vostalpetr píše:
Ale ta celková změna nastala díky tý relaxaci...
...
Motýlek píše:je duchovní bytost odsouzena k samotě žití mezi jinými?
Motýlek píše: ...je duchovní bytost odsouzena k samotě žití mezi jinými?
Pavel píše:A zeptám se tě: nejsou v tom obyčejném neduchovním životě skutečně milované věci ty, k nimiž nejsi připoután? A to, co "miluješ", ve skutečnosti není nenáviděno?
Monika píše:pokud se ptáš na vztahy - "Pak se mohou začít jeden s druhým setkávat otevřeně v otevřeném, čerstvém a nevytvořeném poli současnosti, na poli lásky, které navždy vibruje nepředstavitelnými možnostmi"
Motýlek píše:Pavel píše:A zeptám se tě: nejsou v tom obyčejném neduchovním životě skutečně milované věci ty, k nimiž nejsi připoután? A to, co "miluješ", ve skutečnosti není nenáviděno?
milováníhodné je vše, jak v tom "obyčejném neduchovním", tak i v tom "neobyčejném, duchovním". neříkám, že to tak mám, rezervy stále ještě mám, ikdyž na nich dělám a vidím, jak se zmenšují. ale o to (o mne) nejde. jde mi o to dilema rozpolcenosti mezi dvěma světy, zda lze toto v životě (teď mám na mysli především partnerském) spojit nebo ne... má cenu se o něco takového vůbec snažit? jasně že v první a poslední řadě je třeba poslouchat své srdce, jenže hlava hledá odpovědi...
Pavel píše:Motýlek píše:Pavel píše:A zeptám se tě: nejsou v tom obyčejném neduchovním životě skutečně milované věci ty, k nimiž nejsi připoután? A to, co "miluješ", ve skutečnosti není nenáviděno?
milováníhodné je vše, jak v tom "obyčejném neduchovním", tak i v tom "neobyčejném, duchovním". neříkám, že to tak mám, rezervy stále ještě mám, ikdyž na nich dělám a vidím, jak se zmenšují. ale o to (o mne) nejde. jde mi o to dilema rozpolcenosti mezi dvěma světy, zda lze toto v životě (teď mám na mysli především partnerském) spojit nebo ne... má cenu se o něco takového vůbec snažit? jasně že v první a poslední řadě je třeba poslouchat své srdce, jenže hlava hledá odpovědi...
Já rozumím, o co ti jde, je to hodně klíčový problém, proto ti právě v tom, co cituješ, odpovídám nebo se o to snažím. To není dotaz, i když je tam otazník.
Motýlek píše:Monika píše:pokud se ptáš na vztahy - "Pak se mohou začít jeden s druhým setkávat otevřeně v otevřeném, čerstvém a nevytvořeném poli současnosti, na poli lásky, které navždy vibruje nepředstavitelnými možnostmi"
jo, souhlasím. ale ve vztahu musí být dva alespoň na přibližně stejné úrovni. jenže ten, kdo se dostal (alespoň na chvíli) na určitou úroveň poznání, se těžko vrací zpět na zem bez toho, aby jej to nepoznalo natolik, aby se mu to nepletlo i do běžného každodenního života. jak jej pak ale sdílet s někým, kdo takovou zkušenost nemá? anebo alespoň nemá pro to pochopení? přijde mi to, jako by ve mně byla jistá zakázaná oblast, do níž mám přístup jen já sám a sdílet ji nejen že nemůžu, ale ani to nejde. proto v každém vztahu bych musel tuto oblast vynechávat - čili se víceméně přizpůsobovat (což mi nevadí, je to tak v pořádku a ctím to), ale v jisté duchovní úrovni už člověk musí být připraven poslouchat i jiný, Vyšší hlas, pokud si jej zavolá. nechci to nijak dramatizovat, ale pak už člověk nepatří jen sobě a partnerovi, příp. nejbližší rodině, ale vůbec nikomu a přitom všem. nemůže tomu tak být jinak. trochu mě to děsí, pokud to tak doopravdy je...
Motýlek píše:
ale tak nějak se mi ztrácí smysl existence v něm, pokud není k němu připoutání, které spočívá ve snaze jej měnit, resp. tvořit? protože měnit není co - každý zažívá přesně to, co chce anebo přesněji - to, co potřebuje ke svému vývoji. není to rezignace na život, ale ztráta napojení na něj... spíš mi skutečné napojení na tento svět připadá smysluplnější, pokud v něm tvořím (jedno co). ale i to je pomíjivé a když to člověk vezme doslova, tak marné...
Ladislav píše:Rozumím Vám oběma Motýlkovi i Pavlovi (méně pak už Monice, dáma promine...). Stav který popisuje Motýlek zažívám už druhým rokem a slovo "marnost" je asi jediné které to co nejpřesněji popisuje. Myslím, že jde o Ego nebo Osobnost chcete-li, té které bytosti. Cítím, že "mír" nebo smíření přichází, ale pomalua pěkně zvolna. Nespěchá, nemá důvod... Vztah je postaven na dualitě, tedy na protikladech (tak jak je v současnosti vnímán), ale podle mého pocitu by to mělo vypadat nějak takto :
...dvě navzájem se doplňující části (s maximální styčnou plochou - žádné průniky) obsahující a uvědomující si v sobě tu doplňující část - přesně jako jing-jang...
- v odkazu na výše uvedenou odrážku jen doplním, že jsme tu proto, abychom byli fyzickým prodloužením nefyzického - čili jsme tu právě proto, abychom tvořili - s pocitem, že je vše na hovno, se to dost dobře nedá (alespoň podle mě)
mohlo by se ti pak stát, že budeš-li takto svůj postoj projevovat konstatně a veřejně, dostaneš v práci padáka (což samo o sobě není nic tragického, ale že by to těšilo, to snad ani ne...)
že tlak tě nutí být jinde a jinak, než jsi a chceš být (zjednodušeně řečeno)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků