Motýlek píše:No jasně, dá se to obrátit ze všech možných stran a vždy podle toho, jak kdo vnímá, myslí, jakou má zkušenost. Jen pro upřesnění a abych to ze své strany zakončil - Světlo jako takové je všude, to že jej každý v určité unikátní špetce nese, je fakt, stejně jako to, že by si nikdo neměl brát patent na to, že právě ta jeho unikátní špetka je lepší nebo větší než někoho jiného. Všichni jedno jsme.
No to co píšeš, je teorie, na níž bych pak vcelku důsledně lpěl,
nebot mnohokrát jsem se setkal zejména pak v duchovních kruzích, kdy bylo někomu toto světlo upíráno,
a tyto rasistické tendence zde jsou prostě ve všech možných oblastech našeho života...
Já pak píšu mnohem spíše o tom, co je spíše praxe,
a proto se příliš optimisticky nevyjadřuji o velkorysých slovech či velkorysých vyjádřeních,
dokonce i o tomto vyjádření (že každý je světlem) se nevyjadřuji příliš optimisticky,
nebot i ono v sobě nese určité rozdělení, tedy dvojí mysl...
Ta rozdvojenost mysli lze poměrně snadno vystopovat otázkou,
PROČ NĚKDO NĚCO ŘÍKÁ NEBO NĚCO DĚLÁ A ČEHO TÍM CHCE DOSÁHNOUT?
V podstatě skoro vždycky nalezneme díky této otázce nějaký skrytý motiv, který podporuje naše ego,
tedy dualitu, tedy rozdvojenost,
a i když mnoho věcí vypadá SKVĚLE, BÁJEČNĚ, ÚŽASNĚ A PERFEKTNĚ,
a my si toho možná velmi ceníme,
je v tom obsaženo rozdělení dvojí mysli, tedy dualita,
tedy chceme tím něco pro sebe nebo pro svět získat...
Nechci tím samozřejmě nějak kritizovat egoismus a chtění,
protože v podstatě nic jiného tady ted zrovna k dispozici nemáme z čeho bychom mohli vyjít,
ale je třeba jít KROK ZA KROKEM a najít tu tendenci proč chceme to či ono,
a zjistit, že to či ono, co chceme, je vlastně rozdělení dvojí mysli,
a hlavně zjistit, že to co chceme, vlastně nechceme,
že to co opravdu chceme, je něco jiného,
než jsme si díky dvojí mysli opravdu přáli
Vypadá to možná složitě, trošku filozoficky zašmodrchaně,
ale at už to popíšeme budto pomocí konceptů jogů, nebo pomocí křestanských konceptů existencionální filozofie jako to třeba dělá už zminovaný Kierkegard,
tak dojdeme k závěru, že to, co OPRAVDU CHCEME, JE "BÝT LÁSKOU"
To, co jsem ted napsal není nic co by každý z nás nevěděl,
v skrytu duše to ví každý velice dobře,
jen se na to skoro nikdo nechce podívat, nebot sbírat velkorysá slova a pronášet velkorysé výroky
se nám zdá mnohem zajímavější
A tak se tak navzájem pěkně podvádíme....