Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod Zdeněk » ned 14. zář 2025 17:27:00

Jen poznámka k míře hlouposti Jany. Alexandr ve výše zmíněném rozhovoru se za Nisargadattou vypravil až po přečtení knihy "Já jsem To".

"Během několika dnů jsem pochopil, že nevím absolutně nic, že vše co vím, všechny znalosti, které jsem nashromáždil byly knižní znalosti, z druhé ruky, naučené, ale sám od sebe nevím nic.

Ubezpečuji vás, že to se mnou hýbalo. A to se dělo den co den. Ať už jsem vyrukoval s čímkoli, ať už to byl inteligentní, anebo hloupý dotaz, nebyl v tom žádný rozdíl. Jeden den tvrdil jedno a druhý den přesný opak a následující den vše znovu překroutil tak, že už to ani víc nebylo možné."

Tohle pochopitelně delegovat na AI je úplně absurdní.
Zdeněk

Poděkoval: 0
Poděkováno: 10-krát v 10 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » ned 14. zář 2025 17:38:24

armin píše:To by vysvětlovalo i ten tvůj antisemitismus...

Zřejmě se tedy ztotožňuješ se Semity.

Nu vida, zajímavé.
Zdeněk

Příspěvekod armin » ned 14. zář 2025 18:04:44

Zdeněk píše:
armin píše:To by vysvětlovalo i ten tvůj antisemitismus...

Zřejmě se tedy ztotožňuješ se Semity.

Nu vida, zajímavé.

Já se s nikým neztotožňuji.
Ty si to asi nedovedeš představit tu volnost se s ničím a s nikým neztotožňovat. Asi soudíš ve svých úvahách o druhých lidech podle sebe a snažíš se druhé do toho napasovávat.
armin

Poděkoval: 35
Poděkováno: 82-krát v 78 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » ned 14. zář 2025 19:11:52

armin píše:Já se s nikým neztotožňuji.

Děláš to nevědomě. Kritiku sebe implicitně vztahuješ na antisemitismus. Neuvědomuješ si to.

Kde projevuji antisemitismus, že kritizuji izraelskou genocidu v Gaze? Máš rozum?
Zdeněk

Příspěvekod armin » ned 14. zář 2025 19:21:24

Zdeněk píše:
armin píše:Já se s nikým neztotožňuji.

Děláš to nevědomě. Kritiku sebe implicitně vztahuješ na antisemitismus. Neuvědomuješ si to.

Kde projevuji antisemitismus, že kritizuji izraelskou genocidu v Gaze? Máš rozum?

Tak to je potěšující zpráva, že alespoň nejsi antisemita. :)
armin

Příspěvekod Zdeněk » ned 14. zář 2025 19:37:55

armin píše:Tak to je potěšující zpráva, že alespoň nejsi antisemita. :)

Jenomže to je právě charakteristika novodobé židovské identity: všichni nás nenávidí, všichni jsou antisemité.
Pamatuju si (protože mě to překvapilo), jak jsi na mě kdysi vyrukoval s popíráním holokaustu. Jenomže úplně mimo kontext. Prostě to z tebe nějak nesmyslně vypadlo.

No a teď si vezmi Mearsheimera (nezapomeň ho nazvat antisemitou) knihu Izraelská lobby.
Že je tomu u nás jinak? Ha ha ha.
A k tomu si vezmi tvoji kariéru a tvé reálné schopnosti.
A sme doma.
Zdeněk

Příspěvekod armin » ned 14. zář 2025 20:22:48

Zdeněk píše:A k tomu si vezmi tvoji kariéru a tvé reálné schopnosti.
A sme doma.

Vším čim jsem byl, byl jsem rád a bavilo mne to. Proto mi to také dobře šlo včetně studia.
Žádné protekce jsem nikdy neměl, ve straně jsem nebyl, ani kádrový původ jsem za totáče dobrý neměl.
Ani židovský původ nemám, spíše árijský.
Pracoval jsem ve výzkumu, pak v IT od programátora po šéfa IT a nakonec jako architekt IT v Komerční bance.

A co ty? Jak to probíhalo u tebe?
armin

Příspěvekod Zdeněk » pon 15. zář 2025 8:58:37

armin píše:Pracoval jsem ve výzkumu, pak v IT od programátora po šéfa IT a nakonec jako architekt IT v Komerční bance.

Páni. Tys musel mít tlačenku jako KRÁVA.
Vždyť si vezmi jak jsme kdysi diskutovali o nějaké zprávě z ne příliš důvěryhodného zdroje, který skrze vládní data vyvozovat nadměrná úmrtí ve Velké Británii kvůli mRNA vakcínám. Oficiální vládní data - to už důvěryhodné zdroje jsou. Tak jsem si je stáhnul a celou sobotu a neděli jsem na tom makal, abych si to ověřil po svém. To znamenalo vybrat nějakou volně dostupnou databázi pro PC, naučit se lokální jazyk SQL, nějakou PC prezentaci výsledků (pracoval jsem na velkých počítačích IBM, a PC je něco docela jiného). A když jsem výsledek své práce v diskuzi zmínil, ty jsi ho ani nebyl schopen rozpoznat od vládní prezentace.
Kdybys vedl programátory, zadával/rozděloval úkoly, musel bys tohle mít v krvi, vědět co dělají, z čeho vycházejí, jak to udělali, jak je ohodnotit. Ty nic takového neumíš. V normálním prostředí nepokřiveném konexemi by ses jako programátor neuživil. Natož jako vedoucí programátorů. Přivedl bys firmu ke krachu.

Čímž netvrdím, že by ses neuživil (a dobře uživil) jako třeba obchoďák. Prezentace ti jde dobře, umíš udělat dojem (což je ve světě obchodu důležité).

Tvojí hlavní kvalifikací je totiž (a nechci aby to vyznělo pejorativně, ale nemám po ruce jiný výraz) židomilství. Proto jsi byl dosazován do vedoucích funkcí, byla ti umetána cestička. To v tobě vytvořilo falešný dojem o superioritě sebe sama.
Zdeněk

Příspěvekod Zdeněk » pon 15. zář 2025 9:20:28

armin píše:A co ty? Jak to probíhalo u tebe?

Živil jsem se vším možným. Dělal dělníka ve fabrice, nočního hlídače, v kanceláři u schvalování projektů, i programátora (jednu dobu jsem zkoušel i nákup-prodej na ŽL - katastrofa:).
Tak nějak odmalička jsem tíhnul okusit reálný život, dokonce ani do Dukly na vojnu (jako sportovec) jsem nešel, chtěl jsem zkusit "normální" vojnu.
Zdeněk

Příspěvekod Trini » pon 15. zář 2025 10:12:38

Dokonce i Halíkovi to došlo.

https://www.youtube.com/shorts/NpyWr1MeoVU

NEmlčme

"Tady už nelze mlčet,“ říká teolog Tomáš Halík o genoçidě v G/\z3 | #NEmlčme

...........................................

Byla jsem taky leta na straně Izraele. Vůbec se mi nelíbilo, když se izraelská herečka Natalie Portmanová vyjádřovala kriticky k izraelské vládě. Ted se jí v duchu za to omlouvám, měla prostě mnohem více informací než já, věděla, co se tam opravdu děje.
Netanjahu nedávno prohlásil, že palestýnský stát nikdy nebude existovat. Něco mi říká, že jestli Izrael v této politice bude pokračovat, tak se stane opak - Izrael zanikne. Tohle tvrdilo už několik prominentních lidí podstatně dříve - vůbec jsem s tím nesouhlasila. Ale zřejmě měli už tenkrát informace, které se na veřejnost obvykle nedostávají.
Trini

Poděkoval: 350
Poděkováno: 118-krát v 107 příspěvcích

Příspěvekod Salmo1cz » pon 15. zář 2025 10:40:56

To není žádná tajná informace, ale prostá akce a reakce.
Nedá se sklízet nic jiného než co zaseješ.Platí to obousměrně pro všechny zúčastněné.
Salmo1cz

Poděkoval: 1
Poděkováno: 3-krát v 3 příspěvcích

Příspěvekod armin » pon 15. zář 2025 10:45:25

Zdeněk píše:
armin píše:Pracoval jsem ve výzkumu, pak v IT od programátora po šéfa IT a nakonec jako architekt IT v Komerční bance.

Páni. Tys musel mít tlačenku jako KRÁVA.

Žádnou tlačenku jsem nikdy neměl. Díval jsem se na svou aktuální funkci z pohledu firmy - ne co je dobré pro mne a pro mou funkci nebo oddělení, ale co je dobré a efektivní pro firmu a přinášel jsem nové (neokopírované) nápady, které nás posouvaly dál. A to vždy nadřízení rychle vypozorovali a dali mi k tomu prostor.
V KB procesní manager, se kterým jsem často spolupracoval mi říkal: Kdybych potřeboval něco udělat, tak to dám někomu jinému. Kdybych potřeboval něco vymyslet, tak to dám tobě.
Tak tím to asi bylo.
Já jsem podobné typy - když jsem druhé vedl - nejen programátory, tak jsem také oceňoval u nich takový přístup k věci.
Jestli je to židomilství, to nevím, na to nejsem odborník.
armin

Příspěvekod Trini » pon 15. zář 2025 10:50:51

Trini píše:Dokonce i Halíkovi to došlo.

https://www.youtube.com/shorts/NpyWr1MeoVU

NEmlčme

"Tady už nelze mlčet,“ říká teolog Tomáš Halík o genoçidě v G/\z3 | #NEmlčme

...........................................

Byla jsem taky leta na straně Izraele. Vůbec se mi nelíbilo, když se izraelská herečka Natalie Portmanová vyjádřovala kriticky k izraelské vládě. Ted se jí v duchu za to omlouvám, měla prostě mnohem více informací než já, věděla, co se tam opravdu děje.
Netanjahu nedávno prohlásil, že palestýnský stát nikdy nebude existovat. Něco mi říká, že jestli Izrael v této politice bude pokračovat, tak se stane opak - Izrael zanikne. Tohle tvrdilo už několik prominentních lidí podstatně dříve - vůbec jsem s tím nesouhlasila. Ale zřejmě měli už tenkrát informace, které se na veřejnost obvykle nedostávají.

P.S.

Dříve jsem Izraelce litovala, že musí "živit" 10 % ultraortodoxních Židů, kteří nepracují a jen čtou Toru. Ale ti uměli žít v míru s Palestinci, když Izrael vůbec ještě neexistoval. Je dost dobře možné, že právě díky této skupině Židů, kteří se výhradně věnují náboženkým, duchovním tématům, se Izraeli celá léta tak dobře dařilo - protože svým způsobem života "otvíralí posvátné průduchy kosmických sil" a byli tak chráněni. Ale to ted samozřejmě skončí, protože Netanhaju násilím nutí ultraortodoxní Židy, aby šli zabíjet na frontu - vraždit ženy a děti. Jestli Izrael měl díky nim speciální duchovní ochranu, tak o tu ted svojí válečnou politikou přijde.
Trini

Poděkoval: 350
Poděkováno: 118-krát v 107 příspěvcích

Příspěvekod Salmo1cz » pon 15. zář 2025 10:53:11

Jeden kolega je synem rabiho, takže o tom něco ví.Nic jiného než absolutní úspěch se nepočítá.Jinak jsi zklamáním pro komunitu i rodinu.Strašny život.
Salmo1cz

Poděkoval: 1
Poděkováno: 3-krát v 3 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » pon 15. zář 2025 11:40:16

armin píše:Žádnou tlačenku jsem nikdy neměl.

Nevzpomínám si, že bys někdy napsal cokoli kritického o Izraeli.

Je jasné, koho píseň zpíváš.
Zdeněk

Příspěvekod Zdeněk » pon 15. zář 2025 11:41:22

Zdeněk píše:
armin píše:Žádnou tlačenku jsem nikdy neměl.

Nevzpomínám si, že bys někdy napsal cokoli kritického o Izraeli.

p.s.
tipuju, že Pedrito se brzy stane vedoucím směny :)
Zdeněk

Příspěvekod armin » pon 15. zář 2025 12:28:05

Zdeněk píše:

Tobě je jasné hned všechno. Bohužel to většinou neodpovídá tomu, jak se věci doopravdy mají.
Nicméně tim alespoň sděluješ něco o sobě. O tom, jak ty říkáváš, co si sám neuvědomuješ.
armin

Příspěvekod Eva Nada » pon 15. zář 2025 13:19:53

Česká televize před volbami nabízí předvolební duely představitelů osmi uskupení s nejvyšším volebním potenciálem. Do druhého duelu moderovaného Janou Peroutkovou pozvala zástupce subjektů, které v zářijovém průzkumu měly pátý a šestý nejvyšší potenciál. Pozvání přijali Kateřina Konečná (Stačilo!) a Tomio Okamura (SPD).

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/do ... eFvxaa2Lfg
Eva Nada

Poděkoval: 47
Poděkováno: 33-krát v 32 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » pon 15. zář 2025 13:45:56

armin píše:Nicméně tim alespoň sděluješ něco o sobě. O tom, jak ty říkáváš, co si sám neuvědomuješ.

Neboli jde o mé nevědomé antisemitické tendence, že. :)

Jednáš jasně v záměrech AIPAC - potírat antisemitizmus. Že bys měl potírat třeba genocidu, to ti vůbec na mysl nepřijde. V tomto smyslu jsi skutečný otrok.

A protože židovská lobby (podobně jako v USA) drží moc, ani tě nenapadne zpochybňovat vládní politiku. Je až dojemné, jak se dokážeš vciťovat do nitra našeho pana prezidenta. Jeho matka se za svobodna jmenovala Mojžíšová. Hezké jméno, že?
Zdeněk

Příspěvekod armin » pon 15. zář 2025 17:42:41

Zdeněk píše:
Jednáš jasně v záměrech AIPAC - potírat antisemitizmus. Že bys měl potírat třeba genocidu, to ti vůbec na mysl nepřijde.

Já nic nepotírám, píšu jak co vidím a jak co je a bylo co se týká mne, abych tě upozornil, že tvé vývody, předpoklady a závěry o mně jsou stále chybné.

Genocida je mám dojem hodně rozšířená dnes v Africe, možná i v té Barmě mezi jednotlivými etniky a za Hitlera to byl holokaust - tedy pod genocidou chápu záměrné vyhlazování konkrétního etnika. V Gaze si tím nejsem jist, tím označením genocida. Je fakt, že obyvatelstvo Gazy to tam odnáší opravdu hodně za Hamás, který nechce vydat zbytek rukojmí a jeho ideologií je vyhladit Izrael.
Tak to vidím já, když se ptáš, ale je mi to dost vzdálené jsa odkázán jen na zprostředkované informace a názory a nemám s tím vlastní zkušenost abych soudil, a nevylučuji, že se mýlím.

Jiné je to s Ruskem a Ukrajinou. Tady s tím mám osobní zkušenosti jak s Ruskou okupací, tak s Ukrajinci co jsou u nás.
armin

PředchozíDalší

Zpět na Úvahy a zamyšlení