Christina von Dreien

Christina von Dreien

Příspěvekod Trini » sob 27. pro 2025 9:39:59

:zalivam:

Christina von Dreien česky: Šišinka mozková-brána k božskému. Účinky zvyšování vibrací Země na lidi.

https://www.youtube.com/watch?v=yt-eP47Tvbc

:)
Trini

Poděkoval: 370
Poděkováno: 132-krát v 121 příspěvcích

Re: Christina von Dreien

Příspěvekod Trini » sob 27. pro 2025 9:47:18

Christina von Dreien česky: Co se děje po smrti?

https://www.youtube.com/watch?v=B8MfHKCSvoA

Trini

Příspěvekod Trini » sob 27. pro 2025 11:14:33

Christina von Dreien česky: Proč se někteří lidé nemohou (duchovně) probudit?

https://www.youtube.com/watch?v=F83ltQvKdGc

Trini

Příspěvekod Zdeněk » sob 27. pro 2025 11:59:49

Někde jsem četl názor, že Christina vystupuje jako by za ní stál někdo s kladivem a chystal se udeřit, pokud něco řekne špatně. :)

Podle mě jde o špatně pojatou roli - její úloha je učit lásce (to je její doména), nikoli moudrosti.

A podle toho, že se obklopuje výhradně ženami, asi bude problém s Animusem, tipuji.
Zdeněk

Poděkoval: 1
Poděkováno: 15-krát v 15 příspěvcích

Příspěvekod Trini » sob 27. pro 2025 13:08:32

Zdeněk píše:Někde jsem četl názor, že Christina vystupuje jako by za ní stál někdo s kladivem a chystal se udeřit, pokud něco řekne špatně. :)

Mně zase připadá, že jí to někdo předříkává - že má v uchu naslouchátko.
Trini

Příspěvekod Trini » sob 27. pro 2025 13:16:46

Trini píše:
Zdeněk píše:Někde jsem četl názor, že Christina vystupuje jako by za ní stál někdo s kladivem a chystal se udeřit, pokud něco řekne špatně. :)

P.S.

Ale to je celkem jedno, dává některým lidem naději, kterou právě potřebují. To je v pořádku. :)
Trini

Příspěvekod Trini » sob 27. pro 2025 13:21:43

Christina von Dreien česky: Jak odstínit negativní energie. Jak více vnímat, co je pro nás správné.

https://www.youtube.com/watch?v=Gm0yDLm8MOw

Trini

Příspěvekod Trini » sob 27. pro 2025 13:28:43

Christina von Dreien česky: Čím skutečně jsme? O síle, kterou mají jen lidé.

https://www.youtube.com/watch?v=6AywuwLF12g

Trini

Příspěvekod Trini » sob 27. pro 2025 13:33:46

Christina von Dreien česky JAK VZNIKÁ MÍR?

https://www.youtube.com/shorts/KbH8_ZooMzU

Trini

Příspěvekod Trini » sob 27. pro 2025 13:36:02

Christina von Dreien česky: Energetická ochrana během skupinových meditací. Traumata a bloky.

https://www.youtube.com/watch?v=uo9G4c05X9w

Trini

Příspěvekod Zdeněk » sob 27. pro 2025 13:54:07

Trini píše:

No jasně, akorát to naslouchátko není hmotné, jde o channeling z "vyššího zdroje" (obvykle po uskutečnění spojení říká "Also").

Vyšší zdroj ale neznamená nutně nejvyšší zdroj. Např. jsou svědectví, že v době života Buddhy si k němu chodil pro radu i nejvyšší bůh. :)
Protože širší rozhled (vidět za roh) neznamená automaticky hlubší rozhled.
Zdeněk

Příspěvekod Trini » sob 27. pro 2025 14:11:14

Christina von Dreien česky: Tiché volání o pomoc. Od utrpení zvířat k lásce.

https://www.youtube.com/watch?v=wJNXHI9BSZs

Trini

Příspěvekod Zdeněk » sob 27. pro 2025 14:17:06

Zdeněk píše:
Trini píše:

No jasně, akorát to naslouchátko není hmotné, jde o channeling z "vyššího zdroje" (obvykle po uskutečnění spojení říká "Also").

Christina má, řekl bych to, co Ra definuje jako dvojité aktivované tělo.

Tedy se jedná o tranzitní tělo s charakteristikami jak našeho těla z naší současné třetí dimenze, tak i částečně ze čtvrté dimenze, ve které se již Země začíná ocitat. Je to delší proces přechodu (Ra tipuje 100-700 let) a bytosti čtvrté úrovně se zde teprve začínají zabydlovat. Proto přechodové/tranzitní formy jejich těl.
Zdeněk

Příspěvekod Trini » sob 27. pro 2025 19:26:20

Zdeněk píše:
Zdeněk píše:
Trini píše:

Christina má, řekl bych to, co Ra definuje jako dvojité aktivované tělo.

Tedy se jedná o tranzitní tělo s charakteristikami jak našeho těla z naší současné třetí dimenze, tak i částečně ze čtvrté dimenze, ve které se již Země začíná ocitat. Je to delší proces přechodu (Ra tipuje 100-700 let) a bytosti čtvrté úrovně se zde teprve začínají zabydlovat. Proto přechodové/tranzitní formy jejich těl.

No, já nevím. Připomíná to tu mladičkou dívku Petru Schořovou - Matku Lasanu, kterou obdivoval Luck a Milipino. Měla také za sebou svoji matku - Matku Diesanu, která všechno organizovala. Měly ášram ve Vlčím poli.

2.1. Matka Lasana

Podle interních materiálů ašrámu Matka Lasana již od svých tří let mluvila o vidění
rozličných světel a zažívala první vytržení a již od osmi let dávala daršany pro své blízké.8
Okolo roku 1998 poprvé veřejně vystoupila „jako desetiletá9 Matka – avatár.“ Občanským
jménem Petra Schořová, narozená roku 1987. Po ukončení základního vzdělání se věnuje
naplno svému poslání.10
Své povolání Bohem na první straně své knihy popisuje takto:
„Jednoho dne jsem cítila krásné a lehké hučení... Slyšela jsem ho celý den... Bylo to jako vítr probíhající
po celém těle. Pak jsem slyšela hlas Boha. Byl to ten nejkrásnější a nejněžnější hlas, co jsem kdy slyšela.
Rozmlouval se mnou a já ho poslouchala s otevřeným srdcem, které se chtělo rozskočit štěstím... Bylo to
jako láska, čistota a štěstí dohromady... Pamatuji si, že když jsem byla menší, tak jsem tento pocit měla
také... Měla jsem už od mala v sobě Boha. Boha, kterého jsem milovala už jako malá holčička.
Po nejkrásnějším rozhovoru s Bohem jsem dostala něco krásného... Dostala jsem jméno Lasana. Jméno
Lasana pochází z té nejčistší božské lásky. Skrze mé jméno můžete poznat pramen čisté božské lásky.
Lásky, která osvicuje... Vše záleží na chtění a pevné vůli lidí, protože i ten nejchudší člověk, který má
upřímně otevřené srdce, může dosáhnout těch nejčistších duchovních stavů.“11
Ve své další knize upřesňuje své poslání:
„Jako Boží Matka jsem dostala od Boha něco překrásného – srdce plné lásky a něhy, které mi dovolí
opatrovat své děti s tou největší Boží láskou... Všichni potřebujete pohlazení. Všichni potřebujete Boží
lásku, která na vás čeká“12
Matka Lasana je tedy božím poslem, který pomáhá lidem navrátit se ke svému zdroji,
boží lásce, na kterou zapomněli.
Při svém veřejném působení mluví jen zcela výjímečně. Nepřijímá návštěvy uctívatelů a
na jejich dotazy, přijaté písemně, odpovídá splněním jejich přání, či vyřešením problému
uvedeném v dopise. Je také velmi výjimečné ji osobně zahlédnout v ášramu, mimo samotné
požehnání při daršanu. Nepořádá obvykle ani žádné přednášky, narozdíl od své matky.

https://is.muni.cz/th/181004/ff_b/Matka ... _asram.pdf

Píseň k Matce Lasaně

LASANA MATKA LASANA
LASANO MATKA LASANO

POMOŽ MI PROSÍM V LÁSCE ŽÍT
POMOŽ MI PROSÍM V PRAVDĚ BÝT
POMOŽ MI PROSÍM V MÍRU ŽÍT
POMOŽ MI PROSÍM MILOVAT

https://www.gajatri.net/pisne/lasanamatkalasana.html

...............................................................

Mám prostě pocit, že Christině říká její matka do sluchátka, co má mluvit.
Tu Lasanu také do toho nutila její matka - ale ji to už nebavilo. Je v tom hodně peněz a moc nad obdivovateli. U Christiny mám také někdy pocit, že už je z toho dost otrávená.

..........................................

Matku Lasanu už zámek ve Vlčím Poli nepřipomíná

V říjnu loňského roku byl otevřen Dům seniorů v obci Vlčí Pole u Dolního Bousova na Sobotecku. Jak se tato zpráva dostala do Náboženského infoservisu? V rozlehlém zámku totiž bylo od roku 2002 centrum aktivit duchovního společenství kolem Matky Lasany. Na vrcholu – kolem roku 2005 – se v zámku konaly daršany i během dvou víkendů v měsíci a přijížděly na ně až dvě stovky návštěvníků také ze Slovenska, Polska či Velké Británie. Od roku 2007 byl už patrný pokles zájmu a finanční problémy; zámek byl pak prodán, vystřídali se jeho majitelé, zpustl, ale byl obnoven, adaptován na domov seniorů a nedávno otevřen. Jako kdyby se tím historie jednoho kdysi docela významného nového náboženského hnutí definitivně uzavřela.

https://info.dingir.cz/2018/01/matku-la ... pripomina/
Trini

Příspěvekod Zdeněk » sob 27. pro 2025 21:17:04

Trini píše:Mám prostě pocit, že Christině říká její matka do sluchátka, co má mluvit.
Tu Lasanu také do toho nutila její matka - ale ji to už nebavilo. Je v tom hodně peněz a moc nad obdivovateli. U Christiny mám také někdy pocit, že už je z toho dost otrávená.

Ne, to si nemyslím, že se svojí matkou podvádí obecenstvo skrytým sluchátkem :).

Nejpříhodnější vysvětlení nacházím v kontextu Ra - je prostě podvědomě otrávená z té role moudrého gurua (která nebyla předinkarnačně plánována), která ji není vlastní ale je po ní vyžadována. A tak se musí dotazovat/channelovat a reprodukovat (mnohdy neumětelsky) sdělené.

Plus útoky negativních bytostí, které se na ní slétnou jak můry na světlo (já bych to nevydržel). Asi i proto tak lpí na té postarší ženě co jí doprovází, Nicole Good, která jí nějakým způsobem energeticky pomáhá. To vše se na ní podepisuje. Ono to vůbec není snadné pro entity, pro které není 3. hustota jejich vlastní a navíc jsou veřejně vidět.
Zdeněk

Příspěvekod Trini » sob 27. pro 2025 21:52:09

Zdeněk píše:
Trini píše:Mám prostě pocit, že Christině říká její matka do sluchátka, co má mluvit.

Ne, to si nemyslím, že se svojí matkou podvádí obecenstvo skrytým sluchátkem :).

Nejpříhodnější vysvětlení nacházím v kontextu Ra - je prostě podvědomě otrávená z té role moudrého gurua (která nebyla předinkarnačně plánována), která ji není vlastní ale je po ní vyžadována. A tak se musí dotazovat/channelovat a reprodukovat (mnohdy neumětelsky) sdělené.

Plus útoky negativních bytostí, které se na ní slétnou jak můry na světlo (já bych to nevydržel). Asi i proto tak lpí na té postarší ženě co jí doprovází, Nicole Good, která jí nějakým způsobem energeticky pomáhá. To vše se na ní podepisuje. Ono to vůbec není snadné pro entity, pro které není 3. hustota jejich vlastní a navíc jsou veřejně vidět.

Podobně si idealizoval Luck a Milipino Matku Lasanu. Ale v podstatě je to hezké, když lidé na někoho tak věří.

Bude holt zajímavé, jak se to bude vyvíjet dál. Zájem prý slábne. Zřejmě hlavně proto, že se nenaplnily předpovědi. A to s tím očkováním mi připomíná Zlatý kompas.

V podstatě si myslím, že to na začátku mohlo být opravdové - i u té Lasany, ale jak se z toho začne dělat čím dál víc byznys, tak to čisté a opravdové se vytrácí.
Trini

Příspěvekod armin » sob 27. pro 2025 22:33:18

Christina von Dreien – zářící světlo s temnou stránkou
Recenze

https://www.relinfo.ch/2025/07/09/chris ... tenseiten/

Konec recenze:

Kontroverze

Christina von Dreien během své veřejné kariéry opakovaně pronášela prohlášení, která lze považovat za problematická z vědeckého, lékařského a společenského hlediska. Její postoj k tématům, jako je resuscitace a medicína, je obzvláště kontroverzní: v podstatě prohlásila, že lékařské zákroky by mohly působit proti „plánu duše“, tedy proti životnímu úkolu, který si duše zvolila před narozením. Taková představa může být nebezpečná, pokud vede k odmítnutí opatření na záchranu života nebo k jejich vnímání jako duchovně rušivých. Problematická jsou také její prohlášení o cestování vesmírem a mimozemských civilizacích: tvrdí, že veškerý veřejný průzkum vesmíru je zinscenovaný, zatímco tajné obchodní vztahy s mimozemskými bytostmi existují již dlouho. Tato tvrzení připomínají konspirační teorie, v nichž se realita a fikce stírají.

Dalším kritickým problémem je její odmítavý postoj k vědeckým poznatkům. Christina opakovaně zdůrazňuje, že věda „ještě není dostatečně pokročilá“, aby pochopila jemné sféry, a tím kategoricky relativizuje výzkum a ověřitelnost. V kombinaci s jejím oslavováním intuice jako jediného zdroje pravdy to vytváří světonázor, který se vzpírá jakékoli kritické diskusi. Výroky jako „Co je pravda pro vás, je vaše pravda“ podporují svévoli místo vedení. V kombinaci s jejím rostoucím dosahem a osobním zbožňováním její komunity to vede k nebezpečné směsi duchovní autority, emocionální závislosti a nedostatku reflexe.

Za pouhých 5 € do světla

Christina je digitálně všudypřítomná: s videi na YouTube, příspěvky na Instagramu, skupinami na Telegramu a vlastní členskou platformou. Pod názvem „Christininy světelné impulsy“ na své platformě nabízí Christina von Dreien na svých webových stránkách měsíční předplatné za 5 eur. To zahrnuje pravidelné newslettery s duchovními poselstvími, bezplatný přístup k online živým přenosům a seminářům, ohlédnutí za minulým obsahem a slevu na videozáznamy. Nabídka je prezentována velmi emotivním a poutavým způsobem. Ti, kteří se zúčastní, se stanou součástí „komunity srdce“ a podpoří projekt v tom, aby zůstal „zdarma pro všechny“. Zároveň zdůrazňuje, že to je možné pouze tehdy, pokud dostatek lidí zaplatí pět eur měsíčně.

„Protože to uspěje jen tehdy, když se zapojí dostatek milujících srdcí, pro která mají Christiny zprávy hodnotu 5 EUR měsíčně...“

Tato forma financování je prezentována jako komunitní a zvyšující povědomí. Ve skutečnosti se jedná o klasický model předplatného s opakujícími se platbami. Ve své komunikaci se však jeví spíše jako dobrovolný dar nebo dar ze srdce. Toto zobrazení může být problematické, protože zakrývá skutečnou finanční strukturu. Zůstává také nejasné, jaký konkrétní obsah mohou předplatitelé očekávat. Popis obvykle zmiňuje pouze „světelné zprávy“, „impulsy uvědomění“ a pozvání k „novému my“. Tato vágnost ztěžuje posouzení kvality nebo hloubky nabídky.

Dále vzniká jemný sociální tlak. Odpovědnost za pokračování světelných impulsů je nepřímo přenášena na účastníky. Je zdůrazněno, že programy by nemohly pokračovat, pokud by se jich zúčastnilo příliš málo lidí. Prostřednictvím emocionálního jazyka, slibů komunity a duchovních termínů jako „frekvence“ a „spojení“ se vytváří atmosféra, v níž je kritickému zkoumání věnováno jen málo prostoru. Obsah se silně zaměřuje na podporu pocitu sounáležitosti mezi uživateli a zároveň neposkytuje téměř žádné ověřitelné informace.

Celkově vzato je „Christina's Light Impulses“ snadno dostupná předplatitelská služba, která záměrně kombinuje emocionální spojení s duchovním významem. Z psychologického hlediska může tato kombinace nabízet sounáležitost a orientaci, ale zároveň s sebou nese riziko manipulace s obsahem, zejména pokud klíčové aspekty, jako je financování, obsah a struktura, nejsou transparentně komunikovány.

Závěr

Christina von Dreien se prezentuje jako jemná, zářivá postava s jasným duchovním posláním, ale za tímto jemným povrchem se skrývá ideologicky nabitý světonázor. Její prohlášení rezonují s mnoha lidmi, přesto často používají ezoterické, někdy dokonce konspiračními teoriemi zatížené narativy. Nadměrné zaměření na intuici, devalvace racionální analýzy a polarizace mezi „probuzenými“ a „nevědomými“ podporují uzavřený systém myšlení. Její digitální přítomnost, zejména prostřednictvím jejích placených „Light Impulses“, pěstuje emocionální spojení, které je spojeno s neustálou finanční účastí.
armin

Poděkoval: 39
Poděkováno: 92-krát v 88 příspěvcích

Příspěvekod armin » sob 27. pro 2025 23:40:32

Christina a 5G síť

„Stromy umírají kvůli 5G“
Jedním z těchto projektů je pravděpodobně boj proti 5G. 19. května von Dreien pořádá flash mob „v srdci Bernu“. Ve svém zpravodaji von Dreien označuje 5G za „velmi vážné nebezpečí pro nás všechny“. Tvrdí, že způsobuje nemoci a problémy, jako je rakovina, poruchy spánku a závratě.

Von Dreien dále píše, že 5G má schopnost „manipulovat myšlenky, emoce, činy a tělesné funkce lidí i zvířat tak, aby se lidé chovali tak, jak si přejí loutkáři na této planetě.“ Naznačuje tak konspiraci. Neupřesňuje, kdo tito loutkáři jsou. (aargauerzeitung.ch)

......................
Švýcarská ezoterička má podezření, že za mobilní sítí stojí velké spiknutí. Domnívá se, že problém není jen v samotné technologii, ale ve sledování a manipulaci s myšlenkami a pocity, které přinese nová generace sítí. „Protože nás technická zařízení poslouchají a dokážou číst naše myšlenky,“ píše v newsletteru.

Ačkoli von Dreien na svých webových stránkách popisuje účinky a nebezpečí 5G poměrně přesně, čtenáři stále dluží několik vysvětlení. Neříká, kdo jsou loutkáři za tím vším, ani odkud získala různé informace. Například proč 5G ničí imunitní systém stromů, „takže všechny uhynou“.

.....................

Jak se tihle intuitivní chanellingáři pustí do techniky, medicíny, vesmíru, fyziky atd, tak se ukáže, z čeho ty jejich zaručené "informace" pocházejí. :)

Tohle je taky osvědčená argumentace:

Dalším charakteristickým aspektem jejího přístupu je rozdělení světa na dvě skupiny: ty, kteří jsou „probuzení“, „propojení“, „vědomí“ – a ty, kteří nejsou. Tato dichotomie není nikdy explicitně agresivně vyjádřena, ale spíše je vyjádřena frázemi jako „Každý je na své vlastní cestě“ nebo „Někteří lidé tu prostě ještě nejsou.“ Její účinek je však jednoznačný: ti, kdo Christinu následují, někam patří. Ti, kdo ji zpochybňují, musí dohánět zameškané.
Vytváří se tak uzavřený systém: kritika není vnímána jako podnět k diskusi, ale jako projev nedostatku rezonance. Ti, kdo kladou otázky, prostě ještě nejsou energeticky na správné frekvenci. To vytváří emocionální štít proti čemukoli, co by je mohlo rušit. Pohodlné, že?
armin

Příspěvekod Trini » ned 28. pro 2025 8:15:33

:?:
Že se mainstreamu Christina nelíbí, je celkem jasné, protože ten chce rozhodovat, co si všichni lidé mají myslet a je to úplně něco jiného, než co říká Christina. Mainstream za vším vidí konspirační teorie a Christinu už dokonce obvinuje z rasismu. Ale to, že ji takto kritizuje, jí naopak přivede další obdivovatele.

