Alaja píše:Jedna štángle je už pryč a druhá je načatá....snad něco zbude i na ty, co teprve dorazí.

Možná, že budu muset ještě něco upéci, třeba obrácený jablkový koláč....dostala jsem od sousedky košík čerstvých jablek....

no jo ... jablek je teď období
shodou okolností za chvíli vyrážím na naše sídlištní jablko-braní

těším se, že omrknu různé jablkové dobroty, možná i nějakou ochutnám
muž přivezl domů taky koš jablek z chaty a hned upekl dvě nohy štrůdlu a já pak zase pekla jablkový koláč
ale už s tím končím, až cukroví na Vánoce, až přijede dcera
letos jsem tři měsíce dokola pekla bublaniny, koláče, ťapťuchy z jahod a broskví, perník - protože jak přijela vyhladovělá ze Skotska, chudinka naše, tak byla na domácí pečení přímo nadržená

a já letos dostávala od kamarádek ovoce co dozrávalo, něco jsme měli z chaty a ještě jsme chodili na ostružiny na louku za naším Liedlem, tak bylo i z čeho vypékat
jenže jsme přibrali všichni min. 4 kg za ty tři měsíce - no to je skutečně hrůzinec
já už to chodím rozdávat zase po sídlišti, jen abych to neměla před očima a muž toho taky nedokáže už tolik spořádat jako za mlada že jo
teď jsme nasadila doma dietu a uvařila červenou řepu s dýní hokaido, s brambory a trochou koriandru - tak na to koukal, jakože jsem se zbláznila, tak jsem měla na čtyři dny o jídlo pro sebe postaráno