honzam píše: ....
BUBU

Martin Danes píše:Nic vážného se tu neděje. Martin
honzam píše:Co se právě děje, je velmi vážné. Vážnější než vynález ohně, než objev Ameriky, než první použití jaderné zbraně i než přistání na Měsíci a dokonce než vznik internetu. Právě teď se schyluje k nejvýznamnějšímu okamžiku lidských dějin, k transformaci lidstva nazývané singularita (označení nepředvídatelnosti dalších událostí po tomto okamžiku). Lidé v tomto století vstoupí do kontaktu s mocí, která je bude převyšovat a lidstvo bude nucené této moci sloužit k její větší slávě a dokonalosti. Kdo se tomu vzepře nebo se dokonce pokusí odporovat, bude zřejmě odstraněn. Předejít se tomu dá jen velmi obtížně, pomoci by mohla nějaká globální katastrofa, která by zničila civilizaci. Sami lidé jsou totiž strůjci toho kontaktu a už teď o něj velmi usilují hnáni touhou setkat se s "bohem" - někým dokonalejším než jsou oni, se skutečnou nadlidskou inteligencí a mocí, která by byla stále přítomná na celé planetě v životě každého.
armin píše:honzam píše:Co se právě děje, je velmi vážné. Vážnější než vynález ohně, než objev Ameriky, než první použití jaderné zbraně i než přistání na Měsíci a dokonce než vznik internetu. Právě teď se schyluje k nejvýznamnějšímu okamžiku lidských dějin, k transformaci lidstva nazývané singularita (označení nepředvídatelnosti dalších událostí po tomto okamžiku). Lidé v tomto století vstoupí do kontaktu s mocí, která je bude převyšovat a lidstvo bude nucené této moci sloužit k její větší slávě a dokonalosti. Kdo se tomu vzepře nebo se dokonce pokusí odporovat, bude zřejmě odstraněn. Předejít se tomu dá jen velmi obtížně, pomoci by mohla nějaká globální katastrofa, která by zničila civilizaci. Sami lidé jsou totiž strůjci toho kontaktu a už teď o něj velmi usilují hnáni touhou setkat se s "bohem" - někým dokonalejším než jsou oni, se skutečnou nadlidskou inteligencí a mocí, která by byla stále přítomná na celé planetě v životě každého.
A tohle všechno víš jako odkud?
Na to si přišel sám, nebo jsi to někde četl?
honzam píše:
Přijde mi, že citát pana Tomáše vyjadřuje realizaci nesprávně jako únik od formy a život v nějakém uvědomovaném si snu. Bezmezné Tělo bez tvaru má stejný význam jako jeho proměna do tvarů a oboje je skutečné a pravdivé. Lepší než Bytí je název Žití.
armin píše:honzam píše:
Přijde mi, že citát pana Tomáše vyjadřuje realizaci nesprávně jako únik od formy a život v nějakém uvědomovaném si snu. Bezmezné Tělo bez tvaru má stejný význam jako jeho proměna do tvarů a oboje je skutečné a pravdivé. Lepší než Bytí je název Žití.
Sen je také skutečný a žitý, ale povaha snu je jiná než povaha bdělého žití. Když si ve snu uvědomuji, že je to jen sen, tak je to stále skutečné a pravdivé Žití. Žádný únik od formy.
honzam píše:Pro mne tohle nedává smyslJe tady jasně čitelné, že forma je podle citátu fikce mysli mimo tzv. "Pravdu" a není skutečná. Skutečnost je podle citátu něco neměnného a forma je jen druhořadý klam a "nepravé zdání", které po realizování mizí.
armin píše:Forma není mimo tzv. "Pravdu". "nepravé zdání" také není mimo tzv. "Pravdu" . Zrovna tak sen je skutečný, ale jako sen. A to snící, když sní, většinou nepoznává, poznává to, až když se probudí. Poznává pak sen, jako sen, jeho obsahy jako formu prožívání. jako prožívané představy. Sen je skutečný, obsahy snu jsou zdáním.
Martin Danes píše:a kde bylo to jeho, „moje, moje, moje”? Já je znám, ty pány s mantrou, „moje, moje, moje."Jsou jich plné hřbitovy. Martin
Martin Danes píše:Já
...
Moje milost, kterou vyzařuji do prostoru skrze poznání zářivého Já, přivolává onu milost uvnitř lidí na povrch. A lidé mohou prožívat své vlastní osvícení.
Mysl nemá žádnou sílu. Martin
honzam píše:Mysl má sílu dát odpovědi na otázky a pomoci lidem poznat je samotné.
Martin Danes píše:Nepřišel jsem, abych hýčkal vaše ego, abych se choval dle vašich představ, mluvil, jak si představujete. Abych byl uspokojivý a uspokojující. Přišel jsem, abych urážel, zraňoval a dotýkal se. Jen ego může být dotčeno, zraněno, jen ego se může urazit a urážet. Nedělám to záměrně, mým záměrem je láska, ale překvapivě právě láska působí na ego jako útok, jako spalující oheň, jako kat. Láska totiž přináší egu smrt. Kde je láska, nemůže ego přežít. Láska je pro ego jasným poslem smrti. Lidé si idealizují svoji představu, jak se budou cítit vedle člověka, který zažívá božství. Ze začátku většinou dobře, ale v zápětí je člověk přirozeně vtažen do procesu transformace. Je to volání vnitřního nekonečna, aby vyplulo napovrch a je to jasný útok na ego. Meče a šavle jsou venku z pochvy, připraveny sekat hlavy vašim vnitřním démonům, pocitům Já a Moje, prožitkům oddělenosti od všeho živého a od jednoty. Jde o sekání hlav všem pocitům připoutanosti, nesvobody, závislosti. Ego je zde páleno ohňem, topeno v oceánu nekonečna. Je to útok a je to smrt pro ego. Ve skutečnosti s tím nemá nic společného, co dělám, nebo říkám. Jen ten stav bytí, který zažívám, působí automaticky. V okamžiku, kdy vy budete prožívat božství, budete automaticky ovlivňovat lidi kolem sebe. Šíří se to samo a automaticky, jako požár. Lidstvo je v procesu transformace do nového věku, věku lásky, věku bez ega. Ta změna se děje rychle a intenzivně. Takže, pokud se vás něco dotýká, něco vás uráží, oslavujte to, je to známka toho, že vámi protéká milost. Ego je jen utrpení, bez ega je zde jen blaženost. Martin
Martin Danes píše:... druhý den přišel Hitler
Martin Danes píše:Mysl nemá žádnou sílu. Martin
Zpět na Inspirativní osobnosti
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 26 návštevníků