armin píše:Tak proč bych hledal něco, co není?
Zřejmě máš strach, že bys to mohl najít. A kdo má strach, pro toho to ještě není.
armin píše:Tak proč bych hledal něco, co není?
armin píše:Moje zkušenost je, že když je pozorován příběh, film, který běží bez individuality, která o něčem rozhoduje, je to jeden z možných stavů bytí individuality.
Trini píše:Mám to prodiskutované s probuzenými a tvůj názor mne opravdu nezajímá. Nemám důvod, proč bych to měla diskutovat s někým, kdo se v tom vůbec nevyzná a jehož jediným cílem je za každou cenu prosadit svou "pravdu".
armin píše:Trini píše:Podle Ramany je všechno naprogramované.
To jsi asi špatně pochopila. Mohla bys prosím ocitovat, kde tohle (nebo něco v tom smyslu) Ramana říkal?
Trini píše:;)
Kdybys mi hned od začátku nepodsouval, že jsem to špatně pochopila, tak bych si dala tu práci a v té tlusté bichli bych to hledala.
Eva Nada píše:
Není a nebylo takových mnoho, kteří to "měli" a proto i "uměli" "to" přenést....
Eva Nada píše:Škoda, že těch originálů je tak máááloooo...
Eva Nada píše: ohánět se vyčteninami
Trini píše:Eva Nada píše:Škoda, že těch originálů je tak máááloooo...
To ti nestačí jeden, který by to na tebe přenes? To si z nich chceš dělat sbírku nebo co?
Eva Nada píše:No, nestála bych o citaci kohosi kdesi, ani o to, že mi to nebo ono potvrdil kdosi, kdo je uznávanou autoritou...., na to jsem nikdy nedala a nedám, protože vím, že jediné, co se počítá, je moje vlastní zkušenost.... a taky jde poznat, kdo třeba i v diskuzích sází a zaštiťuje se autoritami, co napsali, atd. a když někdo píše ze sebe, z vlastní zkušenosti....
Škoda, že těch originálů je tak máááloooo...
Není kumšt citovat, ohánět se vyčteninami, intelektuálními smyšlenkami, pinkat si tím tam a zpátky., co se počítá je, jak a jestli vůbec "umím "PŘENÉST" TO ŽIVÉ, vibrující, žijící jako pochodeň.....
Není a nebylo takových mnoho, kteří to "měli" a proto i "uměli" "to" přenést....
Eva Nada píše:No, nestála bych o citaci kohosi kdesi
armin píše:To, že "vše je naprogramované" je totiž jedna z mnoha oblíbených představ těch, kteří k nějakému zážitku přičichli a udělali si z něho pro své ego neprůstřelné brnění.
Trini píše:Jestli sis nevšiml, tak ti nic nevnucuji, o ničem tě nepřesvědčuji. Bylo by zcela nesmyslné, aby si individualita namlouvala, že nemá svobodnou vůli a vše je předurčené. Takže tě naopak od toho zásadně odrazuji.
armin píše:Mám dojem, že nevíš co je individualita a ztotožňuješ si ji jako většina duchovňáků s egem.
armin píše:Individualita je ve své egaprosté podobě Átman. Konec individuality je Brahman.
V dialogu mezi učitelem Pradžápatim a žákem Indrou, který se vypravuje v Čhándógja-upanišadu, shledáváme, že vývoj definice prochází čtyřmi stadii:
1. átman v podobě tělesného jáství (já-tělo, já-mozek, já-mysl),
2. átman v podobě empirického subjektu (duše),
3. átman jako transcendentální nadjáství (duch),
4. átman absolutní (bez vazby na jakýkoliv druh já či Já).
https://www.mystika.info/news/atman-a-brahman/
armin píše:Ale to ti nevnucuji ani tě nepřesvědčuji, jen ti to vysvětluji, pokud by tě to snad zajímalo.
armin píše:P.S.
Koukám, že i Jung to podobně vnímal:
Carl Gustav Jung / Individuace.
Individuace: - znamená: stát se jednotlivcem a – pokud individualitu chápeme jako svou nejniternější, poslední a nesrovnatelnou jedinečnost – stát se vlastním bytostným Já. Individuace by se proto také dala přeložit jako „stát se bytostným Já“ nebo „uskutečnění bytostného Já.
Trini píše:
Ano, individualita = bytost, s tím bych souhlasila. Ale Atman je jako Brahman před bytostí.
armin píše:Trini píše:Ano, individualita = bytost, s tím bych souhlasila. Ale Atman je jako Brahman před bytostí.
Tohle, cos napsala, by chtělo trochu vysvětlit: "Atman je jako Brahman před bytostí"
Trini píše:armin píše:Trini píše:
Ano, individualita = bytost, s tím bych souhlasila. Ale Atman je jako Brahman před bytostí.
Tohle, cos napsala, by chtělo trochu vysvětlit: "Atman je jako Brahman před bytostí"
Atman je Brahman. Bytost je manifestace atmanu/Brahmanu. Tak by se to dalo popsat.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků