávaných většinou lidí. Mohou být v tělě i bez těla. Nemají žádná viditelná znamení nebo společenství. Jediné jejich znamení je vysoká úroven uskutečnění Pravdy. V této

úrovni jsou poznáváni sobě rovnými nebo také těmi, kteří se o Poznání opravdově snaží a toto si dali jako nejvyšší cíl svého života. Tito bratři jsou velcí bodhisatvové, kteří pracují pro dobro všech bytostí, pro jejich osvobození z koloběhu zrození. Budete-

li velice tiší s myslí obrácenou k Bohu, k Pravdě, pak poznáte na této cestě uskutečnění nejen sami sebe jako božské Já, ale také v Boží hře činnosti i ty, kteří jsou v Pravdě ponořeni a zároven uvědoměle činí ve světě v souzvuku s vesmírnou harmonií

tvoření.
Do jejich společenství jste se zařadili nebo můžete zařadit obrácením se k Bohu, nebot oni se také tak obraceli a obracejí. Kdo by se obracel k nim, získá hodně, nebot i oni jsou moudří a prosvětleni, ale tento zisk bude přece jen ziskem. Nebude a

nemůže být nikdy onou dokonalostí, kterou můžete uskutečnit, jestliže se obrátíte přímo k Bohu. Oni jsou Božími prsty, paprsky slunce, ale zaměřte se na slunce a budete stejným paprskem pro činnost ve svém životě i ve světě.

........................................................................

Má někdo zkušenost se setkáním s Velkým bratrem, s Velkými bratry - v těle nebo bez těla?

Tělem je zde zřejmě míněno lidské tělo. Bytost musí mít vždy nějaké tělo (např. astrální), i když kontakt může být telepatický.

Podle mne nejde jen o bratry, ale i o sestry. I když v lidském těle jsou to obvykle spíš bratři.

Bez těla (lidského) jsou to bratři i sestry.

Vzpomněla jsem si na vyprávění Míly Tomášové ve znamení Panny. Tady se jistě jednalo o Velkou sestru.

:)
Trini

Poděkoval: 376
Poděkováno: 142-krát v 130 příspěvcích

Re: Míla Tomášová - diskuze

Příspěvekod Zdeněk » pon 26. led 2026 16:25:40

Trini píše:Má někdo zkušenost se setkáním s Velkým bratrem, s Velkými bratry - v těle nebo bez těla?

Spíše bych je (v terminologii Ra) nazval Poutníky. Podnikající pouť z vyšší (nejčastěji z 5. nebo 6.) dimenze do naší 3. Poutníci se sem inkarnují z nejrůznějších důvodů.
- prof. Mearsheimer. Nasazuje si cynickou masku, ale za ní občas prosvitne skutečně hluboký lidský soucit.
- Don Elkins
- Viliam Poltikovič
atpod.

S těmi bez těla jsem se setkával také, ale bratry bych je nenazval, nějak mi v těchto případech cukrkandlová terminologie nesedí. Byli to negativní entity a příjemné to nebylo.
Zdeněk

Poděkoval: 1
Poděkováno: 19-krát v 19 příspěvcích

Příspěvekod Trini » pon 26. led 2026 16:49:31

Zdeněk píše:
Trini píše:Má někdo zkušenost se setkáním s Velkým bratrem, s Velkými bratry - v těle nebo bez těla?

Spíše bych je (v terminologii Ra) nazval Poutníky. Podnikající pouť z vyšší (nejčastěji z 5. nebo 6.) dimenze do naší 3. Poutníci se sem inkarnují z nejrůznějších důvodů.
- prof. Mearsheimer. Nasazuje si cynickou masku, ale za ní občas prosvitne skutečně hluboký lidský soucit.
- Don Elkins
- Viliam Poltikovič
atpod.

S těmi bez těla jsem se setkával také, ale bratry bych je nenazval, nějak mi v těchto případech cukrkandlová terminologie nesedí. Byli to negativní entity a příjemné to nebylo.

Míla Tomášová neříká, že všechny bytosti z astrálu jsou Velcí bratři. Ale že Velcí bratři - at v těle nebo bez těla - se poznají podle vysoké úrovně uskutečnění Pravdy. V astrálu se mohou potkat velmi temné bytosti - s jednou se např. setkal Eduard Tomáš, vyprávěl v Pamětích mystika.

Podle mého toltéckého učitelé se v astrálu mohou potkat bytosti takové lásky, že si to není ani možné představit. To mohu potvrdit.

Trini

Příspěvekod Zdeněk » pon 26. led 2026 19:32:30

Trini píše:Míla Tomášová neříká, že všechny bytosti z astrálu jsou Velcí bratři. Ale že Velcí bratři - at v těle nebo bez těla - se poznají podle vysoké úrovně uskutečnění Pravdy.

Není to tak přímočaré, viz např. Erich Hartmann, letecké eso snad všech dob, nacista každým coulem. Vypadá jako beránek a vězení na Sibiři po WWII přežil podle svých slov jen díky svému mírumilovnému chování.

Filmově je to dobře ztvárněno v pohádce Hrátky s čertem postavou čerta Solfernuse jako pekelné honorace.

Logický smysl tomu dává výklad Ra, podle které se negativní a pozitivní cesty v 6. dimenzi spojují. Nikoli však tak, že se negativní přepne do pozitivní (jak se Ra mylně domníval, a toto zkreslení podle mého soudu mohlo implicitně stát za sebevraždou Dona Elkinse), ale jejich implicitací v explicitně objevené dimenzi, která dobro a zlo v sobě zahrnuje jako potenci.
Zdeněk

Příspěvekod armin » pon 26. led 2026 22:57:12

Trini píše:
Má někdo zkušenost se setkáním s Velkým bratrem, s Velkými bratry - v těle nebo bez těla?

Já jsem měl dlouhodobou zkušenost s Velkým bratrem i Velkou sestrou v těle - s manžely Tomášovými. :)

Setkání (ne jen potkání) v těle je mnohem jistější než setkání bez těla - to si může totiž člověk jenom myslet a může to být jen fantazírování pod taktovkou duchovního ega.
Třeba Maríči o sobě psala, že ji duchovně vnitřně vedl přímo Ramana Mahariši a Tomášovi, kdy její "probuzenost" odmítli, začala je pomlouvat a šířit o nich nejrůznější pomluvy a málem trestní oznámení.
armin

Poděkoval: 46
Poděkováno: 94-krát v 90 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » pon 26. led 2026 23:20:11

Zdeněk píše:S těmi bez těla jsem se setkával také, ale bratry bych je nenazval, nějak mi v těchto případech cukrkandlová terminologie nesedí. Byli to negativní entity a příjemné to nebylo.

Vlastně jsem se setkal s ženskou nehmotnou polaritou. Bylo to něco podobného jak o tom mluví mnich Ajahn Brahm:
Blaženost meditace je lepší než sexuální orgasmus. A to vám vlastně říká něco velmi hlubokého. Nedělám si z toho srandu.
:2in1:
Zdeněk

Příspěvekod Zdeněk » pon 26. led 2026 23:25:29

Původně jsem byl přesvědčen, že to byla Christýna, ale pak stačila jediná interakce na tom jejím placeném fóru s její hmotnou manifestací a nějak mě to přesvědčení přešlo. :)
Zdeněk

Příspěvekod Trini » pon 26. led 2026 23:39:01

armin píše:
Trini píše:

Já jsem měl dlouhodobou zkušenost s Velkým bratrem i Velkou sestrou v těle - s manžely Tomášovými. :)

Setkání (ne jen potkání) v těle je mnohem jistější než setkání bez těla -

Pokud sis nejistý, tak je lepší být opatrný.

Ale pokud pro někoho platí to, o čem mluvila Míla Tomášová - Velký bratr s tělem nebo bez těla - potom nemá smysl váhat, obávat se, mít pochybnosti nebo strach.

Trini

Příspěvekod Trini » pon 26. led 2026 23:49:17

Zdeněk píše:Původně jsem byl přesvědčen, že to byla Christýna, ale pak stačila jediná interakce na tom jejím placeném fóru s její hmotnou manifestací a nějak mě to přesvědčení přešlo. :)

Být v lidském, fyzickém těle sebou nese obrovská omezení světelné síly. Prorazit to, transformovat to - není lehké.

Christýna bude mít rozšířené vědomí, ale to neznamená, že realizovala. Akorát by mohla být pro ni realizace snadnější - kdyby o ni usilovala. Ale zatím jsem si nevšimla, že by jí o to šlo. :donknow:
Trini

Příspěvekod Trini » úte 27. led 2026 0:19:51

vostalpetr píše:
Opravdu duchovní lidé mluví o těchto věcech jinak než běžně myslící lidé. To je právě to nádherné na nich. Mezi ně patří např. Tomášovi.

Z dznaninů bych si tedy příklad nebral,

Nejsou tělem, nejsou světem takže na všechno kašlou

A vše podle nich řídí Bůh

A těší se až umřou...

Nic z toho mně nepřijde moc duchovní...

Prostě vědomí v pohybu - Šakti je nezajímá

Pro ně je skutečně pouze plátno Vědomí...

To vidím jinak.

Opravdoví džnáninové pomáhají lidem, kteří mají problémy s dualitou. Vždyt sami svůj lidský život zvládali/zvládají dobře - podle Tomášových byl každý den svátkem, podle Ramany byla Mája Skutečností a podle Nisargadatty byla láska smyslem a účelem duality.

Ale ulpět na lidském, fyzickém těle může způsobovat velké problémy. Proč se netěšit na opuštění fyzického těla, když se stalo stářím nebo nemocí jen nepřijemnou zátěží? A místo lpění - ze zvyku - na už "uhnívajícím" lidském těle se netěšit na nová dobrodružství v nekonečných možnostech projeveného? ;)

Trini

Příspěvekod Trini » úte 27. led 2026 8:00:38

:!:
Jana např. ulpívá na AI, která ji na myšlenkové úrovni (jiné úrovně není AI schopná) podporuje v žití jejích představ a tím jí znemožnuje Poznání. AI neví, co je Poznání a nikdy to nebude - protože nemůže - vědět.
Trini

Příspěvekod Trini » úte 27. led 2026 8:12:32

:star:

Ježíš řekl ke svým učedníkům:

Jan 14.2

V domě mého Otce je mnoho příbytků; kdyby tomu tak nebylo, řekl bych vám to. Jdu, abych vám připravil místo. A odejdu-li, abych vám připravil místo, opět přijdu a vezmu vás k sobě, abyste i vy byli, kde jsem já.

Trini

Zpět na Úvahy a zamyšlení