Pro Evu

Re: Pro Evu

Příspěvekod Trini » stř 24. zář 2025 6:15:51

armin píše: Něco k zamyšlení pro Evu:

Komentář: Osobní vzpoura Ally Pugačovové inspiruje desítky milionů Rusů

Také jsem se zamyslela.

Ta to ted nemá lehké. Je jí 76 let , má o 27 let mladšího manžela židovského původu, 12 letá dvojčata vynošená náhradní matkou. Židé kvůi válce ve světě neoblíbení, Rusové kvůli válce ve světě neoblíbení. Zkoušeli žít v Izraeli, ted jsou převážně v Lotyšsku. Pobaltické země jsou silně rusofobní. Třeba jí hrozí zabavením majetku a deportací, jestliže nebude brojit proti Putinovi. :donknow:
Trini

Poděkoval: 358
Poděkováno: 124-krát v 113 příspěvcích

Příspěvekod armin » stř 24. zář 2025 12:16:53

Trini píše: Třeba jí hrozí zabavením majetku a deportací, jestliže nebude brojit proti Putinovi. :donknow:

Je to naopak. Majetek má v Rusku a tam jí hrozí zabavní majetku.

Tobě připadá že brojí a ne, že mluví z vlastní zkušenosti?
Jinak by přece zůstala v Rusku, nebo se tam zase vrátila, ne?

https://www.youtube.com/watch?v=ZqsZhAzyCfk

https://www.youtube.com/watch?v=D6rFxVPz7UI
armin

Poděkoval: 37
Poděkováno: 85-krát v 81 příspěvcích

Příspěvekod Trini » stř 24. zář 2025 14:20:42

armin píše:
Trini píše: Třeba jí hrozí zabavením majetku a deportací, jestliže nebude brojit proti Putinovi. :donknow:

Je to naopak. Majetek má v Rusku a tam jí hrozí zabavní majetku.

Pokud vím, tak všichni bohatí Rusové si nakupují nemovitosti mimo Rusko. A ty jim ted byly zabaveny. Zrovna tak konta v zahraničních bankách.

armin píše:Tobě připadá že brojí a ne, že mluví z vlastní zkušenosti?
Jinak by přece zůstala v Rusku, nebo se tam zase vrátila, ne?

Vypadá to, že odešla z Ruska především kvůli svému manželovi. Vrátila se s dětmi do Ruska v srpnu 2022, protože chtěla, aby tam děti chodily do školy. Ale když se dostal její manžel na listinu zahraničních agentů, tak odešla z Ruska natrvalo.

Převážně se zdržují v Lotyšsku a tam to opravdu nemají Rusové lehké. Hodně jich tam žije bez občanství, i když se tam narodili. Ale zatím jsou tam ještě nějaké školy s vyučováním v ruštině - na prvním stupni, i když na druhém stupni je už to převážně v lotyštině. Převychovávat, převychovávat - tak jak se to naučili od bolševiků. Oko za oko, zub za zub. Žádné zmoudření.

Ten rozhovor jsem jen přelétla - je proti válce bez nějakého výrazného politického zaměření. A na rovinu říká i to zásadní: Válka je ze své podstaty špatná věc, hrůza, katastrofa.

Kdyby ukrajinská armáda nevthla na Donbas vraždit proruské Ukrajince, tak by k žádné válce na Ukrajině nedošlo. Putin to chtěl řešit dohodami, ale to Západu nevyhovovalo.
Trini

Příspěvekod armin » stř 24. zář 2025 16:53:22

Trini píše:
Kdyby ukrajinská armáda nevthla na Donbas vraždit proruské Ukrajince, tak by k žádné válce na Ukrajině nedošlo. Putin to chtěl řešit dohodami, ale to Západu nevyhovovalo.

Ukrajinská armáda byla na Donbase - Urajině doma. Bránila na Donbasu násilnému ozbrojenému jednání ukrajinských - donbasských separatistů a jejich pomocníků z Ruska (zelených mužíků, co tam údajně všichni byli na dovolené.

Proč si bohatí Rusové hromadí majetek na prohnilém západě? V Rusku by nebyl v bezpečí?
armin

Příspěvekod Trini » stř 24. zář 2025 17:19:46

armin píše:
Trini píše:

Ukrajinská armáda byla na Donbase - Urajině doma. Bránila na Donbasu násilnému ozbrojenému jednání ukrajinských - donbasských separatistů a jejich pomocníků z Ruska (zelených mužíků, co tam údajně všichni byli na dovolené.

Proč si bohatí Rusové hromadí majetek na prohnilém západě? V Rusku by nebyl v bezpečí?

Srbové byli v Kosovu také doma. Přesto NATO vybombardovalo celé Srbsko a odtrhlo Kosovo od Srbska. Tak co pořád vyprávíš, že "doma" si každý může vraždit, jak chce. Když je to proti zájmu velmoci - USA s NATEM nebo Ruska, tak to tak nejde.

Proč by si bohatií Rusové nemohli nakupovat nemovitosti, kde je napadne? No ted, když ví, že jim to prohnilý Západ ukradne, kdy se mu to hodí, tak už budou opatrnější.

Ty časy, kdy si v Rakousku mohli kupovat nemovitosti jen Rakušáci, jsou bohužel dávno pryč. To víš, globalizace.
Trini

Příspěvekod armin » ned 05. říj 2025 14:17:39

Hnutí SPD přestává existovat. Okamura definitivně padl

Tomio Okamura je největším poraženým letošních voleb. Ve velmi příznivé situaci pro SPD získal méně mandátů než v roce 2021 a to i navzdory sjednocení čtyř stran do nepřiznané koalice. Okamura padl na politické dno a partneři nyní SPD rozloží.

Tyto volby zřejmě ukončily politickou kariéru Tomia Okamury, stálice protestní a antisystémové scény. Lidé zřejmě pochopili, že za 12 let od Okamurova vstupu do Poslanecké sněmovny nebyla žádná z jeho partají ani jednou součástí vlády a neprosadila ze svého programu zhola nic. Oznámení široké národovecké koalice s Trikolorou, Svobodnými a stranou PRO Jindřicha Rajchla nebylo Okamurou realizováno z pozice síly, ale jako reakce na tristní výsledky v eurovolbách a padající preference SPD.

Právě Okamurovi partneři nyní lídra SPD potrápí nejvíce. Jak praví známé pořekadlo, krysy opouštějí potápějící se loď jako první a jinak tomu nebude ani po přelomovém fiasku SPD v letošních volbách.

Prvně je třeba si říct, že SPD přestalo existovat momentem oznámení volebních výsledků. Okamurova partaj získá méně mandátů než v minulých volbách, ale navíc je třeba počítat i s lídry menších partnerů nepřiznané koalice, kteří tento nízký počet mandátů ještě více nabourají a z originální SPD nezbývá zhola nic. Lídři v Praze a dalších pěti krajích vytvoří nesourodý mix poslanců, jejichž vlastní zájmy převáží nad zájmy potápějící se Okamurovy strany. Jindřich Rajchl nebo Zuzana Majerová rozhodně nebudou loajálními, natož věrnými partnery svému chlebodárci, ale ani potenciálnímu koaličnímu partnerovi v podobě Andreje Babiše, jehož vládu chce lídr SPD podpořit nebo se stát i její součástí. Druhá možnost ale vzala za své a politický matador Babiš rozhodně raději upřednostní komplikované povolební vyjednávání s dalšími partajemi, než aby podporu svého kabinetu stavěl na nesourodém chaosu.

https://medium.seznam.cz/clanek/thomas- ... p&seq_no=1
armin

Příspěvekod Eva Nada » ned 05. říj 2025 15:18:15

Miroslave, já se s tebou nemůžu bavit, reagovat na tvé příspěvky, slíbila jsem to Dorce.
Eva Nada

Poděkoval: 59
Poděkováno: 37-krát v 36 příspěvcích

Příspěvekod armin » ned 05. říj 2025 15:46:54

Eva Nada píše:Miroslave, já se s tebou nemůžu bavit, reagovat na tvé příspěvky, slíbila jsem to Dorce.

To je zajímavé. Dík za info. :)

Dorka se má asi ze mne nahnáno, tak se raději drží stranou a ostatní se snaží předemnou varovat a chránit. Podobně jako se k tomu dopracoval Honzam na posezeníčku.

Čím to asi je?
Ale na to nemusíš odpovídat (reagovat). Tvůj slib respektuji.

Ale můžeš se nad tím alespoň na rozloučenou zamyslet. :)
armin

Příspěvekod Eva Nada » ned 05. říj 2025 15:59:21

armin píše:
Eva Nada píše:Miroslave, já se s tebou nemůžu bavit, reagovat na tvé příspěvky, slíbila jsem to Dorce.

