honzam píše:Sbohem Jano, už mi nepiš ani nevolej. Díky.
Díky
honzam píše:Sbohem Jano, už mi nepiš ani nevolej. Díky.
Saruman píše:Čo je toto, internetová láska?
Saruman píše:Čo je toto, internetová láska?
honzam píše:Saruman píše:Čo je toto, internetová láska?
Ne, je to narcismus, který Jana vydává za lásku. Už jsem to včera definitivně vzdal.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Narcismus
Charakteristika
Velký lékařský slovník definuje narcismus jako sebelásku. Narcistická porucha osobnosti se dle něj projevuje přehnanými představami jedince o vlastní důležitosti a privilegovanosti, a to i bez ohledu na skutečné výsledky jednání. Častým projevem je i arogantní chování a nedostatek empatie.[1]
Lidé trpící narcistickou poruchou osobnosti se primárně snaží svému okolí dát najevo svou nadřazenost a myšlenou dokonalost. K tomu využívají falešných citů či přetvářky. Hlavním tématem jejich hovorů jsou oni sami a jejich údajně přínosné činnosti. Na kritiku reagují lhostejností nebo hněvem. Ve vztazích vyžadují bezmezný obdiv od partnera, o jeho city se však nestarají. Nemají dostatek empatie.
Je však pro ně těžké mezilidské vztahy vůbec navodit. Běžně jsou tito lidé uzavřeni citům. Ačkoliv vyhledávají kontakt s opačným pohlavím, často se bojí závazků, kvůli možnosti zklamání či selhání. V započatém vztahu však milují bezpodmínečně, problémem je, že si nepřipouští, že by mohl partner milovat i je, protože to ze své dětské zkušenosti považují za nemožné. Přesto právě oni potřebují cítit, že jsou milováni. Myslí si, že toho nejlépe dosáhnou právě skrze své výsledky, které z toho důvodu nadnášejí.
Trini píše:honzam píše:Saruman píše:Čo je toto, internetová láska?
Ne, je to narcismus, který Jana vydává za lásku. Už jsem to včera definitivně vzdal.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Narcismus
Charakteristika
Velký lékařský slovník definuje narcismus jako sebelásku. Narcistická porucha osobnosti se dle něj projevuje přehnanými představami jedince o vlastní důležitosti a privilegovanosti, a to i bez ohledu na skutečné výsledky jednání. Častým projevem je i arogantní chování a nedostatek empatie.[1]
Lidé trpící narcistickou poruchou osobnosti se primárně snaží svému okolí dát najevo svou nadřazenost a myšlenou dokonalost. K tomu využívají falešných citů či přetvářky. Hlavním tématem jejich hovorů jsou oni sami a jejich údajně přínosné činnosti. Na kritiku reagují lhostejností nebo hněvem. Ve vztazích vyžadují bezmezný obdiv od partnera, o jeho city se však nestarají. Nemají dostatek empatie.
Je však pro ně těžké mezilidské vztahy vůbec navodit. Běžně jsou tito lidé uzavřeni citům. Ačkoliv vyhledávají kontakt s opačným pohlavím, často se bojí závazků, kvůli možnosti zklamání či selhání. V započatém vztahu však milují bezpodmínečně, problémem je, že si nepřipouští, že by mohl partner milovat i je, protože to ze své dětské zkušenosti považují za nemožné. Přesto právě oni potřebují cítit, že jsou milováni. Myslí si, že toho nejlépe dosáhnou právě skrze své výsledky, které z toho důvodu nadnášejí.
Podle mě to nikdy nevzdáš, stejně jako Jana ti nepřestane volat a psát. Je to zaháklé.
Navíc máte oba potřebu to prezentovat na veřejnosti.
honzam píše:https://cs.wikipedia.org/wiki/Narcismus
Charakteristika
Lidé trpící narcistickou poruchou osobnosti se primárně snaží svému okolí dát najevo svou nadřazenost ...
Běžně jsou tito lidé uzavřeni citům. Ačkoliv vyhledávají kontakt s opačným pohlavím, často se bojí závazků, kvůli možnosti zklamání či selhání. V započatém vztahu však milují bezpodmínečně, problémem je, že si nepřipouští, že by mohl partner milovat i je, protože to ze své dětské zkušenosti považují za nemožné.
Jana píše:...se bojí závazků.... Třeba je technicky nemožné nastěhovat si všechny lidi, které milujeme, domů a stát se jejich bezvýhradnými partnery, zejména, když už doma jednoho takového máme.
honzam píše:Saruman píše:Čo je toto, internetová láska?
Trini píše:Jana píše:...se bojí závazků.... Třeba je technicky nemožné nastěhovat si všechny lidi, které milujeme, domů a stát se jejich bezvýhradnými partnery, zejména, když už doma jednoho takového máme.
To už je opravdu trapné. Proč si to nevyřešíte v soukromí?
Trini píše:Ta tě hned tak nepustí. Máš to blbé.
Halo Poly, co je s tebou, že nepíšeš?
Jana píše:Trini píše:Jana píše:...se bojí závazků.... Třeba je technicky nemožné nastěhovat si všechny lidi, které milujeme, domů a stát se jejich bezvýhradnými partnery, zejména, když už doma jednoho takového máme.
To už je opravdu trapné. Proč si to nevyřešíte v soukromí?
Protože Honzam si přál psát o těchhle věcech veřejně,
Alaja píše:Halo Poly, co je s tebou, že nepíšeš?
Nějak se mi nechce, je tu stejně atmosféra jako byla u satgurua na dvorečku, když mu utekli ti nejlepší učedníci....![]()
Normálně řečeno - satguruovské ego se vzteká a pronásleduje je všude, kde se ti odpadlíci spokojeně baví bez něho....
Trini píše:No, pokud jsem si všimla, tak tě veřejně nežádal, abys opustila manžela a vzala sis jeho, jak tady trapně naznačuješ.
Naopak psal - potom, co jsi ho banovala na Poradně a on už tam nechtěl psát - že ho pořád prosíš, aby se vrátil, a tak to pro tebe udělal. Ty jsi se k němu veřejně moc hezky nechovala, a tak vytáhl, co mu píšeš soukromně, aby vyšla celá pravda najevo.
Vypadá to na to, že stará ženská potřebuje předvádět, jak ji - proti ni ní mladý - kluk miluje. Jednoznačný narcismus, přesně jak to Honzam rozpoznal.
Prostě trapné.
Jana píše:honzam píše:Jana píše:![]()
To jsem moc ráda, díky.
Ve skutečnosti jsi mi nikdy nic špatného neudělal.
Pouze se učím porozumět tajemství života.
Sbohem Jano, už mi nepiš ani nevolej. Díky.
Díky
Jana píše:honzam píše:https://cs.wikipedia.org/wiki/Narcismus
Charakteristika
Lidé trpící narcistickou poruchou osobnosti se primárně snaží svému okolí dát najevo svou nadřazenost ...
Jako třeba: "Já jsem pro vždy vaše duchovní matka a vy jste mé děti? "
honzam píše:
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 52 návštevníků