vostalpetr píše:Soustred se spíš na svoje já, než na to moje.
......................................................
Dal jsi mi tuhle radu,
a já ti ji posílám zpět,
ne jako odmítnutí,
ale jako radu...
PS.
Jednoduše řečeno, abys to pochopil, zkus použít radu co nám zde dáváš sám na sebe...
Petr píše:No myslim, ze nase ja je mensi iluzi, nez nase telo a nase okoli.
Vsechno existuje, vsechno jsou to do jiste miry iluze, vsechny tyto iluze maji svuj smysl, a vsechny nam mohou byt a vlastne vzdy jsou prospesne.
Ja
Gorodeckyj píše:Petr píše:No myslim, ze nase ja je mensi iluzi, nez nase telo a nase okoli.
Vsechno existuje, vsechno jsou to do jiste miry iluze, vsechny tyto iluze maji svuj smysl, a vsechny nam mohou byt a vlastne vzdy jsou prospesne.
Ja
Ja neni uzitecne naprosto v nicem. Naopak, je to parazit, ktery jen skodi. V cem je ja uzitecne tobe?
Martin108 píše:Gorodeckyj píše:Ja neni uzitecne naprosto v nicem. Naopak, je to parazit, ktery jen skodi. V cem je ja uzitecne tobe?
Myslím, že Ego je hlavně z počátku perfektní motor, který tě paradoxně dotlačí k tomu se začít rozvíjet.Hlavně pokud člověk vidí vně někoho, kdo je bez ega, tak se v tom vidí a chce to taky
A taky proto, že když řekneš, že pracuješ na svém rozvoji, má to ve společnosti větší kredit, než kdybys prohlásil, že každý večer chodíš chlastat.
Já bych Ego nezatracoval. Ze začátku je fakt přínosné a později ho jednoduše přestaneš brát tak vážně o ono po čase vyhladoví)
Gorodeckyj píše:Petr píše:No myslim, ze nase ja je mensi iluzi, nez nase telo a nase okoli.
Ja
Ja neni uzitecne naprosto v nicem. Naopak, je to parazit, ktery jen skodi. V cem je ja uzitecne tobe?
Petr píše:Nase ja nam dava unikatni pohled na svet. Obarvi ho tak, nebo onak. Nase ja je nas filtr o milardach barev tohoto sveta. Diky JA ten svet nejak zazivame, prozivame, uzivame.
A osobne si myslim, ze zivot bez JA, tak jak si ho tedy definuji, zivot bez preferenci, myslenek, presvedceni, systemu viry, neni uplne tak zivot.
... To já ale nechci...
Chci vám něco ukázat... Chci aby jste se podívali...
Ty neexistuješ. Tvoje já neexistuje
Gorodeckyj píše:Petr píše:Nase ja nam dava unikatni pohled na svet. Obarvi ho tak, nebo onak. Nase ja je nas filtr o milardach barev tohoto sveta. Diky JA ten svet nejak zazivame, prozivame, uzivame.
Svět má možná miliardy barev, ale ty ho filtruješ svým já do úplně jiných poloh. Tvůj "unikátní pohled na svět" je pohled lživý. Tak jak ty vidíš svět skrz JÁ, tak svět doopravdy nevypadá. Svět a život neprožíváš díky JÁ. Svět vnímáš a život si uvědomuješ skrz vědomí.
Lída píše: Je čistě na Absolutnu (Zdroji, Bohu - nazvěme to jakkoliv), jestli tohle ve Svém lidském tvaru rozpozná a rozpustí duchovní "já", nebo jestli bude pokračovat ve Své Hře - tentokrát na "vědoucí já", které hlásá "své" pochopení.
maros píše:väčšinou sa však nezapájam, pretože cítim, že pri niektorých diskutujúcich som žiačik, a žiačik má byť ticho a "nasávať"
Lída píše:... To já ale nechci...
Kdo to nechce? Když žádné "já" - vlastní ani cizí - neexistuje?
Co může chtít neexistující "já"? A po kom to chce, když neexistují ani "já" těch kolem?
[i][b]Komu to říká? Odkud vyvěrá potřeba "neexistujícího já" přesvědčovat ostatní "já", že neexistují?
Je to Boží Hra na "já", které na chvíli zmizelo a pak se vrátilo obohacené o objev, že vlastně neexistuje; promptně vznikla nová varianta "já", které "už ví, že neexistuje". A aby tohle duchovní "já" mohlo vzkvétat a nabývat na síle, potřebuje ty kolem přesvědčovat o neexistenci "já". Uniká mu, že znovu vyvstalo coby "já", které - na rozdíl od Probuzených, jen reagujících na dotazy hledajících - podléhá nutkání aktivně vyzývat druhé, aby si všimli... a pochopili...
Po návratu ze zkušenosti Bezformového Bytí se tak buď vyvstání "někoho, kdo už ví a potřebuje to vysvětlovat těm kolem" čili duchovního "já" rozpozná... nebo je to začátek duchovního "já", které se má čiperně k světu a proti kterému jsou obyčejná jáčka vcelku bezvýznamnou překážkou... překážkou na cestě k trvalému sjednocení se Zdrojem.
Je čistě na Absolutnu (Zdroji, Bohu - nazvěme to jakkoliv), jestli tohle ve Svém lidském tvaru rozpozná a rozpustí duchovní "já", nebo jestli bude pokračovat ve Své Hře - tentokrát na "vědoucí já", které hlásá "své" pochopení.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků