Skutečnost píše:Nic píše:A můžeme v řešení z té nejvyšší Boží úrovně pokračovat:Jářek píše:Proto to nefunguje, jak to říká Jana, to není, co říká Tomáš a Maharaj a další... Je to úplnej opak, ač to zní podobně. ...
Jsi Bůh,
nemůžeš jím nebýt, protože Bůh je vším, co je. Jak vysvětlíš, že u Jany Ti to nefunguje a u Tomáše a Maharaje ano?
Zkus si uvědomit, že si Boha snažíš přivlastnit, a tak to skutečně nefunguje.
Ne ty jsi Bůh, ale Bůh je tebou, Bůh je ve vás, je ta věta...
Když už je řeč o tom "si uvědomit", může být osvětlující jít do větší hloubky uvědomění.
K tomu nám napomáhej Bůh. Bůh je Láska. Tam, kde se sejde Láska s meditací, mysl není ničím, ego není ničím, iluze oddělenosti není ničím. Všechno je jen jediné blažené Božské Bytí, to čemu říkáme Bůh. Neexistuje nic mimo to.
Jak Rámakrišna říká: "Ryzí láska k Bohu je nezbytná. Vše ostatní není skutečné." Láska k Bohu je sama tím Bohem, v jejím světle je všechno Boží, protože Láska je vším.
Rámakrišna:
Tady se dostávám ke stupni uvědomění, kde spatřuji Boha, jak kráčí v každé lidské formě
a projevuje sám sebe stejnou měrou jak skrze mudrce, tak i hříšníka, čestného, nebo
špatného člověka. Když tedy potkávám různé lidi, říkám si: „Bůh ve formě světce. Bůh ve
formě mizery. Bůh ve formě počestného, Bůh ve formě hříšníka.“
Víte, co vidím? Vidím Jeho jako vše. Lidé a ostatní stvoření se mi zdají prázdné. Pohybují
svými hlavami, rukama a nohama, ale uvnitř je Bůh sám.
A nebo jak říká Krišna:
Kdo spatřuje Svrchovaného Pána, jak přebývá ve všech bytostech a že nezmírá, když ony
hynou, pak jedině ten vskutku poznává.
Jsem pravé Já (Self), ó Gudakéšo. Sídlím v srdcích všeho stvoření. Jsem začátkem, trváním
i koncem všech bytostí.
Z knihy Míly a Eduarda Tomášových, Poselství, str. 61, Avatar 2000:
"Já vám říkám: každým svým konáním, každým dechem, každou myšlenkou buďte s láskyplnou bdělostí obráceni k Boží přítomnosti ve vás i ve všem ostatním. Celý váš život je vaší cestou k poznání, k poznání Boha a sebe v něm. Milujte Boha ve všem, co poznáváte, každý váš čin, myšlenka, dech nechť jsou radostnou bohoslužbou.
Pak poznáte, že podstata všeho živého je Jeden božský život, jediný svatý život proměněný do mnohosti."
Se skutečným uvědoměním, že Bůh - Láska je vším, co existuje, nejsou zapotřebí další slova. Nicméně Probuzení dokáží o tom tak nádherně vyprávět. A nejnádhernější je, když podobně o tom můžeš vyprávět i Ty, protože Tvá zkušenost v nejhlubší Pravdě nemůže být jiná.
Naslouchám Ti.