Christina von Dreien

Re: Christina von Dreien

Příspěvekod Trini » pon 29. pro 2025 18:42:53

:idea2:

Christina von Dreien (s Ivetou Kantovou)

Antonín Baudyš

https://www.youtube.com/watch?v=9pdmHcewJPM

:)
Trini

Poděkoval: 370
Poděkováno: 132-krát v 121 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » pon 29. pro 2025 20:09:53

Paradoxy píše:Takže se pohybuješ v oblasti dobra proti zlu?

To se stočilo z diskuze o Christině dilematu (nepřiznaném/zastíraném), kde se vzalo zlo, když Stvořitel všeho láska? (Láska přeci nemůže tvořit zlo.)

Ty jsi však projevila spíše racionální přístup, tak jsem to obrátil do racionální/mužské analogie.

Potíž ovšem je, že ty jako žena si s tím hlavu moc nelámeš. :)
Zdeněk

Poděkoval: 1
Poděkováno: 15-krát v 15 příspěvcích

Příspěvekod Paradoxy » pon 29. pro 2025 20:34:23

S dilematem zla si lámu hlavu docela často, by ses až divil, jak dokážu sama sebe prudit, abych na to přišla :D .

Tyhle otázky často řešíme i se staršíma dětma, a společnyma debatama jsme se dostali k tomu, že je potřeba posuzovat konkrétní situaci, v konkrétním čase a konkrétním místé plus se k tomu snažit zjistit co nejširší okolnosti a pak múžeme teprve mluvit třeba o tom, že ten čin byl špatný nebo dobrý. Ono co se jeví jako špatné, nemusí tak nutné být a naopak. Jde přeci o to hledat pravdu v tom.

Bůh je pravda a láska, na tom se shodneme. A ty iluze jsou to vyhýbání se tomu, nevím jak to líp napsat. No jednoduše, proč si mám imaginovat příběhy o nesvětelných bytostech a podobně. Stačí být tady na zemi a snažit se o to pochopení nás navzájem. Hodně mi v tom dal i ten Jung.

Co ty a tvoje anima?
Paradoxy

Poděkoval: 0
Poděkováno: 9-krát v 8 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » úte 30. pro 2025 9:24:14

Paradoxy píše:S dilematem zla si lámu hlavu docela často, by ses až divil, jak dokážu sama sebe prudit, abych na to přišla :D .

Tak jestli jsi to kapku nepřehnala, s tím Animusem. :) Pěkně o tom Kamila Paličková.

Proto si nemyslím, že když "žena si s tím hlavu moc neláme" je nutně špatně, protože tím koriguje možné ulítnutí mužského principu. Ženská intuice je důležitá, třeba i rozhodující, její charakteristikou je ale nespolehlivost.

Paradoxy píše:Co ty a tvoje anima?

Moje potlačovaná Anima se projevila v bezhlavém zamilování se do Christiny. Což jsem si uvědomil až skrze cvičení dle Ra (a tak jsem lásku ke Christině "vyvážil").

Christina totiž manifestovala lásku skrze srdeční čakru, což není vůbec běžné, v drtivé většině se láska manifestuje skrze dolní čakry (pokud uvažuji Ra čakrální model, což je zdaleka nejlepší model s jakým jsem se kdy setkal).

A tak jsem se přestal i morálně pohoršovat nad ženskou nevěrou třeba, protože to prostě tak vyplývá z charakteristiky spodních čaker.
Zdeněk

Příspěvekod Trini » úte 30. pro 2025 9:37:38

:zalivam:

Christina von Dreien česky: Manifestujete to, co chcete? Vaše duše říká NE.

https://www.youtube.com/watch?v=2BEY421tmwU

Trini

Příspěvekod Salmo1cz » úte 30. pro 2025 10:35:24

Hmm tohle té dívčině nikdo nenašeptává, tohle jde z ní.
To co říká tomu věří.... a je to velmi dobré.
Salmo1cz

Poděkoval: 2
Poděkováno: 9-krát v 9 příspěvcích

Příspěvekod Paradoxy » úte 30. pro 2025 11:35:36

Zdeněk píše:
Paradoxy píše:S dilematem zla si lámu hlavu docela často, by ses až divil, jak dokážu sama sebe prudit, abych na to přišla :D .

Tak jestli jsi to kapku nepřehnala, s tím Animusem. :) Pěkně o tom Kamila Paličková.

Proto si nemyslím, že když "žena si s tím hlavu moc neláme" je nutně špatně, protože tím koriguje možné ulítnutí mužského principu. Ženská intuice je důležitá, třeba i rozhodující, její charakteristikou je ale nespolehlivost.

