Frustrace z (ne)diskuze

Re: Frustrace z (ne)diskuze

Příspěvekod Jářek » pát 11. dub 2025 13:06:18

Co se ti opravdu povedlo, je velké znechucení slova láska, pravda a podobně. Jsi na to hrdá?

Lidi čekaj že se to v tobě zlomí, a že takhle tiché slůvko, jako je láska, z tebe vyzáří jí samou, a ne ospravedlňůjícími mentalitami za svou osobu.
Jářek

Poděkoval: 0
Poděkováno: 5-krát v 5 příspěvcích

Příspěvekod Skutečnost » pát 11. dub 2025 13:48:01

Jářek píše:Co se ti opravdu povedlo, je velké znechucení slova láska, pravda a podobně. Jsi na to hrdá?

Lidi čekaj že se to v tobě zlomí, a že takhle tiché slůvko, jako je láska, z tebe vyzáří jí samou, a ne ospravedlňůjícími mentalitami za svou osobu.

To je ke mně?

To se velmi omlouvám...
Skutečnost

Příspěvekod Jářek » pát 11. dub 2025 13:56:40

Skutečnost píše:
Jářek píše:Co se ti opravdu povedlo, je velké znechucení slova láska, pravda a podobně. Jsi na to hrdá?

To je ke mně?

To se velmi omlouvám...

Jsi sice i Lída a Jana a Eva.. Ale Jana je v tomto případě Paradoxy.

Takže omluva letí větrem, přistála na hrušce, přidala něco k času a svitu,
a buropera naplnila mladé italce rty.
Jářek

Příspěvekod Skutečnost » pát 11. dub 2025 14:11:51

Jářek píše:
Skutečnost píše:

To je ke mně?

To se velmi omlouvám...

Jsi sice i Lída a Jana a Eva.. Ale Jana je v tomto případě Paradoxy.

Takže omluva letí větrem, přistála na hrušce, přidala něco k času a svitu,
a buropera naplnila mladé italce rty.

... jsem mladá a krásná?
.......................... S plnými rty?
.....................................................I žádoucí?

A už se probuď!
Skutečnost

Příspěvekod Jářek » pát 11. dub 2025 14:25:02

... jsem mladá a krásná?
.......................... S plnými rty?
.....................................................I žádoucí?

A už se probuď!

No tak jsem se rozvášnil... Takové už je téma o flustraci z (ne)diskuse
s příměsí tantry. Kde se zjevuje sama sobě božská Jety (jeden z nicků Jany).
A nedávej mi ty vnořené citace, kdo to má furt okrajovat!
Jářek

Příspěvekod Nic » pát 11. dub 2025 15:43:28

Zdeněk píše:A co následný verš - "Saul svolal lid a dal mu nastoupit v Telaímu; bylo to dvě stě tisíc pěších a judských mužů deset tisíc."
Shromáždili se tam tedy, aby v sobě vymýtali zlo? :)
Nebo tu výzvu Izraelci špatně pochopili? Cítíš se tedy kvalifikovaná učit Izraelce jejich Tanach? :)

Problematika dobra a zla není v této sféře řešitelná. Je řešitelná v jiné sféře, dostupné skrze praxi, nikoliv skrze teorii (natož skrze vystřižené citáty).

Strávili jsme mnoho času/prostoru rozjímáním cest Stvořitele, jež doplňují lásku moudrostí praví Ra o páté dimenzi, korespondující s krční čakrou. Tys tomu mlčení moc nedala.

Ano, Izraelci se shromáždili — možná ve jménu výkladu, který měl jasné linie dobra a zla, nepřítele a svatosti. Možná špatně pochopili, a možná se tehdy i dnes většina lidí shromažďuje právě k tomu, co považuje za „správné“, i když to není ještě úplně pravdivé.

Neučím Tanach — a už vůbec neučím Izraelce. Jen ukazuji poznání z hlubin nitra, kde mizí hlas mysli, i svatých textů, i vzpomínek. Když nezůstane nikdo, kdo by se ptal: „Co je správně?“ — a přesto všechno září hlubokým klidem a mírem - bez bojů a násilí.

Máš pravdu, že dobro a zlo v této sféře nelze rozsoudit. Je to součást máji v pohybu. V páté dimenzi, jak říká Ra, je všechno už filtrováno láskou a moudrostí, bez soudce. Tam už se nesoudí, co bylo. Tam se rozpoznává, co je.

A ano — možná jsem tomu mlčení „moc nedala“. Ale právě proto, že v něm teď zůstávám, už nevysvětluju. Jen jsem. Bez sporu. Bez pozice. Bez potřeby něco obhájit.

V tom tichu, odkud se žádné tělo nebo národ nejeví jako viník nebo oběť — tam začíná skutečné odpuštění. A možná i to, čemu se říká mír.
Nic

Poděkoval: 72
Poděkováno: 17-krát v 17 příspěvcích

Příspěvekod Nic » pát 11. dub 2025 16:29:24

Slova jako láska, pravda, jednota bez skutečného prožitku mohou znít dutě nebo dokonce falešně. A není divu, že to vzbuzuje bolest nebo znechucení, jestli chybí uvědomění skutečnosti, kterou tohle je.

A jestli nechybí, tak je tady jen vděk, že jsi, že jsem, že jsme, že je to, co je.

Možná to, co jsi napsal, je právě to tiché slůvko, které se dotýká skutečné Lásky tím, že po ní volá, ne slovem, ale upřímností.

A jestli ano, tak díky.
Nic

Příspěvekod Jářek » pát 11. dub 2025 17:11:55

Ale lidi jsou rádi za laskavá slůvka. Jen je zkus vyslovovat s tou láskou a ne z knih o lásce.

Takže jak vidíš, u mě se ti to znechucení nepovedlo :glasses:

A snad nakonec u nikoho, krom toho že to má, nevím kolik už desítek let,
takový charakter. Charakter někoho, kdo je přesvědčen o svých autorských právech
na pravdu :zzz:
Jářek

Příspěvekod Jářek » pát 11. dub 2025 17:44:23

Mě by jen ještě zajímalo, proč se přihlašuješ všude skrytě a proč na svých stránkách píšeš jako neregistrovaný návštěvník?

Když jsme tu u těch motivací.
Jářek

Příspěvekod Nic » pát 11. dub 2025 17:51:10

Jářek píše:Ale lidi jsou rádi za laskavá slůvka. Jen je zkus vyslovovat s tou láskou a ne z knih o lásce.

Takže jak vidíš, u mě se ti to znechucení nepovedlo :glasses:

A snad nakonec u nikoho, krom toho že to má, nevím kolik už desítek let,
takový charakter. Charakter někoho, kdo je přesvědčen o svých autorských právech
na pravdu :zzz:

Děkuju za upřímnost.

Slova Probuzených, která sdílím, v mém srdci skutečně rezonují jako láska, pravda, štěstí, blaho — ne jako koncept, ale jako přímé poznání. Nejsou pro mě teorií, ale ozvěnou toho, co je. Proto je z vděčnosti sdílím. Z lásky a s láskou. Pro kohokoliv, pro koho jsou tímtéž, čím jsou pro mě.

Pro toho, kdo je vnímá jako prázdná, mohou zůstat nedotčená. Není ničí povinnosti číst to, co nemá zájem číst, reagovat to, na co nemá zájem reagovat. Můžeš si myslet o tom, co chceš. Ale jiný způsob projevu vděčnosti za TO, co JE, momentálně v mých možnostech není.
Nic

Příspěvekod Nic » pát 11. dub 2025 18:00:47

Jářek píše:Mě by jen ještě zajímalo, proč se přihlašuješ všude skrytě a proč na svých stránkách píšeš jako neregistrovaný návštěvník?

Když jsme tu u těch motivací.

Na JZ bylo jméno při přihlašování obsazeno.

Na Inspiruj jsem při výměně PC ztratila heslo, nedařilo se nijak přihlásit a zaregistrovat se dalo až pod jiným nickem.

Na VP jsem přihlášená jako Jana, ale tam jsi mě (ač nejsi majitelem webu) trvale zabanoval, když jsme u těch motivací.

Poradna není mou osobní záležitostí. Je to něco, co osobní identifikaci hluboce přesahuje.

Ty sám jsi měl Pedrito jen na Poradně spoustu nicků a psával jsi i anonymně, určitě dokážeš říct spoustu důvodů, proč.
Nic

Příspěvekod Jářek » pát 11. dub 2025 18:17:45

Furt dokola a obhajoby bez uznání jakékoliv chyby. Trend banování a vykazování, kdo ti nejde na ruku, je tvá doména. Ale jak se to stalo tobě, byly o tom elaboráty jaká je to křivda. Pak posíláš do pekla. Na VP jsem administrátor, tak klídek, a řek jsem, že když mě někdo požádá o tvé odbanování, udělám to. Nikdo mě o to nepožádal.

To ty umožňuješ psát na Poradnu neregistrovaným. Vzpomínám si že mě napadlo nějaký hezký jméno, třeba samoděj, šumle, kirby... ale všem bylo jasný že jsem to já :lodka:
Jářek

Příspěvekod Zdeněk » pát 11. dub 2025 18:33:09

Nic píše:Máš pravdu, že dobro a zlo v této sféře nelze rozsoudit. Je to součást máji v pohybu. V páté dimenzi, jak říká Ra, je všechno už filtrováno láskou a moudrostí, bez soudce. Tam už se nesoudí, co bylo. Tam se rozpoznává, co je.

Ne tak docela. Byl to právě návštěvník z páté negativní dimenze, který se dostal do energetického těla Don Elkinse. Don pak během krátké doby hrozně zhubnul, začal trpět paranoií a nakonec spáchal sebevraždu. A tak kontakt s Ra skončil.

Ačkoli byl Mojžíš podle Ra extrémní pozitivity, například i samotné desatero bylo předáno negativní entitou.

Odtud i mix k pozitivitě a k negativitě orientovaných informací ve Starém zákoně.

Ježíš se podle mě pokusil právě z toho důvodu negativní směrování Izraelského národa zvrátit. Jestli se mu to spíše povedlo nebo spíše nepovedlo, vidíme na událostech v Gaze.
Zdeněk

Poděkováno: 4-krát v 4 příspěvcích

Příspěvekod Jářek » pát 11. dub 2025 18:51:37

Budu se muset podívat, jakou kdo má na posezeníčku IP... odkud vlastně píše

Vzít si z Jany příklad a mít to jako denní rutinu lásky a nedvojnosti ***
Jářek

Příspěvekod Nic » pát 11. dub 2025 20:24:17

Zdeněk píše:
Nic píše:Máš pravdu, že dobro a zlo v této sféře nelze rozsoudit. Je to součást máji v pohybu. V páté dimenzi, jak říká Ra, je všechno už filtrováno láskou a moudrostí, bez soudce. Tam už se nesoudí, co bylo. Tam se rozpoznává, co je.

Ne tak docela. Byl to právě návštěvník z páté negativní dimenze, který se dostal do energetického těla Don Elkinse. Don pak během krátké doby hrozně zhubnul, začal trpět paranoií a nakonec spáchal sebevraždu. A tak kontakt s Ra skončil.

Ano, je pravda, že v rámci materiálů The Law of One se mluví o tom, že i negativně orientované entity mají přístup k vyšším dimenzím, včetně té páté, kde operují na bázi moudrosti, ale bez lásky. To může být matoucí, protože „vyšší“ nutně neznamená „pozitivní“. Je to spíš otázka intenzity polarity, a právě Don Elkins byl, podle některých interpretací, terčem útoků těchto negativních sil kvůli čistotě kontaktu s Ra.

Nicméně na druhé straně - čistému vše čisté.
V Boží Lásce jsme nedotčeni temnotou a ani negativitou. Takže není pochyb, že tohle Ra svými výroky také potvrdí:

Ra, Session 10, Question 24:

„Negativita, jak ji nazýváte, je vnímána jako iluze, když je vnímána z vyšší dimenze. To, co nazýváte negativní energií, je pouze výsledek oddělení se od Lásky. Když se vědomí dostane do stavu probuzení, negativita ztrácí svou moc, protože ve skutečnosti není žádnou realitou. Ve vyšších dimenzích, kde je vědomí plně probuzené, neexistuje negativita, protože tam je přítomna pouze Láska a Jednota.“

Ra, Session 4, Question 9:

„Ve své nejhlubší podstatě není negativita skutečná. Co vnímáte jako negativitu, je jen součástí duality, která je nevyhnutelná ve třetí dimenzi. Jakmile vědomí vzroste, tento stav zmizí, protože vše je propojeno a neexistují oddělené síly. Láska je podstatou všech věcí a všechno, co je, je touto Láskou.“

Ra, Session 30, Question 12:

„V páté dimenzi a vyšších úrovních neexistuje temnota. To, co vnímáte jako temnotu, je jednoduše nevědomost a iluzorní oddělení. Vše, co se zdá být negativní, je odrazem nesouladu s Božským vědomím. Když se vědomí vrátí k jednotě a Lásce, všechno negativní zmizí, protože ve skutečnosti neexistuje žádná realita kromě Lásky.“

Ra, Session 21, Question 4:

„Ve skutečnosti jsou všechny zkušenosti, které považujete za temné nebo negativní, pouze aspekty vaší zkušenosti, které nejsou plně uvědoměné. Jakmile se otevřete této plnosti, zjistíte, že všechno je součástí Jednoho Božího plánu, a všechno je nakonec Láska. Na každé úrovni vědomí, když se zbavíte strachu a připoutanosti k egoistickému pohledu na svět, je možné vnímat pouze světlo.“

Ra naprosto dokonale popisuje to, co vnímám jako Skutečnost. A je možné, že od něj je tohle sdělení pro Tebe přijatelnější, než ode mě.

Z celého srdce Ti, Zdendo, přeji tu nejvyšší úroveň Lásky, kde není žádná temnota, jen Dobro, kterým Boží láska je.

:srdce:
Nic

Příspěvekod Zdeněk » pát 11. dub 2025 20:44:06

Nic píše:
Zdeněk píše:

Ano, je pravda, že v rámci materiálů The Law of One se mluví o tom, že i negativně orientované entity mají přístup k vyšším dimenzím, včetně té páté, kde operují na bázi moudrosti, ale bez lásky. To může být matoucí, protože „vyšší“ nutně neznamená „pozitivní“. Je to spíš otázka intenzity polarity, a právě Don Elkins byl, podle některých interpretací, terčem útoků těchto negativních sil kvůli čistotě kontaktu s Ra.

Nicméně na druhé straně - čistému vše čisté.
V Boží Lásce jsme nedotčeni temnotou a ani negativitou. Takže není pochyb, že tohle Ra svými výroky také potvrdí:

Ra, Session 10, Question 24:

„Negativita, jak ji nazýváte, je vnímána jako iluze, když je vnímána z vyšší dimenze. To, co nazýváte negativní energií, je pouze výsledek oddělení se od Lásky. Když se vědomí dostane do stavu probuzení, negativita ztrácí svou moc, protože ve skutečnosti není žádnou realitou. Ve vyšších dimenzích, kde je vědomí plně probuzené, neexistuje negativita, protože tam je přítomna pouze Láska a Jednota.“

Ra, Session 4, Question 9:

„Ve své nejhlubší podstatě není negativita skutečná. Co vnímáte jako negativitu, je jen součástí duality, která je nevyhnutelná ve třetí dimenzi. Jakmile vědomí vzroste, tento stav zmizí, protože vše je propojeno a neexistují oddělené síly. Láska je podstatou všech věcí a všechno, co je, je touto Láskou.“

Ra, Session 30, Question 12:

„V páté dimenzi a vyšších úrovních neexistuje temnota. To, co vnímáte jako temnotu, je jednoduše nevědomost a iluzorní oddělení. Vše, co se zdá být negativní, je odrazem nesouladu s Božským vědomím. Když se vědomí vrátí k jednotě a Lásce, všechno negativní zmizí, protože ve skutečnosti neexistuje žádná realita kromě Lásky.“

Ra, Session 21, Question 4:

„Ve skutečnosti jsou všechny zkušenosti, které považujete za temné nebo negativní, pouze aspekty vaší zkušenosti, které nejsou plně uvědoměné. Jakmile se otevřete této plnosti, zjistíte, že všechno je součástí Jednoho Božího plánu, a všechno je nakonec Láska. Na každé úrovni vědomí, když se zbavíte strachu a připoutanosti k egoistickému pohledu na svět, je možné vnímat pouze světlo.“

Ra naprosto dokonale popisuje to, co vnímám jako Skutečnost. A je možné, že od něj je tohle sdělení pro Tebe přijatelnější, než ode mě.

Z celého srdce Ti, Zdendo, přeji tu nejvyšší úroveň Lásky, kde není žádná temnota, jen Dobro, kterým Boží láska je.

Jano, že ty jsi se dotazovala AI. :) V těchto oblastech nemůžeš AI věřit, často si vymýšlí, někdy úplně kecá.

Ra tohle netvrdí.
https://cs.lawofone.info/
Zdeněk

Příspěvekod Jářek » pát 11. dub 2025 21:53:12

Obrázek
Jářek

Příspěvekod Nic » sob 12. dub 2025 5:13:54

Zdeněk píše:Jano, že ty jsi se dotazovala AI. :) V těchto oblastech nemůžeš AI věřit, často si vymýšlí, někdy úplně kecá.

Ra tohle netvrdí.
https://cs.lawofone.info/

Obrázek

Máš pravdu, předsedo. Přiznala se, že kecá.

Ovšem nekecám, když říkám, že cesta ničím nepodmiňované lásky otevírá Boží království, kde skutečností je jenom Boží láska bez jakékoliv negativity. Protože negativita (temnota) je produkcí osobní mysli a Boží Láska osobní mysl překračuje.

V té poslední fázi osvobozování se od připoutanosti k mysli může jevit, že negativita živená strachem ze ztráty identity (ega) nabírá na síle.

Při probouzení se snaží Mára, buddhistický démon, zabránit asketovi Gautamovi (budoucímu Buddhovi) v probuzení.

Po probuzení Naga chrání Buddhu před deštěm.

To Skutečné věčné neměnné, kým ve skutečnosti jsi, je negativitou nedotknutelné. Zranitelné je jen to, co ve skutečnosti nejsme, to, co se objevuje a mizí.

Tím pádem, jestliže Ra mluví skutečně z nejhlubšího uvědomění skutečnosti, pak ve finále nepochybně potvrzuje poznání všech Probuzených.

V Boží Lásce jsme nedotčeni temnotou a negativitou.

Tedy ještě lépe řečeno, v Boží Lásce nejsme ničím od Boha odděleným, co by mohlo vytvářet z Božího království peklo.

To nepřipadá vůbec do úvahy. Naprosto stejně, jako nemůže světlo samo o sobě vrhat stín.

Takže jdeme se podívat na to, jestli Ra potvrzuje zkušenost všech Probuzených:

https://www.lawofone.info/

“I am Ra. The Law of One, though beyond the limitations of name, as you call vibratory sound complexes, may be approximated by stating that all things are one, that there is no polarity, no right or wrong, no disharmony, but only identity. All is one, and that one is love/light, light/love, the Infinite Creator.” (from session 4)

"Jsem Ra. Zákon Jednoho, i když je mimo omezení jména, jak nazýváte vibrační zvukové komplexy, lze přiblížit tvrzením, že všechny věci jsou jedno, že neexistuje žádná polarita, žádné správné nebo špatné, žádná disharmonie, ale pouze identita. Vše je jedno a že jeden je láska/světlo, světlo/láska, Nekonečný Stvořitel." (od zasedání 4)

Řekla bych, že v hloubi nitra je v Tobě souhlas s tím, co říká, jinak by Tě to neoslovovalo. A oslovuje Tě to zcela správně, protože to tak opravdu je.

:happy:
Nic

Příspěvekod Zdeněk » sob 12. dub 2025 7:26:41

Nic píše:Ovšem nekecám, když říkám, že cesta ničím nepodmiňované lásky otevírá Boží království, kde skutečností je jenom Boží láska bez jakékoliv negativity.

Je to tak. Bůh je světlo a není v něm nejmenší tmy.

Nic píše:V té poslední fázi osvobozování se od připoutanosti k mysli může jevit, že negativita živená strachem ze ztráty identity (ega) nabírá na síle.

Podle mě (odhaduju) každá čakra má své "já" nebo vědomí. Je přeci zásadní rozdíl mezi vědomím 3. čakry (ega) a vědomím ve 4. srdeční čakře.

Jenomže 4. čakra není nejvyšší čakra. Že všechno je láska, s tím si s Ra rozumíš víc než já, přesto je to podle Ra až krční čakra, která je první skutečně duchovní.

A za ní jsou ještě další čakry. O kterých jen velmi slabě tuším, že otevírají jiné prostory a vědomí.

Ra klade důraz a preferuje celkovou vyváženost třeba i jen slabě aktivovaných čaker před silným zářením jednotlivé čakry, protože to způsobuje nerovnováhu.

Nic píše:Jsem Ra. Zákon Jednoho, i když je mimo omezení jména, jak nazýváte vibrační zvukové komplexy, lze přiblížit tvrzením, že všechny věci jsou jedno, že neexistuje žádná polarita, žádné správné nebo špatné, žádná disharmonie, ale pouze identita. Vše je jedno a že jeden je láska/světlo, světlo/láska, Nekonečný Stvořitel.

Jo. Ale je třeba pamatovat, že Ra je ze šesté úrovně, že nad ním je ještě sedmá úroveň (a pak další oktáva), že i Ra má své učitele, že tedy ne všechno co řekne je svatě nezpochybnitelné. :)
Zdeněk

Příspěvekod Nic » sob 12. dub 2025 10:43:14

Zdendo, musím říct, že to, co píšeš, se mi líbí. Díky.

Zdeněk píše:
Nic píše:Ovšem nekecám, když říkám, že cesta ničím nepodmiňované lásky otevírá Boží království, kde skutečností je jenom Boží láska bez jakékoliv negativity.

Je to tak. Bůh je světlo a není v něm nejmenší tmy.

Je to přímo skvělé.

Zdeněk píše:
Nic píše:V té poslední fázi osvobozování se od připoutanosti k mysli může jevit, že negativita živená strachem ze ztráty identity (ega) nabírá na síle.

Podle mě (odhaduju) každá čakra má své "já" nebo vědomí. Je přeci zásadní rozdíl mezi vědomím 3. čakry (ega) a vědomím ve 4. srdeční čakře.

Jenomže 4. čakra není nejvyšší čakra. Že všechno je láska, s tím si s Ra rozumíš víc než já, přesto je to podle Ra až krční čakra, která je první skutečně duchovní.

A za ní jsou ještě další čakry. O kterých jen velmi slabě tuším, že otevírají jiné prostory a vědomí.

