honzam píše:honzam píše:Po čase bych tu chtěl udělat malý souhrn a doplnění proměny, kterou jsem v posledních letech prošel.
...
5) Dál za touto kolektivní myslí Matkou se nachází "podivně uspokojivá prázdnota".
6) Podivně uspokojivá prázdnota je jakousi univerzální konečnou odpovědí na všechny otázky. Pokud by někdo mohl sledovat řetěz otázka -> odpověď -> otázka -> ... do nekonečna, našel by tuhle podivnou prázdnotu, kde by řetěz uspokojivě končil.
Ta "podivně uspokojivá prázdnota" je tak podivná, protože je to čas. Je jako samotný čas odpoutaný od vzniku, zániku a proměny forem. Jako když místo prostoru a proměn v něm jako projevu času zůstane jen syrový čas.
honzam píše:1) Forma je pomíjivá.
2) Pomíjivost je prázdnota.
3) Prázdnota je čas.
Nic píše:honzam píše:1) Forma je pomíjivá.
2) Pomíjivost je prázdnota.
3) Prázdnota je čas.
A čas je prázdnota.
VÍLA A KOUZELNÍK
...
V patrech potkala víly stejné jako ona, které pro kouzelníka pracovaly. Všechny měly stejný kámen, jen byly oblečeny do obyčejných šedivých šatů.
...
"Pane co se mnou dál bude. Myslím, že bych měla něco dělat, ale nevím co. Žádáš ode mne něco? Svléknu si tyto blankytné šaty a přidám se k ostatním. Jsem jako ony. Proč jsem tady a ne s nimi? Vděčím ti za mnoḧé a udělám pro tebe cokoliv." "Je to tvá volba. Ony si vybraly žít pro mne. Ty už nemusíš dělat nic. Ty jsi se rozhodla pro mne zemřít." Odpověď ji zaskočila.
Nechtěl jsem dál přilévat olej do ohně. Bylo to tak, že mi přišlo takové vnuknutí: "Pravda je stav bez ega." Postupně mě to ovládlo a Pravda je již silnější než mé já, prostupuje celou skutečnost. Musím teď opustit svého starého učitele. Ta Pravda se odráží v Arminovi a on jediný by mi mohl pomoci Jí lépe porozumět. Rád bych se stal jeho žákem, ale nemohu doufat, že by mě přijal. Mým cílem na duchovní cestě už je teď jen směřovat k Pravdě a vše ostatní ponechat minulosti.
armin píše:Krásné
V čem spočívá krása, co je to vlastně krása?
Proč je něco (pro nás) krásné?
Krásné je něco úplně jiného než hezké. Krásné ani nemusí být hezké.
Krásné je něco, co nás hluboce zasahuje (hezké nás oslovuje jen povrchně)
Když vnímáme krásu, zastavuje se dech tj. zastavuje se mysl.
Krása, mrazení, pocit že nás zastavila, přibila k zemi, že teď snad dobrovolně umíráme pro krásu...
Eva Nada píše:armin píše:Krásné
V čem spočívá krása, co je to vlastně krása?
Krásné je něco úplně jiného než hezké. Krásné ani nemusí být hezké.
Krásné je něco, co nás hluboce zasahuje (hezké nás oslovuje jen povrchně)
Když vnímáme krásu, zastavuje se dech tj. zastavuje se mysl.
Krása, mrazení, pocit že nás zastavila, přibila k zemi, že teď snad dobrovolně umíráme pro krásu...
No, Miroslave, že tebe dostane toto video, jsem nečekala.
Vždyť ty máš rád ty kostry, hroby, mrtvoly a tak, tak jsem docela překvapena...
armin píše:Opakují sultána - každý všední den, tak se tam na sebe můžeš zase podívat
armin píše:V čem spočívá krása, co je to vlastně krása?
armin píše:Tak co Honzame?
Už dlouho nepíšeš. Co je nového?
honzam píše:armin píše:Tak co Honzame?
Už dlouho nepíšeš. Co je nového?
Pravda mě dostihla a umlčela. Psal bych, ale není o čem. Všechna předchozí vyprávění se jeví jako bezvýznamné projevy duchovního ega.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků