flpbb píše: Víte, hoši, mně vadilo, jak Balsekar tvrdí, že vlastně vše je rozhodnuto, nedeformujme si život. To zavání osudem... ...
Monika píše:není sám, realizovaní lidé shodně poukazují na to, že zde není žádný samostatně existující jedinec, který by sám za sebe a ze svobodné vůle rozhodoval jak reagovat, že všechno se pouze děje (či neděje)
flpbb píše:Já se prostě přiznávám, že nevím...
Ladislav píše:...lidé potřebují aby vše bylo "nějaké",... nebo je to potřeba ega?
malpan píše:Nejsme naprogramovaní, o tom píše jen Balsekar. Vážím si jej, ale v tomto se rozcházíme.
flpbb píše:Já jsem byl moc smutným, že jsem na to dceři nedokázal odpovědět. Museli bysme nenávidět JK, Buddhu atd., to ale není cesta... Oni jsou láska. Oni ti tepny nenařízli, jen tě vyprovokovali.
Taky mám lidi, co bych se jim rád schoval do náručí. Je to Bůh nebo jen fikce? Kdo se mnou leží v posteli?
PS: snad tohle budeme číst jen my, protože nezúčastněný člověk by nám navrhnul léčení... Mýlil by se?
flpbb píše:Začnu od jamaje - to je Castaneda, závidím ti to, chtěl bych to prožít. Šlo by to ale bez drog? Nenávidím, když mě něco ovládá a diktuje. Už takhle mám problémy s alkoholem...
flpbb píše: Budu upřímný: já si prostě život neužívám /moje ego/, nechci ho ani žít, možná bych si měl vzít peníze a prostě se posadit někam do Španělska na lavičku a koukat do moře jako Tole. Proč to neudělám? Nemám na to odvahu. Pošlete mě do války, to není problém, kdyby si ale moje ego mělo dát pistoli na hlavu, to by byl křik a jak píšeš: nedovolilo by mi to. Možná bych ale to Španělsko měl realizovat, svlíknout se a plavat v Atlantiku za západem slunce... - snad nás vážně psychologové nečtou... Místo abysme byli vyrovnaní lidí, jsme vlastně trosky a zoufalci, co čím víc tohle vše studují, tím jsou na tom hůř. Nebo alespon já...
Přitom ale vím, že život je prostě nádherný, všechno mám před sebou, kdekdo by mi ten můj mohl závidět, to jen moje ego si ho neváží, dupe po duši, nechce, aby mluvila. Pak se ale bude divit, až ho někdo zastřelí. A nepomůžou mu modré oči, inteligence a svaly.
O té teorii, jak se Mony zmiňuje, jsem četl. Zeland to nazývá kyvadly, ale popsal to asi v davový psychozé nejlíp jeden Francouz. Záměrně nic neuvádím, protože jestli nás čtou "normální" lidi, vzalo by jim to naději. Přes pudy a závislosti tě zničí, ego jim nalítne na cokoliv. Když pak dýcháš a koukáš do slunce, jsou schopný ti dát do hlavy myšlenku, která ti rozseká život. Duše už rezignuje, jen ti řekne: Hochu, nebylo nám oběma líp někde na padáku s prostřeleným břichem?
flpbb píše:Mony: minuly se nám příspěvky.
... snažím se tě i pochopit. Že mi to nejde, je zřejmý...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 21 návštevníků