Ra klade důraz a preferuje celkovou vyváženost třeba i jen slabě aktivovaných čaker před silným zářením jednotlivé čakry, protože to způsobuje nerovnováhu.

Ono to vypadá, že k Bohu stoupáme po čakrách, ale ve skutečnosti jen mizí iluze oddělenosti, mizí ztotožnění s tělem. A jakmile tady není připoutanost k tělu, tak čakry v poznávání Skutečnosti nemohou hrát žádnou roli.

Srdeční čakra se nachází v oblasti hrudníku, kde je fyzické srdce vlevo a to, čemu říká Ramana duchovní srdce, je vpravo. Ve skutečnosti nemá duchovní srdce žádný rozměr, není omezeno časoprostorem, ale vstup do něj je skrz místo, na které si ukážeš s myšlenkou: "Já jsem"

a tenhle pocit bez jakéhokoliv přívlastku a myšlenky je spojnicí s Bohem „JSEM, KTERÝ JSEM.“
Tady se pocit osobního bytí proměňuje v uvědomění sat-čit-ánandy - Bytí.

Zdeněk píše:
Nic píše:Jsem Ra. Zákon Jednoho, i když je mimo omezení jména, jak nazýváte vibrační zvukové komplexy, lze přiblížit tvrzením, že všechny věci jsou jedno, že neexistuje žádná polarita, žádné správné nebo špatné, žádná disharmonie, ale pouze identita. Vše je jedno a že jeden je láska/světlo, světlo/láska, Nekonečný Stvořitel.

Jo. Ale je třeba pamatovat, že Ra je ze šesté úrovně, že nad ním je ještě sedmá úroveň (a pak další oktáva), že i Ra má své učitele, že tedy ne všechno co řekne je svatě nezpochybnitelné. :)

Jasně, je potřeba čerpat z vlastní zkušenosti. A je možné říct, že čím hlubší je uvědomění Pravdy, tím méně se dá o tom cokoliv říct a čím víc se k Pravdě blížíme, tím víc se shoduje to, co poznáváme, s tím, co říkají Probuzení.

Ráda bych se vrátila k tomu, co se může jevit, že falíruje.

Ježíš se podle mě pokusil právě z toho důvodu negativní směrování Izraelského národa zvrátit. Jestli se mu to spíše povedlo nebo spíše nepovedlo, vidíme na událostech v Gaze.

Lidé válčí, ubližují si, neznají lásku, trpí, a uvědomění Boží jednoty se může jevit jako únik.

Připodobnila bych to ke snu, kde se děje všechno možné a jak začneme otevírat oči, tak sen, který se jevil tak skutečný, už ničím skutečným není.

A je možné trochu švindlovat. Být probuzení v tom snu a s přivřenými víčky sledovat veškerý projev. Na jedné straně se nás to nijak nedotýká, protože nejsme tím, komu by se cokoliv mohlo dít, na druhé straně je tady soucit se všemi trpícími, které vnímáme čím dál víc jako sebe sama.

Může se pak poštěstit, že napříč časem a prostorem procházíme všemi možnými inkarnacemi, můžeme zakoušet všechny ty hrůzy různých úmrtí a přitom si uvědomovat, že ať se dělo cokoliv, nic se ve skutečnosti nestalo. I když jsme umírali a zemřeli, tak jsme nezemřeli.

Mnoho probouzejících umí vyprávět až pozoruhodně o svých předchozích inkarnacích.

I Ježíš říká: "Dříve, než Abraham, já jsem."

Takže je tady soucit s tím, kdo trpí a zároveň uvědomění, že je tím, co netrpí.

Je pak nesmírným štěstím a radostí, když se taková bytost probudí.

Je to něco jako když se vyklube ze skořápky kuře.

Proto tolik promluv Probuzených.

:happy:
Nic

PředchozíDalší

Zpět na Úvahy a zamyšlení