Nic píše:
Perfektní, ale není to celé.
Pro mysl není nikdy nic celé. Ta se potřebuje vykecávat - donekonečna vykecávat.

Nic píše:
Trini píše:Nic píše:
Pro mysl není nikdy nic celé. Ta se potřebuje vykecávat - donekonečna vykecávat.
Nic píše:Trini píše:Nic píše:
Z pohledu nevědomosti ... bla bla bla
Trini píše:Zdeněk píše:
KDO JSI?
Je to otázka po objektivizovaném subjektu. Ten není.
![]()
Perfektní!![]()
Trini píše:P.S. Jestli je to z tvé zkušenosti, Zdenku, tak klobouk dolů. To opravdu málokdo dosáhne.
Nic píše:![]()
![]()
![]()
Trini píše:
A mysl - neosvícená = bez zkušenosti - nemá nic jiného než to nekonečné vykecávání. Pořád dokola opakuje, co kdy slyšela. Chudinka....
Zdeněk píše:Nic píše:![]()
![]()
![]()
Ra varuje před silou záření jedné čakry, která může vést k silné nerovnováze.
Podle Ra je reakcí vyváženého systému "jemně vyladěný soucit".
Entita zeleného paprsku je při konfrontaci se zablokováním od ostatních já neúčinná.
Modrý paprsek je vyzařování sebe sama bez ohledu na jakoukoliv akci od jiného, ale není neúčinný. Protože jej provází porozumění situace. Učitelka z Obecné školy, na kterou letí inkoustová lahvička zlotřilého žáka, se sice může cítit sama šťastná, ale při porozumění situace, při vhledu do uvažování zlotřilého žáka, by ta situace nenastala.
Nic píše:Nicméně se v tomhle obraze, který nabízíš, nepoznávám.
Nejsem na duchovních fórech učitelkou v klasickém slova smyslu, i když ve své podstatě jsme si všichni vzájemně učiteli.
Zdeněk píše:Tu učitelku z Obecné školy jsem vybral jako podobenství. Dá se předpokládat, že si to povolání zvolila z čisté lásky, jako své poslání. A protože prostě měla ráda děti, tak si vybrala učitelskou profesi, aby s nimi mohla být (tipuji, že by mi tento předpoklad režisér filmu schválil).
To její vyzařování lásky ale bylo v daném časoprostoru nejenže neúčinné, ale dalo by se říci i škodlivé. Zbláznila se z toho.
V tomto podobenství Tě vidím nejen já, ale dovoluji si odhadovat i většina původního osazenstva poradny. Možná i drtivá většina.
vostalpetr píše:To jeho karma jej přivedla na kříž
Zdeněk píše:Nebylo to pochopitelně rozhodnutí Ježíšova ega, ale toho já, které ignoruješ, resp. považuješ za sebe sama.
Nikdo nikdy takto nemluvil, pravila provinile stráž, která ho měla předvést. Omámil je citáty z Tóry?
Není v souladu s boží vůlí být blaženým ignorantem a hlásat to.
Zdeněk píše:Běda vám, zákoníci a farizeové, pokrytci!
Podobáte se obíleným hrobům, které zvenčí vypadají pěkně, ale uvnitř jsou plné lidských kostí a všelijaké nečistoty.
Hadi, plemeno zmijí, jak uniknete pekelnému trestu?
Zákoníci citovali Zákon. Farizejové utíkali k úctě, uctívali, když se jim to zrovna hodilo, Jano.
Zdeněk píše:To jsou jen vnější poučky bez vazby na vnitřní poznání.
Proč byli strážní Ježíšem udiveni?
Protože už je znal v sobě.
Mysl obsahuje všechny věci. Proto musíte tuto úplnost v sobě objevit.
Zdeněk píše:Všechno stvoření touží po Stvořiteli způsobem, aby bylo Stvořitelem objeveno v sobě.
Viz Vostál, a jeho volání po Janě.
Nic píše:Miluju ho jako své vlastní dítě.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků