PánBů píše:Dle mého názoru My jako lidi nechceme přímo peníze, baráky, s'tastné rodiny, sprotovní výkony atd... ale zážitky z toho plynoucí. a Většinou když dané věci dosáhneme tak o ní ztrácíme zájem.
a čeho chci s penězma dosáhnout už jsem psal. Bohatší svobodnější a plnější život. vím že namítneš že svoboda je vnitřní stav a život úplně bez peněz je svobodnější ale je to jen jiný druh svobody. Možnost mít hromady peněz a žit jako bych je neměl mi přijde jedoduchá kdežto bejt bez peněž a přesto je utrácet je docela oříšek.
No tím v podstatě říkáš, že ti, kteří mají peníze žijí bohatší a svobodnější a plnější život.
Já bych spíš řekl, že bohatší a svobodnější a plnější život nemá s prachama a majetkem nic společného,
že je v podstatě jedno, jestli jsi bohatý, nebo chudý.
A dokonce bych snad i řekl, že ti chudší mají jakoby větší příležitost prožít bohatší a plnější život.
Samozřejmě, jde o zážitky, asi ale lépe řečeno o PROŽÍVÁNÍ ŽIVOTA.
Zážitky jsou super, cestování, sport, párty, vzrůšo, mejdany atd. ale jak říkáš, když toho dosáhneš, tak o to pak ztratíš zájem, proto ti říkám,
že musíš najít v těch všech možných činnostech to, co pomocí nich skutečně hledáš, to o co ti skutečně jde,
protože jinak v podstatě jen bloudíš a vlastně chceš dojít někam a k něčemu,
ale nevíš k čemu to vlastně chceš dojít...
Ale prachy s tím nemají nic společnýho,
já samozřejmě nemám nijak negativní postoj k penězům, asi tak nějak jako každej jinej člověk,
ale podle mě je úplně jedno jakou máš výplatu, at už bereš 10 000 nebo 100 000 měsíčně, vždycky se ti to nakonec poskládá tak, že budeš mít málo, i když ted si asi říkáš, jo 100 000 to by byl super život...
vím že namítneš že svoboda je vnitřní stav a život úplně bez peněz je svobodnější
................................................................................................
jasně že ti to namítnu, ale rovnou ti říkám, že musíš zjistit co to je ta vnitřní svoboda,
ale určitě bych teda asi netvrdil, že život bez peněz je svobodnější,
to je jen taková duchovní pseudopomůcka jako že je na tom člověk líp, když je chudej a žije někde v jeskyni v lese a medituje a cpe se kořínkama,
jde jen o to nebýt k něčemu připoutanej, a připoutanej můžeš být nejen k penězům, ale i k meditaci své jeskyni a svým kořínkům
PROSTĚ PODSTATNÝ JE ZJISTIT, CO HLEDÁŠ A JESTLIŽE TO CHCEŠ NAZVAT TŘEBA VNITŘNÍ SVOBODA, TAK JE DOBRÝ VĚDĚT CO TO JE, ZJISTIT CO TO JE...