Praví a leví duchovňáci

Praví a leví duchovňáci

Příspěvekod armin » úte 23. pro 2025 14:18:44

Zajímavé je sledovat duchovňáckou scénu, jak reaguje na současné dění ve světě a společnosti.

Tedy speciálně pro mne je to zajímavé, protože daná situace provokuje a ukazuje na čem se ta která duchovnost zakládá do jaké míry je otevřená ve skutečném dění pravdivosti a do jaké míry je nahluchlá k faktům, protože poplatná víře v to, či ono.
Je to svým způsobem zkouška - přechod od recyklování duchovních textů k jejich uplatnění ve skutečném životě a postojích. Jak se kdo vybarvuje.

Čerstvě mne teď zaujala například reakce Igora Chauna na promítání filmu "Velký vlastenecký výlet".

https://www.youtube.com/watch?v=Qz0fkWoPhTo

Proruské kruhy zažívají děsivé okamžiky. Promítání filmu studentům vyvolalo výbuchy vzteku a hysterie
https://www.forum24.cz/proruske-kruhy-z ... -internetu
armin

Poděkoval: 39
Poděkováno: 92-krát v 88 příspěvcích

Re: Praví a leví duchovňáci

Příspěvekod armin » úte 23. pro 2025 14:48:53

Tohle je také zajímavý pohled duchovňáka, budhisty :)

Zdeněk píše:A podívej na současné čínské komunisty - podrobili si Tibet, ale zároveň jim tam i enormně zvýšili životní úroveň (totéž předpokládám i u Ujgurů).
armin

Příspěvekod Zdeněk » úte 23. pro 2025 16:54:35

armin píše:Tohle je také zajímavý pohled duchovňáka, budhisty :)

Zdeněk píše:A podívej na současné čínské komunisty - podrobili si Tibet, ale zároveň jim tam i enormně zvýšili životní úroveň (totéž předpokládám i u Ujgurů).

Což to je vaše známá taktika - vytrhávat z kontextu.

A ten kontext je, že současní čínští komunisté jsou menší zlo, než jste vy.
Zdeněk

Poděkoval: 1
Poděkováno: 15-krát v 15 příspěvcích

Příspěvekod Trini » úte 23. pro 2025 19:40:20

Zdeněk píše:
armin píše:Tohle je také zajímavý pohled duchovňáka, budhisty :)

Což to je vaše známá taktika - vytrhávat z kontextu.

A ten kontext je, že současní čínští komunisté jsou menší zlo, než jste vy.

Podle mne nemá cenu se zabývat tím, co nemůžeš změnit. Lepší je se soustředit na to pozitivní a třeba meditovat, jak to doporučoval Eduard Tomáš:

A mohli bychom my, kteří ještě neumíme tak dobře meditovat jako těch pár vyspělých jedinců, mohli bychom také nějak pomoci?

Určitě! Každý den při vašich meditačních pokusech se vroucně modlete, aby božské Světlo vstoupilo do vás a procházelo vámi k požehnání lidstva (P.B.) Přitom obrat´te tvář k slunci nebo aspon směrem slunce a mějte nohy nezkřížené. Pak proneste potichu tato silná mantram: Subham astu sarvadžagatam - Štastny necht' jsou všechny bytosti. Rozumíte: VŠECHNY. I ty, které vám byly dříve lhostejné, které jste dříve nenáviděli, nebo kterými jste opovrhovali.
:srdce:

:)
Trini

Poděkoval: 370
Poděkováno: 132-krát v 121 příspěvcích

Příspěvekod armin » sob 27. pro 2025 10:22:22

Nechci kazit Trini krásné pohádkové vlákno o té Chrystýnce, tak raději tady.

Tak jsem si to poslechl abych věděl, o čem je řeč.
Opět chanellingové nedospělé snění o vlastní důležitosti jako bytosti (božském egu).
Třeba takový černoušek, který ve třech letech zemřel hlady si to takhle naplánoval, než se inkarnoval?
Asi ano, jinak by k tomu nejspíš nemohlo dojít.
A ten fluor v zubních pastách, který poškozuje nebo uspává šišinku a tím narušuje spojení s božským?
To jsou jen takové střípky které zmiňuji z toho celého fantazijního konstruktu mysli snící svůj velký sen na pokračování o boji světelných a nesvětelných sil a nás křehkých dušičkách a podobně.
Já jsem si podobně sníval po cestě, když jsem chodil ze školy domů - také na pokračování - celý pohádkový svět.
A když čtu toho RA nebo poslouchám tu Chrystýnku, tak se mi ten stav ve kterém tohle probíhá vybavuje, zpřítomňuje.
armin

Příspěvekod Zdeněk » sob 27. pro 2025 11:57:37

armin píše:A ten fluor v zubních pastách, který poškozuje nebo uspává šišinku a tím narušuje spojení s božským?

