Už není mnoho času :)

Už není mnoho času :)

Příspěvekod jamajsky.drap » úte 01. pro 2015 20:43:42

Ahoj všem,
po delší době jsem navštívil tohle forum a řekl jsem si, že napíšu něco chytrého, snad to bude někomu ku prospěchu:)

Mně je např. 33, takže přibližně prožiju to co doteď ještě 1x. Když si promítnu, jak to rychle uteklo, tak to opravdu není mnoho. Navíc ve stáří čas utíká pocitově rychleji. Takže možná tady budu už jen půlku toho, co jsem byl. Každý si to zkuste představit na svém věku. A teď otázka, proč tak lpět na tom co je, když to stejně brzy zmizí? Důvodem, proč na tom každý tak usilovně lpí je ten, že je to jediné co znají.

Jeden moudrý pán řekl a já mohu zkušeností potvrdit: Ptáci mají svá hnízda, lišky mají svá doupata, ale syn člověka nemá kam by hlavu sklonil. Tzn. člověk svým potenciálem přesahuje tuto skutečnost, kterou považujeme za jedinou. Proč tedy usilovat o něco, co stejně brzy skončí. Z toho vyplývá "Hledejte království boží především". Věřící ví, co si mají pod tím pojmem představi. Pro nevěřící se pokusím přiblížit v řeči modernější: Hledejte čisté vědomí, zdrojovou jednotu.

A jak na to: V této sféře se cíle dosahuje poněkud jinak než v běžném světě, kde se snažíme úsilím a svoji vůlí něco získat pro sebe. Při hledání království božího je důležité zapřít sebe sama a umět se odevzdat v míře, v které sami sebe známe. Rozumějme tomu dobře, je jediné zdrojové vědomí, které tady bylo, je a bude. To vytváří tento náš dočasný svět. Lidské tělo je takový transformátor, které přemění to zdrojové vědomí na to, čemu říkáme "já". To, co se od nás chce, je obrátit svoji pozornost dovnitř (k Bohu). Tím, že budeme vytrvale zapírat, to čím jsme se staly a budeme upínat pozornost k tomu čím odjakživa jsme (viz výrok "Bohové jste"), se rozpustí clona, která nám teď brání vidět pravdu. A protože my teď ještě neznáme Boha, je třeba se přidržet zástupných zdrojů v tomto světě. A jak nejlépe vyjít ze svého středu jinak než nezištnou pomocí bližnímu, obětavostí a láskou. Je to sice náročná cesta, ale čím dokonalejší sebezápor, tím sladší je odměna. Čím více se ztrácí lidské já, tím více narůstá božské Já. Takže neztrácejme čas zbytečnostmi a soustřeďme se jediným směrem.

Mnoho skvělé literatury zdarma o tomto na http://www.makon.cz
Uživatelský avatar
jamajsky.drap
 
Příspěvky: 198
Registrován: pon 16. lis 2009 14:16:35
Poděkoval: 149
Poděkováno: 114-krát v 68 příspěvcích

Zpět na Úvahy a zamyšlení

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 33 návštevníků