Jozef píše:Nebude to tým, že si priam ukážkovo proti Jane zaujatá ?
Děkuju. Ono, když jsme přímo ukázkově zaujati iluzí oddělenosti, tak se nám nedaří ponořit se do hlubšího uvědomění skutečnosti. V tom okamžiku nevíme, netušíme a ani nechceme vědět, že to je iluze.
Řekla bych, že to není ničí chyba, že připoutaností k povrchnímu poznávání z prostoru mysli zmizí schopnost poznání, kým skutečně jsme. V mysli "víme" jak je druhý jiný, co je na tom druhém špatně, co chceme, nechceme.
Těžko se to "vědění" pouští, když věříme, že je v mysli nějaké řešení. A ono řešení je v neřešení. Všechny myšlenky se pustí.
A v hlubinách Pravdy je jen nesmírné štěstí, že jsi Já. Tak dokonalé, že to ani nejde popsat. Neexistují slova, která by tu dokonalost, že Ty jsi To, které je Já, popsala.
Tady je jasné, proč Ramana mluví o štěstím pravého Já, Eduard o trvalém štěstí, Nisargadatta o skutečném dokonalém světě, Buddha o Nirváně, Ježíš o Božím království, Jim Newman o ráji, svatá písma o sat-čit-ánandě, o Brahmanovo blaženosti.
Nejnádhernější je na tom to, že tady nemá mysl absolutně žádnou šanci vytvářet iluzi oddělenosti. Ta je tady prohlédnuta.
Není tady žádné rozdělení, žádná omezenost v čase a prostoru.
A dokonale tohle rezonuje s tím, že tenhle
Duchovní web přestal být místem k povrchnímu dohadování a držení se myšlenek, co víme o tom druhém, je jen pozvánkou k poznávání hlubin nitra, kde je radost, že jsi.
Ve skutečnosti nic takového ani nepotřebujeme. Nemůžeme být ničím jiným, než tou dokonalostí ničím nerozděleného bezčasého Bytí.
Takže víc než co jiného je
tenhle web projevem vděčnosti za to, že
JE TO, co JE.