Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod Trini » čtv 10. zář 2026 10:01:53

Trini píše: Ty sebe vidíš jako perfektního a u jiných vidíš, jak to mají podle tebe špatně - a to jen ten zásadní rozdíl k Tomášovým, kteří vždy - na základě skromnosti a pokory - nezapomněli upozornit, že u sebe dál vnímají nedostatky, na kterých musí pracovat.

P.S. Prostě povětšinou vidíš u jiných třísky v oku, a přitom tam sám máš kládu.
Trini

Poděkoval: 381
Poděkováno: 147-krát v 135 příspěvcích

Příspěvekod armin » čtv 10. zář 2026 11:07:41

Trini píše:
Přesně tak. Ty sebe vidíš jako perfektního a u jiných vidíš, jak to mají podle tebe špatně

Nevím, jestli máš schopnost vidět, jak já se vidím.
Pro tvoji informaci já sebe nevidím v žádném případě jako perfektního a u druhých vidím jak jejich problémy tak jejich přednosti a na ty konkrétní psychologické problémy a nedostatky upozorňuji, protože ty jsou příčinou negativních společenských jevů, násilí, válek, ubližování druhým lidem a podobně. Nic jiného.
Nebo myslíš že příčinou společenských problémů, násilí, válek jsou nějací démoni nebo mimozemšťané? Nebo ti ONI jak s nimi bojuje Peková :)
armin

Poděkoval: 48
Poděkováno: 96-krát v 92 příspěvcích

Příspěvekod Trini » čtv 10. zář 2026 12:32:08

armin píše: u druhých vidím jak jejich problémy tak jejich přednosti a

- se domníváš vidět.

Dokážeš to vidět jen podle své pokřivenosti.

To je právě o tom, vidět třísku v oku druhého a sám tam mít kládu.

Samozřejmě že si jako každý jiný můžeš vytvářet domněnky, jak to je se vznikem válek std. A podle své pokřivenosti to můžeš přisuzovat lidem jako jejich vinu - že podle tebe mají psychické problémy a nedostatky. Tak to běžně skoro všichni dělají. Ale tak nějak zapomínášě, že to je právě systém celé lidské společnosti, který lidi takto tvoří, vytváří, manipuluje, ovlivnuje - že jsou pak takoví, jací jsou. A že je potřeba si uvědomit, že ty druhé nezměníš a ani na to nemáš právo. Máš právo a můžeš měnit jen sám sebe. A tím by ses mohl stát příkladem pro ostatní - tak, jak to byli např. Tomášovi.

Lidský svět je nespravedlivý. A všechny ty lidské nespravedlnosti dlouhodobě vyrovnává karma a udržuje tak harmonii mezi dobrem a zlem - tedy síla, kterou zřejmě nevnímáš. Pracuje úplně z jiného časového rozměru a jinak, než si lidé snaží vytvářet svoje "pořádky", které povětšinou nesjou spravedlivé, nejsou v souladu s vyšší harmonií. Připadá mi, že o těchto věcech nemáš ponětí.
Trini

Příspěvekod armin » čtv 10. zář 2026 14:27:28

Trini píše:
armin píše: u druhých vidím jak jejich problémy tak jejich přednosti a

- se domníváš vidět.

Dokážeš to vidět jen podle své pokřivenosti.

To je právě o tom, vidět třísku v oku druhého a sám tam mít kládu.

Samozřejmě že si jako každý jiný můžeš vytvářet domněnky, jak to je se vznikem válek std. A podle své pokřivenosti to můžeš přisuzovat lidem jako jejich vinu - že podle tebe mají psychické problémy a nedostatky. Tak to běžně skoro všichni dělají. Ale tak nějak zapomínášě, že to je právě systém celé lidské společnosti, který lidi takto tvoří, vytváří, manipuluje, ovlivnuje - že jsou pak takoví, jací jsou. A že je potřeba si uvědomit, že ty druhé nezměníš a ani na to nemáš právo. Máš právo a můžeš měnit jen sám sebe. A tím by ses mohl stát příkladem pro ostatní - tak, jak to byli např. Tomášovi.

Lidský svět je nespravedlivý. A všechny ty lidské nespravedlnosti dlouhodobě vyrovnává karma a udržuje tak harmonii mezi dobrem a zlem - tedy síla, kterou zřejmě nevnímáš. Pracuje úplně z jiného časového rozměru a jinak, než si lidé snaží vytvářet svoje "pořádky", které povětšinou nesjou spravedlivé, nejsou v souladu s vyšší harmonií. Připadá mi, že o těchto věcech nemáš ponětí.

Já nikoho měnit nechci ani nikoho soudit. Neříkám o lidech, kteří mají jiný názor že kvičí jako píše Vidlák na odkazu, co sem dal Zdeněk, ani že já pištím, když říkám svůj názor - jako jsi to o mně napsala ty, ani že někdo je štěkající ratlík svého páníčka jako o mně často říká Zdeněk.
A tak to beru jako příležitost ke zkoumání příčin, proč lidé potřebují se takhle projevovat, vymýšlet si, věřit nesmyslům a podobně. Co tím sledují a co je k tomu vnitřně nutí.

Příklady táhnou, bohužel většinu lidí táhnou jiné příklady než pan Tomáš. Jak píšeš, každého podle jeho vlastního pokřivení, vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá.

Prostě člověk než zestárne, měl by zmoudřet a tak nejlépe naplní smysl svého života a bude mít krásné stáří.
A když ne, tak se také nic nestane, akorát bude více trpět. Jak se říká, jako zvíře. :)

P.S.
Udržování harmonie mezi dobrem a zlem, to je zajímavé. To máš odkud? Něco takového říkal Honzam - že dobro je příčinou zla.
armin

Příspěvekod Trini » čtv 10. zář 2026 15:16:39

armin píše:A tak to beru jako příležitost ke zkoumání příčin, proč lidé potřebují se takhle projevovat,

Až budeš jednou schopen lidi milovat, tak budeš vědět, jak to je. Bez lásky to nepoznáš.
Trini

Příspěvekod armin » čtv 10. zář 2026 18:27:36

Trini píše:
armin píše:A tak to beru jako příležitost ke zkoumání příčin, proč lidé potřebují se takhle projevovat,

Až budeš jednou schopen lidi milovat, tak budeš vědět, jak to je. Bez lásky to nepoznáš.

Právě proto, že lidi miluju, mne to zajímá.
Zajímá mne proč trpí a proč musí způsobovat utrpení sobě i druhým. Co je k tomu vede.
armin

Příspěvekod Zdeněk » pát 11. zář 2026 7:08:37

armin píše:Právě proto, že lidi miluju, mne to zajímá.

Ty jo, tvl. :)

Nevíš, co to nesobecká láska je.
Protože to je záležitost srdeční čakry. Kterou máš jako negativní entita uzavřenou.
Proto podezíráš, že láska k dětem je vlastně pedofilie.
Proto Ježíšova otázka "miluješ mne?" v tobě evokuje (homo)sexuální podtext.

Předstíráním nesobecké lásky se snažíš manipulovat s druhými, to Ra popisuje geniálně.
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 23-krát v 23 příspěvcích

Příspěvekod armin » pát 11. zář 2026 7:34:56

Zdeněk píše:

Protože to je záležitost srdeční čakry. Kterou máš jako negativní entita uzavřenou.
Proto podezíráš, že láska k dětem je vlastně pedofilie.
Proto Ježíšova otázka "miluješ mne?" v tobě evokuje (homo)sexuální podtext.

Předstíráním nesobecké lásky se snažíš manipulovat s druhými, to Ra popisuje geniálně.

No vidíš, jak ti to čtení RA blbne hlavu.
Napřed si vymyslíš, že jsem negativní entita, pak že jako negativní entita mám přece srdeční čakru uzavřenou atd. a už máš "jasno".

Skutečnost je ale jiná.
Já to vím z první ruky co cítím a proč dělám, co dělám, a ne podle toho, co píše RA a co ty si z toho vyvodíš.

Takže pro tvoji informaci:
Vím, co nesobecká láska je
nepředstírám nesobeckou lásku
lásku k dětem nepovažuji za pedofilii
ani Ježišova otázka "miluješ mne?" ve mně neevokuje (homo)sexuální podtext

Zajímavé pro mne na tom je, proč to potřebuješ si to takhle představovat, třeba i to s těmi protekcemi, židovstvím a kdoví co jsi si ještě vymyslel.

Zkus se nad tím zamyslet, podívat se na to v meditaci, kde se to v tobě bere. Ta potřeba, která tě takhle vede k chybným závěrům.
armin

Příspěvekod Zdeněk » pát 11. zář 2026 8:52:59

armin píše:Takže pro tvoji informaci:
Vím, co nesobecká láska je

Tak samozřejmě že to víš teoreticky, vždyť se o tom v ezo textech všude píše.

Což je podobné jako vědět teoreticky, jak chutná med. :)

Ten tvůj postoj pramení z idolizace svého já. Z iluze, kterou máš o sobě.
Zdeněk

Příspěvekod Trini » pát 11. zář 2026 10:01:29

Zdeněk píše:

Neví, a myslí si, že ví. Ale celým svým projevem ukazuje, že lásku dosud nezná a tedy ani nežije.

Většina lidí nezná lásku, nesobeckou lásku. Ale je možné si ji namlouvat. Což je typické obzvláště pro ty, co si o sobě myslí, že jsou duchovní, a chtějí o tom přesvědčit ostatní.

Ona už je nádhera pozorovat někoho, kdo aspon na chvíli dokáže žít tento stav. :)
Trini

Příspěvekod Trini » pát 11. zář 2026 10:21:26

armin píše:
Já to vím z první ruky.

Právě. ;)

Vůbec neznáš skromnost, pokoru, prostotu - odevzdanost "nevím". Bez toho není možné poznat a žít lásku.

Ty víš, že ve všem jsi nejlepší, nejúspěšnější apod. - na tom stavíš jako každý běžný, sobecky založený člověk svoji identitu.

To prostě tak je. A zřejmě se s tím zatím nic nenadělá.

:)
Trini

Příspěvekod armin » pát 11. zář 2026 10:42:12

Trini píše:
armin píše:
Já to vím z první ruky.

Právě. ;)

Vůbec neznáš skromnost, pokoru, prostotu - odevzdanost "nevím". Bez toho není možné poznat a žít lásku.

Zajímavé, ze vy víte a já bych měl správně nevědět, co cítím, co si myslím a co si uvědomuji nebo neuvědomuji, co znám a neznám.

Jestli vám náhodou nechybí ta skromnost, pokora, prostota - odevzdanost "nevím". Protože bez toho, jak píšeš, není možné poznat a žít lásku.

Mohla sis už všimnout, že já píšu o sobě, co si myslím, poznávám atd. a ne o vás co si myslíte, poznáváte cítíte ve které čakře sídlíte, jaká jste entita a podobně. To děláte přece vy a mne z toho obviňujete.
Nepřijde ti to legrační?
Mně tedy ano.
:)
armin

Příspěvekod Zdeněk » pát 11. zář 2026 10:54:05

Trini píše:Ona už je nádhera pozorovat někoho, kdo aspon na chvíli dokáže žít tento stav. :)

Jo, proto jsem se (a nejenom já) zamiloval do Christiny von Dreien.

Nicméně se mi nejvíc líbila jakoby když se to její vědomí netýkalo její osoby, nebo jak to vyjádřit.
Když začala hájit sebe a své názory, tak jsem se odmiloval. :)

Podobně když jsem kdysi přijel do ČR z kláštera z Barmy, vůbec jsem nechápal co, na mě lidi vidí (někteří známí na mě udiveně koukali jak na svatej obrázek). To taky netrvalo dlouho (dnes možná leckdy evokuji ďábelský obrázek). :)
Zdeněk

Příspěvekod Zdeněk » pát 11. zář 2026 10:56:34

armin píše:Mohla sis už všimnout, že já píšu o sobě, co si myslím, poznávám atd. a ne o vás co si myslíte, poznáváte cítíte ve které čakře sídlíte, jaká jste entita a podobně. To děláte přece vy a mne z toho obviňujete.

Nastavujeme ti zrcadlo.

Neobviňuj zrcadlo, že v něm nejsi nejkrásnější, zlá čarodějnice.
Zdeněk

Příspěvekod Trini » pát 11. zář 2026 13:22:00

Zdeněk píše:
armin píše:Mohla sis už všimnout, že já píšu o sobě, co si myslím, poznávám atd. a ne o vás co si myslíte, poznáváte cítíte ve které čakře sídlíte, jaká jste entita a podobně. To děláte přece vy a mne z toho obviňujete.

Nastavujeme ti zrcadlo.

Když mu napíšeš, jak ho vnímáš - tak to vidí jako obvinování.

Když ti napíše, že ti Ra blbne hlavu, tak to jako ví nebo neví?

