Trini píše:Přišlo mně, že Christina v poslední době vypadá dost hrozně a tohle video nabízí možné vysvětlení.
Kde je světlo, tam jsou přitahovány i můry. Zejm. světelné bytosti z nižších dimenzí (4/5 - asi Christýna), veřejně vystupující, to mají těžké, protože jsou prioritním cílem negativních entit. Já bych to určitě nevydržel (už tak jsem měl co dělat abych neskončil sebevraždou).
U Christiny jsem kdysi vnímal (už ji ale skoro nesleduji) její jakoby existenciální strach z existence zla jako takového, tedy z potenciálního vytvoření Zla Zdrojem (čili neuvědomělý, podvědomý strach ze zničení dosavadního duchovního světozoru).
To je ale řešitelné až v nejvyšších dimenzích (6. a 7. úrovně).
Trini píše:Podle mého "učitele" jsou tři stupně vnímání/pozornosti. První stupen je normální, bežné vnímání, druhý stupen je rozšířené vnímání - jako to má zřejmě Christina, tedy ezoterika, astrál apod. - a pak je třetí pozornost = uskutečnění Brahmana ( üroven Ramany, Nisragadatty, Tomášových). To je tak nějak pro základní orientaci.
Já tedy podle svých učitelů a světa antiky bych rozlišoval smyslové vnímání (které máme společné se zvířaty i s arminem), vnímání abstraktní, které abstrahuje od smyslového vnímání a vytváří pojmy (Platonovy idee), jako je například mír, válka, sláva atpod. a pak vnímání (
Ježíšovy) jednoty/neduality/Brahman (což není abstrakce).
Buddhisté se nicméně ani zde nezastavují a tuto jednotu (eternalismus) nepovažují za pravou realitu a dospívají k prázdnotě.