Christina si prý získala jen velmi málo mladých lidí. Zajímají se o ni především lidé středního věku (hodně dámy), kteří mají mainstreamu dost, ale o ezoterice toho zatím moc nevědí.

Ale např. v tomto videu mi připadá, že jako hlavní osobou se už spíš prezentuje její "nejlepší kamaradka" Nicola Good (64 let).

Christina von Dreien česky: Revoluce prostřednictvím AI? Proč musíme převzít odpovědnost HNED!

https://www.youtube.com/watch?v=xxOP0obryqk

7:19

Zde např. Nicola Good vypráví, že byla na velmi krásném semináři a co se tam říkalo. Christina tomu jen - spíš smutně - přihlíží. Najednou není zdrojem moudrosti ona, ale pořadatelé toho semináře. Nakonec se jí N. Good zeptá - ne jako dříve: jak to vidíš ty? - ale rovnou: také to tak vidíš? - Christina odevzdaně přikývne a N. Good se spokojeně usměje.

Nicola Good prý měla na velkém setkání v roce 2024 podstatně větší ovace než Christina. :donknow:
Trini

Příspěvekod armin » ned 28. pro 2025 10:14:11

Nevím, jestli tu recenzi napsal nejaký mainstream.
To je také oblíbená argumentace různých ujetostí, že jsou pravdivé, protože se mainstreamu nelíbí.
Mně ta recenze přišla docela dobrá. A to že má příznivce je v pohodě, rovný rovného si hledá. Reprezentuje zkrátka tu chanellingovou cestu, která ale s duchovní cestou osvobození a Poznání nemá nic společného, kromě některých duchovních pojmů.

Je to na způsob snění. Bylo to samozřejmě i v minulosti, dnes se do těch snů míchají současné pojmy, se kterými snící přichází do styku - 5G sítě, AI, fluor a šišinka, vibrace. dimenze, podvědomí atd.
U některých lidí je tohle "okno" do snového světa hodně rozvinuté.
Pokud se to nevydává za duchovnost, je to v pohodě. Vznikají krásné příběhy, třeba Avatar, Harry Potter, Zeměplocha atd.

Člověk zasažený duchovními představami ale bohužel produkuje duchovní fantazie - jako třeba to medium RA. A tam to pak podporuje rozvoj duchovního ega a kalí zdravý rozum.

Kamarád co chanellingoval, také říkal co se dověděl od Mistrů o své roli, že za 100 - 700 let postoupí na ještě vyšší úroveň a asi za týden už na té úrovni byl a produkoval další seance slov Mistrů.

Tohle naladění na vyšší a vyšší je chytlavé pro ego, jeho růst a úspěšnost a vlastní důležitost.

Proto je bezpečnější pro duchovní cestu Osvobození a hlavně pravdivější, když už rozlišujeme vyšší a nižší, hledat Boha spíš dole než nahoře. Dole, kde chodí mezi těmi nejnižšími a ztacenými. To duši opravdu uklidňuje a usazuje v její panenské přirozenosti, meditaci v sedě i v činnosti, v soucitu - jednotě, Míru a Přítomnosti.

Tam, kde žijí nejnižší a nejchudší z chudých, tam spočinula tvá noha - za všemi, pod všemi, uprostřed těch, kdo všechno ztratili. Když se ti klaním, nedolétne můj pozdrav až tam, na dno ponížení, kde spočívá tvá noha - za všemi, pod všemi, uprostřed těch, kdo všechno ztratili.
Vždyť pýcha nemůže dosáhnout až tam, kde ty se pohybuješ bez ozdob, v prostém, chudém šatu - za všemi, pod všemi, uprostřed těch, kdo všechno ztratili. Doufal jsem, že se s tebou setkám, kde vládne bohatství a vážnost; ty jsi však přítelem lidí bez přátel. Ale tam mé srdce nemůže najít cestu - za všechny, pod všechny, doprostřed těch, kdo všechno ztratili.

(Rabindranath Tagore Gítándžalí)
armin

Další

Zpět na Inspirativní osobnosti