Trini píše::?:
Christina von Dreien a Tijn Touber AKTUÁLNĚ: Otázky a odpovědi z webináře 10. 2. 2025
https://www.youtube.com/watch?v=QZVte2EQ4nk
Tijn:
Christino, holandský předseda vlády Mark Rutte, který je v současnosti hlavou NATO , nám asi před měsícem řekl, že se máme připravit na válku. A když jsem to slyšel, řekl jsem si - ne, měli bychom se připravit na mír. A tak jsme v Holandsku započali
mírové hnutí, kdy se každou první neděli v měsíci sejdeme na náměstí v Amsterdamu a meditujeme společně se stovkami lidí. Když jsem se s tebou naposledy setkal, dala jsi mi tričko WE ARE PEACE odkazující k tvému mírovému hnutí. Můžeš nám říci,
jak si ty udržuješ vnitřní klid a jak se toto hnuti rozšiřuje ve tvé zemi?
Christina:
Chtěla bych říci něco o tom, o čem jsi mluvil na začátku. Vše je to o vědomí lidí, a když někdo kupřikladu nyní řekne, že se máme připravit na válku, pak to logicky nasměřuje vědomí lidí na válku. A toto je ten příklad, když určití lidé chtějí válku, třeba i větší
válku, nemohou ji vyvolat jen tak z ničeho, ale potřebují na vědomé nebo nevědomé úrovni svolení určitého množství lidí. A toto svolení může vypadat různě. Třeba tak, že si nějací lidé myslí, že je dobré nebo správné válku vést, nebo že válka je nevyhnutelná
nebo, že je jediným řešením. A když se lidi cítí bezmocní a myslí si, že tu není jiná možnost, pak je to jen jiný druh souhlasu. A jistí lidé vědí , že potřebují tento souhlas aspon na určité energetické úrovni, také pro další věci, které dělají. A v tomto případě je to
pro jejich potřeby války. Proto je tak důležité, abychom se nyní rozhodli pro mír.
A když se jednotlivý člověk rozhoduje pro mír, tak v první chvíli tím ovlivní jen své vlastní okolí, ale na energetické úrovni vkládá tuto informaci také do kolektivního pole. A tam si toho mohou všimnout také ostatní lidé a jsou-li tomu otevření, mohou dojít
ke stejnému závěru. A tak je tomu i v případě, že se rozhodujeme pro mír - to rozhodnutí se dotýká všech našich úrovních. Chcete-li něco zhmotnit, podaří se to nejlépe tak, když se vaše myšlenky, emoce a činy budou shodovat.
A s mírem je to stejné, potřebujeme se ujistit, že s ním ladíme na všech úrovních. A to je někdy proces a je to o tom, podívat se do sebe na to, kde v sobě máme mír a kde ještě ne. Protože jen když víme, kde v sobě nemáme mír, můžeme to změnit.