Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod Zdeněk » pon 13. dub 2026 8:39:51

armin píše:Co ještě ten Jackowski věštil?

Že Putin v r. 2024 zemře, že lidé budou mít na kůži hrozné boláky a budou na to umírat atpod.

Ale něco mu vyšlo z toho množství. :-)
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 20-krát v 20 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » pon 13. dub 2026 9:22:47

Zdeněk píše:
armin píše:Co ještě ten Jackowski věštil?

Že Putin v r. 2024 zemře, že lidé budou mít na kůži hrozné boláky a budou na to umírat atpod.

Ale něco mu vyšlo z toho množství. :-)

Ono to ale vlastně dává smysl. Tvrdil, že Polsko bude zrazeno a rozděleno. I Slovensko.

Vítěz maďarských voleb je probruselský a zpochybňuje čínské investice v Maďarsku. Na Slovensku se konají volby příští rok a lze očekávat maďarský scénář.

Rusko už nebude mít v Evropě co ztratit a z NATO se stal papírový tygr (jak mnohokráte Trump opakuje). Izrael pomalu začíná prohrávat a Židé za pomoci Trumpa (a Putina) pak hromadně najdou v této části svůj staronový domov, neboť nebudou chtít trpět svojí medicínu.

K tomu je ale zapotřebí nějaká vyhrocená situace, válka.

Jásej tedy armine nad vítězstvím maďarské opozice, nad svou zkázou.
Zdeněk

Příspěvekod armin » pon 13. dub 2026 11:25:29

Zdeněk píše:
Jásej tedy armine nad vítězstvím maďarské opozice, nad svou zkázou.

Nepochyboval jsem, že si to pozitivně (pro svůj obraz světa) vysvětlíš. podobně jako si vysvětluješ mne. A nebo jako Trump podle svých slov už několikrát tu válku s Iránem vyhrál a bylo to krásné...
:)

Myslím, že mladá generace až na výjimky není tak xenofobní a nacionalistická, jako ta dobíhající, tak zase bude brzy na Zemi dobře.
Teď jenom ještě kolem sebe kope chcípající kobyla a doufám že na rozloučenou nespustí jadernou válku, když už má sama na kahánku.
armin

Poděkoval: 46
Poděkováno: 95-krát v 91 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » úte 14. dub 2026 6:35:23

Tak jsem kouknul na posezeníčko a zajímavé armine, co píšeš:

armin píše:Tohle je dobrý postřeh

https://www.youtube.com/watch?v=_hWdImd9pzg

Co? :?

Copak není na první pohled zřejmé softwarový architekte, že grafickou část vytvořila AI?
Že takovouto myšlenkovou slátaninu dnes vytvoří každý druhý trochu lepší AI model?

A celej ten kanál je o tom. Je to výtvor za firewallem schovaného ajťáka, který chce vydělávat na začátečnících či pomýlených.

No jo, jenomže level, nebo řekněme frekvenci, sdílíte. Proto tě to oslovilo. Je to stejná duchovní resp. mravní třída.

Proto tvůj život programátorské lehkoživky z izraelské (= nepřesný pracovní název) lobby. S mravním obzorem současného prezidenta.
Zdeněk

Příspěvekod armin » úte 14. dub 2026 7:57:59

Zdeněk píše:Copak není na první pohled zřejmé softwarový architekte, že grafickou část vytvořila AI?

Ta forma AI mne nijak nezaujala, ale to, co bylo řečeno - třeba kdyby to bylo jen napsané, tak je to stejné. Taky jsem to komentoval "Dobrý postřeh" :)
armin

Příspěvekod Zdeněk » úte 14. dub 2026 9:11:18

armin píše:
Zdeněk píše:Copak není na první pohled zřejmé softwarový architekte, že grafickou část vytvořila AI?

Ta forma AI mne nijak nezaujala, ale to, co bylo řečeno - třeba kdyby to bylo jen napsané, tak je to stejné. Taky jsem to komentoval "Dobrý postřeh" :)

Protože ti to nic neříká, nemáš k tomu žádný vztah.
Nicméně pro mě i jako negrafického programátora je zajímavé, jak AI dnes dokáže či nedokáže vykreslovat realitu. Proto si toho všimnu hned, protože mě to prostě zajímá.

A to není jen tohle, to jsou i statistická data o očkování třeba. Ty se musíš nutit se jimi zabývat, místo aby ses skrze ně vyžíval v odhalování nesrovnalostí.

Tak jakej tys byl programátor tvl.

A, řekněme - poctivost v zaměstnání, jde ruku v ruce s duchovní cestou, správné živobytí je součástí ušlechtilé Buddhovy stezky.
Nemyl se, nespravedliví, zloději atd. nebudou mít účast v Božím království.

"Dobrý postřeh" je to tak leda z psychologického hlediska. Duchovní cesta ale není psychologie (těch 7 kritérií by mohl splňovat i úspěšný psychopat).
Zdeněk

Příspěvekod armin » úte 14. dub 2026 11:42:46

Zdeněk píše:
Tak jakej tys byl programátor tvl.

A, řekněme - poctivost v zaměstnání, jde ruku v ruce s duchovní cestou, správné živobytí je součástí ušlechtilé Buddhovy stezky.
Nemyl se, nespravedliví, zloději atd. nebudou mít účast v Božím království.

Proto mi ta duchovní cesta tak dobře šla. Tam také žádná protekce nerozhoduje.
Jako programátor jsem byl nejvýkonnější v týmu a nejpřínosnější svými organizačními nápady, proto si mne nový ředitel vybral na řídící funkci. I když jsem nebyl ve straně, nahradil jsem předchozího, který byl předsedou podnikové KSČ a nadále tam pracoval na nižší funkci. Stal jsem se tak členem vedení celostátní projektové organizace.
A ten nový ředitel ani nebyl žid, jak ty si to možná vysvětluješ. Byl to takový slušovický typ. A když si mne po roce zavolal a důrazně mi řekl, že v téhle funkci musím být ve straně, tak jsem to odmítl a ve funkci mne přesto nechal. A tak to bylo všude i po totáči, kdy se celostátní firma rozpadla na krajské samostatné projektové kanceláře a já přešel do KB, kde jsem začínal od píky, jako řadový systémový programátor mainframu IBM. A pak školení a skolení a postupně až na architekta systémů KB. Nikde žádný žid ani já nejsem žid.
Tyhle údajné protekční postupy jsou hlavně v představách neúspěšných, kteří si takovým vysvětlením hojí svůj mindrák a závist.
Tak jsem to zatím vypozoroval.
V kapitalismu se hodnotí u lidí cena-výkon. Ne jako ve státní správě a státních podnicích, kde to možná funguje tak, jak ty si představuješ.
armin

Předchozí

Zpět na Úvahy a zamyšlení