Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod Trini » úte 08. zář 2026 23:53:11

:!:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... emi-314858

Účet pro Merze

Povolební průzkum je zároveň další špatnou zprávou pro kancléře Friedricha Merze. Tři čtvrtiny Němců, konkrétně 76 procent, považují výsledek v Sasku-Anhaltsku za zaslouženou facku spolkové vládě.

;)
Trini

Poděkoval: 381
Poděkováno: 147-krát v 135 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » stř 09. zář 2026 7:03:37

armin píše:
Zdeněk píše: píše Vidlák.

Má on ten Vidlák nějakou manželku případně děti?

A co ty, jak jsi na tom?

Co je to za otázky, v tomto kontextu?

Jakože kdo kladně hodnotí Okamuru, tak nejspíše nemá manželku případně děti?

Mohl bys poněkud objasnit své myšlenkové pochody? :)
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 23-krát v 23 příspěvcích

Příspěvekod armin » stř 09. zář 2026 7:27:24

Zdeněk píše:
armin píše:
Zdeněk píše: píše Vidlák.

Má on ten Vidlák nějakou manželku případně děti?

A co ty, jak jsi na tom?

Zkouším přijít na to, co v životě vede některé lidi k tomu negativismu, jak ho vzorově prezentuje ten Vidlák a tak trochu i ty.

Ten Vidlák to v nejlepších letech dopracoval na žebráka, kdy žádá své příznivce o podporu a tak logicky jeho sebevědomí vadí nejvíce ti - jak je nazývá - lepšolidi.

Prostě nějaký životní mindrák, který může souviset i s neúspěchy ve vztazích s ženami a podobně.

Prostě potřeba seberealizace, kdež není uspokojena pozitivně, tak se chytne negace, destrukce - má radost když sousedovi chcípne kráva, když se společnosti nedaří - hlavně těm co jsou úspěšnější než já. "Aby na ně taky došlo".
Takže to je takový oslí můstek od politiky k duchovnímu pozadí toho všeho a aktérů toho, co se ve společnosti děje.
armin

Poděkoval: 48
Poděkováno: 96-krát v 92 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » stř 09. zář 2026 9:28:47

armin píše:
Zdeněk píše:
armin píše:Má on ten Vidlák nějakou manželku případně děti?

A co ty, jak jsi na tom?

Zkouším přijít na to, co v životě vede některé lidi k tomu negativismu, jak ho vzorově prezentuje ten Vidlák a tak trochu i ty.

Ten Vidlák to v nejlepších letech dopracoval na žebráka, kdy žádá své příznivce o podporu a tak logicky jeho sebevědomí vadí nejvíce ti - jak je nazývá - lepšolidi.

Prostě nějaký životní mindrák, který může souviset i s neúspěchy ve vztazích s ženami a podobně.

Prostě potřeba seberealizace, kdež není uspokojena pozitivně, tak se chytne negace, destrukce - má radost když sousedovi chcípne kráva, když se společnosti nedaří - hlavně těm co jsou úspěšnější než já. "Aby na ně taky došlo".
Takže to je takový oslí můstek od politiky k duchovnímu pozadí toho všeho a aktérů toho, co se ve společnosti děje.

"Volil jsem SPD" prohlásil Klaus před čtyřmi lety. S tím, že "SPD je normální hnutí".

Tak co vymyslíš na Klause, když už to sexuální mindrák z absence manželky případně dětí být nemůže.
Že politice nerozumí? Že je "zapšklej"? Že je "odvátej"? To by šlo, že jo, tím bys to měl odbyté.

Vždyť jsi blázen.
Zdeněk

Příspěvekod Trini » stř 09. zář 2026 10:44:54

Zdeněk píše:
armin píše:
Zdeněk píše:Co je to za otázky, v tomto kontextu?

"Volil jsem SPD" prohlásil Klaus před čtyřmi lety. S tím, že "SPD je normální hnutí".

Tak co vymyslíš na Klause, když už to sexuální mindrák z absence manželky případně dětí být nemůže.
Že politice nerozumí? Že je "zapšklej"? Že je "odvátej"? To by šlo, že jo, tím bys to měl odbyté.

Vždyť jsi blázen.

Prostě si projektuje do lidí, kteří mají jiný pohled než on, negativitu. Pokud člověk nemá sám v sobě neagativitu, tak ho vůbec nenapadne hledat negativitu v druhých. A Armin neustále hledá něco negativního v každém, kdo vidí věci jinak než on. Chce takové lidi neustále srážet dolu.
Trini

Příspěvekod armin » stř 09. zář 2026 10:58:53

To, že volil před čtyřmi lety SPD byl jeho postoj na základě jeho představy o SPD, docela to na něj sedí. Dnes by už ji asi nevolil.

To, co píše vidlák, to je něco jiného. Ten nezastává žádnou konstruktivní představu, reprezentuje akorát destrukci, antisystémový postoj - už to, že se spojil se současnými komunisty - s Konečnou apod. To by Klaus určitě neudělal.
Prostě jenom se dostat k moci, nebo nějakému korytu a svézt se na zádech těch naších ublíženců, té "mlčící většiny".
Nastěstí jich u nás není zas tolik aby je to vyneslo do parlamentu,
Vidlák asi není zas tak blbej, aby si myslel to, co píše, ale píše spíš účelově, loví příznivce mezi těmi zamindrákovanými ublíženci.
A možná sází i na podporu z Ruska.
Podobně mi připadá Rajchl.
Ty to naopak nejspíš myslíš upřímně a proto se ti to, co píše vidlák líbí. Vyjadřuje to tvoje pocity.
Konečná to co říká, myslí taky upřímně ze srdce. A tam v tom hraje roli ten mindrák a oblbenost a negativismus ke světu - lidem.
armin

Příspěvekod Zdeněk » stř 09. zář 2026 11:39:40

armin píše:To, že volil před čtyřmi lety SPD byl jeho postoj na základě jeho představy o SPD, docela to na něj sedí. Dnes by už ji asi nevolil.

Copak se nějak SPD ideově změnila?
Okamura byl jen donucen převzít i vládní odpovědnost, pokud to jakžtakž šlo, být tolik let jen v opozici by mu u voličů už asi neprošlo.

armin píše:Vidlák asi není zas tak blbej, aby si myslel to, co píše, ale píše spíš účelově, loví příznivce mezi těmi zamindrákovanými ublíženci.

A co kdyby ses vyjadřoval k něčemu konkrétnímu, co Vidlák píše, a nevysvětloval sáhodlouze oklikou, že je inherentně svině?

Neboli co kdybys argumentoval ad rem, nikoli a stále ad hominem, jak tě už asi po stopadesáté, pane zakladateli duchovní školy, upozorňuji. :?
(Ostatně výše to Trini píše v bleděmodrém.)

Neboli Vidlák umí zatnout do živého, že? :)
Zdeněk

Příspěvekod Trini » stř 09. zář 2026 11:56:07

Zdeněk píše:
armin píše:To, že volil před čtyřmi lety SPD byl jeho postoj na základě jeho představy o SPD, docela to na něj sedí. Dnes by už ji asi nevolil.

Copak se nějak SPD ideově změnila?
Okamura byl jen donucen převzít i vládní odpovědnost, pokud to jakžtakž šlo, být tolik let jen v opozici by mu u voličů už asi neprošlo.

armin píše:Vidlák asi není zas tak blbej, aby si myslel to, co píše, ale píše spíš účelově, loví příznivce mezi těmi zamindrákovanými ublíženci.

A co kdyby ses vyjadřoval k něčemu konkrétnímu, co Vidlák píše, a nevysvětloval sáhodlouze oklikou, že je inherentně svině?

Neboli co kdybys argumentoval ad rem, nikoli a stále ad hominem, jak tě už asi po stopadesáté, pane zakladateli duchovní školy, upozorňuji. :?
(Ostatně výše to Trini píše v bleděmodrém.)

Neboli Vidlák umí zatnout do živého, že? :)

Holt jsme se dověděli, že armin je zamindrákovaný ublíženec - který piští, protože mu vadí, co píše Vidlák. Takže ano, Vidlák zatnul do živého. ;)
Trini

Příspěvekod Trini » stř 09. zář 2026 12:17:28

:!:

https://www.youtube.com/watch?v=YpkA-xMS18Y

Petr Drulák o současné situaci

:idea2:
Trini

Příspěvekod Trini » stř 09. zář 2026 13:28:18

Trini píše::!:

https://www.youtube.com/watch?v=YpkA-xMS18Y

Petr Drulák o současné situaci

:idea2:

Líbí se mi, co říká. Působí jako inteligentní a slušný člověk. :)
Trini

Příspěvekod armin » stř 09. zář 2026 13:40:56

Trini píše:Holt jsme se dověděli, že armin je zamindrákovaný ublíženec - který piští, protože mu vadí, co píše Vidlák. Takže ano, Vidlák zatnul do živého. ;)

Mně to nijak nevadí, co píše vidlák. Proč myslíš, že by mi to mělo vadit?
Já ho beru jako příklad nějakého psychologického, společenského a politického jevu. A zamýšlím se nad společenskými jevy, které probíhají a nad jejich aktéry, komentátory apod.
Podobně mi nevadí, co říká nebo dělá Putin. Je to jeho volba, jeho svoboda či nesvoboda a jeho karma. Podobně jako mi nevadí že lvi zabíjejí a žerou jiná zvířata, podobně jako lidé - kteří si to povětšině nechají zabít a dovézt až pod nos. A tak Putin zase nechává zabíjet Ukrajince či své odpůrce a má k tomu své důvody v podstatě jako každý jiný má důvody k tomu, co dělá. Tak to v lidské společnosti chodí, stejně jako v té zvířecí.
A ty individuální důvody jsou zajímavé pro poznávání lidství, protože není kouře bez ohně a právě ten oheň za tím, jak se člověk projevuje, reaguje je z pohledu duchovního poznání klíčový. A není nutné se učit jen ze svých chyb ale i z chyb druhých lidí. Ušetříme si tím hodně času a utrpení.

Tobě něco vadí, že usuzuješ, že mně vadí, co píše vidlák? Tobě vadí co někdo jiný píše nebo říká?
armin

Příspěvekod armin » stř 09. zář 2026 13:46:31

Zdeněk píše:Copak se nějak SPD ideově změnila?

To nevím, ale jak znám Klause, tak současné projevy Okamury a jeho diskuzní způsoby by dnes Klause určitě odradily od toho s někým takovým spojovat své jméno.
armin

Příspěvekod Trini » stř 09. zář 2026 14:13:57

armin píše:
Trini píše:Holt jsme se dověděli, že armin je zamindrákovaný ublíženec - který piští, protože mu vadí, co píše Vidlák. Takže ano, Vidlák zatnul do živého. ;)

Mně to nijak nevadí,

Ale vadí, jinak bys v tom nehledal negativitu a nepřemýšlel, jestli má mindráky. ;)
Trini

Příspěvekod Trini » stř 09. zář 2026 14:25:01

armin píše: A tak Putin zase nechává zabíjet Ukrajince

Zrovna tak, jako Zelenský nechává zabíjet Rusy. To tak ve válkách bývá. Je to nižší projev existence než například u zvířat.
Trini

Příspěvekod armin » stř 09. zář 2026 14:25:41

Trini píše:
armin píše:

Mně to nijak nevadí,

Ale vadí, jinak bys v tom nehledal negativitu a nepřemýšlel, jestli má mindráky. ;)

Já žádnou negativitu nehledám, a mám zkušenost, že mindráky tohle s lidmi dělají. Příklad jsou už biblický Kain a Abel.
U Kaina je nemusíš hledat, abys je viděla. Podle činů a slov která z takových lidí vycházejí je poznáš - tedy pokud tě to vůbec zajímá pochopit motivace druhých.
armin

Příspěvekod Zdeněk » stř 09. zář 2026 14:49:51

armin píše:

To nevím, ale jak znám Klause, tak současné projevy Okamury a jeho diskuzní způsoby by dnes Klause určitě odradily od toho s někým takovým spojovat své jméno.

Nedávno, v červnu, Klaus a Okamura promluvili na konferenci AfD. Oba se pak účastnili pódiové diskuze.

Tak co to meleš, že "současné projevy Okamury a jeho diskuzní způsoby by dnes Klause určitě odradily od toho s někým takovým spojovat své jméno".

Ty si zkrátka na základě svých předsudků a před-soudů nevědomě buduješ svůj vlastní narativ. Svou iluzi, ve které pak žiješ. :)
Zdeněk

Příspěvekod Trini » stř 09. zář 2026 15:03:23

armin píše:
Trini píše:
armin píše:
Mně to nijak nevadí,

Já žádnou negativitu nehledám, a mám zkušenost, že mindráky tohle s lidmi dělají. Příklad jsou už biblický Kain a Abel.
U Kaina je nemusíš hledat, abys je viděla.

Podle mne splácáváš dost nesmysly. Zřejmě ti chybí smysluplné argumenty, a tak si jen projektuješ negativitu a mindráky do druhých. Holt tvoje obvyklá úroven. S tím se nic nenadělá.
Trini

Příspěvekod Trini » stř 09. zář 2026 15:19:40

Zdeněk píše:
armin píše:

Nedávno, v červnu, Klaus a Okamura promluvili na konferenci AfD. Oba se pak účastnili pódiové diskuze.

Tak co to meleš, že "současné projevy Okamury a jeho diskuzní způsoby by dnes Klause určitě odradily od toho s někým takovým spojovat své jméno".

Ty si zkrátka na základě svých předsudků a před-soudů nevědomě buduješ svůj vlastní narativ. Svou iluzi, ve které pak žiješ. :)

Také to tak vidím. Podle mne je zatím jeho dávná touha patřit mezi tzv. lepšolidi. A tak musí říkat to samé, co je v současné době u lepšolidí obvyklé. Doby, kdy sem dával písně Ortela o řezání hlav, jsou dávno pryč. Tenkrát jsme si ještě mysleli, že až muslimští emigranti zavraždí první Evropany, že se něco změní. Ale nezměnilo. Místo toho jsme EU politiky nuceni si na to zvykat a navíc se máme cítit být vinni, že se nám nepodařilo je integrovat. Takové množství se prostě nedá integrovat, hlavně když o to vůbec nestojí. Ale to EU politiky nezajímá. A proto lidé v Německu volí AFD a v Rakousku FPÖ - jako jedinou - poslednÍ - naději. Ale podle mne je už stejně pozdě. Evropu ovládnou muslimové a zavedou pro všehny právo šária. :(
Trini

Příspěvekod Zdeněk » stř 09. zář 2026 15:36:49

Trini píše:
armin píše:Já žádnou negativitu nehledám, a mám zkušenost, že mindráky tohle s lidmi dělají. Příklad jsou už biblický Kain a Abel.
U Kaina je nemusíš hledat, abys je viděla.

Podle mne splácáváš dost nesmysly. Zřejmě ti chybí smysluplné argumenty, a tak si jen projektuješ negativitu a mindráky do druhých. Holt tvoje obvyklá úroven. S tím se nic nenadělá.

Spíše jde o celkovou zploštělou osobnost.

Si pamatuju na diskuzi o fascinující sedmileté zpěvačce, při které z něj vypadlo, že láska k cizím dětem je vlastně pedofilie. :koukam:

Když jsem kontroval Ježíšovou otázkou Miluješ mne?, zakecal to. :)

Láska je zkrátka pro armina vždy sexuálně podbarvena, a jestli někdo tvrdí něco jiného, skrývá tím své sexuální mindráky.
Což je standardní vnímání negativní entity. Odtud (nejen sexuální) projekce této entity.
Zdeněk

Příspěvekod armin » stř 09. zář 2026 15:54:23

Trini píše:
Také to tak vidím. Podle mne je zatím jeho dávná touha patřit mezi tzv. lepšolidi.

Všiml jsem si, že typické pro lidi, co mají nějaký společenský mindrák je, že vymysleli a v poslední době používají tenhle pojem "lepšolidi".

K nám naštěstí žádní muslimové (až na malé výjimky kvalifikovaných) nepřicházejí. My tady máme do počtu Ukrajince a to je o něčem jiném.
armin

PředchozíDalší

Zpět na Úvahy a zamyšlení