Soňa Peková

Re: Soňa Peková

Příspěvekod Jářek » ned 23. lis 2025 10:07:40

Zdeněk píše:
Jářek píše:Ještě k tý fyzice.

Kdysi jsem měl oblíbenej příměr s mikroskopem, co zvětšuje až do nekonečna. Tak pod něj dám třeba ruku a šteluju hloub a hloub... Kůže, cévy, krevní destičky, molekuly, atomy, částice, vlny... a už nic pozorovatelného. Říkám, ty vole, kde máš ruku!

To je založeno na řekněme, nejprimitivnější formě vnímání, na smyslovém vnímání. V podstatě je to vizualizace. Něco si vizualizuješ a jsi z té své vlastní vizualizace bubáka posratý.

O to jaksi jde, nebýt z imaginace posratý. Ono totiž vše co je smysly vnímatelné, ten proces, je formou imaginace. Ale přirozeně. Už jaksi to, že ten svět vnímá každý jinak...
A tahle imaginace defakto shrnuje dosavadní objevy v tý fyzikálnosti. Ono se to zdá rozvrstvené, ale není, nebo spíš, jak komu... Vede k prahu projevu, tvorby, ale dál nevidí. Dál už je to o tý meditaci.
Jářek

Poděkoval: 2
Poděkováno: 6-krát v 6 příspěvcích

Příspěvekod Salmo1cz » ned 23. lis 2025 10:14:16

Jako za mě je chaneling Ra velmi dobře napsaný, trochu trvá než se člověk zorientuje v popisu o čem je řeč, ale mezi náma není tam nic co by člověk -hledajici neznal.
Sklizeň neřeším, v rámci kauzality světa je to docela dobře možné. :D
Salmo1cz

Poděkoval: 1
Poděkováno: 9-krát v 9 příspěvcích

Příspěvekod Jářek » ned 23. lis 2025 11:20:41

PS. mnoho lidí si láme hlavu s počátkem a koncem projeveného vesmíru, jeho hranicemi - co je za...

A ono je to právě v tomhle bodě - třeba v dlani. Není to otázka prostoru a času, tam nelze dohlédnout začátku a konce...
Jářek

Příspěvekod Zdeněk » ned 23. lis 2025 12:26:17

Jářek píše:O to jaksi jde, nebýt z imaginace posratý.

A proč nemedituješ přímo, bez imaginace? To se nejdřív potřebuješ vyděsit z vizualizace, abys mohl meditovat?

Jestli ono jaksi nejde o to, že chceš být zajímavý. A tak si vymýšlíš story o okamžitém usnutí při hraní šachů v lotosové pozici. Nebo taková kvantová fyzika při dívání se na dlaň, z toho abychom si měli sednout na prdel, že. :?
Zdeněk

Poděkoval: 0
Poděkováno: 14-krát v 14 příspěvcích

Příspěvekod Jářek » ned 23. lis 2025 12:27:42

Salmo1cz píše:Jako za mě je chaneling Ra velmi dobře napsaný, trochu trvá než se člověk zorientuje v popisu o čem je řeč, ale mezi náma není tam nic co by člověk -hledajici neznal.
Sklizeň neřeším, v rámci kauzality světa je to docela dobře možné. :D

Taky si říkám - pro mě za mě... Prostě to není můj šálek kávy. Tuším v tom čerpání infa z "nadvědomí"...

Ale dejme tomu, že to někdo potřebuje ku vkročení do toho čistého vědomí.

Je to furt Ida (podvědomí, ), pingala (nadvědomí) a střed mezi nimi - sušumna - Vědomí.

Ty dva krajní kanály končí v hemisférách mozku, v ádžně se kříží.. Ten střední mezi nimi prochází nad hlavu "ven"...
Jářek

Příspěvekod Jářek » ned 23. lis 2025 12:41:00

Zdeněk píše:
Jářek píše:O to jaksi jde, nebýt z imaginace posratý.

A proč nemedituješ přímo, bez imaginace? To se nejdřív potřebuješ vyděsit z vizualizace, abys mohl meditovat?

Jestli ono jaksi nejde o to, že chceš být zajímavý. A tak si vymýšlíš story o okamžitém usnutí při hraní šachů v lotosové pozici. Nebo taková kvantová fyzika při dívání se na dlaň, z toho abychom si měli sednout na prdel, že. :?

No pro tebe to zajímávé není ;) Jak to vidím, tak to vidím. Každej má tady nějakou povahu... Ty nevyjevuješ, jak to vidíš? Nepoužíváš rád školená slova, kterých občas musím hledat význam? Nepoudáš rád o Ra, který je kapku v "dimenzi" víry, či z mého pohledu, fantazie? Nechceš tím zaujmout? Stejně jak svými vědomostmi politiky? Výhradami stran, co to maj jinak?
Jářek

Příspěvekod Zdeněk » ned 23. lis 2025 13:08:32

Jářek píše:Každej má tady nějakou povahu... Ty nevyjevuješ, jak to vidíš? Nepoužíváš rád školená slova, kterých občas musím hledat význam? Nepoudáš rád o Ra, který je kapku v "dimenzi" víry, či z mého pohledu, fantazie? Nechceš tím zaujmout?

Takže to ve své obhajobě vlastně přiznáváš. :?

Armin by na tebe měl plivnout, neb si cení upřímnosti, opaku toho co obhajuješ.

Používám školená slova, neb jsem četl školené knihy, nad slovy rozjímal, hledal význam, až mi to přešlo do krve, přenastavilo se v hlavě. Tomu se říká zušlechťování. Šlechtic se nestane plebejcem kvůli libosti plebejce.
Zdeněk

Příspěvekod Jářek » ned 23. lis 2025 13:15:25

Zdeněk píše:
Jářek píše:Každej má tady nějakou povahu... Ty nevyjevuješ, jak to vidíš? Nepoužíváš rád školená slova, kterých občas musím hledat význam? Nepoudáš rád o Ra, který je kapku v "dimenzi" víry, či z mého pohledu, fantazie? Nechceš tím zaujmout?

Používám školená slova, neb jsem četl školené knihy, nad slovy rozjímal, hledal význam, až mi to přešlo do krve, přenastavilo se v hlavě. Tomu se říká zušlechťování. Šlechtic se nestane plebejcem kvůli libosti plebejce.

Ze všeho si vezmeš jen co slyšet chceš ku své intelktuální dominanci nad těmi, jež jdou jinou cestou. Pak šleháš ocasem a ceníš zuby, ponížit.. I když ti to nikdo neoplácí. Holt výstavní pozitivní entita ;)
Jářek

Příspěvekod Zdeněk » ned 23. lis 2025 13:33:53

Jářek píše:
Zdeněk píše:

Ze všeho si vezmeš jen co slyšet chceš ku své intelktuální dominanci nad těmi, jež jdou jinou cestou. Pak šleháš ocasem a ceníš zuby, ponížit.. I když ti to nikdo neoplácí. Holt výstavní pozitivní entita ;)

Lžu snad?

Pravdu označuješ za šlehání ocasem a zubů cenění. Abys ponížil, odvrátil kritiku, nikoli nalezl pravdu.

S dobráckým úsměvem licoměrné bestie.
Zdeněk

Příspěvekod Paradoxy » ned 23. lis 2025 13:42:05

Pedrito zapal to pravítko :D
Paradoxy

Poděkováno: 5-krát v 5 příspěvcích

Příspěvekod Jářek » ned 23. lis 2025 13:43:48

Lžu snad?

Pravdu označuješ za šlehání ocasem a zubů cenění. Abys ponížil, odvrátil kritiku, nikoli nalezl pravdu.

S dobráckým úsměvem licoměrné bestie.

Jo lžes si. A nepustíš se jen tak toho. Dělá ti to dobře. Tohle slovíčkaření, kdo ráčí egoisticky zaujmout... To je k smíchu,
jednou tu jsi, tak o tom dáváš echo, pokud nejsi samotář. Ale koukni, kdo tím svým hlasem chce pro svůj rozumový zisk přebít ostatní, a jaké k tomu používá "metody".
Jářek

Příspěvekod Jářek » ned 23. lis 2025 13:44:47

Paradoxy píše:Pedrito zapal to pravítko :D

Naděje umírá poslední :)
Jářek

Příspěvekod Zdeněk » ned 23. lis 2025 13:55:29

Jářek píše:Jo lžes si.

Lhaní obsahuje záměr, vůli. To nemám. Ale jistě se mohu mýlit, ve svém pohledu na sebe sama.

Kdežto ty přikrašluješ, zkresluješ, vymýšlíš si, zcela záměrně.

Vždyť se podívej jak se tu vykrucuješ jako had.
Zdeněk

Příspěvekod Jářek » ned 23. lis 2025 14:03:42

Zdeněk píše:
Jářek píše:Jo lžes si.

Lhaní obsahuje záměr, vůli. To nemám. Ale jistě se mohu mýlit, ve svém pohledu na sebe sama.

Kdežto ty přikrašluješ, zkresluješ, vymýšlíš si, zcela záměrně.

Vždyť se podívej jak se tu vykrucuješ jako had.

Prostě to tak vnímáš, potřebuješ soka, a dát mu na frak. Ale ne zcela si to uvědomuješ.
Tím si nalháváš ty předsudky o druhých. Taky se bezpochyby v druhých často pletu, ale nestavím na tom válečný stan.
Jo mýlíš se, jako občas každý. A dokud žiješ, vůli si nevyoperuješ.
Jářek

Příspěvekod Paradoxy » ned 23. lis 2025 14:06:53

Jářek píše:

Naděje umírá poslední :)

Naděje je fajn a učí trpělivosti :).
Paradoxy

Příspěvekod Zdeněk » ned 23. lis 2025 14:19:55

Jářek píše:Prostě to tak vnímáš, potřebuješ soka, a dát mu na frak. Ale ne zcela si to uvědomuješ.

Ale to já si uvědomuju, že diskuze s oponentem je dobrá (proto Ra užívá termín vyučovat/učit se a učit se/vyučovat).

Ale když je ten oponent prase tak co? Nemůžeš se s ním mazlit, zaprasil by tě.

Můžeš se pokusit ho umýt, ale "umyté prase zase se válí v bahništi", jak známo jest.

Ale snahu jsem měl, to nemůžeš spravedlivě popřít.
Zdeněk

Příspěvekod Zdeněk » ned 23. lis 2025 14:26:05

Hele důvěrné jinotaje řešte si soukromou poštou jo? Tady na to ostatní nejsou zvědavi.
Zdeněk

Příspěvekod Paradoxy » ned 23. lis 2025 14:30:51

Zdeněk píše:

Hele důvěrné jinotaje řešte si soukromou poštou jo? Tady na to ostatní nejsou zvědavi.

Na jinotaje zvědavej nejseš, zato ti dělá dobře zrcadlení viď:).
A klidně to přezrcadli i na mě, žíly mi to netrhá pane veledůležitý.
Paradoxy

Příspěvekod Jářek » ned 23. lis 2025 14:38:05

Zdeněk píše:
Jářek píše:Prostě to tak vnímáš, potřebuješ soka, a dát mu na frak. Ale ne zcela si to uvědomuješ.

Ale to já si uvědomuju, že diskuze s oponentem je dobrá (proto Ra užívá termín vyučovat/učit se a učit se/vyučovat).

Ale když je ten oponent prase tak co? Nemůžeš se s ním mazlit, zaprasil by tě.

Můžeš se pokusit ho umýt, ale "umyté prase zase se válí v bahništi", jak známo jest.

Ale snahu jsem měl, to nemůžeš spravedlivě popřít.

Pasák si prasata dycky najde. Když to není Pedro, je to Miroslav, a budou další.
Ale rochníš se s nima jen v těch představách.
Tak si to, jak se říká, užij do syta. Neb tento způsob debaty zdá se mi poněkud nesmyslný.
:ahoj:
Jářek

Příspěvekod Zdeněk » ned 23. lis 2025 14:45:19

Paradoxy píše:A klidně to přezrcadli i na mě, žíly mi to netrhá pane veledůležitý.

Jo? Ani Honzam ti žíly moc netrhá? No nevypadá to moc, no.

Jestli si zrcadlení spíš nepleteš s halucinací. S "ty jsi ta nejkrásnější" při ježibabě otázce zrcadlu.
Zdeněk

PředchozíDalší

Zpět na Úvahy a zamyšlení