No, to bylo celkem jasné, že diskuse s ním nebude mít velký smysl.

Tedy o něčem jiném:

Objevilo se mi v němčině, co říká profesor Mearsheimer o Ukrajině.

https://www.youtube.com/watch?v=sDtPETXpcyk

Prof. Mearsheimer: Warum die Ukraine verloren ist (Proč je Ukrajina ztracená)

Podle něho postupuje Rusko na frontě tak pomalu, protože chce mít co nejmenší lidské ztráty - tedy opatrně a obezřetně. To má logiku.
.
Trini

Příspěvekod Trini » pát 11. zář 2026 13:28:45

Zdeněk píše:
Trini píše:Ona už je nádhera pozorovat někoho, kdo aspon na chvíli dokáže žít tento stav. :)

Jo, proto jsem se (a nejenom já) zamiloval do Christiny von Dreien.

Nicméně se mi nejvíc líbila jakoby když se to její vědomí netýkalo její osoby, nebo jak to vyjádřit.
Když začala hájit sebe a své názory, tak jsem se odmiloval. :)

Podobně když jsem kdysi přijel do ČR z kláštera z Barmy, vůbec jsem nechápal co, na mě lidi vidí (někteří známí na mě udiveně koukali jak na svatej obrázek). To taky netrvalo dlouho (dnes možná leckdy evokuji ďábelský obrázek). :)

Aby se člověk v tom stavu udržel, tak musí dávat pozor, kam je (vasanami) stahován. A to je obvkle "nadlidský" úkol. :?
Trini

Příspěvekod armin » pát 11. zář 2026 15:22:21

Zdeněk píše:

Nastavujeme ti zrcadlo.

To je houby zrcadlo. Ví prd a fantazíruje. Jo kdyby to bylo kouzelné zrcadlo, to by bylo něco jiného :)
armin

Příspěvekod Zdeněk » pát 11. zář 2026 15:25:24

Trini píše:Objevilo se mi v němčině, co říká profesor Mearsheimer o Ukrajině.

Jo, já si to poslechl v originále (německy neumím).

Dobré je i jeho poslední video, kde mluví o knize Izraelská lobby od jiných autorů (strojově přeložené titulky, které si vytvářím abych se nemusel dívat do slovníku, jsou zde; video je možno si k tomu stáhnout přes prográmek yt-dlp).

Přitom poslechu jsem si uvědomil, že něco podobného musí být i u nás, jen je to skryté. Armin je toho jasným příkladem. Snaží se nás tahat za nos, ale moc mu to nejde.
Zdeněk

Příspěvekod armin » pát 11. zář 2026 23:03:45

armin píše:To je houby zrcadlo. Ví prd a fantazíruje. Jo kdyby to bylo kouzelné zrcadlo, to by bylo něco jiného :)

Ty vaše "zrcadla" bohužel zrcadlí jen vaše představy o mně.
armin

Příspěvekod Zdeněk » sob 12. zář 2026 5:05:08

armin píše:Ty vaše "zrcadla" bohužel zrcadlí jen vaše představy o mně.

Jak praví Ra:
Je obtížné se sám učit, protože existuje vestavěný handicap, zároveň velká přednost i velký handicap v jednom. Toto je racionální/intuitivní mysl.

Nejrychlejší cesta učit se je jednat s ostatními-já. To je mnohem větší katalyzátor než jednání se sebou. Jednání se sebou bez ostatních-já je jako žití bez toho, co nazýváte zrcadly. Pak já nemůže vidět ovoce svého bytí. Tudíž každý může pomoci každému reflexí.

Když jsem se vrátil z Barmy, tak jsem opravdu nechápal, co na mě lidi vidí. Až skrze ty jejich reakce (ačkoli nepocházely od osvícených lidí) moje mysl začala zpochybňovat svůj dosavadní světozor (čili ty reakce byly užitečné). Ta mysl, která mě málem dohnala k sebevraždě. Ta mysl, která byla v Barmě oklamána, protože jinak by v tom klášteře 2 měsíce nevydržela.
Bez mysli se ale obejít nemůžeme.

No a tebou je to podobné, jako se mnou.
Akorát ti neříkáme, že jsi svatý, ale že si kun*da. Se ti to nelíbí, protože si tvoje mysl vykonstruovala fiktivní představu kdo jsi, na které lpí.
Zdeněk

Předchozí

Zpět na Úvahy a zamyšlení