Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod Nic » stř 18. úno 2026 13:16:23

Zdeněk píše:
Ženská s ptákem je akceptovatelná leda tak pro Janu a říká tomu nedualita. :?

Ano, pro mě jsi nepochybně přijatelný jako ten, kým skutečně jsi, bez ohledu na to, jakou máš tělesnou podobu. Téhle bezpodmínečné akceptaci, která nevytváří žádné překážky, se dá říkat nedualita.
Nic

Poděkoval: 81
Poděkováno: 18-krát v 18 příspěvcích

Příspěvekod armin » stř 18. úno 2026 13:24:33

Zdeněk píše:Domníváš se, že hrana zvoní skrze tvůj vyvolený izraelský metr/sluch jen Palestincům?
A hrozně pak se cítíš rozhořčený, že se zabíjení přibližuje?

Já se nic takového nedomnívám.
Akorát mi ty starosti s pohlavími přijdou pošahané. Jak u těch, co si něco chtějí prosadit, tak u těch, co jsou z toho celí jurodiví.
Obě strany mají evidentně nějaký problém v souvislosti se sexualitou.

Tuším, že jestli bude někomu zvonit hrana, tak to bude v první řadě Putin a jeho banda zabijáků.
Žádná nespravedlnost netrvá věčně a Boží mlýny melou. Sice pomalu, ale jistě.

To samé platí pro Izraelce i Palestince, dokonce i pro tebe, mne nevyjímaje.
armin

Poděkoval: 46
Poděkováno: 94-krát v 90 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » stř 18. úno 2026 14:32:50

armin píše:
Zdeněk píše:Domníváš se, že hrana zvoní skrze tvůj vyvolený izraelský metr/sluch jen Palestincům?
A hrozně pak se cítíš rozhořčený, že se zabíjení přibližuje?

Já se nic takového nedomnívám.
Akorát mi ty starosti s pohlavími přijdou pošahané. Jak u těch, co si něco chtějí prosadit, tak u těch, co jsou z toho celí jurodiví.
Obě strany mají evidentně nějaký problém v souvislosti se sexualitou.

Tuším, že jestli bude někomu zvonit hrana, tak to bude v první řadě Putin a jeho banda zabijáků.
Žádná nespravedlnost netrvá věčně a Boží mlýny melou. Sice pomalu, ale jistě.

To samé platí pro Izraelce i Palestince, dokonce i pro tebe, mne nevyjímaje.

To celé poukazuje na tvoji plytkost, krátkozrakost (s mentalitou jeskynního člověka, jak ji vykresluje Platon v Ústavě).

Muž a žena jsou hluboké vzory, které se nejprve duševně a pak tělesně manifestují. Jejich zmatení nevyhnutelně vede ke zmatení mysli. Tedy ke snadnějšímu ovládání zmatených.

Vojenské bezpečnosti rozumíš jako koza petrželi, resp. stejně jako bolševický politruk Hayekově ekonomice volného trhu.
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 19-krát v 19 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » stř 18. úno 2026 14:37:06

Nic píše:Téhle bezpodmínečné akceptaci, která nevytváří žádné překážky, se dá říkat nedualita.

Bezpodmínečné akceptaci čeho? Tvého vnímání, neboli akceptace blbosti.

Blbosti tvého zakomplexovaného Animuse, který se stát mužem nikdy nemůže. A tak se snaží rozdíly nevidět, zahladit je. A té zaslepenosti, co mu pak zbyde, říká nedualita.
Zdeněk

Příspěvekod armin » stř 18. úno 2026 15:16:38

Zdeněk píše:
To celé poukazuje na tvoji plytkost, krátkozrakost (s mentalitou jeskynního člověka, jak ji vykresluje Platon v Ústavě).

Muž a žena jsou hluboké vzory, které se nejprve duševně a pak tělesně manifestují. Jejich zmatení nevyhnutelně vede ke zmatení mysli. Tedy ke snadnějšímu ovládání zmatených.

Vojenské bezpečnosti rozumíš jako koza petrželi, resp. stejně jako bolševický politruk Hayekově ekonomice volného trhu.

Jestli ty mi náhodou nepopisuješ svoje projekce. Jak se tvé nitro pro tebe zrcadlí v druhých lidech.

Protože tvé soudy o mně, se dlouhodobě naprosto míjejí s realitou.
armin

Příspěvekod Nic » stř 18. úno 2026 15:30:02

Zdeněk píše:
Nic píše:Téhle bezpodmínečné akceptaci, která nevytváří žádné překážky, se dá říkat nedualita.

Bezpodmínečná akceptace Skutečnosti - Bytí - je uvědomění toho, co skutečně je, tím, co JE. Je to uvědomění, nikoliv klamání se připoutaností k mysli nebo představě „chytrého“ ega, které se zaměřuje na cizí nedostatky, ale nemá šanci rozpoznat svou vlastní nevědomost.

Pokud věříš, že jsi pouze tělo, pak tvoje hodnota závisí na tělesných kvalitách. Ale to je, jak víme, největší nevědomost.

"Nejvyšší překážkou je nevědomost. Myšlenka "já jsem tělem" je jejím základem. Proto ani o sobě, ani o jiných nemyslete, jako by byli tělem, ale vždy nejvyšší pravdou."
E. Tomáš

Blbosti tvého zakomplexovaného Animuse, který se stát mužem nikdy nemůže. A tak se snaží rozdíly nevidět, zahladit je. A té zaslepenosti, co mu pak zbyde, říká nedualita.

Ať se ve Tvé mysli objeví jakákoliv blbost, to, čím ve skutečnosti jsi, nemá s těmito blbostmi nic společného. V jednotě Bytí neexistují žádné skutečné rozdíly, nepodmíněná láska neklade žádné podmínky. Ale není připoutaná k tělu, k tělesným pudům nebo k představám o tom, jak by kdo měl vypadat.

:happy:
Nic

Příspěvekod Zdeněk » stř 18. úno 2026 18:40:53

armin píše:
Zdeněk píše:

Jestli ty mi náhodou nepopisuješ svoje projekce. Jak se tvé nitro pro tebe zrcadlí v druhých lidech.

Protože tvé soudy o mně, se dlouhodobě naprosto míjejí s realitou.

No v prvé řadě se zajímáš jak tě hodnotím, jde ti o moje soudy o tobě, jak vidno.

Z mého vyjadřování mi nepřipadá, že se starám o to, jestli mě kdo uznává. :)
Zdeněk

Příspěvekod Zdeněk » stř 18. úno 2026 18:47:21

Nic píše:
Zdeněk píše:

Bezpodmínečná akceptace Skutečnosti - Bytí - je uvědomění toho, co skutečně je, tím, co JE. Je to uvědomění, nikoliv klamání se připoutaností k mysli nebo představě „chytrého“ ega, které se zaměřuje na cizí nedostatky, ale nemá šanci rozpoznat svou vlastní nevědomost.

Pokud věříš, že jsi pouze tělo, pak tvoje hodnota závisí na tělesných kvalitách. Ale to je, jak víme, největší nevědomost.

"Nejvyšší překážkou je nevědomost. Myšlenka "já jsem tělem" je jejím základem. Proto ani o sobě, ani o jiných nemyslete, jako by byli tělem, ale vždy nejvyšší pravdou."
E. Tomáš

Ať se ve Tvé mysli objeví jakákoliv blbost, to, čím ve skutečnosti jsi, nemá s těmito blbostmi nic společného. V jednotě Bytí neexistují žádné skutečné rozdíly, nepodmíněná láska neklade žádné podmínky. Ale není připoutaná k tělu, k tělesným pudům nebo k představám o tom, jak by kdo měl vypadat.

Hle na Ra material 91.18:

Matrice mysli zobrazena v egyptském tarotu mužem, a my to vnímáme jako inteligentně řízenou tvořivou energii. Mohli by Ra to komentovat?

Ra: Já jsem Ra. Je to nesmírně bystré vnímání, které vidí muže nikoliv specificky jako biologického muže, ale jako mužský princip.

To tvoje JE je jen povšechný znak ze smyslového vnímání (tedy z hmoty) vytažený. Což je značné zkreslení.
Proto mi urputně (úplně nesmyslně) předkládáš, že se identifikuju s tělem. Žádnou jinou identifikaci totiž k dispozici nemáš.

Výsledkem je takovéto vědomí:
Obrázek
Zdeněk

Příspěvekod armin » stř 18. úno 2026 20:36:08

Zdeněk píše:No v prvé řadě se zajímáš jak tě hodnotím, jde ti o moje soudy o tobě, jak vidno.

Zase omyl. Mne tvoje soudy o mně nezajímají. Zajímá mne co si myslíš o tom ostatním, o čem si píšeme.

A ty tvoje soudy o mě mi nevadí, jen tě upozorňuji (abys nesetrvával v omylu), že jsou mylné.
A to má jistě jako vše nějakou příčinu - jedna z nich by mohla být že v druhých vidíš to, co si sám o sobě nechceš připustit.
V tom případě by ti to mohlo pomoci si to u sebe uvědomit a tak se toho nakonec definitivně zbavit.
Podobně jako člověku může pomoci pohled do zrcadla uvědomit si, že ten druhý, co ho v tom zrcadle vidíš a hodnotíš, jsi ty sám.
armin

Příspěvekod Nic » stř 18. úno 2026 20:48:01

Zdeňku, ten obrázek je výstižný – ukazuje přesně, jak ego (mysl) reaguje, když se snaží uchopit Absolutno. Vidí v tom zkázu svých jistot, na kterých si tak zakládá. A připadá Ti naivní se neděsit.

Odkazuješ na Ra a mužský a ženský princip. Ano, v rámci projevu (stvoření, duality) existují různé formy a individuality. To nikdo nepopírá. Ale to, co nazýváš „zahlazováním rozdílů“, není neschopnost je vidět. Je to spíše rozpoznání, že tyhle rozdíly (tělo, pohlaví, myšlenky) nemají vlastní, nezávislou podstatu. Jsou jako vlny na oceánu – každá má jiný tvar, ale všechny jsou v podstatě voda. Ty se soustředíš na studium pohybu vln (což je v pohodě v rámci duality), já mluvím o vodě.

K tomu domu – dokud se ztotožňujeme s tím, co je pomíjivé (tělo, individualita), děsíme se ztrát. Jakmile začneme poznávat Skutečnost – to, co je věčné – všechny strachy mizí. Proto je u probuzených bytostí takový klid. Když hoří všechno, co jsme si mysleli, že jsme, ego panikaří a vidí katastrofu. Ale Skutečnost zůstává nedotčena.

Není to o tom, že bych „neměla jinou identifikaci k dispozici“. Jde o to, že jakákoliv identifikace – ať s „mužským principem“ nebo „inteligentně řízenou energií“ – je pořád jen stavění vylepšeného vězení pro vědomí.

Moje „JE“ není vytaženo ze smyslového vnímání, jak říkáš. Naopak – smyslové vnímání je vytaženo z Bytí (z toho JE). Bez Bytí by nebyl žádný Ra, žádný mužský princip, ani žádný Zdeněk, který by o tom mohl polemizovat.

Nic

Předchozí

Zpět na Úvahy a zamyšlení