Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod armin » čtv 29. led 2026 10:04:51

Zdeněk píše:
Orbán je prožidovský, mimochodem. A jeho ministr zahraničí non plus ultra.

Židy a židovství se kterým ruská agrese a ukrajinská obrana vůbec nesouvisí si do toho pořád roubuješ ty a promítáš si to do druhých. Proto máš ty tvoje posudky tak zmatené a hlavně mimo mísu.
armin

Poděkoval: 46
Poděkováno: 94-krát v 90 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » čtv 29. led 2026 11:51:05

armin píše:
Zdeněk píše:
Orbán je prožidovský, mimochodem. A jeho ministr zahraničí non plus ultra.

Židy a židovství se kterým ruská agrese a ukrajinská obrana vůbec nesouvisí si do toho pořád roubuješ ty a promítáš si to do druhých. Proto máš ty tvoje posudky tak zmatené a hlavně mimo mísu.

Mě ale téma židovství při pohledu na ten maďarský leták na mysl vůbec nepřišlo. A věřím, že ani tvůrcům toho plakátu to na mysl nepřišlo, protože by to bylo z hlediska dosažení jejich cílů kontraproduktivní - úplně zbytečně by tím naštvali nemalou část populace. Proto jsem jmenoval Orbána a jeho ministra zahraničí, jako tu část populace.

Až tys to téma vytáhnul, protože se to zřejmě dotklo části tvé identity, která není zrovna hezká (ani Češi nemají všechny své vlastnosti zrovna hezké). Ke které se nechceš znát. Ale která v tobě evidentně je (a formuje tvoje reakce). A kterou ten plakát podvědomě tobě (nikoli mě), tvé vědomé mysli, zrcadlí.
Zdeněk

Poděkoval: 1
Poděkováno: 19-krát v 19 příspěvcích

Příspěvekod armin » čtv 29. led 2026 14:04:18

Zdeněk píše:
Až tys to téma vytáhnul, protože se to zřejmě dotklo části tvé identity, která není zrovna hezká (ani Češi nemají všechny své vlastnosti zrovna hezké). Ke které se nechceš znát. Ale která v tobě evidentně je (a formuje tvoje reakce). A kterou ten plakát podvědomě tobě (nikoli mě), tvé vědomé mysli, zrcadlí.

To jsou zase tvé spekulace a nastřaženost na nějaké židovství. Já jsem "vytáhl" akorát ten způsob propagandy, který používal Hitler aby zošklivil Židy a pak komouši aby podobnou formou zošklivovali "vrahy z Wall Streetu" a podobnou "chásku", která nám údajně ubližuje nebo chce ublížit.

A ty za tím hned vidíš nějaké mé temné stránky, které nechci viděr.
Ty je vidíš? Tak mi je popiš. Není nic, co bych nechtěl vidět, ale je možné, že přesto něco nevidím.
Pokud to nebudou jen nějaké tvé fantazie či projekce budu rád, že se o sobě něco dozvím, co nevím a nevidím.
:)
armin

Poděkoval: 46
Poděkováno: 94-krát v 90 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » čtv 29. led 2026 15:17:19

armin píše:A ty za tím hned vidíš nějaké mé temné stránky, které nechci viděr.
Ty je vidíš? Tak mi je popiš.

No, je mi jasný že to použiješ proti mě, ale nešť. Kdysi jsem četl Mein Kampf (protože to bylo nějak zakazovaný), přečetl jsem to nějak jen z části (pak mi to přišlo jako nějaká nezáživná politická agitka), ale zaujalo mě, že jednak, po svém způsobu, nějak chválil Čechy, a pak když popisoval svoje dojmy z diskuze se Židy. Že když už se mu zdálo, že je argumenty přesvědčil, druhý den prý zaujali zase tu samou pozici, jakou měli původně (popisuju to mlhavě z paměti). Sem si říkal co to mele tvl, to je ňáký divný. Ale utkvělo mi to v paměti, pro tu divnost.
A to je právě ten pocit, který já mám z tebe. :)

Třeba Slováci vůbec nechápou, proč my Češi si ze sebe děláme srandu, považují to za divnou sebepotupu (a to jsme spolu žili 70 let). Je to něco, co vyvěrá z naší hlubší vrstvy.

Nu, a ta tvoje hlubší vrstva na tebe vyjukla z toho plakátu. Ve skutečnosti se týkala jenom Zelenského, ale tebe to oslovilo skrze vaší společnou hlubší vrstvu.

Ta hlubší vrstva ale byla vytvořena už před tisíci lety, zformováním vyvolené elity, která měla vládnout; "národy ti předám do dědictví", Rozdrtíš je železnou holí, rozbiješ je jak nádobu z hlíny. Atpod.

Odtud neúčinnost logické argumentace v diskuzi s vámi, neboť ta se odehrává v povrchové vrstvě mysli.
Zdeněk

Poděkoval: 1
Poděkováno: 19-krát v 19 příspěvcích

Předchozí

Zpět na Úvahy a zamyšlení