To je zajímavé. Dík za info. :)

Dorka se má asi ze mne nahnáno, tak se raději drží stranou a ostatní se snaží předemnou varovat a chránit. Podobně jako se k tomu dopracoval Honzam na posezeníčku.

Čím to asi je?
Ale na to nemusíš odpovídat (reagovat). Tvůj slib respektuji.

Ale můžeš se nad tím alespoň na rozloučenou zamyslet. :)

Ať je to jak je to, Dorka si myslí, že jsi strašlivý manipulátor a velký egocentrik, který si myslí, že snědl všechnu moudrost světa.
Pozná se to podle absence toho nejvzácnějšího koření. Laskavosti.

Pa pa.
Eva Nada

Poděkoval: 59
Poděkováno: 37-krát v 36 příspěvcích

Příspěvekod armin » ned 05. říj 2025 16:46:56

Eva Nada píše:Pozná se to podle absence toho nejvzácnějšího koření. Laskavosti.

Někteří tu laskavost za mými projevy cítí.
Zrovna včera u nás byla kamarádka mé ženy a bavili jse se o minulosti. A ta říkala, jednou, když byla velmi frustrovaná ztoho, co jsem jí zrovna říkal (trochu "nemilosrdně") k jejím duchovním překážkám, že najednou se přenesla do mne a pocítila tu velkou laskavost za tím, co jí říkám. a od té doby se její vztah ke mně a k tomu co jsem jí říkal změnil.

Milosrdné lži a iluze ještě nikdy nikomu k pokroku na duchovní cestě nepomohly.
armin

Příspěvekod Trini » ned 05. říj 2025 17:22:31

Ať je to jak je to, Dorka si myslí, že jsi strašlivý manipulátor a velký egocentrik, který si myslí, že snědl všechnu moudrost světa.

Přesně tak. A jak se často sebe chválí - a tím se tě snaží zmanipulovat. Už na základce dokázal zmanipulovat učitelku, takže ty manipulační schopnosti ještě důkladně rozvinul. Prvotřídní ukázka byla, jak se mu to zcela snadno podařilo s Pedritem.
Jsi silná osobnost, Evulíno, že se mu to u tebe ještě nepodařilo - anebo máš velkou duchovní ochranu. Nebo obojí.:)
Naposledy upravil Trini dne ned 05. říj 2025 17:34:27, celkově upraveno 2
Trini

Příspěvekod armin » ned 05. říj 2025 17:30:49

Trini píše:[

Přesně tak. A jak se často sebe chválí - a tím se tě snaží zmanipulovat. Už na základce dokázal zmanipulovat učitelku, takže ty manipulační schopnosti ještě důkladně rozvinul. Prvotřídní ukázka byla, jak se mu to zcela snadno podařilo s Pedritem.
Jsi silná osobnost, Evulíno, že se mu to u tebe ještě nepodařilo - anebo máš velkou duchovní ochranu. Nebo obojí.:)

Tak tak.

Mahakali.

Ne rozsáhlost, ale výšky, ne moudrost, ale síla a energie jsou její zvláštní mocí. V ní je zdrcující intenzita, moci plná vášeň dovršené vůle, božská prudkost, která rozdrtí každé omezení a každou překážku.

Její celá božskost vzpíná se zářiplně k bouřlivé činnosti. Miluje hbitost, okamžitý a účinný zásah, rychlý přímočarý úder, frontální útok, který smete vše, co se mu staví v cestu.

Děsivá je její tvář pro Asuru, nebezpečný a nemilosrdný postoj proti těm, kteří nenávidí Božskost , neboť ona je bojovníkem světů, který nikdy z boje neuhne. Nestrpí žádnou nedokonalost, zachází tvrdě s každou nesnášenlivostí v člověku, a je přísná k těm kdo tvrdošíjně vytrvávají v nevědomosti a temnotě. Její hněv proti zradě, lži a zlomyslnosti je prudký a strašný. Rozhodně a okamžitě udeří její bič, neboť lhostejnost, lenost a nedbalost v božském díle nestrpí; v nutném případě bičuje opozdilce a ty, kdo spí, ačkoliv by měli bdít, aby je vyburcovala bolestí.
Rychlý, svědomitý a svobodný impuls, absolutní jednání bez výhrad a plamenná snaha, to jsou gesta Mahakali.
Její duch je neoblomný, Její hled a její vůle stoupají do výšky jako let orla, na stoupající dráze jsou její nohy hbité a její ruce jsou hotovy trestat i pomáhat.

Neboť i ona je Matka a její láska je zrovna tak prudká jako její hněv, a její dobrota je hluboká a náruživá. Je-li jí dovoleno s veškerou účinností zasáhnout, zlomí v okamžiku jako hračku každou překážku, která se snažícímu staví do cesty a nepřátele, kteří ho napadají, rozdrtí

Jak silně se obává protivník jejího hněvu a slabý a ustrašený se leká její vášnivé prudkosti, tak mocně miluje a uctívá ji veliký, silný a šlechetný, nebo oni cítí, že její úder drtí v nich všechno protivící se a přeměňuje to v energii a dokonalou pravdu, nesprávné a zrůdné napravuje, nečisté a škodlivé vyvrhuje. Bez ní by trvalo staletí to, co se vytvoří za jeden den, bez ní by byl Ananda vzdálený a vážný, byt mírný, něžný a krásný, postrádal by planoucí radost její absolutní intenzity.

Ona dává poznání vítězně jiskrnou moc, stupňuje krásu a harmonii a pomalému a těžkopádnému úsilí o dokonalost propůjčuje vzmach, který zmnohonásobí každou schopnost a zkrátí cestu.

Může být uspokojena jen nejčistším nadšením nejvyšších vrcholků, ušlechtilými cíli a nejširším rozhledem.

Neboť v ní je vítězná síla Boha a dík jejímu ohni a její strhující vášnivosti může vykonat to velké poslání – ne později, nýbrž nyní...
armin

Příspěvekod Trini » ned 05. říj 2025 17:34:55

Trini píše:

P.S. Není v Miroslavově moci, aby něco změnil, obzvláště když si ani v nejmenším neuvědomuje, že něco není v pořádku - v tom směru to má podobně jako Jana.
Dorka má pravdu, když ti radí, abys byla opatrná - protože máš přese všechno Miroslava ráda a to dělá otevřenější. Třeba se můžeš "modlit", aby prozřel (jestli to už neděláš) - když je to z lásky, tak by to mohlo pomoci. :srdce:
Trini

Příspěvekod Nic » ned 05. říj 2025 17:58:17

Trini píše:
Trini píše:

Můžeme se dívat jen na povrchní projev člověka a myslet si, že víme, jaký je, jak to na rozdíl od nás má. Ale pak stojí za to položit si hlubší otázku: Kdo je ten, kdo se projevuje právě takto? Je to jeho skutečná podstata, nebo jen částečný pohled? A když i my sami říkáme: Já to mám takhle nebo jinak, opravdu tím vyjadřujeme pravdu o tom, kým doopravdy jsme?

Vnímám velký respekt k tomu, když se někdo dokáže podívat za myšlenky a uvědomit si, čím skutečně je, bez zkreslení vlastním úsudkem. Myslím, že to dokáže každý – a Eva to už ukázala. Ona má Miroslava ráda a vnímá, že ať už se projeví cokoliv, ve své podstatě je Miroslav něčím víc, co jakýkoliv projev přesahuje – stejně jako my všichni.

Když někoho soudíme nebo odsuzujeme, je to vždycky známka toho, že zapomínáme, kým skutečně jsme. Opatrnost tady může být užitečná jen k tomu, abychom nepřijali laciné soudy druhých, které posilují naše ego a berou nám schopnost být otevřeni lásce.
Nic

Poděkoval: 75
Poděkováno: 18-krát v 18 příspěvcích

Příspěvekod Trini » ned 05. říj 2025 18:12:12

Nic píše: Opatrnost tady může být užitečná jen k tomu, abychom nepřijali laciné soudy druhých,

Nedělěj si starosti, Jani, samozřejmě že tvoje laciné soudy nepřijmu. :)
Trini

Příspěvekod Nic » ned 05. říj 2025 19:56:25

Trini píše:
Nic píše: Opatrnost tady může být užitečná jen k tomu, abychom nepřijali laciné soudy druhých,

Nedělěj si starosti, Jani, samozřejmě že tvoje laciné soudy nepřijmu. :)

Díky, Péťo, nedělám si žádné starosti. :D :D :D
Nic

Poděkoval: 75
Poděkováno: 18-krát v 18 příspěvcích

Předchozí

Zpět na Úvahy a zamyšlení