Paradoxy píše:A já jsem zase totálně mimovím, že něco takovýho jako malý princ existuje, ale snad nikdy jsem to nečetla.
Expert nejsem, ale přijde mi to jako taková křesťanská mystika v podobenstvích pro děti.
Paradoxy píše:A já jsem zase totálně mimovím, že něco takovýho jako malý princ existuje, ale snad nikdy jsem to nečetla.
honzam píše:Paradoxy píše:A já jsem zase totálně mimovím, že něco takovýho jako malý princ existuje, ale snad nikdy jsem to nečetla.
Expert nejsem, ale přijde mi to jako taková křesťanská mystika v podobenstvích pro děti.
Paradoxy píše:honzam píše:Paradoxy píše:A já jsem zase totálně mimovím, že něco takovýho jako malý princ existuje, ale snad nikdy jsem to nečetla.
Třeba si na to někdy udělám čas, abych věděla o čem je řeč, ale jak se znám, tak spíš ne.
Znám člověka, který se chová stejně jako Jana. Dlouhá léta se nemění a pak znám jiného, který se naopak hodně změnil. Jsou to můj bývalý manžel a současný manžel. Ten potenciál ke změně je tam vždy, ale záleží asi na člověku, jak hluboce je v tom zakořeněný.
Na druhou stranu v každém vztahu, ať je jakýkoli, jsou vždycky dva. Takže mě obojí hodně vzalo, ale taky hodně dalo.
Jářek píše:Jen jeden zpívá, ač tišší nežto nejtišší. Jen jeden pěvec, a jeden hlas... Ani já ani ne já. To jsou jen slova písně - bytí.
honzam píše:Jářek píše:Tak to prr, na Exuperyho jsem kadet já![]()
To jsem zvědavý, jak si popovídáte.
Jářek píše:Jářek píše:Jen jeden zpívá, ač tišší nežto nejtišší. Jen jeden pěvec, a jeden hlas... Ani já ani ne já. To jsou jen slova písně - bytí.
Ale to jsem nechtěl, tady má smysl, říkat si, co nás v žití trápí, a tím to uvidět a nebýt toho vězněm.
To je velká věc. Co pomáhá. V absolutnu si ani nesedneš. Proto se stalo tebou. I s těmi bolestmi.Láska.
Paradoxy píše:Jářek píše:Jářek píše:Jen jeden zpívá, ač tišší nežto nejtišší. Jen jeden pěvec, a jeden hlas... Ani já ani ne já. To jsou jen slova písně - bytí.
Ale to jsem nechtěl, tady má smysl, říkat si, co nás v žití trápí, a tím to uvidět a nebýt toho vězněm.
To je velká věc. Co pomáhá. V absolutnu si ani nesedneš. Proto se stalo tebou. I s těmi bolestmi.Láska.
Ano, je to absolutno na božím světle. K čemu by bylo dostat se jinam, když jsme teď tadyTady máme přetvářet svět v boží království, být tu spolu a brát to jak to je se vším všudy. To je nedualita
a každej můžem být klidně sám za sebe
Jana píše:miroslav píše:Jana píše:
Miroslave, jestli sis všiml, tak zdrojem štěstí nejsou myšlenky a rozmanité pocity, ale uvědomění sat-čit-ánandy.
To, co ty považuješ za štěstí, je pocit - který u tebe třeba pramení z "uvědomění" sat-čit-anandy.
Uvědomění sat-čit-ánandy pokud je skutečné a ne jen vžívání se do ideje, je jedním z výsledků první - začatečnické fáze poznání, pro kterou bývá hlavní motivací potřeba štěstí.
Ó Bože
![]()
Miroslave, obdivuji Tvou odvahu psát o tom, o čem nemáš ani ánunk.
To je až neuveriteľné, aké scestné teórie si možno vytvoriť o šťastí v duchovnom ponímaní. Keby som to čo píšeš nečítal, tak tomu neuverím.
Tak pán Tomáš ti povie, že (pravé) trvalé šťastie nie je v žiadnom z predmetov sveta, ale že je v nás a ty z toho vydedukuješ, že príjemných pocitov a kľudu v nás, ktoré sú vlastne šťastím, o ktorom pán Tomáš hovorí, sa treba zbaviť.
A to je podľa teba pre pokročilejších. No nazdar...
miroslav píše:"V nás" si jako správný začátečník představuješ, že to jsou tvoje myšlenky a pocity. My "pokročilejší" už máme zkušenost, že myšlenky a pocity jsou jedním z předmětů světa, že jsou součástí těla.
Tady vidíš příklad jak jinak tatáž slova chápou začátečníci a jak pokročilejší.
Trini píše:miroslav píše:"V nás" si jako správný začátečník představuješ, že to jsou tvoje myšlenky a pocity. My "pokročilejší" už máme zkušenost, že myšlenky a pocity jsou jedním z předmětů světa, že jsou součástí těla.
Tady vidíš příklad jak jinak tatáž slova chápou začátečníci a jak pokročilejší.
Miroslav mi na Poradně připadá jak Sám voják v poli. Umožnuje návštěvníkúm přečíst si něco, co už se týká pokročilých. To, o čem píše, učil jak Nisargadatta, tak E. Tomáš, ale začátečníci to zcela pomíjejí. Zřejmě nevědí so s tím, a tak to prostě ignorují. S podobným postojem duchovních "kolegů" se setkával během svého života setkával i E. Tomáš, jak vypráví v Pamětech mystika.
Paradoxy píše:Asi je dobře, že tam Miroslav ještě pořád píše. Je fakt, že věci, které píše, i mě pomáhají ujasňovat si to. Ale poradna je prostě asi pro začátečníky.
A stejnak si myslím, že kdyby tam nechodil ani ten Míra, že by možná byla aspoň malá šance, aby se to změnilo. Člověk kolikrát přijde na různé věci, až když je úplně sám a nemůže zrcadlit do jiných. Mluvím z vlastní zkušenosti.
Tara píše:“Zůstaňte bez myšlenek; dokud existuje myšlení, bude existovat strach.”
Málo kdy se pouštím do polemiky na taková témata, protože jsem četbou, promluvama atd. nepolíbena a taky a to hlavně proto, že vše si lze, každý výrok, vyložit jinak. Podle sebe. Jak kdosi řekl, prostě si ten výrok naroubovat na mé aktuální smýšlení a je to! (Pat a Mat)
Trini píše:Paradoxy píše:Asi je dobře, že tam Miroslav ještě pořád píše. Je fakt, že věci, které píše, i mě pomáhají ujasňovat si to. Ale poradna je prostě asi pro začátečníky.
A stejnak si myslím, že kdyby tam nechodil ani ten Míra, že by možná byla aspoň malá šance, aby se to změnilo. Člověk kolikrát přijde na různé věci, až když je úplně sám a nemůže zrcadlit do jiných. Mluvím z vlastní zkušenosti.
Jana si chce udělat z Poradny ašrám své osobní pravdy, kterou neustále zaštituje tím, že to samé říkají probuzení. No, neříkají. Obzlášt dobře je to vidět na tom, že kdo jí nevyhovuje, toho do svého osobního seznamu probuzených nezařadí, ani když je celosvětově uznáván.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 21 návštevníků