Soňa Peková

Re: Soňa Peková

Příspěvekod Paradoxy » ned 23. lis 2025 14:49:46

Od jistý doby mi žíly netrhá nikdo a klidně si mě měj za ježibabu, to je tvoje věc :).
Abych napsala taky něco o tématu, Soňa Peková je v procesu jako každej jinej, jen si zvolila 5D, aby se mohla něčeho chytnout no, děláme to tak na nějakou dobu všichni.
Paradoxy

Poděkoval: 0
Poděkováno: 5-krát v 5 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » ned 23. lis 2025 14:55:36

Paradoxy píše:Od jistý doby mi žíly netrhá nikdo a klidně si mě měj za ježibabu, to je tvoje věc :).
Abych napsala taky něco o tématu, Soňa Peková je v procesu jako každej jinej, jen si zvolila 5D, aby se mohla něčeho chytnout no, děláme to tak na nějakou dobu všichni.

Obrázek
Zdeněk

Poděkováno: 14-krát v 14 příspěvcích

Příspěvekod Paradoxy » ned 23. lis 2025 15:01:26

Zdeněk píše:
Paradoxy píše:Od jistý doby mi žíly netrhá nikdo a klidně si mě měj za ježibabu, to je tvoje věc :).

Obrázek

Hezké :)
Paradoxy

Poděkováno: 5-krát v 5 příspěvcích

Příspěvekod armin » ned 23. lis 2025 17:02:03

Zpočátku to dělá každý. Něco si vybere a toho se drží. Zdeněk Ra, Jana teď Nisrgadatty, Peková fantazií Šilhové.
Po něčem musí vyrůst a když už stojí sám pevně, může se toho pustit a být oporou třeba pro jiné.
Někdo se drží chvíli, někdo často přepřehá a někdo se musí něčeho držet celý život.

Jsou to ale jen kolíky, některé křivé (vyfantazírované), jiné rovné. Stejně jako děti se napřed drží autority rodičů a na ní vyrůstají - tělesně i duševně.
armin

Poděkoval: 38
Poděkováno: 92-krát v 88 příspěvcích

Příspěvekod Salmo1cz » ned 23. lis 2025 18:14:43

Jářek píše:
Salmo1cz píše:Jako za mě je chaneling Ra velmi dobře napsaný, trochu trvá než se člověk zorientuje v popisu o čem je řeč, ale mezi náma není tam nic co by člověk -hledajici neznal.
Sklizeň neřeším, v rámci kauzality světa je to docela dobře možné. :D

Taky si říkám - pro mě za mě... Prostě to není můj šálek kávy. Tuším v tom čerpání infa z "nadvědomí"...

Ale dejme tomu, že to někdo potřebuje ku vkročení do toho čistého vědomí.

Je to furt Ida (podvědomí, ), pingala (nadvědomí) a střed mezi nimi - sušumna - Vědomí.

Ty dva krajní kanály končí v hemisférách mozku, v ádžně se kříží.. Ten střední mezi nimi prochází nad hlavu "ven"...

Ida a Pingala vedou antiparalelně.Možná pro někoho bude novinkou, že se stejně kroutí i DNA antiparalelně ve formátu 5-3, 3-5.
:)
Salmo1cz

Poděkoval: 1
Poděkováno: 9-krát v 9 příspěvcích

Příspěvekod Jářek » ned 23. lis 2025 18:30:52

Salmo1cz píše:
Jářek píše:
Salmo1cz píše:Jako za mě je chaneling Ra velmi dobře napsaný, trochu trvá než se člověk zorientuje v popisu o čem je řeč, ale mezi náma není tam nic co by člověk -hledajici neznal.
Sklizeň neřeším, v rámci kauzality světa je to docela dobře možné. :D

Taky si říkám - pro mě za mě... Prostě to není můj šálek kávy. Tuším v tom čerpání infa z "nadvědomí"...

Ale dejme tomu, že to někdo potřebuje ku vkročení do toho čistého vědomí.

Je to furt Ida (podvědomí, ), pingala (nadvědomí) a střed mezi nimi - sušumna - Vědomí.

Ty dva krajní kanály končí v hemisférách mozku, v ádžně se kříží.. Ten střední mezi nimi prochází nad hlavu "ven"...

Ida a Pingala vedou antiparalelně.Možná pro někoho bude novinkou, že se stejně kroutí i DNA antiparalelně ve formátu 5-3, 3-5.
:)

Jj, jde to tak říct. Oba se vinou kolem sušumny (brahma nádí). Ida levotočivě a pingala pravotočivě. Ty energie co jimi proudí jsou povahou jak měsíc a slunce, i se jim dle toho říká. Maj mnoho kvalit :)
Jářek

Poděkoval: 2
Poděkováno: 6-krát v 6 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » ned 23. lis 2025 20:09:55

armin píše:když už stojí sám pevně, může se toho pustit a být oporou třeba pro jiné

Jo tak nezávislou oporou by se ti být zachtělo.

A co bys sem asi tak psal, kdyby ses neopíral o přejatá slova.

Stát pevně můžeš jen na něčem pevném. Držet se toho, zakořenit se.

My buddhisté nic takového nemáme.
Zdeněk

Příspěvekod armin » ned 23. lis 2025 21:24:30

Zdeněk píše:
armin píše:když už stojí sám pevně, může se toho pustit a být oporou třeba pro jiné

Jo tak nezávislou oporou by se ti být zachtělo.

A co bys sem asi tak psal, kdyby ses neopíral o přejatá slova.

Stát pevně můžeš jen na něčem pevném. Držet se toho, zakořenit se.

My buddhisté nic takového nemáme.

Mně se nezachtělo být oporou. Těch opor je už více než dost, hlavně těch více či méně pokřivených. A to že potřebuješ v něčem zakořenit a držet se toho, je normální a zdravé.
Budhismus - meditace, praxe je super,
Ra, to už jsou fantazie chanellingující "entity". V lepším případě. V horším případě to může skončit hlasy, kterým chanellingující "entita" věří a zároveň se bojí neposlechnout. To s meditací a duchovní cestou osvobození nemá nic společného, naopak. A přitom to používá právě ty duchovní pojmy a představy - podobně jako ten Ra.
Já s těmi chanellingovými experty a jejich "poznatky" mám dlouhodobější osobní zkušenosti. Tak vím, o čem mluvím a co to s člověkem dělá..
armin

Příspěvekod Zdeněk » pon 24. lis 2025 9:46:52

armin píše:Mně se nezachtělo být oporou. Těch opor je už více než dost, hlavně těch více či méně pokřivených. A to že potřebuješ v něčem zakořenit a držet se toho, je normální a zdravé.

To "normální a zdravé" je tvoje nevědomá opora, které se nevědomě držíš.
Rakovinné buňky se také považují za normální a zdravé. Protože se opírají o něco, co nezahrnuje celé tělo.

A co zahrnuje oporu tvou? Všechno, asi budeš mít ambici napsat, tak jako advaitici, starozákoníci, Jana. Ale my buddhisté nic takového neuznáváme a Ra má vše projevené za zkreslené, za iluzi. :donknow:
Zdeněk

Příspěvekod armin » pon 24. lis 2025 9:54:56

Zdeněk píše:
armin píše:Mně se nezachtělo být oporou. Těch opor je už více než dost, hlavně těch více či méně pokřivených. A to že potřebuješ v něčem zakořenit a držet se toho, je normální a zdravé.

To "normální a zdravé" je tvoje nevědomá opora, které se nevědomě držíš.
Rakovinné buňky se také považují za normální a zdravé. Protože se opírají o něco, co nezahrnuje celé tělo.

A co zahrnuje oporu tvou? Všechno, asi budeš mít ambici napsat, tak jako advaitici, starozákoníci, Jana. Ale my buddhisté nic takového neuznáváme a Ra má vše projevené za zkreslené, za iluzi. :donknow:

Já se právě už žádné opory nedržím. Ani vědomě ani nevědomě. Cesta bdělosti vede právě k zvědomění nevědomí. Celistvosti.
To neznamená, že o těch různých oporách, co lidé používají už nevím. Spíše naopak.
armin

Příspěvekod Zdeněk » pon 24. lis 2025 10:05:48

armin píše:Budhismus - meditace, praxe je super,
Ra, to už jsou fantazie chanellingující "entity". V lepším případě. V horším případě to může skončit hlasy, kterým chanellingující "entita" věří a zároveň se bojí neposlechnout.

Těmi hlasy myslíš třeba Nyní jdi a pobij Amáleka; jako klaté zničíte vše, co mu patří. Nebudeš ho šetřit, ale usmrtíš muže i ženu, pachole i kojence, býka i ovci, velblouda i osla!? Asi ne. Jenom poukazuji na to, že ti určité souvislosti krapet nedochází.

Nemůžeš praktikovat buddhistickou prázdnotu (příp. Ra vyrovnávací cvičení) aniž bys zůstal neovlivněn. "Budeš-li se dlouho dívati do propasti, propast se podívá do tebe", působivě vyjádřeno, je výsledek praxe, nikoli teorie. Kdo by pak koho prakticky ovládal? Nějaké hlasy poslouchal? :donknow:

Duch je tím Pánem, kde je Duch Páně, tam je svoboda, je vyjádřením této svobody v křesťanském modu čili na židovském základě, což by ti jako židomilovi mohlo být bližší.

Ale to už je asi mimo arminské možnosti. :)
Zdeněk

Příspěvekod Zdeněk » pon 24. lis 2025 10:16:47

armin píše:Cesta bdělosti vede právě k zvědomění nevědomí. Celistvosti.

Obsah, vše obsahující, neexistuje. Je to zkreslení, iluze.

Neboli opíráš se, spoléháš, na iluzi.
Zdeněk

Příspěvekod armin » pon 24. lis 2025 10:41:34

Zdeněk píše:

A co Krystýnka? Jak pokračujete?
armin

Příspěvekod Zdeněk » pon 24. lis 2025 10:55:41

armin píše:
Zdeněk píše:

A co Krystýnka? Jak pokračujete?

Už jsem se o tom zmínil. Stačil jeden komunitní chat a vyzvala mě (slušně) jít do háje. Což jsem okamžitě přijmul a nekompromisně (slušně) se nadobro rozloučil.

Asi tam nebyli moc na ty moje způsoby zvyklí no. Nebyli to armini.
Vidíš, a taková láska to byla. :)

Na to mi právě pomohlo to vyrovnávací Ra cvičení, jak už jsem někde psal.
Zdeněk

Příspěvekod armin » pon 24. lis 2025 11:08:03

Zdeněk píše:

Tak to mi uniklo.

Vypadá to, že nejlépe si rozumíš s arminama. Jestli ty nejsi nakonec zakuklený armin.
Ti nearminové (pozitivní entity - ta lepší polovina lidstva) jsou totiž moc citliví, hned se urazí, rozbrečí a cítí se ublíženě, že to mysleli dobře a dopadlo to jako vždycky..
armin

Příspěvekod Nic » pon 24. lis 2025 11:50:31

armin píše:
Zdeněk píše:

Tak to mi uniklo.

Vypadá to, že nejlépe si rozumíš s arminama. Jestli ty nejsi nakonec zakuklený armin.
Ti nearminové (pozitivní entity - ta lepší polovina lidstva) jsou totiž moc citliví, hned se urazí, rozbrečí a cítí se ublíženě, že to mysleli dobře a dopadlo to jako vždycky..

Gratulace k přiblížení se poznání jednoty Bytí.

:happy:
Naposledy upravil Nic dne pon 24. lis 2025 18:31:30, celkově upraveno 1
Nic

Poděkoval: 76
Poděkováno: 18-krát v 18 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » pon 24. lis 2025 12:09:36

armin píše:
Zdeněk píše:

Tak to mi uniklo.

Christýna mi poskytla (v Ra kontextu) katalyzátor (skutečně jsem svého času cítil vibrace v oblasti srdeční krajiny).
Katalyzátor - pokud se využije jeho působení a je zpracován - značně urychluje duchovní vývoj. Vlastně jsem ti to už psal.

Kvůli katalyzátorům se sem na Zem Poutníci inkarnujují. Mohou si předem i naplánovat, co prožijí.
Že bychom si to s Christýnou naplánovali? :donknow:
Každopádně zkušenosti tady ovlivňují život i tam ("jak v nebi, tak i na zemi"). A nemusí to být jen pozitivní směrování.
Zdeněk

Příspěvekod armin » pon 24. lis 2025 17:21:58

Zdeněk píše:Christýna mi poskytla (v Ra kontextu) katalyzátor (skutečně jsem svého času cítil vibrace v oblasti srdeční krajiny).
Katalyzátor - pokud se využije jeho působení a je zpracován - značně urychluje duchovní vývoj.

To je dobrý.
Je to tak, když člověk neulpí a lehce nechá být jak je, tak to duchovní vývoj urychlí.
Podobně jako když člověk vidí krásný obraz, který člověka povznese, ale nevyvolá v něm touhu ho mít doma.
Může se svobodně rozhlížet po světě a třeba i naslouchat zpěvu syrén.
armin

Příspěvekod Zdeněk » pon 24. lis 2025 18:34:47

armin píše:Je to tak, když člověk neulpí a lehce nechá být jak je, tak to duchovní vývoj urychlí.

Jenomže když se zamiluješ tak ulpíš. A jako ulpělý nemůžeš nechat být, protože ulpělost je právě opak.

Proto Ra nabízí vyrovnávací cvičení: Tam, kde nacházíte ve své mysli klid, musíte vědomě najít odpovídající neklid a naopak. (...) Mysl obsahuje všechny věci. Proto musíte tuto úplnost v sobě objevit.

Že bych ke Kristýně měl pociťovat nenávist, to se mi zrovna nechtělo, ale co třeba - lhostejnost? To by šlo. Tak jsem se jako dobrý herec vžil do té role, přenastavil si to v hlavě, abych to mohl věrohodně jakoby zahrát na scéně.

Jenomže tím (spolu s bdělostí, bez té by to nešlo) jsem jakoby objevil nový prostor, který oba úhly pohledu zahrnuje. A tedy i umožňuje nelpět.

Ne že bych tedy objevil "všechny věci", ale objevil jsem dost. To by jen tak nějakým teoretizováním, Jany vysvětlením, nešlo.
Zdeněk

Příspěvekod Zdeněk » pon 24. lis 2025 18:59:36

Třeba takový Don (vedoucí chanelingové skupiny Ra) na konci hrozně zblbnul a začal trpět paranoií. I se ptal Ra, proč je mu tak blbě, ale Ra mu vysvětlení odmítl sdělit s tím, že by šlo o porušení svobodné vůle (čili předinkarnační dohody).

Don se v kritické chvíli zastřelil.
Tím chanelování skončilo.
Není to žádná sranda, takovej políčenej katalyzátor.
Zdeněk

PředchozíDalší

Zpět na Úvahy a zamyšlení