watta píše:Petr píše:watta píše:souhlasím. špatná nálada ale může pramenit přímo z vortexu, z chuti ji mít, z chuti zažít rezistenci - a taková je potom součástí vortexu.
To slysim poprve..ale pokud to neni jen ospravedlnovani nasich spatnych nalad, tak treba... ja to teda ale jeste nezazil
Pojdme s radosti zazivat spatne nalady
protoze pokud do te spatne nalady jdeme s chuti, tak z te spatne nalady mame zaroven radost... takze je to jeste spatna nalada?
no to je báječné!!! to je opravdu rychlý posun! super! a dobrá otázka. dáš si na ní i sám odpověď? myslím, že ano...![]()
zkus!
dam ti vedet, ale myslim ze je to hloupost

watta píše:Petr píše:ten rozdil vnimam stejny jako mezi "bát se toho, že pro mě něco nebude dobré" a "vědět, že pro mě něco nebude dobré".
petře promiň, ale to je hodně nepřesvědčivá odpověď, tedy pro mě osobně. nevěřím jí.
a me prisla tak taaak dobraja myslim, ze rika vsechno
mě připadá, a myslím to opravdu prosím NAPROSTO bez nějaké urážky, ale MŮJ DOJEM (zdůrazňuji!!!!) je, že měříš ostatní, jako by byli ty. tím chci říct, že se pokoušíš dívat na situace, o nichž se tu bavíme, a které se týkají například ampa, nebo hypotetických jiných lidí s určitými vlastními vhledy, modelem "co bych dělal já na jějich místě". to je přirozené, já tím nechci ani říct, že je na tom něco špatného. ale chce to ještě ten druhý, přidružený pohled, nemyslíš? protože pak je to pořád polovina reality - a to hlavně ta tvoje.
jop, je to presne tak

watta píše:v zájmu zachování pozitivna, které je pro tebe tak masivně důležité, jsi schopen a ochoten všeho (opět doufám, že vím, jak to myslíš). a snažíš se toto poskytnout ostatním jako jakýsi výchozí základ pro další prospívání. je to ale vždy prospívání?
za sebe bych to rekl jinak: ... proste se snazim, sam za sebe a pro sebe managovat ten pomer vortex a mimo vortex.. ve prospech ve vortexu. Jinak samozrejme ze expanze vychazi z toho, ze neco vidime jako nezadouci - kontrast... a pokud ten zazivame automaticky vystavenim se zivotu, tak verim, ze to jiz staci na vznik novych tuzeb, expanze, takze pak uz je jen nase vedoma prace to umoznit, a to je to o co se snazim.

watta píše:(ještě k tomu otázka - pro tebe je Abraham, zdá semi, opravdu velká autorita. myslíš, že on to tak dělá?)
autorita.... to zni hrozneeee