Hle na závěr vědecké studie o vlivu fluoridu na šišinku u lidí:
"Byla zjištěna pozitivní korelace (r = 0,73, p < 0,02) mezi obsahem fluoridu v epifýze a obsahem vápníku v epifýze, ale žádná korelace mezi obsahem fluoridu v epifýze a obsahem fluoridu v kostech."
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11275672/

Hle na vědeckou studii o vlivu fluoridu na šišinku u zvířat:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31713773/
Zdeněk

Poděkováno: 15-krát v 15 příspěvcích

Příspěvekod Salmo1cz » sob 27. pro 2025 11:59:16

Na to nepotřebujete žádný chanelinq.Jsou to obecně známé duchovní závěry.
Nicméně ta šišinka je zmiňovaná od dob Sokrata, Platóna před chrámem ve Vatikánu má čestnou bustu.
Účinek flóru na epifizu je znám.
Kluka, který v 8 letech plynule mluvil třemi světovými jazyky také.Jeho tátovi jsem říkal Jiří já ti strašně moc přeju geniální ho kluka, ale mám zkusenost že to co strašně rychle vede nahoru, posléze vede strašně rychle dolů.Zkusil bych magnetickou rezonanci mozku dokud je čas.No nezkusil a kluk se nedožil 11 let... rakovina na epifize.Skoda byl to fakt velmi geniální hoch.V nějakém filmu si i zahrál hlavní úlohu.Vzdycky si říkám jak se jeho rodičům na to dívá.
Jinak jakékoli zvýšené vědomí a jejich stavy, samadhi ATP.je vždy v těle a za přítomnosti mozku.Tedy závěr, že duše muže samostatně myslet je neprůkazná.
Sám jsem zažil a břitva rozlišování je neúprosná.Neni nic, musí stačit pouze víra. :ahoj2:
Salmo1cz

Poděkováno: 9-krát v 9 příspěvcích

Příspěvekod Salmo1cz » sob 27. pro 2025 12:29:45

Ještě taková drobnost.
Otázka vítání zemřelých, fakticky vás nemá kdo vítat protože podle duchovnich představ se duše inkarnuje do 48 dnu do další existence.Takže až na pár zbloudilých duši které potkat nechcete tam skoro nikdo není. :netusim: :aha:
Salmo1cz

Poděkováno: 9-krát v 9 příspěvcích

Příspěvekod Paradoxy » ned 28. pro 2025 13:01:40

Salmo1cz píše:Na to nepotřebujete žádný chanelinq.Jsou to obecně známé duchovní závěry.
Nicméně ta šišinka je zmiňovaná od dob Sokrata, Platóna před chrámem ve Vatikánu má čestnou bustu.
Účinek flóru na epifizu je znám.
Kluka, který v 8 letech plynule mluvil třemi světovými jazyky také.Jeho tátovi jsem říkal Jiří já ti strašně moc přeju geniální ho kluka, ale mám zkusenost že to co strašně rychle vede nahoru, posléze vede strašně rychle dolů.Zkusil bych magnetickou rezonanci mozku dokud je čas.No nezkusil a kluk se nedožil 11 let... rakovina na epifize.Skoda byl to fakt velmi geniální hoch.V nějakém filmu si i zahrál hlavní úlohu.Vzdycky si říkám jak se jeho rodičům na to dívá.
Jinak jakékoli zvýšené vědomí a jejich stavy, samadhi ATP.je vždy v těle a za přítomnosti mozku.Tedy závěr, že duše muže samostatně myslet je neprůkazná.
Sám jsem zažil a břitva rozlišování je neúprosná.Neni nic, musí stačit pouze víra. :ahoj2:

V tom, že samadhi a různé stavy jsou zažívány v těle, ti nemůžu oponovat. Ale vysvětli mi, kde se bere třeba intuice nebo vhled. Mozek funguje na zkušenostech, stále se jakoby učí a získává informace. A přesto v životé člověka přicházejí situace, kdy se rozhodne bez rozmýšlení mozkem někdy jakoby i nelogicky a je to správné.
Paradoxy

Poděkoval: 0
Poděkováno: 8-krát v 7 příspěvcích

Zpět na Úvahy a zamyšlení