vostalpetr píše:ve spánku mám mysl klidnou jako zahradní jezírko a přesto zde není uvědomění Já, tak kde je ten problém???
je to o tom, zmenit nase zamereni na zadouci aspekty dane veci a tim zmenit i nase pocitove vnimani.
Jeden takovy pozitivni aspekt, ktery najdeme v kteremkoliv kontrastu, je nove vytvorena expanze, novy potencial rustu, nove misto kam se posunout, novy potencialni stastny pocit, ktery pri pohybu od nezadouciho k zadoucimu zazijeme.
Jana píše: Ale mou zkušeností je, že osvobození od připoutanosti k mysli, tedy aby mysl nevytvářela odpor a lpění, předcházela dost náročná práce s myslí.
San píše:Jana píše: Ale mou zkušeností je, že osvobození od připoutanosti k mysli, tedy aby mysl nevytvářela odpor a lpění, předcházela dost náročná práce s myslí.
jaká?
vostalpetr píše:že možná ještě mnohem důležitější naž ta praxe je pochopení, poznání...
San píše:vostalpetr píše:že možná ještě mnohem důležitější naž ta praxe je pochopení, poznání...
mam pochopit jak se dá pozorovat pozornost? tohleto asi nikdy nepochopim
jak se ti to podařilo pochopit?
San píše:mam jenom pozorovat adělat co mě baví? tak nebudu dělat nic a chcípnu ve srabu
San píše:Jana píše: Ale mou zkušeností je, že osvobození od připoutanosti k mysli, tedy aby mysl nevytvářela odpor a lpění, předcházela dost náročná práce s myslí.
jaká?
Petr píše: Jsi ve Vortexu, kdyz mi to chces rict?
watta píše:kdo chce ovládat mysl, proč, a kterou část sebe tím nazýváte?
co je to "připoutanost k mysli"?
hačnu si pod strom, budu se dívat kolem sebe, budu všechno cítit, slyšet, docela dobře budu vnímat všechno, co kolem mě bude
nebudu o tom moct přemýšlet = nebudu si tedy moct vybrat = všechno mi bude jedno.
budu mít vymytou hlavu, ale budu šťastná. všechno se mi bude líbit a na světě nebude existovat jediná věc, která by mě jakkoli obtěžovala.
Tohle je přesně to uvažování osobní mysli, které brání se připoutanosti k osobní mysli pustit. Je tu brána vážně iluze, že pro mě osobně by něco takového mohlo být nebezpečné....počítám, že budu asi na hadičkách, nebo mě bude živit duch svatý, nebo se budu jako buddhističtí mniši, že druhá půlka světa jsou lidé, kteří to takhle jako já nemají, a ti mě čas od času nějaké jídlo dají.
budu mít jedinou možnost - mít stejně krásný pocit ze všeho, co je kolem, ať je to, co je to
Jana píše:Zcela jistě jsi už zažila stav, kdy ses jakoby ztratila v činnosti, kterou děláš ráda, až jsi ztratila pojem o čase a okolní svět jako by neexistoval, jako by byla jen ta činnost a nic jiného. V tu chvíli tu bylo přímé spojení se Zdrojem, žádný mezičlánek osobní mysli, která sleduje nějaký cíl, nějaký osobní prospěch, špekuluje, co si o tom kdo bude myslet.
Je tu brána vážně iluze, že pro mě osobně by něco takového mohlo být nebezpečné.
budu mít jedinou možnost - mít stejně krásný pocit ze všeho, co je kolem, ať je to, co je to
San píše:taky nerozumim
jestli to normálně de žít bez osobní mysli?
watta píše: ...budeš-li sedět pod takovým stromem, a už se tak narodíš - jak poznáš, že to, co zažíváš, je štěstí?
budeš to ještě i potom nazývat ˇštěstí"?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 26 návštevníků