Lída píše:Mně je blízké chápání emocí, jaké nacházíme nejen v Tollem, ale i v moudrosti starých Indů, počínaje advaitou a konče Buddhou, kteří pohyby mysli v podobě chtění a nechtění, vzniklé emocionálními reakcemi, shodně označují za příčinu utrpení.
Monika píše:...Jinak samozřejmě souhlasím, že pozitivní mysl a vnitřní úsměv je všeobecně prospívající včetně fyzického zdraví. Možná to vyjádření "koukat skrze růžové brýle" vzbuzuje jisté rozpaky, z růžově zabarveného filtru, který zkresluje realitu jako takovou. Pro samý smích přestat vnímat slzy považuji za stejný nerozum, jako zakázat si radost pro utrpení světa a dívat se na svět skrze černé brýle. Pravda se projevuje skrze čirost
Petr píše: Ja si myslím, že ten nadpis článku zvolili trochu nepřesně. V nadpisu se mluví o růžových brýlích a v článku samotném o optimismu, což nemusí být dvě stejné věci.
Petr píše:Pokud by jsme byli v nějaké situaci, o které si myslíme, že není dobrá, a jen si říkali, že to není tak špatné, a že se nic neděje, ale přitom tomu nevěřili, tak to jsou pro mě ty růžové brýle.
peto píše:Vlastne tu je to o tom, ze Abraham hovori cisto o tom, ze treba sa orientovat na veci, ktore chceme. Ale u inych autorov sa mozme stretnut, ze treba aj konkretnejsie najst zhubne myslienky a ako sinelnikov hovori, vytvorit nove modely spravania v urcitych situaciach. Abraham nejako nehovori, ze ked chceme mat viac penazi, musime sa pozriet do vnutra, co to asi sposobilo, a len sa to odrazilo na fyzickej urovni. Len sa treba preoientovat na bohatsvo a ono pride.
peto píše:Taktiez nic nehovori o podvedomych skrytych myslienkach a presvedceni, ktore nam nevedome programuju mysel a darmo sa my vedome snazime vyberat spravne myslienky.
watta píše:tak mě napadá, pořád všude v souladu se Zdrojem... a co když je to open source?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 36 návštevníků