Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod Trini » sob 25. črc 2026 8:18:01

P:S:

„Máme na Ukrajině asi 200 tisíc zběhů, kteří se pohybují, málokdo ví kde, v nějaké šedé zóně, a už se nevrátí ani se nechtějí vrátit ke svým jednotkám,“

To vypadá, že praktikují tu geniální myšlenku: Představ si, že je válka a nikdo do ní nejde.

200 000 lidí někde se ukrývajících. To je hodně. Nedovedu si přestavit, že bez podpory místního obyvatelstva by to bylo možné.
Trini

Poděkoval: 379
Poděkováno: 146-krát v 134 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » sob 25. črc 2026 9:06:36

armin píše:
Trini píše: Vidí to jako hrozné, že se negativním silám na Západě podařilo dosáhnout tohoto vzájemného slovanského vraždění.

To je oblíbený narativ. Fakt ale je, že to vzájemné slovanské vraždění v opravdu velkém měřítku zahájil Putin.
Pochybuji, že by Putin zaútočil na pokyn západu.
Ukrajina se pouze brání této masivní ruské invazi. To jsou fakta. Ne nějaké pohádky, že za vzájemné slovanské vraždění může někdo jiný.
Nějaký národnostní útlak je jen záminka. Podobně jako údajný národnostní útlak sudetských Němců u nás v Sudetech.
Rusko na zbrojení a válčení už vydává kolem 30 % HDP. Padlých nepočítaně. A to vše proč? Kvůli ukrajinštině?
My jsme se na rozdíl od Ukrajiny nebránili - naši spojenečtí chcimírové šli raději cestou jednání a tak přistoupili na Hitlerovy požadavky a nás vydali Hitlerovi.
Sami bychom se nejspíš neubránili.

Ukrajinci už vydrželi ruské bombardování ostřelování a masivní útočení na hranici fronty už přes čtyři roky.
To je opravdové hrdinství ukrajinského národa.
Plnohodnotná ruská invaze na Ukrajinu trvá přesně 4 roky, 4 měsíce a 29 dní (celkem 1 610 dní), přičemž samotný rusko-ukrajinský konflikt započal anexí Krymu již před 12 lety a 5 měsíci.

Naopak napadnout souseda pod nějakými národnostními záminkami, to hrdinství není, to je podlost.
To už tady bylo.

"Takže říkám, že dnes bude židovská osada v celé Gaze, v celé Gaze."
Plukovník Wilkerson: "A osady budou postaveny na vrcholu pravděpodobně někde kolem 200 000 mrtvých žen, dětí a mužů Palestinců."
"Budete mít hitlerovský typ genocidy požehnané světovým společenstvím s lidmi žijícími na mrtvých tělech."
"A přesto jsme jen nečinně přihlíželi, jak se to děje."

Rusové se alespoň snaží válečným ztrátám civilistů (natož žen a dětí) vyhnout.

Dvojí metr armina, té sionistické zrůdy vezdejší, ani nejde vidět, protože jde o kilometr.
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 22-krát v 22 příspěvcích

Příspěvekod armin » sob 25. črc 2026 12:03:07

Jiří Dvořák: Máme se tu jak prasata v žitě a nevážíme si toho

...................................

Jak na vás zapůsobila Indie?
Z Indie jsem si odvezl jednu věc: máme se tu jak prasata v žitě a nevážíme si toho. Ať se tam ti remcalové zajedou podívat. Ať vidí, v jakých podmínkách lidé žijí a přežívají a nemůžou s tím, na rozdíl od nás, nic udělat.

Když se v Indii narodíte do nějaké kasty, nemáte šanci to změnit. Já jsem hodně spokojený s tím, kde žiju. Míň jsem spokojený s okolním světem.

S tím nejspíš souvisí vaše cesta na Ukrajinu, kam jste s Ivanem Trojanem vezli pomoc tamním paramedikům.
Nesměl jsem nikomu říct, kam jedeme. Když se to pak maminka dozvěděla, tak se skoro zhroutila a zapřísahala mě, abych tam už nikdy nejel. Měli jsme trochu štěstí, protože když jsme byli v Kyjevě, byla tam zrovna americká delegace, takže Rusáci dali s nálety pokoj.

Mám tam teď kamarády, kteří byli neuvěřitelně vděční za těch jedenáct aut, z toho sedm sanitek se zdravotnickým materiálem, co jsme tam ze sbírky Paměti národa přivezli. „My děkujeme vám,“ říkali jsme jim. „Vy je tady držíte na uzdě.“ Hrozně mě, slušně řečeno, zlobí, když tuhle věc někteří lidé zpochybňují a zkreslují.

https://www.novinky.cz/clanek/lifestyle ... nt_tt_varA
armin

Poděkoval: 48
Poděkováno: 96-krát v 92 příspěvcích

Příspěvekod armin » sob 25. črc 2026 12:07:48

Zdeněk píše:
Dvojí metr armina, té sionistické zrůdy vezdejší, ani nejde vidět, protože jde o kilometr.

Co ty si všechno o mně nevymyslíš..
Laik žasne, odborník se diví.
armin

Příspěvekod armin » sob 25. črc 2026 12:32:33

Nějak mi uniklo, že by "banderovci" z Ukrajiny dlouhodobě ostřelovali Rusko raketami a že by nakonec vtrhli na Ruské území, pobili tam civilisty, znásilnili ženy a odvlekli rukojmí.
Asi ten Netanjahu jedná v souladu s Drulákovým viděním světa (jak piše Trini): Drulák to popisuje dobře: Za každé píchnutí klackem do Ruska, přijde z Ruska rána palicí.
armin

Příspěvekod Trini » sob 25. črc 2026 13:29:07

armin píše:Nějak mi uniklo, že by "banderovci" z Ukrajiny dlouhodobě ostřelovali Rusko raketami a že by nakonec vtrhli na Ruské území, pobili tam civilisty, znásilnili ženy a odvlekli rukojmí.

Dělali to na Donbase. Ale obyvatele Donbasu holt neměli možnost, se za nimi vydat, stotisíc jich povraždit včetně civilistů - žen a dětí a obsadit jejich zemi. Akorát měli možnost požádat Rusko o ochranu.

Kdyby takovou palici jako Izrael v Palestině používalo Rusko , tak už by toho z Ukrajiny moc nezbylo. Putin je trpělivý a stále jen naznačuje možnosti Ruska - po každém píchnutí klackem rána palicí. Čeká, jestli to Zelenskému dojde. Tomu je to ale jedno - je ochoten obětovat Ukrajince do posledního muže. Ale jak to vypadá, Putin stále není ochoten připustit obětování Ukrajinců do posledního muže - jsou pro něho slovanský bratrský národ, i když ted mají vládu, která to od nich bohužel požaduje. Putinovi životy Ukrajinců něco znamenají, Zelenskému nic neznamenají. Ten se třese jen o svůj život (když si vzpomenu, jak na začátku války řekl rakouskému kancléři, že se bojí o svůj žívot) - ale druhé posílá nemilosrdně na smrt nebo zmrzačení. Možná je to jeho židovská pomsta za to, že Ukrajinci - banderovci zavraždili a nechali zavraždit tolik Židů během 2. světové války. :donknow: Všechno je to karma, Boží mlýny.

:)
Trini

Příspěvekod Trini » sob 25. črc 2026 13:42:08

armin píše:
Zdeněk píše:
Dvojí metr armina,

Co ty si všechno o mně nevymyslíš..

Ale nevymýšlí. Nebo snad ted vidíš bombardování Srbska NATEM pod nějakými národnostními záminkami jako podlost?
Trini

Příspěvekod armin » sob 25. črc 2026 14:25:18

Trini píše:
Ale nevymýšlí. Nebo snad ted vidíš bombardování Srbska NATEM pod nějakými národnostními záminkami jako podlost?

Tak ty si taky myslíš, že jsem sionistická zrůda?
armin

Příspěvekod Trini » sob 25. črc 2026 16:23:31

armin píše:
Trini píše:

Abych řekla pravdu, tak sioniusmus neřeším. A koncept "člověk jako zrůda" taky není moje.

Měříš dvojím metrem, to ano. Tak to dělá velmi mnoho lidí. A neuvědomují si to. Něco je v nich, co jim znemožnuje, aby si to uvědomili. Takže za to v podstatě nemohou.
Trini

Příspěvekod Trini » sob 25. črc 2026 16:24:27

:idea2:

Lídři EU mají zájem na pokračování války na Ukrajině. | Petr Drulák

https://www.youtube.com/watch?v=supvHRz39ys
Trini

Příspěvekod armin » sob 25. črc 2026 17:28:40

Trini píše:
armin píše:
Trini píše:

Abych řekla pravdu, tak sioniusmus neřeším. A koncept "člověk jako zrůda" taky není moje.

Měříš dvojím metrem, to ano. Tak to dělá velmi mnoho lidí. A neuvědomují si to. Něco je v nich, co jim znemožnuje, aby si to uvědomili. Takže za to v podstatě nemohou.

No vidíš. Já sionismus taky neřeším. A ty dva metry, co znemožňují si to uvědomit, jsou na obou stranách.

Naštěstí to nemá na to, co se opravdu děje žádný vliv. U nás se to projevuje v politice, že někteří politici sází na jednu stranu názorů voličů, druzí na tu druhou a Babiš a Macinka teď jsou chvíli tak a chvíli onak. Myslím, že se tomu říká oportunismus, jak se udržet u moci a koryta - to koryto se týká hlavně Babiše, kterému to umožňuje čerpat beztrestně miliardy ze státního rozpočtu pro svoje rodinné firmy.
armin

Příspěvekod Trini » sob 25. črc 2026 19:53:08

armin píše:Naštěstí to nemá na to, co se opravdu děje žádný vliv. U nás se to projevuje v politice, že někteří politici sází na jednu stranu názorů voličů, druzí na tu druhou a Babiš a Macinka teď jsou chvíli tak a chvíli onak. Myslím, že se tomu říká oportunismus, jak se udržet u moci a koryta - to koryto se týká hlavně Babiše, kterému to umožňuje čerpat beztrestně miliardy ze státního rozpočtu pro svoje rodinné firmy.

Jeho voličům to nevadí a lepšolidi mu ty miliardy závidí. Taky bych volila Babiše - už jenom kvůli tomu, že to lepšolidi tak štve. :D Navíc zase umožnil svobodu slova a projevu. Odstranil tu začínající totalitu bývalé vlády, která připomínala časy normalizace, kdy byli u moci lidé typu P. Pavla. Takoví lidé se nikdy nezmění.

To je demokracie - že si lidé mohou zvolit to, co chtějí, i když se to ostatním v menšině - např. tobě - vůbec nelíbí.

Doufám, že se opozici a prezidentovi nepodáří vládu rozervat, i když se o to urputně snaží. Kdyby mělo dojít k předčasným volbám, tak přeji této vládě ještě víc hlasů než předtím. Má právo ukázat, co dokáže. To, co dokázala předešlá vláda, se většině lidem nelíbilo. Ono není nikdy dobré nazývat voliče dezoláty, dezinformátory nebo svoločí. To se nevyplácí. ;)
Trini

Příspěvekod Trini » sob 25. črc 2026 20:00:33

Trini píše: Ono není nikdy dobré nazývat voliče dezoláty, dezinformátory nebo svoločí.

Někoho, kdo takhle mluví o lidech, bych nikdy nevolila.
Trini

Příspěvekod Trini » sob 25. črc 2026 20:13:53

armin píše: Myslím, že se tomu říká oportunismus,

Tak obvykle nazývali komunisti odpůrce režimu. Jak zaznělo v televizi nebo v radiu - to časté "...čeští oportunisté...." - tak se mi začlo dělat špatně a hned jsem to vypla. Tobě se to zřejmě líbilo, proto máš tak rád P. Pavla.
Trini

Příspěvekod armin » sob 25. črc 2026 21:22:07

Trini píše:
armin píše: Myslím, že se tomu říká oportunismus,

Tak obvykle nazývali komunisti odpůrce režimu. Jak zaznělo v televizi nebo v radiu - to časté "...čeští oportunisté...." - tak se mi začlo dělat špatně a hned jsem to vypla. Tobě se to zřejmě líbilo, proto máš tak rád P. Pavla.

Oportunismus je způsob jednání, který obětuje zásady a morálku pro okamžitý osobní prospěch nebo snadný úspěch. Vyznačuje se bezohledným přizpůsobováním se okolnostem a využíváním příležitostí.Tento přístup se běžně projevuje v několika oblastech:
Politika:
Politici či strany mění své postoje a programy podle toho, co jim zrovna přinese více voličských hlasů nebo podíl na moci, namísto prosazování dlouhodobých hodnot.
armin

Příspěvekod armin » sob 25. črc 2026 21:31:29

Trini píše:
armin píše:Naštěstí to nemá na to, co se opravdu děje žádný vliv. U nás se to projevuje v politice, že někteří politici sází na jednu stranu názorů voličů, druzí na tu druhou a Babiš a Macinka teď jsou chvíli tak a chvíli onak. Myslím, že se tomu říká oportunismus, jak se udržet u moci a koryta - to koryto se týká hlavně Babiše, kterému to umožňuje čerpat beztrestně miliardy ze státního rozpočtu pro svoje rodinné firmy.

Jeho voličům to nevadí a lepšolidi mu ty miliardy závidí.

Já mu miliardy naprosto nezávidím, ale přihrávat si další a další z peněz daňových poplatníků, to už mi na něm trochu vadí.
Příklad jak se to dělá:
Změnou zákonů si chce zajistit, aby neoprávněné miliardové dotace Agrofertu nemusel vracet a ještě úpravou služebního zákona si chce zajistit loajální úředníky, kteří je opomenou vymáhat a pak to bude za 4 roky promlčeno.
armin

Předchozí

Zpět na Úvahy a zamyšlení