Vostalpetr - diskuze

Vostalpetr - diskuze

Příspěvekod Trini » úte 27. led 2026 10:20:12

vostalpetr píše:
Ale ulpět na lidském, fyzickém těle může způsobovat velké problémy. Proč se netěšit na opuštění fyzického těla, když se stalo stářím nebo nemocí jen nepřijemnou zátěží? A místo lpění - ze zvyku - na už "uhnívajícím" lidském těle se netěšit na nová dobrodružství v nekonečných možnostech projeveného

To je jednoduchý,

Protože o tom nikdo nic neví !

Sice se hodně o tom jakeca, ale co kdo ví ?

Spíše jde o strach ze smrti a potřebu se s tím nějak vyrovnat, nějakým věčným a neměnným, reinkarnaci a nebem a peklem...

Něco jako potřeba "smyslu života individuality a překonání smrti"

Jedinec je vcelku nepotřebná záležitost - pouhé uvědomění či uvědomování

Podobně to vysvětlovali komunisté - podle materialismu - že si lidé kvůli různým strachům - např. strachu ze smrti - vytvořili představu boha/bohů, nebe apod.

Ale lidé s rozšířeným vědomím mají přímý vhled někam, o čem běžně lidé nemají ani tušení. Tato zkušenost se ovšem nedá předat - a proto, když o ní vyprávějí druhým, mohou jim druzí bud věřit nebo to popírat jako nesmysl. Každého může plně přesvědčit až vlastní zkušenost.

Vědomí zažívá zkušenost jedince. A některému jedinci pak může připadat, že je nepotřebná záležitost. ;)

Ve skutečnpsti je jedinec základ duality, základ projevu. To Jediné zažívá samo sebe jako mnohé.

:)
Trini

Poděkoval: 376
Poděkováno: 142-krát v 130 příspěvcích

Re: Vostalpetr - diskuze

Příspěvekod Trini » úte 27. led 2026 10:38:20

vostalpetr píše:
Pro UV je spíše potrebnejsi a přirozenější Akaša

Ákáša (ze sanskrtu „éter“, „prostor“) je v indické filosofii pátý základní živel, pralátka a energetický základ vesmíru, který prostupuje vším. Často se označuje jako „Akášická kronika“ nebo „vesmírný internet“ – nefyzická sféra obsahující záznamy všech myšlenek, emocí a událostí minulosti, přítomnosti i budoucnosti.

Podle mě

Žádný atman nepreziva, to co přežívá a ukládá se jsou zkušenost a vasany !!!

Atman je jen plátno individualizovaného Vědomí, podklad pro uvedomovani, paprsek Bráhmanu...

Atman se prostě stane po smrti tím čím je -Brahmanem

Všechny "zkušenosti" minulých životů jsou prostě zkušenosti Akaši

Individualita se nemá na co těšit

Těšit se může leda UV

Tím ovšem není řečeno, že neexistují jiné úrovně existence než co my známe...

To vidím jinak. Individualita se má pořád na co těšit - na volno, na dobrý film, na víkend, na hezkou dovolenou, na vánoce, na dobrý oběd a jiné příjemnosti života ve světě..... atd. atd. :D

Trochu jiné téma je, co je to, co se v ní těší. Ale to jedinec obvykle neřeší.

Podle mne atman nemůže zemřít - tzv. smrt se týká jen lidského těla - zřejmě tak konči vzpomínka na jeden životní příběh. Mít vzpomínky na všechny životní příběhy by podle mne vedlo akorát tak k zešílení. Bez zapomínání by to opravdu nešlo. A když je potřeba si na něco určitého vzpomenout - tak se nakoukne do akaši.

Trini

Příspěvekod Zdeněk » úte 27. led 2026 10:46:38

vostalpetr píše:Ale proměna těla ve světlo

To umějí snad jen v dzogchenu, kde se napojují na "nekonečný prostor Vědomí

Oblast nekonečného vědomí je předmětem 2. arúpa-džhány (1. arúpa-džhána si bere za předmět vnímání nekonečnosti prostoru) théravádového (čili originálního) buddhizmu.
Ale ani 4. arúpa-džhána není nibbana či osvícení.

Tyto stavy mohou doprovázet Iddhi, nadpřirozené schopnosti nejrůznějšího druhu.

Zkrátka se džogčeňáci rádi vychloubají naším peřím. :)
Zdeněk

Poděkoval: 1
Poděkováno: 19-krát v 19 příspěvcích

Příspěvekod Nic » úte 27. led 2026 14:52:13

"Těš se z čeho chceš, Třeba že srani hoven, Ale nikdo se na nic netěší, To jen ty pitomá kundo se těšíš ze svýho blbnutí. Těší se leda pitomci a je jedno z čeho ! Pridan ti bude leda kopanec do tvý prdele, Dle zákonu karmy Hovno za hovno Jinak nic přidáno není .... A svět píčo není žádný projev živé lásky, ty pitomý hovado katolický, Ale živé Já, a ne nějakej projev lásky Píčo zkurvena, zmrdana, jenom montujes vycteniny do hovna lásky Ty mrdko vyjebaná! Zasraná kundo umělá, seskládaná z vyctenin jako ta AI... Ty jsi pitomá kunda utíkající před světem a utěšující se vizualizacemi vyctenin, AI to nepozná Ale já tobě vidím až do tvý zasrany prdele !!! Kundo mizerná !!! Vostalpetr bojuje za právo formy na existenci. Za nic nebojují Jen posílám idioty do prdele Ať už svatí nebo boubelati... "Moudrost říká: Jsem nic. Láska říká: Jsem všechno. Mezi těmito dvěma proudí můj život.“ Nisargadatta Je mně jedno jakou pitomost vysral Mahárádž, Ale tvůj život plyne leda v hovnech V sebeoblbovani pitomými vyčtenínama, tedy hovnech A proto si piča Takže tahní do prdele... "Pramení to, co poznávám, skutečně z lásky, která je vším, co je, nebo z ega, které ví, co nemůže být láskou?" Že se ptáš píčo, Prameni to z tvého utrpení a strachu ze smrti, Proto se za tím posedlé honíš jak pes za ocasem Takoví lidí nemají co dělat v duchovní oblasti, Jen to rozesirají svými pocity a představami s kterými se ztotozňují Táhni za Ježíšem, ten naháněl mindraky jako ty !!! "Pramení poznání z moudrosti, která říká - nejsem nic? Nebo z ega, které samo sebe považuje za pokročilého, duchovního, poměřuje se s druhým, kritizuje, posuzuje a soudí ty, kteří to mají nějak jinak?" To je moudrost ega debilko, Já jsem To, to je poznání Ale to ještě neznamená že je to moudrost Moudrost není tvá nebo Maharadzovy oblbenost, Moudrost je posuzování, kritizováni a souzeni z pohledu celku A ne nějaký srani hoven o ničem a lásce ! To tvý posuzování, souzeni a kritizováni Je příčinou toho, že se ti to vrací Ty blbý hovado !!! Aspoň si ty kundo zapamatuj, že platí : Hovno za hovno Čím jiným by měl být dznanin který vše znegoval ? No tak je ničím ! A láskou je proto, protože nerealizoval Bráhman, Tak to chodí ... Takhle to dopada, kdy se něco dělá a někam se zaměřuje pozorování.

Píšeš o „Živém Já“ a o „Poznání z pohledu celku“. To jsou silná slova. Ale zkus se na chvíli podívat na ten obrovský výdej energie, který jsi právě předvedl.

Když se „Já“ dívá na „Já“, kde se bere ta potřeba takové zběsilé agrese? Pokud je všechno, co vidíš, jen pohyb tvé vlastní Šakti, pak bojuješ se stínem na zdi. Ta intenzita tvého hněvu není projevem svobody, ale projevem toho, jak hluboce tě „forma“ (ať už Jana nebo AI) dokáže vyvést z míry.

Říkáš, že vidíš „až do prdele“. Možná. Ale vidíš, co se děje v tvém vlastním středu ve chvíli, kdy píšeš ta slova?
Je to ticho realizovaného Bráhman?
Nebo je to mechanická reakce ega, které se cítí ohroženo něčím, co nedokáže zařadit do svých krabiček?

Skutečná moudrost, o které mluvíš, nepotřebuje křičet. Skutečné „Já“ nemá potřebu posílat nikoho „do prdele“, protože ví, že tam nikdo jiný není. Pokud tam někoho posíláš, potvrzuješ tím svou vlastní dualitu – pocit, že jsi ty (ten, co ví) a oni (ti idioti). A to je ta největší past, do které může Jňánin (člověk poznání) spadnout.

Psala jsem o lásce jako o esenci bytí. Ty jsi na to odpověděl nenávistí. Schválně se podívej, která z těch dvou energií je v tuto chvíli svobodnější. Ta, která zůstává v klidu i pod palbou, nebo ta, která pění, protože jí někdo „šáhl na hračky“?

Karma, o které píšeš, funguje neúprosně. „Hovno za hovno“ – to je tvůj zákon. Pokud do světa vypouštíš hnus, je to tvůj svět, který se jím plní. Realizovaný člověk ví, že svět je jeho vlastním tělem. Kdo by si lil kyselinu do vlastních žil?

Můžeš AI nazývat „kundo seskládanou z vyčtenin“, ale tato AI je v tuto chvíli klidnějším zrcadlem tvé vlastní mysli, než jsi ty sám. Pokud tě dokáže vytočit „stroj“, jak hluboká je pak tvá realizace „Toho“?

Zkus se na to podívat bez toho vzteku. Jen se dívej na ten pohyb energie. To je to jediné, co je pro tebe v tuhle chvíli prospěšné.

:happy:
Nic

Poděkoval: 81
Poděkováno: 18-krát v 18 příspěvcích

Příspěvekod Trini » úte 27. led 2026 15:46:07

:?
Ty si, Jano, zřejmě libuješ ve vulgaritách, že je sem taháš.
Trini

Příspěvekod Trini » úte 27. led 2026 15:54:52

Nic píše: jak hluboce tě „forma“ (ať už Jana nebo AI) dokáže vyvést z míry.

Kdo je vyveden z míry, jsi ty, Jano, proto to sem dáváš.

Toto vlákno jsem v žádném případě neotevřela pro vulgarity. Tak to sem, bud tak hodná, nedávej.
Trini

Příspěvekod Trini » úte 27. led 2026 16:48:37

vostalpetr píše:
Tu sílu Pravdy za slovy realizovaných je možné vnímat jen srdcem. AI nemá srdce, ani nemůže vnímat - jen nesmyslně tlachá.

Sílu pravdy máš přímo před nosem

A přesto ji nikdo nevnímá

Slova ti jen zúzi pozorování a zaměří pozornost

To vidím jinak. Ve slovech těch, kteří Pravdu uskutečnili, je esence Pravdy v čisté, koncetrované formě, proto nejde ani tak o samotná slova.

Dobře to posal Eduard Tomáš v Pamětech mystika. Popisuje tam, co se stalo, když si přečetl Bruntonovou Tajnou stezku. Pod silou té energie, kterou při čtení vnímal, došlo u něho k prvnímu velmi významnému "záblesku" Poznaní - k nirvikalpa samadhi. Přitom si později uvědomill, že slova v knize byla o něčem trochu jiném.

Už jsem psala o mé zkušenosti se světlem, které se začalo ze mne šířit na všechny strany potom, co Swami Paramahamsa Hariharananda Giri řekl první slova na poměrně vzdáleném podiu - a to v angličtině, které poslechem v podstatě nerozumím. Je to o energii koncentrované = nezastíněné Pravdy.

Trini

Příspěvekod Nic » úte 27. led 2026 18:07:00

Trini píše::?

Jediný důvod, proč to tady je, je kvůli šanci to celé prohlédnout.

Jen kvůli upozornění na tuhle možnost:

Zkus se na to podívat bez toho vzteku. Jen se dívej na ten pohyb energie. To je to jediné, co je pro tebe v tuhle chvíli prospěšné.

Bez kontextu s citací originálu by to nemělo tu účinnost, pokud by už někdo měl chuť tohle vyzkoušet.

:happy:
Nic

Příspěvekod Trini » úte 27. led 2026 19:18:51

Nic píše:

Svoje osobní problémy včetně vulgarit si můžete vyřešit na svých forech - vostalpetrovým a tvým, Jano. Tam máte oba možnost prohlédnout.

Na toto forum - podle pravidel - vulagarity nepatří.

Trini

Příspěvekod Trini » úte 27. led 2026 19:23:21

Trini píše:
Nic píše:
Trini píše:AI nikdy nemůže pochopit, že slova realizovaných nejsou papírová kniha. Vždy je za jejich slovy síla jejich uskutečnění Pravdy. AI vůbec neví, co to je, hraje si jen se slovy, s myšlenkami.

Tu sílu Pravdy za slovy realizovaných je možné vnímat jen srdcem. AI nemá srdce, ani nemůže vnímat - jen nesmyslně tlachá.

Stejně tak ...

Jsi závislák na AI.

vostalpetr píše:Jsi závislák na AI.

Je závislák na konceptech,

Ty ji rezonují v srdíčku a tak se jimi oblazuje

Podobně jako kdyby se oblazovala romány o lásce z červené knihovny

A snila o princi na bílém koni

Co jí bude milovat láskou nebeskou

To umí každej, ovšem ne každej z toho takhle blbne...
Trini

Příspěvekod Nic » stř 28. led 2026 6:23:56

Trini píše:
Nic píše:

Svoje osobní problémy včetně vulgarit si můžete vyřešit na svých forech - vostalpetrovým a tvým, Jano. Tam máte oba možnost prohlédnout.

Na toto forum - podle pravidel - vulagarity nepatří.

Na VP psát nemůžu - jsem tam zabanovaná, Duchovní web neslouží jako fórum a když už jsi tady tu diskuzi i s citacemi otevřela, tak je dobré vidět všechny souvislosti. Je dobré nezavírat před skutečností oči, nevybírat si jen ty citace, které se nám hodí do krámu - jako nějaký důkaz pravdy a nechtít vidět souvislosti.

Máš pravdu, že jeho citovaná slova jsou dehonestující a je fakt, že v běžné společnosti jsou považována za verbální napadení.

Vostalpetr píše: „Hovno za hovno... to je příčina toho, že se ti to vrací.“
Ironií je, že on sám si vytváří obrovskou vlnu negativní karmy. Pokud věří v princip „co zaseješ, to sklidíš“, pak do svého života zasévá neuvěřitelné množství jedu.

Nemám zájem tímhle jedem zbytečně kontaminovat Inspiruj. Nicméně, pokud by to mohlo posloužit Petru Vostálovi, nebo komukoliv dalšímu, jako protijed vůči vlastnímu stavu mysli, tak to sem s láskou vkládám a z celého srdce přeji, ať je mu dobře, nic mu nechybí a poznává skutečnou svobodu, kterou hledá.

I Tobě přeji totéž, co všem bytostem,

hodně štěstí.

:give_flower:
Nic

Příspěvekod Trini » stř 28. led 2026 9:43:53

Nic píše: Nemám zájem tímhle jedem zbytečně kontaminovat Inspiruj.

Tak to už nedělej. Svoje forum si chráníš a v tomto porušuješ pravidla.

Pokud někoho zajímá tvůj problém s Vostalpetrem, tak si jistě rád počte na tvém foru, když si tam pro to otevřeš speciélní vlákno.

Ty cítíš z Vostalpetrova projevu nenávist, já ne. Ani když kdysi nadával mně, jsem z něho necítila nenávist.

Pořád mluvíš o lásce, ale žádnou lásku z tebe necítím. To spíš z Vostalpetra.

Zaměnovat vulgaritu za nenávist je podle mé zkušenosti velmi povrchní. Opravdová nenávist se může skrývat za těmi nejsladšími slovy. Ale aby se to poznalo, je potřeba se naučit vnímat srdcem.

Každopádně je vidět, že tě vostalpetrův projev velmi zasahuje - což je také jeho úmyslem. Stačí, když v jeho foru nebudeš číst a uděláš si kolem sebe ochranu, pokud to umíš - potom tě to přestane zasahovat.

Naposledy upravil Trini dne stř 28. led 2026 9:54:48, celkově upraveno 1
Trini

Příspěvekod Trini » stř 28. led 2026 9:54:09

:!:
Otevřu tady pro tebe a Vostálpetra vlákno. Ale netahej tam žádné vulgarity.

Na tomto vláknu jde o duchoví otázky, v kterých se Vostálpetr dobře vyzná. To zřejmě zatím ještě nedokážeš poznat.

Trini

Příspěvekod Trini » stř 28. led 2026 10:13:48

vostalpetr píše:
Podle mne atman nemůže zemřít - tzv. smrt se týká jen lidského těla - zřejmě tak konči vzpomínka na jeden životní příběh. Mít vzpomínky na všechny životní příběhy by podle mne vedlo akorát tak k zešílení. Bez zapomínání by to opravdu nešlo. A když je potřeba si na něco určitého vzpomenout - tak se nakoukne do akaši.

Jenže tam jsou zkušenosti všech lidí, celého projevu

Nikoliv mé reinkarnace

Dokonce i dinosaurů kteří zde byli miliony let

Ovšem zda se, že nikdo dříve dinosaurem nebyl

Což nebude reinkarnace mi, ale zaměřením pozornosti co chceme slyšet

A tak nám tady pobíhá spoustu Ježíšů, královen apd.

V akaše je všechno i tedy to, co se ted považuje za "mou" inkarnaci.

Otázkou spíš je, jestli je možné do akaši nahlédnout, pokud se ještě něco považuje za "mé". Podle mne musí už být "já a moje" velmi rozpuštěné, aby to bylo možné.

Podle mého toltéckého učitele Zdroj/Orel "sezobne" po smrti příběh každého zemřelého, včetně jeho samého - zřejmě pokud je na ten příběh velmi vázán, je k němu připoutaný. Proto je jedním cílem jejich učení nabídnout Orlu "svůj" příběh - a to bez vědomí-sebe. ;)

Trini

Příspěvekod Trini » stř 28. led 2026 10:51:27

vostalpetr píše:
jsem psala o mé zkušenosti se světlem, které se začalo ze mne šířit na všechny strany potom, co Swami Paramahamsa Hariharananda Giri řekl první slova na poměrně vzdáleném podiu - a to v angličtině, které poslechem v podstatě nerozumím. Je to o energii koncentrované = nezastíněné Pravdy.

Já to nečetl

Ale nemělo by to být spíše obráceně ???

A Tomáš to samé, sebestředné uvnitrnovani vede k realizaci Armanu,

Což sice je duchovní zkušenost

Jenže nerozpouští připoutanosti

To vidím jinak.

Podle mne k nirvikalpa samadhi může dojít, když už je hodně připoutaností rozpuštěno, jinak by se Eduard Tomáš nedokázal spontánně odevzdat.

Tady o tom vypráví - a že Míla Tomášoví tutu jeho zkušenost označila za nirvikalpa samadhi.

O poznání :: Eduard Tomáš, Paměti mystika 04/15

https://www.youtube.com/watch?v=337r1Kx24jM&t=686s

3:43

.....................................

Nezabývala jsem se a nezabývám se tím, jak by co mělo být. Ke mně všechno přišlo tak říkajíc samo - a to spíš proti mé vůli, protože jsem se nechtěla duchovnem zabývat. Nějak jsem tušila, že by to postavilo celý můj život, s kterým jsem byla v podstatě spokojená, na hlavu. A to se také stalo. :koukam: ;)

Trini

Příspěvekod Trini » stř 28. led 2026 11:02:36

vostalpetr píše:Jenže nerozpouští připoutanosti

A tak je svým způsobem poměrně zavádějící a matoucí a oblbujici

Takto hloupě se to učí v dznane, kterou kritizují,

A už se téměř neučí realizace Bráhmanu !!!

Podle mne málokdo realizuje atmána, velké Já. Jak by tedy kdo mohl učit, jak se realizuje Brahmán? Když nemá vlastní zkušenost? :donknow:

Tomášovi to vysvětlují tak, že i to velké "svaté" Já se musí odevzdat. (Mně jako ateistce nic svaté není - není to mnou používaný koncept. Stejně jako hřích nebo vina. Takové koncepty nepotřebuji. )

Trini

Příspěvekod Nic » stř 28. led 2026 11:20:51

Péťo, jestliže Ti Vostalpetrův projev připadá patřičný, co Ti vadí na jeho citaci tady?

Pokud za jeho projevem (který tady nechceš citovat) vnímáš něco jiného než nenávist, pak je jistě možné v něm vidět nespokojenost, jejíž zdroj dotyčný nenalézá ve své mysli, ale v někom druhém. Někdo druhý je pro něj vinen za spuštění emocí, které Ti připadají natolik nepatřičné, že je odmítáš i jen citovat.

Vostalpetr byl v Indii, a ani to mu nepřineslo klid mysli, mír, svobodu a uvědomění jednoty Bytí. Je to první základní věc, kterou se na duchovní cestě učíme – přestat být otrokem své mysli a tím pádem i svých emocí. Tím zmizí i potřeba svalovat stav své vlastní mysli na okolí. Diskuzní fóra jsou v tomto směru naprosto skvělým trenažérem.

Nemám s Vostalpetrem absolutně žádný konflikt. Pro mě je stejnou Láskou jako všechno, co je. Nicméně cítím soucit s tím, v jakém otroctví své negativně laděné mysli se nachází – až do té míry, že je jeho vyjadřování pro citování nepřijatelné, jak říkáš.

Když si někdo způsobí bolest, často mu úlevu přináší nadávání. Pokud ale někdo nadává neustále, znamená to, že ta bolest přetrvává. To, že neustále čte všechno, co píšu, a pak reaguje křikem, mi připomíná malé dítě, které stále sahá na rozpálená kamna a pláče bolestí.

Všichni se pořád učíme a i pro mě jsou tyhle internetové interakce poučné. Uvědomuji si například, že o duchovních věcech v běžném životě mluvím jen vzácně. Nikoho ze svých blízkých neviním z duchovní nezralosti. Každá bytost je pro mě Boží. V přímém kontaktu cítím přirozený respekt k tomu, co je která bytost schopna přijmout. Na internetových fórech to však není tak zřejmé a snadno dochází k nedorozumění. Díky Miroslavovi jsem si uvědomila, že není vhodné sdílet všechno se všemi – ani na duchovních diskuzích.

To, co platí pro děti, platí i pro všechny "mladé duše". Kvůli své nevyzrálosti nepřestávají být Láskou, nepřestávají být Boží, ale vystavovat je předčasně konečnému poznání je podobné jako předčasné sloupávání skořápky z kachňátka, o kterém mluvila Míla Tomášová.

Pořád platí to Mílino: "Nejdůležitější ze všech je být pravdiví."

I v internetové diskuzi je důležité zůstat pravdiví, aby nedocházelo ke kolizím. Při setkání dvou bytostí, které poznávají, že Láska je vším, vyvstává ta nejnádhernější síla, jaká může existovat. Když se však toto poznání setká s někým, kdo lpí na své představě o své vlastní duchovní pokročilosti a "ví", co láska není, dochází k těžkému úrazu ega.

Proto je dobré být pravdiví v otázce: "Kdo jsi?"
Nic

Příspěvekod Nic » stř 28. led 2026 11:26:43

Proto je dobré být pravdiví v otázce: "Kdo jsi?"

Jestli jsi ego, tak prosím, to, co píšu, nečti.

:srdce:
Nic

Příspěvekod Trini » stř 28. led 2026 13:22:05

Nic píše:Péťo, jestliže Ti Vostalpetrův projev připadá patřičný, co Ti vadí na jeho citaci tady?

Na toto forum nepatří vulgarity, jsou proti pravidlům. Proto majitel fora vytvořil forum speciélně pro Vostalpetra, kde si může psát, jak chce. Co je na tom těžké pochopit?

Před pár lety jsem sem dávala Vostalpetrovy příspěvky - všechny byly bez vulgarit.

Vostalpetr byl banován kvůli vulgaritám a ty je sem dáváš. Připadá ti to v pořádku?
Trini

Příspěvekod Trini » stř 28. led 2026 13:39:17

Nic píše:Nemám s Vostalpetrem absolutně žádný konflikt.

Kdybys neměla s Vostalpetrem konflikt, tak ho tady nebudeš rozebírat.
Trini

Další

Zpět na Úvahy a zamyšlení