protože to nejvyšší je v podstatě to nejednodušší k pochopení
vostalpetr píše:Takže když si to přečtu já a pak třeba Lucky, tak já řeknu pozornost na pozornost
ale (třeba) Lucky řekne: Kontrolujte své touhy, brzdí vás. Vzdávejte se zejména připoutanosti k smyslovým radostem a rozkoším těla, chcete-li se stát opravdovými mistry ducha., a další řekne něco zcela jiného....
...Zkusme záměrně hledat pozornost jako takovou. Zamyslíme-li se nad tímto zvláštním návrhem musíme, chtě nechtě připustit, že půjde patrně o jedno z nejjednodušších hledání vůbec, neboť nejenže máme svou pozornost stále po ruce, ale ani její sídlo nám nemůže nikam utéct. Nuže, zkusme obrátit pozornost proti toku jí samé!
Milujete-li přitom kohokoli jiného, obraťte vždy tento cit do svého srdce. Předmět vaší lásky tím nebude o nic ošizen, naopak, bude mu přidáno a vám také.
Uvědomte si několikrát denně, že základ pozornosti je v Bohu a že tedy obrácení pozornosti proti jejímu toku je nejpřímější cestou k němu. Je to stejné, jako bychom řekli, že základ pozornosti je v bezčasovém nyní. Jedině proniknutí (ať dočasné či trvalé) do této sféry je příčinou štěstí.
Jedině když nezapomenete, čím ve skutečnosti jste, můžete si občas i tyto radosti dovolit.

Možná se pletu, ale přijde mi, že to nemluví p. Tomáš, ale umělá inteligence...Trini píše::idea2:
Eduard Tomáš | Nebeská Cesta
https://www.youtube.com/watch?v=Tlfcn2UIobo
30:10
...Takže vám ani nepřipadne na mysl myšlenka "já jsem moudřejší, já jsm chytřejší nebo já jsem svatější než ty." Tato pokora - protože to je opravdová pokora - roste s jeho růstem a roste sama od sebe přirozeně a žák si ji vlastně ani neuvědomuje....
Možná se pletu, ale přijde mi, že to nemluví p. Tomáš, ale umělá inteligence...[/quote]Paradoxy píše:
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník