Různé inspirace

Re: Různé inspirace

Příspěvekod Zdeněk » úte 21. črc 2026 9:48:51

Trini píše::flower2:

Christina von Dreien: Proč pracovníci světla tolik trpí?

https://www.youtube.com/watch?v=lHsqEyRRJdI

:) :srdce:

To je typická AI břečka (AI slop).
Je to snaha nějakého anonymního IT chytráka vydělávat snadné peníze na ezo textech. Pro které je AI velmi "kreativní", a i přesvědčivá (viz Jana).

Pozná se to na první pohled sytostí barev uměle generovaných obrázků a nedokonalým překladem z angličtiny do češtiny (Odiseu místo Odysseu, Fondraín místo von Dreien atpod.).

Ten tvůrce o tom neví ani prd. Je to jen IT vykuk co chce automatizací bezpracně vydělávat na reklamě.
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 22-krát v 22 příspěvcích

Příspěvekod Trini » úte 21. črc 2026 11:38:11

Zdeněk píše:
Trini píše::flower2:

Christina von Dreien: Proč pracovníci světla tolik trpí?

https://www.youtube.com/watch?v=lHsqEyRRJdI

:) :srdce:

To je typická AI břečka (AI slop).
Je to snaha nějakého anonymního IT chytráka vydělávat snadné peníze na ezo textech. Pro které je AI velmi "kreativní", a i přesvědčivá (viz Jana).

Pozná se to na první pohled sytostí barev uměle generovaných obrázků a nedokonalým překladem z angličtiny do češtiny (Odiseu místo Odysseu, Fondraín místo von Dreien atpod.).

Ten tvůrce o tom neví ani prd. Je to jen IT vykuk co chce automatizací bezpracně vydělávat na reklamě.

To je ok. Bylo hned poznat, že je to dělané s AI. Proto jsem to nedala na vlákno Christina. Přišlo mně, že Christina v poslední době vypadá dost hrozně a tohle video nabízí možné vysvětlení. Samozřejmě, že je to ezoterika, ale Christina je také spíš na ezoterické duchovní úrovni (nevidím na tom nic chybného) než na čistě duchovní - ale právě proto může to, co říká, oslovit tolik lidí.

Podle mého "učitele" jsou tři stupně vnímání/pozornosti. První stupen je normální, bežné vnímání, druhý stupen je rozšířené vnímání - jako to má zřejmě Christina, tedy ezoterika, astrál apod. - a pak je třetí pozornost = uskutečnění Brahmana ( üroven Ramany, Nisragadatty, Tomášových). To je tak nějak pro základní orientaci.
Každý má svoje koncepty, které mu vyhovují. Mně vyhovují přávě tyto. :)
Trini

Poděkoval: 379
Poděkováno: 146-krát v 134 příspěvcích

Příspěvekod armin » úte 21. črc 2026 12:23:48

Trini píše:Každý má svoje koncepty, které mu vyhovují. Mně vyhovují přávě tyto. :)

Takže ezoterika, astrál?
armin

Poděkoval: 48
Poděkováno: 96-krát v 92 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » úte 21. črc 2026 14:53:14

Trini píše:Přišlo mně, že Christina v poslední době vypadá dost hrozně a tohle video nabízí možné vysvětlení.

Kde je světlo, tam jsou přitahovány i můry. Zejm. světelné bytosti z nižších dimenzí (4/5 - asi Christýna), veřejně vystupující, to mají těžké, protože jsou prioritním cílem negativních entit. Já bych to určitě nevydržel (už tak jsem měl co dělat abych neskončil sebevraždou).

U Christiny jsem kdysi vnímal (už ji ale skoro nesleduji) její jakoby existenciální strach z existence zla jako takového, tedy z potenciálního vytvoření Zla Zdrojem (čili neuvědomělý, podvědomý strach ze zničení dosavadního duchovního světozoru).
To je ale řešitelné až v nejvyšších dimenzích (6. a 7. úrovně).

Trini píše:Podle mého "učitele" jsou tři stupně vnímání/pozornosti. První stupen je normální, bežné vnímání, druhý stupen je rozšířené vnímání - jako to má zřejmě Christina, tedy ezoterika, astrál apod. - a pak je třetí pozornost = uskutečnění Brahmana ( üroven Ramany, Nisragadatty, Tomášových). To je tak nějak pro základní orientaci.

Já tedy podle svých učitelů a světa antiky bych rozlišoval smyslové vnímání (které máme společné se zvířaty i s arminem), vnímání abstraktní, které abstrahuje od smyslového vnímání a vytváří pojmy (Platonovy idee), jako je například mír, válka, sláva atpod. a pak vnímání (Ježíšovy) jednoty/neduality/Brahman (což není abstrakce).
Buddhisté se nicméně ani zde nezastavují a tuto jednotu (eternalismus) nepovažují za pravou realitu a dospívají k prázdnotě.
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 22-krát v 22 příspěvcích

Předchozí

Zpět na Úvahy a zamyšlení