Právě mám rozkoukaný tento film. Asi v 63 minutě, je pasáž která koresponduje s tím co jsem v uplnynulých týdnech cítil;
Asi před třemi týdny jsem sám sobě pokládal otázku, jestli s tím zákonem přitažlivosti, můžu přitáhnout cokoliv do svého života... jestli mě to udělá šťastným.
Připadalo mi to jako cheating (podvádění).
Když se řekne "cheat" v prostředí počítačových her, znamená to že do hry zadáte na klávesnici tajný kód, který do vaší rozehrané hry uměle vytvoří prostředky se kterými hrajete hru. Ať jsou to kapitály, zásoby, lidi, auta, zbraně... na cokoliv si vzpomenete.
Pomůže vám to vyhrát hru. Ale nevyhráli jste ji vy, díky vašim schopnostem vyhrát tu hru. Ale tím že jste uměnle změnili pravidla hry a to je podvod.
Neříkám, že zákon přitažlivosti je něco jako podvod, funguje ať v něj věříte nebo ne. Každý s ním denně pracuje, ale jen někteří o něm vědí.
Problém cítím jinde.
Minulou středu jsem byl v Praze na jednom školení.
Školitel řekl "Zavřete oči, uvolněte se... představte si, že máte skvělý plat, plné bankovní konto, dům svých snů, skvělou manželku, rodinu..."
A pak řekl "Jak se cítíťe? Cítíte ten pocit?"
............ nic. Nic jsem necítil. Proč jsem nic necítil, když jsem dosáhl bodu kdy bylo všechno maximálně skvělé?
Proč je mi to najednom všechno jedno? Všechno mi to bylo volné, peníze, auta, dům, manželka, děti... k ničemu v té představě jsem nic necítil. Je to zvláštní, nemít bod kolem kterého se točí váš svět. Není to dobré, není to špatné, postrádá to smysl, není to k ničemu, všechno se zastavilo. A co to je? Nemám tušení.

Před pěti týdny jsem v sobě zjistil, že se ve mě něco změnilo. Nebyl jsem schopen milovat. Strach z možného zlomení srdce před dvěmi lety postavil kolem mne pevnost. Pevnost ale před pěti týdny najednou byla pryč. A toho jsem si všimnul náhodou. By to skvělý pocit. Takový hřejivý jako světlo slunce. O týden později jsem se dozvěděl o nepodmíněné lásce. Celá její definice, je tak... jiná. Ten skvělý pocit byl najednou pryč. Vzal sebou i další věci. Už jsem přečetl několik knih o ní. Nicméně se mi zatím nepodařilo přijít jak ji zažehnout.
Jsteli člověk který má vztah v "nepodmíněné lásce", či věděli by jste mi to objasnit... napište mi. Prosím o pomoc.
Rád bych na to přišel, a rád bych zase "fungoval".
Všechno teď stojí, a já vůbec nemám tušení co se děje. O co tady jde.