vostalpetr píše:myslet si, že Hitler byl nějakou nelidskou zrůdou která žila ve stavu nenávisti a nějakých nižších démonských vibrací je naprostý nesmysl,
byl to velice jemný a zdvořilý a citlivý člověk (jak na něj vzpomínají blízký pamětníci)
a zcela nepochybně měl velice silné a radostné a povznášející emoce
když tvořil novou evropu...
…radostných a zaníceních fanatiků se srdcem na dlani co vás chtějí dovést k lepším zítřkům, které vede bůh a neomylná božská pravda a prozřetelnost, běhá po světě víc než dost a
víc než dost podobně emocionálně laděných jedinců si je vybírá za své vůdce...
Jana píše: Já nevim, Lído, ale mně moc radostný nepřipadá.
Lída píše: nadšených emocí je tam vskutku neurekom
Lída píše:...Proto vnímám jako velmi podstatné a proto jsem se ptala, jestli Abraham někde výslovně řekl, že se svým nabádáním expandovat a nestarat se o ty kolem se obrací jen k těm, kdo už dosáhli jisté mravní úrovně, čili že to platí jen pro ty, kteří už rozvinuli určitou citlivost a vnímavost, takže jim jejich nitro napoví, „tudy ne“. ....
Takže mě ta Abrahamova rada ohledně radosti a toho jít s proudem nepřijde příliš dobře vysvětlená, protože radost která je známkou že jdeme s proudem je radost bezpříčinná
Já nevím, ve mně pojednání o emocích neprobouzí žádné emoce. Takže o nich asi ani nedokážu mluvit fundovaně.vostalpetr píše:já na různá pojednání o emocích reaguju vždycky trošku vypruzeně,
Lída píše:Emoce jsou aktivity emočního mozku, vznikají automaticky a vyjadřují vztah k něčemu "druhému". Kladné emoce cítí a dávají najevo i vyšší ssavci. Že by směřovali k Bohu? Víc než žížaly, které emoce nemají? (nemají pro ně patřičně vybavenou mozkovnu).
Lída píše:Nadšení a víru v sebe má většina posedlých lidí, různí hlasatelé pravdy a "spasitelé" - bez těch kladných emocí by je to tak nebavilo
Jana píše:Lída píše: Nadšení a víru v sebe má většina posedlých lidí, různí hlasatelé pravdy a "spasitelé" - bez těch kladných emocí by je to tak nebavilo
Právě, že u emočně nezralých lidí není cit komplexní, pro ně se pak část stává celkem, vytváří si svůj vlastní pseudozdroj. Hnací silou není láska, ale strach. Sebevíra je pak založena na hyperkompenzaci komplexu méněcennosti, nikoliv na skutečné znalosti sebe.
Zpět na Abraham-Hicks - Abrahamovo učení
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 50 návštevníků