elo píše:
* Přijměte, že každý má svou vlastní cestu: Lidé se mění a rostou různým tempem a různými způsoby. Někdy musí člověk sám dojít k určitým uvědoměním.
Je náročné sledovat, jak někdo brání svému vlastnímu růstu, zvlášť když vidíte potenciál, který má.
Naučit se přijmout, že nemůžete ovlivnit volbu druhých v tomto ohledu, je důležitý krok pro váš vlastní duševní klid.
Soustřeďte se na to, co je ve vaší moci – na svůj vlastní růst a na budování vztahů s lidmi, kteří jsou otevření a autenticí.
elo píše:Je smutné, jak lehce je člověk zmanipulovatelný.
Jak snadno skočí na špek.
Nemohu vyslovit, že milují slepotu.
Napsal jsem to, ano. Napsal jsem to, ale zmánený filosofickým konceptem.
Ale mě srdce se zdráhalo. Ano pojedl jsem jako Adam ze stromu rozlišení dobra a zla. Nechal jsem se zmámit hadem po druhé. Nechal jsem si namluvit, že zavřít oči a milovat, že to je cesta zpátky do ráje. Že si stačí jen představit, že ráj je tady.
Stydím se za sebe, tak dlouho jsem na duchovní cestě a podlehnu tak průhledné manipulací.
Cesta do ráje znamená otevřít oči a vidět, rozlišovat a jít, a milovat tomu všemu navzdory.
Milovat slepé, ale ne slepotu.
Milovat nevědomé, ale nevědomost.
Milovat manipulátory, ale ne manipulací.
Milovat toho, kdo se obrnil, ale ne jeho citadelu.
Milovati chybujícího, ale ne chyby.
Proto se milují, proto si odpouštím.
Jasně, že i chyby, moje zaslepení, může přinést ovoce hodne naší lásky. Takže milují tuto svou chybu,tuto chvíli slabostí, kdy jsem sedl na lep sladkých advaitových řeciček. Mohu ji milovat, pro tento moment,kdy přinesla jasnost.
Mohu milovat slepotu, která vzbuzuje touhu po vidění.
Nemohu milovat slepotu, která sí libuje ve tmě.
.....
Vložil jsem sem ten příspěvek, který napsala AI, když mi přišel na mysl blízký přítel, přítel, u kterého opravdu cítím potenciál k růstu.
Tebe, nici, neznám. To, co píšu není o tobě, ale díky, že ses do toho vložil. pomohlo mí to uvědomit si spoustu věcí.
Tomu příteli jsem chtěl vzkázat, že jsem tu pro něj a vždycky budu, až bude pro něj ten pravý čas vylézt z ulity. Možná to způsobí nějaké okolnosti, možná něco uvnitř v něm uzraje.
Přeji mu jen dobré.
A jen dobré přeji i tobě, nici, nepřeji ti slepotu, přeji ti prozření.
Eva Nada píše:Zajímavé...
Proč takový název vlákna, elo?
Nic píše:elo píše:Mohu milovat slepotu, která vzbuzuje touhu po vidění.
Nemohu milovat slepotu, která sí libuje ve tmě.
Můžeme milovat i slepotu – když se v ní rodí touha po vidění.
Můžeme milovat i bahno – když víme, že z něj vyrůstá leknín.
Nikdo nemusí být „napraven“, protože na nejhlubší úrovni je vše v pořádku tak, jak to je. Včetně lidské nevědomosti.
Eva Nada píše:Díky...
Taky už jsem mnoholetou diskutující po "duchovních" webech
Mohu se zeptat, kde např. jsi diskutoval? Na jakých stránkách?
To ve mě evokuje otázku, proč to vlastně "pášu"
Přináší mi to radost, jako když si s někým povídám a to taky povídám, jsem dost prožitková (přes ty příběhy), které ve mě vzbuzují emoce ať už takové nebo makové.
Jsem ráda s lidmi..., ale i ráda sama
Ale toho času, co takové klábosení zabere!!!Hrůza
Díky tomu klábosení jsem našla i hodně blízké duše a díky za to...
Nic píše:
Proto Probuzení věnují svůj čas probouzením probouzejících, protože jsou Já.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků