Alaja píše:Jen jestli to stihneš....
honzam píše:Mám zelené oči.
honzam píše:Nic píše:A když by se už měla sčítat existence s neexistencí, tak
Existence (1) + neexistence (0) = sat-čit-ánanda (1)
Jenže Buddha učil střední cestu, takže bys to měla průměrovat.(1+0) / 2 = 0,5
Advaitová cesta je cesta za extrémem (k Bohu), takže výsledkem pravděpodobně může být extrém v podobě nějakého dokonalého Bytí. Střední cesta konverguje do průměru, takže její výsledek bude jiný.
Alaja píše:Proč vlastně jsou popisy těch ďáblů v duchovní literatuře v barvě zelené? Například...Gustav Meyrink...
Nic píše:Prázdnota je klidem, který nerozdělíš na polovinu, půl klidu už není klid. Nicméně Bytí si s ne-bytím nijak nepřekáží. Ten klid prázdnoty sat-čit-ánandu neopouští.
Alaja píše:Nic píše:Prázdnota je klidem, který nerozdělíš na polovinu, půl klidu už není klid. Nicméně Bytí si s ne-bytím nijak nepřekáží. Ten klid prázdnoty sat-čit-ánandu neopouští.
Není Prázdnota jako Prázdnota...Ta "duchovňácká" Prázdnota je zcela přecpaná, víc se do ní nevejde.....jen to holt není běžným zrakem vidět (ani v savikalpě).....
Není Nekonečno jako Nekonečno....Jsi-li ponořený v Nekonečnu, jeho hranice tak nějak nevidíš...jsou pro tebe neviditelné...kdesi daleko v nekonečnu...
Zářivé Nekonečno, známé z meditací, má kupodivu kdesi v nekonečnu své hranice...Hranici zářivého Nekonečna spatříš pouze z oblastí na jeho hranici.....
A to nezářivé černo-černé Nekonečno, v kterém si právě plave kraula ono naše zářivé Nekonečno, je nekonečně větší, obsáhlejší, než ten osamělý zářivý nekonečný plavec....o tom černém Nekonečnu by se dalo teprve psát, že je to pravé Nekonečno. I když....kdo ví, třeba i ono má někde v nekonečnu své hranice....
Nic píše:Alaja píše:Nic píše:Prázdnota je klidem, který nerozdělíš na polovinu, půl klidu už není klid. Nicméně Bytí si s ne-bytím nijak nepřekáží. Ten klid prázdnoty sat-čit-ánandu neopouští.
Není Prázdnota jako Prázdnota...Ta "duchovňácká" Prázdnota je zcela přecpaná, víc se do ní nevejde.....jen to holt není běžným zrakem vidět (ani v savikalpě).....
Není Nekonečno jako Nekonečno....Jsi-li ponořený v Nekonečnu, jeho hranice tak nějak nevidíš...jsou pro tebe neviditelné...kdesi daleko v nekonečnu...
Zářivé Nekonečno, známé z meditací, má kupodivu kdesi v nekonečnu své hranice...Hranici zářivého Nekonečna spatříš pouze z oblastí na jeho hranici.....
A to nezářivé černo-černé Nekonečno, v kterém si právě plave kraula ono naše zářivé Nekonečno, je nekonečně větší, obsáhlejší, než ten osamělý zářivý nekonečný plavec....o tom černém Nekonečnu by se dalo teprve psát, že je to pravé Nekonečno. I když....kdo ví, třeba i ono má někde v nekonečnu své hranice....
Skrz filtr mysli je možné nalézat rozmanitost, rozdílnost,
v čistém poznání bez filtru mysli je vše Jedním.
Vostalpetr píše:
................................................................................................................................................................................................
"Ty, Zelený, nyní ale pro všechny časy zmiz!" řekl rozhodně Töpaga. "A nikdy víc už se mi neobjevuj. Poroučím ti to, rozumíš, ty červe. Neboť je věru třeba k dokončení všech věcí už jenom to, abys ty, právě ty ještě zmizel. Ty, právě ty, Zelený Bazilišek, Zadong Murnag, jenž nejsi nikdo jiný než vlastní, staré, nízké a prohlédnuté "já", ty, bytost klamná, bytost zbloudilá a přízrak pradávných a mrtvých nadějí..."
.............................................................................................................................................................................................................
No jo, já už tedy mizím,
ale ještě předtím jsem se tě chtěl zeptat, kde že si byl v posledních deseti letech ???
Vypadá to, že jsi spal hlubokým spánkem Šípkový Růženky,
Nebo snad že bys mě chtěl tím příběhem poštouchnout, jak je tvým voblíbeným zvykem ???
.................................................................................................................................................................................................
Proč vlastně jsou popisy těch ďáblů v duchovní literatuře v barvě zelené? Například...Gustav Meyrink...
.................................................................................................................................................................................................
Nejspíš proto,
(protože autoři opisují jeden vod druhýho)
protože jsou zabarveni barvou čakry, v které "sídlí"
Jedinej poučnej film o superzeleným je Pátý element,
kde nakonec hlavní hrdina zjistí, že toho strachy podělanýho suprzelenýho podělánka
kterýho poslal do háje (zelenýho),
secsakra potřebuje, páč bez něj se pátej element jaksi nekoná....
Nejspíše to bude tím, že vše co ze zdroje vyšlo se do něj také jaksi musí vrátit,
páč i démon je (vydělené) Já...
Takže kam by asi tak měl ten démon zmizet ???
PS.
Tak a mizím zelenáči....
Neseď doma, nechoď do lesa, ale rozpoznávej mysl kdekoli jsi. Pokud někdo spočívá v kompletním osvícení, kde je pak samsara, kde je nirvana? - Milarepa
Nic píše:honzam píše:Mám zelené oči.
Bez rohů je máš hnědé.
Nic píše:Zkoumala jsem to a nejde to zprůměrovat. Nulu, když rozdělíš na polovinu, tak máš pořád nulu a stejně tak nekonečno, když rozdělíš na polovinu, tak máš pořád nekonečno.
honzam píše:Výjimečně zde o Božím Království:
Když se ho farizeové otázali, kdy přijde Boží království, odpověděl jim: „Království Boží nepřichází tak, abyste to mohli vypozorovat;
ani se nedá říci: ‚Hle, je tu‘ nebo ‚je tam‘! Vždyť království Boží je mezi vámi!“
- Lukáš 17:20,21
Ježíš říká: Je to MEZI vámi a ne ve vás, jak neustále otravuješ ostatní.
honzam píše:Nic píše:Zkoumala jsem to a nejde to zprůměrovat. Nulu, když rozdělíš na polovinu, tak máš pořád nulu a stejně tak nekonečno, když rozdělíš na polovinu, tak máš pořád nekonečno.
Tak si znovu přečti ten citát od Maharadže, co tak ráda kopíruješ:
Moudrost mi říká, že nejsem ničím.
Láska mi říká, že jsem vším.
A mezi těmito dvěma plyne můj život.
- Nisargadatta Maharadž
Říká: Je to MEZI těmito dvěma extrémy a ne v jednom z nich nebo v obou zároveň nebo v žádném z nich.
honzam píše:Výjimečně zde o Božím Království:
Když se ho farizeové otázali, kdy přijde Boží království, odpověděl jim: „Království Boží nepřichází tak, abyste to mohli vypozorovat;
ani se nedá říci: ‚Hle, je tu‘ nebo ‚je tam‘! Vždyť království Boží je mezi vámi!“
- Lukáš 17:20,21
Ježíš říká: Je to MEZI vámi a ne ve vás, jak neustále otravuješ ostatní.
Vostalpetr píše:
.............................................................................................................................................................................
Moudrost mi říká, že nejsem ničím.
Láska mi říká, že jsem vším.
A mezi těmito dvěma plyne můj život.
- Nisargadatta Maharadž
................................................................................................................................................................................
Pro Honzama :
Dokud je zde v projevu tělo,
je zde i karma
a dokud je zde karma, tak je to vždy "mezi"
proto mahasamadhi je vždy až po odložení těla (tedy budto smrti nebo promění těla ve světlo)
Proto taky Maharadž nemohl blábolit jako Jana, že je celý nic a celá láska,
pouze jeho duchovní zkušenost a poznání mu říká že je nic a že je všechno
páč v indii by se s ním pak nikdo nebavil a považovali by jej za šílence...
Janě je to ovšem jedno, ta se potřebuje voblbovat vizualizacema a nemá potřebu rozumět duchovnu,
takže je schopná psát hámotiny jednu za druhou, co se jí nelíbí to popře a vytlačí a co se jí líbí to si upraví k obrazu svému...
PS.
Duchovní koncepty a vizualizace samozřejmě fungují dokonale,
takže je možno se dokonale voblbnout,
nebot mysl je vědomí v pohybu a proto má sílu vědomí takže dokáže vytvářet "vesmíry"
ale jsou to vesmíry osobní a pak i ta pravda je osobní,
což je důvod proč je duchovno roztříštěno do mnoha různých směrů a škol,
a tvrdí-li někdo že má zkušenost takovou či makovou,
je to většinou nepodstatné, nebot jeho zkušenost je ovlivněna výchozím duchovním konceptem,
jenž funguje podobně jako vizualizace...
Vostalpetr píše:
Janě je to ovšem jedno, ta se potřebuje voblbovat vizualizacema a nemá potřebu rozumět duchovnu,
takže je schopná psát hámotiny jednu za druhou, co se jí nelíbí to popře a vytlačí a co se jí líbí to si upraví k obrazu svému...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 52 návštevníků