Paradoxy píše:Co ty a tvoje anima?

Moje potlačovaná Anima se projevila v bezhlavém zamilování se do Christiny. Což jsem si uvědomil až skrze cvičení dle Ra (a tak jsem lásku ke Christině "vyvážil").

Christina totiž manifestovala lásku skrze srdeční čakru, což není vůbec běžné, v drtivé většině se láska manifestuje skrze dolní čakry (pokud uvažuji Ra čakrální model, což je zdaleka nejlepší model s jakým jsem se kdy setkal).

A tak jsem se přestal i morálně pohoršovat nad ženskou nevěrou třeba, protože to prostě tak vyplývá z charakteristiky spodních čaker.

S animusem jsem to nepřehnala, s animou se hezky doplňují :) s těma spodníma čakrama, myslím že nejsou nutně špatné, proč bysme je jinak měli mít. Jen je potřeba je i pochopit. Souhlasím s tebou, že ta taková hodně hrubá láska je vyjádřována spodníma čakrama, to je takové to vlastnění druhého, žárlivost, žádostuvost a další věci tomu podobné u nás lidí.

Jaký je rozdíl mezi ženskou a mužskou nevěrou? Lidi to dělají z různých důvodů, ze vzplanutí, z toho že si jich polovička doma nevšímá, nebo třeba jen ze sportu nebo že loví nové zážitky. Tam záleží na motivu. Znám páry, kdy takhle vznikla pevná a dlouhotrvající partnerství.

Jaký je rozdíl manifestace lásky spodníma čakrama jsme si vysvětlili, chápu i jak myslíš manifestaci lásky přes srdeční čakru. No a co když čakry začnou pracovat všechny v souzvuku? :)
Paradoxy

Příspěvekod Paradoxy » úte 30. pro 2025 11:45:29

Salmo1cz píše:Hmm tohle té dívčině nikdo nenašeptává, tohle jde z ní.
To co říká tomu věří.... a je to velmi dobré.

Je to dobré, až na to, že do toho vkládá nějaké dimenze a nesvětelné bytosti a jiné fantazie. Ale chápu, že pro sledovanost jsou takový kecičky potřeba, aby to znělo zajímavě.

Když budu obyčejně lidsky říkat hele přátelé chovejme se morálně, chraňme slabé a braňme se před hajzlama. A nebo taky hele koukni do sebe, jestli náhodou to co vyčítáš druhýmu, neděláš náhodou ty sám. Nebo otázka jsem opravdu tak dobrým člověkem, za jakého se pokládám? Nebo když máš splín, tak zvedni prdel a jdi něco dělat. Záleží na konkrétní situaci, napadá mě toho spousta, ale lidi to moc zajímat nebude no.
Paradoxy

Příspěvekod Trini » úte 30. pro 2025 12:33:39

Paradoxy píše:Je to dobré, až na to, že do toho vkládá nějaké dimenze a nesvětelné bytosti a jiné fantazie.

Kdo to nepoznává, to může vidět jako fantazie - to je pochopitelné.

O jiných dimenzích mluvil Ramana a o setkání v astrálu s obzvlášt temnou = nesvětelnou bytostí vypráví Eduard Tomáš v Pamětích mystika.

Prostě rozdíl mezi realizovanými a nerealizovanými. :)
Trini

Příspěvekod Zdeněk » úte 30. pro 2025 12:42:00

Trini píše::zalivam:

Christina von Dreien česky: Manifestujete to, co chcete? Vaše duše říká NE.

https://www.youtube.com/watch?v=2BEY421tmwU

Jenomže člověk není jenom duše a tělo, je také duchem. Podle obrázků Ra je matrix ducha znázorněn nevábně:

Obrázek

S potencí k totální destrukci:

Obrázek

Podle mého hrubého odhadu je právě to příčinou, proč se Christina tváří jak se tváří. Tuhle "díru" se totiž vyděšeně snaží zaplnit láskou.
Zdeněk

Příspěvekod Paradoxy » úte 30. pro 2025 12:42:49

Ty fantazie můžou být ukazateli na cestě, ale s realizací to nemá nic společného. Jestli jsi někdy měla nějaký takový zážitek a myslíš si, že to byla realizace nebo něco takovýho, tak se mýlíš a zbytečně na tom lpíš.
Paradoxy

Příspěvekod Zdeněk » úte 30. pro 2025 12:46:21

Paradoxy píše:Jaký je rozdíl mezi ženskou a mužskou nevěrou? Lidi to dělají z různých důvodů, ze vzplanutí, z toho že si jich polovička doma nevšímá, nebo třeba jen ze sportu nebo že loví nové zážitky. Tam záleží na motivu. Znám páry, kdy takhle vznikla pevná a dlouhotrvající partnerství.

Podle Ra je první skutečně duchovní až pátá (krční) čakra, čtvrtá (srdeční) čakra k ní ale otevírá cestu.

Třetí čakra je čakra o sebe-uvědomění, je to naše primárně aktivovaná čakra jako lidí (na rozdíl od zvířat). Je pravda, že i některé druhy zvířat jsou monogamní, ale jestliže zde není zaměření k duchovní sféře, je to tak nějak jedno, řekl bych. :)

Paradoxy píše:No a co když čakry začnou pracovat všechny v souzvuku?

My hínajánoví buddhisti máme sice takovouto cestu k osvícení striktně zakázánu, ale Ra tvrdí, že v takovéto konfiguraci při lásce muže a ženy dochází ke "kontaktu s inteligentním nekonečnem". :)
Zdeněk

Příspěvekod Zdeněk » úte 30. pro 2025 12:52:07

Zdeněk píše:My hínajánoví buddhisti máme sice takovouto cestu k osvícení striktně zakázánu

No to kecám, mniši to mají zakázáno.
Zdeněk

Příspěvekod Salmo1cz » úte 30. pro 2025 13:26:40

Tak nesvětelná bytost může klidně být diplomatické označení vrcholného hajzla.
Také jsem jednoho znal.Už se mu podařilo umřít, 8 let seděl za brutální zmlácení svých rodičů.Jeho tatínek už byl v letech a na následky zranění zemřel asi za dva roky.Po výkonu trestu si ho maminka nastěhovala zase domů a dostala nakládačku opětovně.
Vždy jsem si říkal, jak můžou mít dva tak hodný lidi dítě takového hajzla, to se nedá pochopit.
Klingon má alespoň čest, ale tohle to nemělo nic.Z jiné dimenze to je docela dobře možné. :netusim:
Salmo1cz

Poděkoval: 2
Poděkováno: 9-krát v 9 příspěvcích

Příspěvekod Trini » úte 30. pro 2025 13:56:58

Paradoxy píše:Ty fantazie můžou být ukazateli na cestě, ale s realizací to nemá nic společného. .

Realizovaní to, co ty považuješ za fantazie, znají, protože tím prošli.

Naprostá většina lidí to považuje za fantazii.

A to je ten rozdíl mezi nerealizovanými a realizovanými. :)
Trini

Příspěvekod Trini » úte 30. pro 2025 14:04:08

Zdeněk píše:
Podle mého hrubého odhadu je právě to příčinou, proč se Christina tváří jak se tváří. Tuhle "díru" se totiž vyděšeně snaží zaplnit láskou.

Realita tohoto světa je pro ty, kdo sem přišli z jemnohmotnějších dimenzí, velmi brutální.
Trini

Příspěvekod Trini » úte 30. pro 2025 14:10:03

Trini píše:
Paradoxy píše:Ty fantazie můžou být ukazateli na cestě, ale s realizací to nemá nic společného. .

A to je ten rozdíl mezi nerealizovanými a realizovanými.

Jogananda řekl, že jsme vesmírní cestovatelé, a proto bychom se neměli upínat jen na tuto planetu. :)
Trini

Příspěvekod Paradoxy » úte 30. pro 2025 14:12:55

Trini píše:

Ok, vymlouvat ti to nebudu. Zkus si vyhledat, co o takových zážitcích ti tví realizovaní píšou, aby to uvedli na pravou míru. Třeba Míla Tomášová varuje, aby se na tom nelpělo. A i své vlastní zážitky uvádí na pravou míru pro ty, kteří to dokážou pochopit.
Paradoxy

Příspěvekod Paradoxy » úte 30. pro 2025 14:15:21

Trini píše:
Trini píše:

A to je ten rozdíl mezi nerealizovanými a realizovanými.

Jogananda řekl, že jsme vesmírní cestovatelé, a proto bychom se neměli upínat jen na tuto planetu. :)
No jo no, jestli byl realizovanej, tak to nejspíš z lásky k bližnímu řekl někomu, kdo se moc upínal na hmotnou realitu nebo tak něco.
Paradoxy

Příspěvekod Trini » úte 30. pro 2025 14:17:26

Paradoxy píše:
Trini píše:

Ok, vymlouvat ti to nebudu..

Já ti také nic vymlouvat nebudu. Proč bys to neměla vidět jako většina lidí? :donknow:
Trini

PředchozíDalší

Zpět na Inspirativní osobnosti