Původní příspěvek od watty je zde viewtopic.php?f=42&t=331&p=4581#p4579
První část se týká morálky a druhá toho dilematu, výběru.
Osobně si myslím, že z pohledu Abrahamovi filosofie těžko najdeme někde nějaké místo pro morálku. Ten koncept morálky je s Abrahamem tak trochu nekompatibilní

Možná pokud uvážíme lidi ve Vortexu, tak bychom mohli najít řadu těchto chování, které shledávají za vhodné a nevhodné, nebo za Vortexově kompatibilní a nekompatibilní..ale pokud to bude vůbec možné, tak to budou ty nejzákladnější věci, kde se Vortexi prolínají, protože každý ten Vortex máme jiný.
Všechny dilemata pak plynou z toho, že vidíme na dvou rozdílných věcech vyvážený poměr věcí pro nebo vyvážený poměr věcí proti a k tomu jsme něčím vnějším tlačeni k volbě mezi nimi. A to je to co nám tříští energii... protože ve své podstatě víme, že můžeme dosáhnout obou těchto věcí, a nemusíme ztratit jedno pro druhé. Cítíme, že nechceme slevit z našeho blahobytu a vybrat si jen jednu část a přijít nějak definitivně o druhou.
Jak jsem nahlídl do toho popisu filmu The Box, kde je určitá kouzelná krabička, která plní jednu část přání a zaroveň jde proti jiné části přání. Dejme tomu zisk hmotných věcí a život jiných lidí. Ve svém nitru víme, že můžeme a chceme mít obojí, chceme mít svůj blahobyt a zároveň chceme, aby jiní lidé si žili svůj šťastný život, a mi je o to nechceme připravit, nebo je připravit do konce o ten život. A víme, že si nemusíme volit v této hloupé volbě, buď můj blahobyt nebo jejich život. To dilema vidím v tom, že jsme přimhouřili naše oči, zůžili sami sobě prostor voleb a vidíme jen tuto jednu cestu..buď to a nebo to.
Navíc v to vidím to přesvědčení o nedostatku zdrojů na Zemi.... a když se na to podíváme ještě z větší výšky, tak musíme zakomponovat i Zákon přitažlivosti, kde není záporňák a jeho obět, ale prostě dva lidé, kteří mají kompatibilní vibrace a Zákon přitažlivosti svedl jejich cesty.
Nebylo by krásnější, kdybychom nemuseli volit mezi dvěma možnosti, kde každá volba ubírá z toho, kam jsme expandovali? Není krásné vědět, že nemusíme volit, že stačí pootevřít ty přimhouřené oči a zvětšit si v ten moment své možnosti.

PS. Jaro je tu