Kdo jsi?

Re: Kdo jsi?

Příspěvekod Nic » pát 26. zář 2025 5:03:16

armin píše:Příklad jak chybně chápe duchovní Mistry snaživá mysl bez hlubší duchovní zkušenosti:

Nisargadatta řekne: "Nikdy jsem se nenarodil" ("Ach, to je něco..")

Jana a umělá inteligence usoudí Nisargadatta se nikdy nenarodil.
Ale to Nisargadatta nikdy neřekl. Neřekl: "Nisargadatta se nikdy nenarodil". Protože to by byla lež.

A Jana začne hned rozvíjet své "pochopení" - no to se totiž jen jeví, že se Nisargadatta narodil, ve skutečnosti se nikdy nenarodil atd. A roztočí ty své flašinety na plné obrátky. :starik:

Krásná představa. Může to být i jinak. Může se objevit vhled do všech inkarnací, nejprve v čase, později i v prostoru. Eduard a Míla Tomášovi často hovořili o tom, že se potkávali v dávných dobách, včetně starověkého Egypta. Zmiňovali se o tom, že tam žili spolu a měli společnou duchovní cestu. S vhledem do minulých inkarnací nás musí napadnout myšlenka, že tělo tolikrát zemřelo, ale já nikdy. Pořád jsem ve své podstatě totéž.

Později se může objevit vhled i v prostoru:

Eduard Tomáš: ...Když se podíváte na květinu před námi, vidíte, že je nádherná, žlutá, krásně upravená. Já si odmyslím jméno a tvar, zůstane jen božská podstata. Mezi mnou a květinou není rozdílu ..
http://www.poradnazdarma.cz/viewtopic.p ... 40#p209151

S hlubším uvědoměním - bez připoutanosti k tělu (tvar) a k mysli (jméno) - má absolutně všechno stejnou božskou podstatu.

Objevuje se uvědomění jednoty Bytí - sat-čit-ánanda.

Není to vyčtená teorie. Je to přímo uvědomění skutečnosti, která je dokonalá, Boží.

Popis Skutečnosti, kterou popisují Probuzení, dokonale zapadá do toho, co je ve své podstatě nepopsatelné. To je na tom tak nádherné.

Nádherné je, že ve své podstatě nemáš a nemůžeš mít chybu.

Skutečnost sama o sobě je bezchybná, jedinou chybou je důvěra v poznání ega, které vidí chyby.

:D :D :D
Nic

Poděkoval: 75
Poděkováno: 18-krát v 18 příspěvcích

Příspěvekod Trini » pát 26. zář 2025 8:03:46

Nic píše:S uvědoměním skutečnosti nejsme nic,

Až se přestaneš identifikovat s osobou, tak budeš psát/mluvit jinak.

Přečti si ještě několikrát - nebo raději mnohokrát, co říkají realizovaní. Třeba ti pak dojde, že říkáš nesmysly. A nenechávej si radit od AI - ta nemá ani ponětí, o čem mluví realizovaní. Ale zřejmě to bude trvat ještě hodně dlouho, než na to přijdeš, možná mnoho inkarnací.
Zatím se v tom holt budeš plácat dál a vyprávět nesmysly.

;)
Trini

Poděkoval: 357
Poděkováno: 124-krát v 113 příspěvcích

Příspěvekod Nic » pát 26. zář 2025 8:20:06

Trini píše:

Přečti si ještě několikrát - nebo raději mnohokrát, co říkají realizovaní. Třeba ti pak dojde, že říkáš nesmysly. A nenechávej si radit od AI - ta nemá ani ponětí, o čem mluví realizovaní. Ale zřejmě to bude trvat ještě hodně dlouho, než na to přijdeš, možná mnoho inkarnací.

;)

Všimla jsi si, že jsi to vytrhla z kontextu? Není sice možné dokonale slovy popsat nepopsatelné, ale je možné stálé uvědomění jednoty Bytí - že jsi ve své podstatě Jedním - tím stejným Bytím, tady, kde jsme se nikdy nerozdělili (jak říká Mooji).

Tohle uvědomění je Brahmanovou blažeností, štěstím pravého Já Ramany, dokonalou celistvostí Nisargadattova světa, Ježíšova Božího království, Buddhovo Nirvány, Newmanovo rájem. :D

To není informace, kterou by bylo možné pochopit, tohle je uvědomitelná skutečnost, kdy je jasné, že všechno - Tebe nevyjímaje - je Láskou, protože Ty jsi Já - a to je všechno, co je.

Tohle uvědomění není teorie, ale skutečnost, kterou nezakrývá ego.

:happy:
Nic

Příspěvekod Trini » pát 26. zář 2025 8:38:53

Nic píše:
Trini píše:

;)

Všimla jsi si, že jsi to vytrhla z kontextu?

Jano, já ty tvoje nesmysly nečtu. Akorát jsem si všimla toho zdůraznéného, které svědčí o tom, že jsi zase nic nepochopila.

Kdo tě čte, je Vostálpetr.

A zde píše něco velmi podstatného:

Vostálpetr píše:
Myslet si může každej co chce,

Ale to mu nikterak k realizaci nepomůže

Je třeba rozpustit ztotožnění s tělem

Což je něco jiného, než si myslet že nejsem tělem

Myšlenka že jsem tělem je dznaninska de.....ta,

Jde o ztotožnění s tělem

A ne o nějakou myšlenku

To jsou dznaninsky kopírky a hovadiny !

Nějaký myšlení nemá nic společnýho s realizací...

Má naprostou pravdu. To "nemyslete si, že jste tělem" je jen první pomůcka pro naprosté začátečníky. A ty se té první pomůcky, Jano, držíš jako klíště. Prostě přes pouhé myšlení jsi dál nepokročila, a proto tvoje mysl vytváří takové nesmysly. Všichni ti velmi dobře radí, co bys měla dělat, ale tvoje duchovní ego nepřipustí, že by ses mohla mýlit - proto prohlásilo jakoukoli kritiku toho, co píšeš, za neduchovní. :D
Trini

Příspěvekod armin » pát 26. zář 2025 8:40:11

Nic píše:
armin píše:Příklad jak chybně chápe duchovní Mistry snaživá mysl bez hlubší duchovní zkušenosti:

Ale to Nisargadatta nikdy neřekl. Neřekl: "Nisargadatta se nikdy nenarodil". Protože to by byla lež.

A Jana začne hned rozvíjet své "pochopení" - no to se totiž jen jeví, že se Nisargadatta narodil, ve skutečnosti se nikdy nenarodil atd. A roztočí ty své flašinety na plné obrátky. :starik:

Krásná představa. Může to být i jinak.

Mohlo by být, ale ohužel v tvém případě je to tak, jak jsem napsal.
Místo pochopení opět spustíš obranný flašinet nahraných písniček. Jako to dělá vycvičená umělá inteligence.
armin

Poděkoval: 37
Poděkováno: 85-krát v 81 příspěvcích

Příspěvekod Nic » pát 26. zář 2025 8:51:32

armin píše:
Nic píše:

Krásná představa. Může to být i jinak.

Mohlo by být, ale ohužel v tvém případě je to tak, jak jsem napsal.
Místo pochopení opět spustíš obranný flašinet nahraných písniček. Jako to dělá vycvičená umělá inteligence.

Takže co je skutečnost a co je iluze?

Uvědomění, které je Brahmanovou blažeností, štěstím pravého Já Ramany, dokonalou celistvostí Nisargadattova světa, Ježíšova Božího království, Buddhovo Nirvány, Newmanovo rájem, tedy celistvost, která nemá chybu, nebo nějaký druhý případ?
Nic

Příspěvekod Trini » pát 26. zář 2025 9:47:48

Nic píše:

Tazatel: Mysl "nevím" je, jak se zdá, ta pravá mysl uzpůsobená k Poznání, je to tak?

Eduard Tomáš. Ano, správně, jenom v mysli "nevím" se může zrodit moudrost a svatost.

:)
Trini

Příspěvekod Nic » pát 26. zář 2025 10:34:42

Trini píše:
Nic píše:

Tazatel: Mysl "nevím" je, jak se zdá, ta pravá mysl uzpůsobená k Poznání, je to tak?

Eduard Tomáš. Ano, správně, jenom v mysli "nevím" se může zrodit moudrost a svatost.

:)

Uvědomění, které je Brahmanovou blažeností, štěstím pravého Já Ramany, dokonalou celistvostí Nisargadattova světa, Ježíšova Božího království, Buddhovo Nirvány, Newmanovo rájem, tedy celistvost, která nemá chybu,

Není to, co by se dalo vědět, je to jen čistým uvědoměním bez potřeby jakékoliv myšlenky.

Jen nedokonalost je to, k čemu je nezbytné ještě něco navíc vědět.

Nic

Příspěvekod Trini » pát 26. zář 2025 10:47:46

Nic píše:
Není to, co by se dalo vědět,

Opravdu? Tak proč máš takové otázky?

Nic píše:

K tomu Ramana řekl, že lidé pořád chtějí vědět, co je iluze, místo, aby chtěli poznat toho, kdo to chce vědět.

Asi tak: Zjisti nejdříve, kdo se ptá na iluzi a skutečnost - a pak se uvidí, jestli ještě budeš dál řešit iluzi a skutečnost. ;)
Trini

Příspěvekod Nic » pát 26. zář 2025 12:16:11

Trini píše:
Nic píše:

Nic píše:

K tomu Ramana řekl, že lidé pořád chtějí vědět, co je iluze, místo, aby chtěli poznat toho, kdo to chce vědět.

Asi tak: Zjisti nejdříve, kdo se ptá na iluzi a skutečnost - a pak se uvidí, jestli ještě budeš dál řešit iluzi a skutečnost. ;)

Není, co zjišťovat. Skutečnost je pořád stejně dokonalá a pořád teď.

Já jsem To, Ty jsi To, všechno je To a To je všechno, co je.

Nic

Příspěvekod Trini » pát 26. zář 2025 12:54:54

Nic píše:
Trini píše:
Nic píše:

Nic píše:

Není, co zjišťovat.

Tobě holt víc vyhovovuje klást zbytečné otázky, co je iluze a skutečnost, než zjištovat, kdo je ten, co je klade. Tvoje rozhodnutí, které vypráví o tom, jak to máš. :)
Trini

Příspěvekod Nic » pát 26. zář 2025 15:11:51

Trini píše:
Tobě holt víc vyhovovuje klást zbytečné otázky, co je iluze a skutečnost, než zjištovat, kdo je ten, co je klade. Tvoje rozhodnutí, které vypráví o tom, jak to máš. :)

To, co ve své podstatě jsem, to nemůže mít jinak, než to, co ve své podstatě jsi Ty.

Což je dokonalé.

:D
Nic

Příspěvekod Trini » pát 26. zář 2025 15:28:41

Nic píše:
Trini píše:

To, co ve své podstatě jsem, to nemůže mít jinak, než to, co ve své podstatě jsi Ty.

Což je dokonalé.

Já se na rozdíl od tebe nepotřebuji oblažovat řečičkami o tom, jak je to s osobami. Ale ty jsi na nich závislá jak na drogách. A to není vůbec dokonalé. Ale když ti to vyhovuje...
Trini

Příspěvekod Nic » pát 26. zář 2025 16:47:33

Trini píše:
Nic píše:
Trini píše:

Což je dokonalé.

Já se na rozdíl od tebe nepotřebuji oblažovat řečičkami o tom, jak je to s osobami. Ale ty jsi na nich závislá jak na drogách. A to není vůbec dokonalé. Ale když ti to vyhovuje...

A ten rozdíl je v těch osobách?

Nic

Předchozí

Zpět na Úvahy a zamyšlení