PRINCIP NÁHLEDU VŠECHNO JE LÁSKA(JE STEJNÝ JAKO ZÁKLADNÍ PRINCIP MEDITACE):
((překopíroval jsem to z jiného vlákna abych to nemusel znovu psát))
Příspěvekod vostalpetr » úte 20. črc 2010 12:32:22
system presvedceni a pozornost

.............................................
No jasně, když už člověk vymyslí nějakou blbost a řekne si, budu štastný jen tehdy, když budu mít tohle to co chci, tak se mu to splní a bude tedy štastný až teprve když bude mít to co chce.
Samozřejmě, když se rozhodneme být štastní pravě ted a tady, tak to taky nebudeme mít hned ted, musíme tomu taky věnovat pozornost a úsilí.
Duchovnáci namítnou, že to je úplně stejná sugesce či autohypnoza, nebot je to mysl, což Janě někteří namítají.
A mají pravdu, ale spíše je to antihypnoza a antisugesce, nebot nás vede do přítomnosti ted a tady.
Příspěvekod Petr » úte 20. črc 2010 12:35:19
Jana píše:Řekla bych, že nebýt šťastný vyžaduje mnohem víc energie a úsilí, než být šťastný.
no v moment kdy uz mas nejak nastaveny system presvedceni, tak byt nestastny nevyzaduje skoro zadnou praci

jakakoliv protekajici energie, ktera skrz nas proteka kdyz neco pozorujeme, se pak transformuje prave timto systemem. Pokud je nas system presvedceni celkem pozitivne zalozeny, tak je to stesti bez prace. Takovy system mame, kdyz prichazime na svet (ne tak docela, protoze vnimame uz v luni matky, ale pro zjednoduseni je to OK), velmi rychle ale pak prebirame cokoliv z naseho prostredi a jeste docela nevedomne prebirame presvedceni (nekdy jen v male mire, vetsinou ve vetsi

), ktere uz ma nase okoli...
Pokud uz je ale pozdeji system presvedceni nastaven na negativni notu, tak bez prace bude protekajici energie mit dusledek negativni emoce.... a pak uz to chce trosku prace, a tech zpusobu je hodne, si s tim nejak poradit

.
Takze vlastne jo jo jo

ze zacatku to chce nejake to usili si ten system nastavit jinak nez nam byl prirozene dan, tak abychom neprozivali stesti..

nasledne ale uz ten nestastny stav mame zadarmo

Příspěvekod vostalpetr » úte 20. črc 2010 12:43:43
No je to prostě NÁHLED NEBO POZNÁNÍ,
ALE REALIZACE V PODSTATĚ NENÍ NIC JINÉHO....
A v tomto náhledu je prostě jak pozornost, tak i láska ale zároven ten náhled není nasměrován do času a prostoru, ale do přítomnosti,
takže ten duchovní princip realizace Já (o kterém neustále píšu když píšu o meditaci) je tomto náhledu obsažen a dokonce je rozšířen o tu lásku a štěstí, což je aspekt Blaženosti
PS. takže to není jen o pozitivismu či negativismu,
jak se na první pohled zdá, že si nastavíme filtry,
a jak píšeš,
ale je to to, čemu se dá říci "meditace"
A ten aspekt Blaženosti je podle mne tím, co naprosto spolehlivě rozpouští připoutanosti (vasány) k věcem v čase a prostoru,
což samozřejmě vůbec neznamená, že se nemůžu oženit, ale nejsem k tomu připoutanej,
nejsem připoutnej k tomu, že manželka je ošklivá semetrika žijící stereotypním životem (nic horšího mě už nenapadlo, snad jedině ještě to, že manželka neumí vařit, zato máme doma spoustu dětí

)