Frustrace z (ne)diskuze

Re: Frustrace z (ne)diskuze

Příspěvekod Zdeněk » stř 09. dub 2025 2:32:35

elo píše:Začal jsi pracovat na sobě kvuli ženě?

Jo, ale jde o oblast duchovní, což explicitně není předmětem tvého zájmu. Riskovali bychom tedy kompletní zmatení spočívající v záměně kontextu.

(Diplomat Zieleniec kdysi svého času líčil setkání, kdy diplomaticky odbočil řeč na téma jak se domníval společné lásky k pejskům. Uvědomil si však posléze zkoprněle, že jeho rumunský protějšek myslí ty na talíři. :) )
Zdeněk

Poděkoval: 0
Poděkováno: 4-krát v 4 příspěvcích

Příspěvekod elo » stř 09. dub 2025 12:08:43

armin píše:Hele elo, když se chceš věcně bavit o emocích, bylo by asi dobré napřed napsat co označuješ pojmem emoce.
Kde to žije, co to žere a nějaké příklady.

Díky za konstruktivní návrh.
Ale myslím, že tak, jak jsem diskuzi začal a dále vedl bylo taky dobré.
Že se diskuze nerozproudila svědčí o tom, že tu to téma s nikým nerezonuje.

Díky, že jsi dohledal odpověď na otázku, pro jsem sem přišel.
Ano, chtěl jsem se bavit o emocích, co jsi netrefil je to, že se rozhodně o nich nechci bavit v teoretické rovině alá "Kde to žije, co to žere".
Příklad tady ve vlákně nějaký k dohledání bude.

Nějak jsem doufal, že je obecně známo, co se označuje slovem emoce, kdo neví doporučuji Wiki nebo youtube.
Třeba[youtube] https://www.youtube.com/watch?v=aedhxvooyPg&t=3440s[/youtube]

I když si nemyslím, že bys ten návrh tu dal pro to, že by ses v této oblasti chtěl dovzdělat. Takže jaká byla motivace? Ironie? Soucit? Provokace? Zkouška?
Prožíval jsi při psaní příspěvku nějakou emoci?
elo

Poděkoval: 10
Poděkováno: 3-krát v 3 příspěvcích

Příspěvekod elo » stř 09. dub 2025 12:21:10

Zdeněk píše:

Jo, ale jde o oblast duchovní, což explicitně není předmětem tvého zájmu. Riskovali bychom tedy kompletní zmatení spočívající v záměně kontextu.

(Diplomat Zieleniec kdysi svého času líčil setkání, kdy diplomaticky odbočil řeč na téma jak se domníval společné lásky k pejskům. Uvědomil si však posléze zkoprněle, že jeho rumunský protějšek myslí ty na talíři. :) )

Mě to zaujalo a tvá odpověď ještě víc. Nečekal jsem, že někdo lásku k ženě do duchovní oblasti. Tedy pokud nejde o panenku Marii. Nebo o tantru (nemyslím evropské pojetí, ale původní východní).

Tady jde o to, jestli ty to chceš sdílet. Já vím, že nic svém duchovní prožívání sdílet nechci. Takže by to byl svým způsobem jednostranný hovor.
Co tě můžu ujistit je, že psy nejím. :D

Co se týká žen, mám to spíš naopak, proto jen na poprvé tvou větu blbě četl. A to tak, že jsi se kvuli lásce k ženě k tumu dostal, až teď.
Jsem rád, že jsem ten první výklad, který svědčí o mém příběhu, plně nepřijal a přečetl si tu větu několikrát znovu a zdá se, že i pak trefil tvůj význam.

A k původnímu tématu se to tu asi taky nevrátí, ale to nevadí. I to málo, co se tu objevilo mě někam posunulo. Pro mě je v pořádku to takto uzavřít.
elo

Příspěvekod elo » stř 09. dub 2025 12:49:42

Závěrečný obraz k tématu:

Chci utrhnout nezralou hrušku a ona se nedá, křečovitě se drží větve a udrží se.
Je tu pocit, že se mi něco nepovedlo.
Ale objevuje se obdiv k hrušce, že se udržela na větvi, že neopustila svůj zdroj výživy a možnost dozrát později.
Chce se mi hrušce omluvil, že jsem nepoznal, že je nezralá.
Kdyby se nechala utrhnout, dopadlo by to hůř.
Příště budu jen opatrně zkoušet, jestli ona či jiná hruška půjde utrhnout.
Nenechám se zmást, že na povrchu vypadá zrale, budu více důvěřovat, jejímu vědění o své vnitřní zralosti.

elo

Příspěvekod armin » stř 09. dub 2025 14:28:40

elo píše:
I když si nemyslím, že bys ten návrh tu dal pro to, že by ses v této oblasti chtěl dovzdělat. Takže jaká byla motivace? Ironie? Soucit? Provokace? Zkouška?

Motivace byla pomoci tomu, aby se konečně začalo probírat tvoje téma, a to věcně, konstruktivně a k tomu je třeba vědět co máš pojmem emoce na mysli - stačil třeba ten odkaz na wiki.
Třeba když se tady mluví o lásce, tak každý si pod tím představuje něco jiného a podle toho pak ta "diskuze" vypadá.
Takže se budeme držet definice wiki.
Takže když se všichni kohouti už předvedli tak je možno věcně opravdu začít.
Co bys rád ohledně emocí - co není na wiki probral, uvedl nebo se chtěl zeptat?
armin

Poděkoval: 34
Poděkováno: 80-krát v 76 příspěvcích

Příspěvekod armin » stř 09. dub 2025 14:33:35

Tak jsem přečetl ještě tvůj poslední komentář a koukám, že jsem přišel s křížkem po fůnuse :)
armin

Příspěvekod elo » stř 09. dub 2025 15:21:21

armin píše:
elo píše:

Motivace byla pomoci tomu, aby se konečně začalo probírat tvoje téma, a to věcně, konstruktivně a k tomu je třeba vědět co máš pojmem emoce na mysli - stačil třeba ten odkaz na wiki.
Třeba když se tady mluví o lásce, tak každý si pod tím představuje něco jiného a podle toho pak ta "diskuze" vypadá.
Takže se budeme držet definice wiki.
Takže když se všichni kohouti už předvedli tak je možno věcně opravdu začít.
Co bys rád ohledně emocí - co není na wiki probral, uvedl nebo se chtěl zeptat?

Takže soucit.
Děkuji

Ale opět musím říct, že v pojetí diskuze se míjíme. Pokud bychom se, nejen s tebou, ale i ostatními, tady nemíjeli, ta by se tu diskuse rozvinula spontánně.
Myslím, že co mě zajímá jsem tu dal najevo několikrát a otevřeně. Výslovně i tím, jak a na co jsem tu reagoval, které příspěvky rozvíjel.
Neodcházím z této diskuze zhrzeně, že jsem nepochopen.
To nepochopení si vysvětluji tak, že jsem prostě narazil na partičku "magorů". Omlouvám se po této 3-denní zkušenosti tady mě korektnější termín nenapadá. :donknow:
elo

Příspěvekod armin » stř 09. dub 2025 15:42:49

elo píše:To nepochopení si vysvětluji tak, že jsem prostě narazil na partičku "magorů". Omlouvám se po této 3-denní zkušenosti tady mě korektnější termín nenapadá. :donknow:

Doporučuji s námi magory mluvit jednoduše a jasně, aby pochopili, na co se ptáš nebo o čem zkoušíš diskutovat.
Ona ta kroucená, vzletná, náznaková mluva k pochopení záměru obvykle nevede.
Spíše to navozuje pocit, že se dotyčný chce jenom předvádět, tak se předvádět začnou také. Tak to mezi kohouty chodí.
armin

Příspěvekod Skutečnost » stř 09. dub 2025 15:48:53

elo píše:
Zdeněk píše:

Mě to zaujalo a tvá odpověď ještě víc. Nečekal jsem, že někdo lásku k ženě do duchovní oblasti. Tedy pokud nejde o panenku Marii. Nebo o tantru (nemyslím evropské pojetí, ale původní východní).

Tady jde o to, jestli ty to chceš sdílet. Já vím, že nic svém duchovní prožívání sdílet nechci. Takže by to byl svým způsobem jednostranný hovor.
Co tě můžu ujistit je, že psy nejím. :D

Co se týká žen, mám to spíš naopak, proto jen na poprvé tvou větu blbě četl. A to tak, že jsi se kvuli lásce k ženě k tumu dostal, až teď.
Jsem rád, že jsem ten první výklad, který svědčí o mém příběhu, plně nepřijal a přečetl si tu větu několikrát znovu a zdá se, že i pak trefil tvůj význam.

A k původnímu tématu se to tu asi taky nevrátí, ale to nevadí. I to málo, co se tu objevilo mě někam posunulo. Pro mě je v pořádku to takto uzavřít.

Z té viditelné squaterské squadry je možné vidět "duchovní" rozměr vztahu jen u některých jedinek, které chápou potřebnou hloubku spolupráce tak, aby ženská rovina byla dostatečně povýšena, možná až přímo "bezprostřední" investicí části mužské roviny k tomu, aby ta ženská rovina strádající v hmotné existenci, ale zářící mimo ni, mohla být té mužské části dostatečnou oporou a ta mužská část se mohla jedním "švihem" vynést k "cílové" pásce... Někteří dokáží i v tom švihu s sebou "sebrat" i "tu", která pro ně pevně stála v té ženské rovině...

Myslím ale, že tahle vyšší dívčí je místním hladovým duším nedostupná, většina vidí neustále jen sebe samé.
Naposledy upravil Skutečnost dne stř 09. dub 2025 16:17:22, celkově upraveno 2
Skutečnost

Poděkováno: 5-krát v 5 příspěvcích

Příspěvekod Skutečnost » stř 09. dub 2025 15:50:41

armin píše:
elo píše:To nepochopení si vysvětluji tak, že jsem prostě narazil na partičku "magorů". Omlouvám se po této 3-denní zkušenosti tady mě korektnější termín nenapadá. :donknow:

Doporučuji s námi magory mluvit jednoduše a jasně, aby pochopili, na co se ptáš nebo o čem zkoušíš diskutovat.
Spíše to navozuje pocit, že se dotyčný chce jenom předvádět, tak se předvádět začnou také. Tak to mezi kohouty chodí.

Mám jinou zkušenost.

S magory prostě nemluvit. jako názornou ukázku lze využít hologram Rimmera.
Skutečnost

Příspěvekod elo » stř 09. dub 2025 16:04:05

armin píše:

Snažil jsem se.
Snažil jsem se o přímou, co nejpřesnější mluvy, právě aby nebylo možné uhnout z tématu.
Ale je to dobrá zpětná vazba, že to někdo může vnímat jako kroucenou, vzletnou a náznakovou. Ano když jsem to psal, jako když tančí na minovém poli, tak to pak musí vypadat krouceně. Viz ten můj trojtermín - sypu si popel na hlavu.

Mám pocitže dostat z vás odpověď na uzavřenou (ano/ne) otázku, jako nesmírnou dřinu.
Udržet vlákno u tématu jako neřešitelný úkol.

Odvykl jsem tomuto způsobu komunikace. A asi příliš přivykl hovorům se vzájenmým nasloucháním a volnými asociacemi.
Toto byl úlet. Ale díky všem zúčastněným za tu zkušenost.
elo

Příspěvekod Zdeněk » stř 09. dub 2025 16:18:38

elo píše:že jsi se kvuli lásce k ženě k tumu dostal, až teď.

Jo, dostal jsem se důležitému aspektu, o kterém jsem dříve nevěděl.
Zdeněk

Příspěvekod Zdeněk » stř 09. dub 2025 16:20:34

Skutečnost píše:Z té viditelné squaterské squadry je možné vidět "duchovní" rozměr vztahu jen u některých jedinek, které chápou potřebnou hloubku spolupráce tak, aby ženská rovina byla dostatečně povýšena, možná až přímo "bezprostřední" investicí části mužské roviny k tomu, aby ta ženská rovina strádající v hmotné existenci, ale zářící mimo ni, mohla být té mužské části dostatečnou oporou a ta mužská část se mohla jedním "švihem" vynést k "cílové" pásce... Někteří dokáží i v tom švihu s sebou "sebrat" i "tu", která pro ně pevně stála v té ženské rovině...

No, u mě to spíš byla frustrace, že jí nemůžu nikterak pomoci, v jejím nebezpečném zcestí. Resp. že jediná pomoc je, že ji opustím.

Výsledkem pak těch Ra vyvažovacích cvičení bylo, že nemůže být vně, co není uvnitř. A tudíž jsem vděčný za to vně, bez kterého by vnitřní zůstalo skryto.
Zdeněk

Příspěvekod Skutečnost » stř 09. dub 2025 16:32:19

Zdeněk píše:
Skutečnost píše:Z té viditelné squaterské squadry je možné vidět "duchovní" rozměr vztahu jen u některých jedinek, které chápou potřebnou hloubku spolupráce tak, aby ženská rovina byla dostatečně povýšena, možná až přímo "bezprostřední" investicí části mužské roviny k tomu, aby ta ženská rovina strádající v hmotné existenci, ale zářící mimo ni, mohla být té mužské části dostatečnou oporou a ta mužská část se mohla jedním "švihem" vynést k "cílové" pásce... Někteří dokáží i v tom švihu s sebou "sebrat" i "tu", která pro ně pevně stála v té ženské rovině...

No, u mě to spíš byla frustrace, že jí nemůžu nikterak pomoci, v jejím nebezpečném zcestí. Resp. že jediná pomoc je, že ji opustím.

Výsledkem pak těch Ra vyvažovacích cvičení bylo, že nemůže být vně, co není uvnitř. A tudíž jsem vděčný za to vně, bez kterého by vnitřní zůstalo skryto.

Tak. Učíme se všichni, i ti, kteří přesvědčují ostatní, že oni sami už vše umí.
Skutečnost

Příspěvekod armin » stř 09. dub 2025 17:51:42

Skutečnost píše:Tak. Učíme se všichni, i ti, kteří přesvědčují ostatní, že oni sami už vše umí.

I ty, Brute?
armin

Příspěvekod elo » stř 09. dub 2025 19:39:24

Skutečnost píše:

Z té viditelné squaterské squadry je možné vidět "duchovní" rozměr vztahu jen u některých jedinek, které chápou potřebnou hloubku spolupráce tak, aby ženská rovina byla dostatečně povýšena, možná až přímo "bezprostřední" investicí části mužské roviny k tomu, aby ta ženská rovina strádající v hmotné existenci, ale zářící mimo ni, mohla být té mužské části dostatečnou oporou a ta mužská část se mohla jedním "švihem" vynést k "cílové" pásce... Někteří dokáží i v tom švihu s sebou "sebrat" i "tu", která pro ně pevně stála v té ženské rovině...

Myslím ale, že tahle vyšší dívčí je místním hladovým duším nedostupná, většina vidí neustále jen sebe samé.

Když tu bylo poukazováno na tu jednoduchost sdělení...Co chceš říct?
elo

Příspěvekod elo » stř 09. dub 2025 19:44:05

Zdeněk píše:No, u mě to spíš byla frustrace, že jí nemůžu nikterak pomoci, v jejím nebezpečném zcestí. Resp. že jediná pomoc je, že ji opustím.

Takže přeci jen kvuli ženě opuštěné a ne kvuli ženě milované (jako pozitivní motivace).
Měl jsem přeci jen dát na první dojm.

Zdeněk píše:Jo, dostal jsem se důležitému aspektu, o kterém jsem dříve nevěděl.

Můžeš to rozvinout?
U sebe? Nebo obecně platném?
elo

Příspěvekod elo » stř 09. dub 2025 19:45:11

Skutečnost píše:Tak. Učíme se všichni, i ti, kteří přesvědčují ostatní, že oni sami už vše umí.

Díky. To je důležité připomínat.
elo

Příspěvekod Zdeněk » čtv 10. dub 2025 4:06:12

elo píše:

Můžeš to rozvinout?

No, rozvinout bych to mohl v kontextu "Ra material", protože nad jeho tezemi jsem dosti rozjímal (a Don, organizátor té skupiny, který pak v důsledku toho všeho bohužel spáchal sebevraždu, je mi mimořádně sympatický), ale to by asi bylo nesrozumitelné.

Ale na podkladě Jungových archetypů Anima (ženský aspekt v mužském těle) a Aminus (mužský aspekt v ženském těle) by se to mohlo rozvést. Prostě jsem Animu potlačil do nevědomí. Je to sice cesta (cesta boje, cesta samuraje), kterou jsem vlastně ani nikdy jít nechtěl, ale o ničem jiném jsem nevěděl. Až jsem náhodně potkal ženu, do které jsem se zamiloval, protože nevědomě zrcadlila mojí nevědomou Animu. No a tak se tak nějak potácím na té své cestě, no. :-)
Zdeněk

Příspěvekod Skutečnost » čtv 10. dub 2025 7:40:01

Zdeněk píše:
elo píše:

Můžeš to rozvinout?

No, rozvinout bych to mohl v kontextu "Ra material", protože nad jeho tezemi jsem dosti rozjímal (a Don, organizátor té skupiny, který pak v důsledku toho všeho bohužel spáchal sebevraždu, je mi mimořádně sympatický), ale to by asi bylo nesrozumitelné.

Ale na podkladě Jungových archetypů Anima (ženský aspekt v mužském těle) a Aminus (mužský aspekt v ženském těle) by se to mohlo rozvést. Prostě jsem Animu potlačil do nevědomí. Je to sice cesta (cesta boje, cesta samuraje), kterou jsem vlastně ani nikdy jít nechtěl, ale o ničem jiném jsem nevěděl. Až jsem náhodně potkal ženu, do které jsem se zamiloval, protože nevědomě zrcadlila mojí nevědomou Animu. No a tak se tak nějak potácím na té své cestě, no. :-)

Může ti potvrdit ta tvá Anima, že se cítí v bezpečí a vidí vás vyváženě? Pokud ano, vyhrál jsi JackPot.
Skutečnost

PředchozíDalší

Zpět na Úvahy a zamyšlení